+ اعملي الخميرة قبلها بيوم او على الاقل 5 ساعات بانك تضيفي كوب دقيق مع كمية الخميرة
مع ملعقة سكر مع ماء ..
وتعجنيها وتتركيها فترة التخمير
وبعد ماتعدي الفترة دي تاخديها وتضيفي عليها بقية المكونات وتعجنيها عادي...
وبعدين تتركيها كمان ساعة تخمير
+ وعشان تكون لقمة القاضي مقرمشة من برة وطرية من جوة ضيفي عليها نصف كوب نشا على مقادير عجينتك العادية وخلي النار تكون هادية
وانتي بتقليها عشان تاخد وقت
في التسوية وتكون مقرمشة
+عشان يكون الشربات بتاعها وبتاع الحلويات الشرقية عموما طعمه مميز وزي الحلويات بتاع برة
ضيفي عليها نصف كوب من عصير برتقال على الشربات وقللي كمية العصير دي
من كمية المية الي بتضيفيها على السكر
منزلك يستحق منكالعناية الدائمة و خاصة مطبخك بما أنه مكان تحضير الوجبات و مكان جلوسك لساعاتطويلة و ملتقى أفراد أسرتك عند تناول الطعام, لذلك سنضع بين يديك سيدتي هذه النصائحالمفيدة و الهامة جدا لكل ست بيت..
- بعد القلىبالزيت او السمن نصب على البوتاجاز او الفرن مسحوق التنظيف ويمسح الفرن
بورقالصحف لانه له خاصية التلميع
2- لتنظيف سراميك المطبخ سواء الجدران اوالارض يذاب قليل من الخل الابيض وقطرات من
الليمون والكحول النقى فى ماء فاترويلمع به السراميك فيرجع له بريقه ونظافته
3- لتنظيف الاوانى الفضيه اوالنحاسيه وحتى تحافظ على لونها الاصلى تطلى بقليل من
الفازلين ( ماده عازله) اومن طبقه من روح الخل ( الكولودين) متوفره فى الاسواق والصيدليات
4- لتنظيفالسكاكين وادوات المائده غير الفضيه او المعدنيه يذاب قليل من مسحوق الغسيل
فىلتر ماء وبه قطرات من الليمون ويرفع على النار وتكون هادئه وتترك حتى تغلى لمدة ربعساعه وتترك حتى تبرد ثم تشطف وتجفف وسوف تلا حظين انها تلمع
5- لازالة اثارالبيض من الاوانى والملاعق تفرك بقليل من الملح الخشن وتشطف بالماء الساخن وتجفف
6- قبل سن السكاكين ضعيها فى قليل من من الماء المغلى لمدة 5 د ثم تجففوتسن
8- للتخلص من رائحة قلى السمكوخصوصا الروبيان وقت التحمير ضعى عددا من فصوص
المستكه على صفيحه فوق الناروتكون النار هادئه وتوتص رائحة التحمير
9- وللتخلص من رائحة البصل فى اليدتفرك بقليل من البن المطحون وتغسل بماء وليمون
10- لتنظيف الابواب البيضاء تنظف بماء به اوراق بصل مغليه ولا حاجه للصابون
11- للاحتفاظ برائحة المطبخزكيه يمكن اضافة قطرات من ماء الكولونيا اثناء المسح
وهى افضل من المطهراتالعاديه لانها تبقى مده طويله
12- حتى تحافظى على برودة الثلاجه انزعىالفيش لمدة 10 د كل عشرة ايام ثم يعاد
مره اخرى للمحافظه على قوة التبريد
13- تغسل الثلاجه مره كل 10 ايام بالماء والصابون وتشطف بماء به كولونيا
وتجفف جيدا
14- وحتى نتحفظ برائحة الثلاجه زكيه نضع قشور البرتقالوالليمون متناثره فيها
فى اطباق صغيره
15- حتى لا تختلط الروائح معبعضها فى الثلاجه نضع قليل من الفحم فيها فى سوف تمتص
الوائح العالقه
16- بعد عملية تنظيف الثلاجه لا تستعمل لمدة ساعتين ولا ترص فيها الاطعمه
17- حاولى تنقيع المفاتيح الخاصه بفتح المعلبات فى خل وليمون مره كل شهر ثمشطفها
وتجفيفها حتى تحافظى على حدتها
18- لتنظيف سلة المطبخ تغسل بماءوملح خشن وتشطف وتجفف فى الشمس
لاطالة عمرها
19- حاولى تنظيف هاتفالمطبخ بالكحول مره كل يوم حتى تتجنبى ترسب الابخره
عليه
20- دعى نافذةالمطبخ مفتوحه اثناء الطبخ حتى لا يترسب عليها البخار وتحبس
الروائح المختلفهداخل المطبخ
21- لتنظيف مروحة المطبخ يفضل فكها وغسلها كل قطعه على حدى وتجفف ويعاد
تركيبها مره اخرى
22- لعلاج الحروق الناتجه عن الماءالمغلى راعى عدم فقئ الفقاقيع بل وضع
مطهر عليها ولفها بالشاش المطهر
23- لحفظ صفار البيض حتى لا يفسد بعد استخدام البياض نضع عليه ماء باردبحيث يغطيه
ويحفظ فى الثلاجه لمدة 3 ساعات بعد ذلك يخرب
24- يجب عدمتقطيع انواع مختلفه من من الطيور واللحوم على لوح التقطيع حتى لا
ينتقل مرضالسالمونيلا
25- لازالة بقع الرمان والتوت والكاركديه من كاونتر المطبختنظف بمحلول الليمون
والخل وتشطف جيدا بمخلوط ماء الاوكسجين
26- لتنظيفالنحاس تغلى الاوانى النحاسيه لمدة ربع ساعه فى ماء مذاب فيه قليل من
الرماد اوالبوتاس ويجفف جيدا
27- اذا اردت ادخال شمعه سميكه فى شمعدان ضيق اغمسىطرفها فى ماء ساخن فيطرى
ويسهل ادخالها
28- لاطالة عمر ازهارك الموجودهفى المطبخ تضاف 10 قطرات من النشادر لكل لتر ماء
للزهور وهذا يجعلها غير ذابلهاثناء الطهى
29- لتنظيف سجاد المطبخ او الموكيت يكنس بمكنسه عاديه مبللهبالماء حتى تزيل الاتربه
والاوساخ وتمرر على السجاد قطعه من القماش القطنيهالمبلله بالديتول ويجفف السجاد جيدا
30- لتلميع الاكواب والاوانى الزجاجيهتغسل بماء فاتر مذاب فيه ملح رطب وتشطف جيدا
ولا تجفف بل تترك تجف طبيعى امااكواب الكرستال فتشطف بماء فاتر مضاف له قطرات من الكحول الابيض وتترك حتى تجفطبيعيا
31- لتنظيف الصينى والبورسلان من بقع الشاى دعيها تغلى فى ماء بهقليل من الصودا
لمدة 10 د وتشطف وتجفف
32- لكى تحافظى على الاوانىالمذهبه لاتغسليها بمحلول الصودا بل استعملى الخل الابيض
فى ماء الشطف
33- للتخلص من بقع الزيت على الكاونتر بالمطبخ يمكن احاطتها بدقيق القمحلمدة ساعه
وتشطف بالماء الساخن وتجفف
34- وللتخلص من بقع القهوه من اىمكان بالمطبخ يمكن ازالتها باضافة قليل من النشادر
لماء الغسل ثم تشطف وتجفف
35- اذا صادفتك بقع من الصمغ لا تحتارى افركيها بماء وكحول ابيض
40- فى حالة وجود بساط على ارضية المطبخ ننثر القليل من نشارةالخشب
تحتها لمنع التزحلق والوقوع
41- حتى تحفظى الاوانى الفضيه اوالنيكل لامعه تفرك بقطعه صوفيه مبلله
ببعض قطرات من روح النشادر
42 وللتخلص من النمل فى المطبخ وحتى نتجنب مخاطر المبيدات الحشريه
ينثر جبس اورماد فى المكان الذى يتجمع فيه النمل او ننثر القليل من الصودا
المخلوطه بالسكرفان النمل يموت على طول
43- ولكى تتخلصى من النمل فى خزانة المطبخ او حشراتاخرى انثرى فيها قليل من
القهوه المره او الفلفل غير المطحون
44- وللتخلص من الفئران اعزكم الله يوضع عشب البابونج فى اماكن متفرقه
فتهرب الفئران من رائحته النفاذه وهى خانقه بالنسبه لهم
45- لتنظيف الاوانىالمصنوعه من القصدير تبل قطعه من الصوف بزيت البترول
وتفرك به الاوانى الاوانىفتصبح لامعه مثل الفضه
46- ولتنظيف الفضيات المشغوله تغسل بماء دافئ وتنظفبفرشاة اسنان مغمسه بالنشادر
والصابون وتوضع فى نشارة الخشب الخشنه وتترك فيهاالى ان تجف وتفرك بقطعه
ناعمه من الجلد
47- اذا تاكسدت الفضه بسببعوامل الجو تغطس فى محلول حامض الكبريتيك
او تفرك الفضه بعصير الليمون وتغسلبالماء البارد وتجفف جيدا
48- ويجب عليك سيدتى ان تحتفظى فى مطبخك بالادواتالتاليه:
شاش معقم
رباط شاش
ماء اكسجين
معجون للحروق
كحول طبى للتعقيم
صبغة يود
مسكن للالم
وقطن طبى
وهذه الادوات مهمه لك ولكل ربة بيت>
+ اول حاجة لو مش عايزة البصل يعفن...
ماتجبيش علية ماية خالص ..
ولا تحطية جنب البطاطس عشان كدة البصل يعفن
+ والبطاطس كمان تبوظ وماتحطهاش فى البلكونة غلط لان من تاثيرات الجو تعفن وماتكنش صالحة بصى انتى تحطيها فى سلة مفتوحة
وتكون جنب شباك مش هيحصلها حاجة...
خدي الاسرار دي وتمتعي بالرز باللبن الي ناس
كتيييييييييير بتحبه غير انه سهل
واقتصادي وصحي
يالا بينا
+ مع اللبن استخدمي علبة قشطة لو مش عندك هاتي بودرة الكريم شانتيه ظرف واحد وضيفيها مع اللبن وتمتعي بالطعم اللذيذ الغني
+ عاوزة الرز بلبن يكون مشبع بطعم جوز الهند خدي الفكرة السهلة دي هاتي اللبن وضيفي عليه نصف كوب من جوز الهند ولو عاوزة الطعم يكون مركز اكتر ضيفي كوب جوز الهند واتركيه يغلي على النار جيدا وبعدين صفيه من جوز الهند وابدئي استخدميه لعمل الرز بلبن بالطريقة العادية
+ عشان يكون الرز بلبن زي بتاع برة بالظبط تسلقي الرز كويس وبعدين تصفيه وماتستخدميش المية الي سلقتيه فيها... وتحطيه في اللبن المغلي وتكملي كالمعتاااااااااد
لو بتعملي كبسة وعاوزة الرز يكون ابيض تماما ضيفي عليه ربع كوب حليب او ملعقتين من الحليب المركز في مرحلة التسوية الاخيرة يعني قبل ماتنزليه من على النار ب5 دقايق هايخليه ناصع البياض وطعمه شهي
+ عشان يكون طعم الباشميل خيالي وانتي بتحمري الدقيق ضيفي عليه ربع ملعقة قرفة صغيرة جدا ولما يستوي تماما ضيفي عليه ملعقتين قشطة ولو مش عندك يبقى جبنة كيري ولو مش عندك يبقى جبنة رومي ولو مش عندك بردو ولا يهمك اعمليه من غيرها وهو من ايدك الحلوة هايطلع روعة
القرفة مع البشاميل
اعطت طعم مميز
وكمان شوية كموووووون
نتيجة مختلفة .
هقولكم على حاجة جميلة جدااااا ما تخليش لا الفراخ ولا اللحمة ولا حتى السمك
تشمي فيها اي ريحة زفارة
وهيه ( ميـّة غسيل الرز )
+ لما تيجي تغسيلي الرز بالمية خليها وانقعي فيها السمك او الفراخ او اللحمة بس الأفضل تكوني غسلتيهم قبلها بالمية والخل عشان تقتلي اي ميكروبات او جراثيم الأول
وبعدين انقعيهم شوية
في ميّة الرز
الاكياس التي تستخدميها لحفظ الاشياء في التلاجة ممكن تكون بتضايقك لما تاخدي منها واحد وترجعي الباقي
+ لو احضرتي علبة مناديل كلينكس فاضية وادخلتي فيها الاكياس مكان المناديل وبنفس فكرة سحب المناديل تسحبي كل مرة الكيس الي انتي محتاجاه
وبسهولة ونضافة تحافظي على الاكياس وترتااااااااااااااحي..
لان الشوربة من الاشياء الاساسية في الصيام فممكن نختصر وقتنا جدا بأننا قبل رمضان نحمر كمية كبيرة من لسان العصفور في الزبدة ولما تبرد خالص نحفظها في برطمانات زجاج على رف التلاجة ومش في الفريزر وعند الاستخدام فقط تضيفي الشوربة وتكون الشوربة جاهزة في دقائق معدودة
شعرية الأرز ابو شعرية او الشوربة
نفس الشيء ممكن نعمله للشعرية نحمر منها كمية كبيرة و نحتفظ بيها في علب التلاجة على الرف ووقت عمل الرز مجرد نضيف الشعرية المحمرة و الارز و الشوربة ويكون جاهز الارز في وقت قليل
او اننا ممكن نعمل شوربة خضار ونضيف عليها معلقتين من الشعرية المحمرة و الشوربة بتكون اطعم و شكلها احلى
+ في المكونات استخدمي جوز الهند بنسبة الربع لدقيق السميد يعني لو هاتستخدمي 2 كوب سميد يبقى ربع كوب جوز هند تضيفيه على المكونات
+ضيفي الباكينج بودر وذرة من الكربونات عشان تكون منفوشة وتشرب كل الشربات بتاعها
+ لا تستخدمي الزيت ولا الزبدة الافضل على الاطلاق هو القشطة انها تكون هي المادة الدهنية الي هاتستخدميها بتخليها طرية وغنية جدا جدا وبتحمر بسهولة
+ لما تعجنيها ما تكونشي سايلة لكن تكون مرملة ومتماسكة الى حد ما ومن عوامل نجاحها انك لما تخرجيها من الفرن وتسقيها بالشربات انها تشربه كله مرة واحدة وما يتراكمشي في الصينية
+ ادهني الصينية بالطحينة تعطيها طعم مميز وكمان لون دهبي رائع لقاعدة الصينية
+ الفرن يكون حار عشان ما تاخد وقت طويل وتنشف في الفرن
+ الشربات يكون خفيف نوعا ما ومضاف له عود قرفة وحبتين قرنفل ومعلقتين سمنة بلدي او زبدة عشان اللمعة الخيالية والريحة الراااااائعة
+ قطعيها بالسكينة على شكل مكعبات قبل ما تدخليها الفرن هاتكون سهلة جدا في التقطيع بعد ما تخرج من الفرن
+ عاوزاها تكون طرية جدا بعد ما تستوي وتضيفي لها الشربات وتطفي الفرن تخلي فيه صينية البسبوسة مدة ربع ساعة وبعدين شوفي الطراوة والليونة
+ ولو عاوزة تخليها دسمة جدا يبقى تضيفي عليها بقى وهي دافية بعد ما تستوي وتخرج من الفرن علبة قشطة على الوش ورشة مكسرات بندق او لوز براحتك
- اولا بنتبل اللحم كويس جدا وياريت يكون من بالليل زي المحلات الكبيره مابتعمل
- لو الشوايه كهربا ممكن تشوي عادي فى المطبخ ,,, هاتي المساكه السلك المربعه اللي ليها ايد دي وبتتفتح نصين بتتباع فى كل حته ورائعه وبتسهل جدا ورصي عليها قطع اللحم وهي بتشيل كتير حسب حجمها من نص - لكيلو فى المره الواحده ,, المهم رصي عليها القطع بحيث ان كلهم يكونوا متعرضين لحراره الشوايه وسيبيهم يتشوو وبعد شويه قومي اقلبي المساكه دي على الوش التاني وسيبيها تكمل شوى لوحدها ,,, وانت فى الاثناء دي بتكوني فاضيه فا استغلي الوقت دا فى عمل السلطات لانك فعلا بتسيبيها تشوي لوحدها
- بعد ماتخلصي دور الشوي بتنزلي اللي بيتشوي فى صنيه معدن (الومنيوم او ستانلس) وبتغطيها بورق فويل عشان اللحم يفضل سخن وفى اخر دور شوي ممكن تضيفي فى نص الصينيه ورقه فويل عليها قطعتين فحم مولعين وتضيفيلهم معلقه زيت وتغطي وتسيبيهم اطول فتره ممكنه ,,, كمان فى اخر دور شوي ابقى حطي كام رغيف عيش بلدي على وش اللحم بعد ماتقلبيه على الوش التاني وسيبيه يتحمص بيبقى رائع
حضري سرفيس التقديم وقطعي عليه بقدونس كتير وبعدين ضيفي اللحم المشوي
- لو هاتشوي على الفحم يبقى فى البلكونه او الجنينه وتنقي مكان فيها اتجاه الريح يكون لبره الشقه مش لجوه عشان الدخان ,, وحتي لو مافيش موضوع اتجاه الريح دا برضه مش مشكلة ,,,
حضري الشوايه برضه كالعاده ولازم يكون فيه مروحه مصاحبه لعمليه الشوى وبتسلطي المروحه على الفحم واللحم على اهدي درجه وابعد مسافه تفي بالغرض وفى اتجاه خارج المنزل يعني المروحه توجه الدخان لبره مش لجوه وسيبي برضه الشوايه تشوي لوحدها وبرضه تبقي تقلبي الماسك باللحم كل شويه وتبعيه ,,,
وتتبعي باقي الخطوات فى الصينيه المتغطيه بس طبعا مش هانعوز فحم وزيت والحركات دي
يجب أن تضعي فيه الطعام بعد تحضيره وتغطيته بطريقة صحيحة
لكي تحفظي الطعام يجب أن تضعيه في أكياس متينة وضد الرطوبة
كما أنه يتوجب عليك أن تفرغي الكيس من الهواء كيلا يجف الطعام وتزول نكهته
يمكنك حفظ الأطعمة المطبوخة, الصلصات, السوائل, الخضار والفاكهة
عند حفظ السوائل يجب أن تحفظيها في وعاء أكبر من الكمية المراد تجميدها
وذلك احتياطاً من تمدد السوائل
المعجنات والحلويات والفطائر
وأي طبق تريدين تسخينه مرة أخرى في الفرن
يمكنك أن تجمديه في وعاء مصنوع من الصفيح أو في ورق الألمنيوم
ورق الألمنيوم مفيد جداً في تغليف الأطعمة التي يصعب عليك تغليفها جيداً كقطع اللحم الكبيرة
اللحم والدواجن:
لتجليد شرائح اللحم (العجل أو الضأن أو قطع الهمبرغر)
لفي كل قطعة بالورق المشمع الخاص باللحم أو بورق الألمنيوم
المدة المطلوبة لتذويب كل قطعة مجلدة هي ساعة أو ساعتين
قطع اللحم الكبيرة النيئة المجلدة تحتاج مدة 24 ساعة في القسم السفلي من الثلاجة (البراد) لتذوب
لتجليد الدواجن وهي صحيحة يتوجب عليك أن تفرّغيها قبل تجليدها
الطير لا يحشى قبل التجليد
أطول مدة ممكنة لحفظ اللحم والدواجن هي:
البقر والضأن 6- 9 شهر
العجل 3 - 4 شهر
لحوم متنوعة 1 - 2 شهر
اللحم المفروم والنقانق 1 - 2 شهر
أطباق اللحم المطبوخة 2 - 3 شهر
السمك:
لا يمكنك تجليد السمك الا اذا كان فعلاً طازج
السمك الكبير يجب أن يقطّع الى شرائح
ثم غلفي كل قطعة على حدة
ثم ضغيها في علبة الحفظ أو في ورقة ألمنيوم
أطول مدة ممكنة لحفظ السمك هي:
السمك الأبيض 6 أشهر
السردين والقريدس (الشريمب) 3 أشهر
أطباق السمك المطبوخة 3 أشهر
الخضار:
من المفضل سلق الخضار قبل تجميدها لكي تحتفظ بنكهتها
لتجميد الأعشاب الطازجة اغسليها وجففيها جيدا واربطيها في حزم صغيرة
ثم ضعيها في أكياس من النايلون وفرغيه من الهواء
ثم اغلقيه باحكام
أطول مدة ممكنة لحفظ الخضار هي:
12 شهر
الفاكهة:
الفاكهة الناضجة كثيراً أو المرضوضة يجب أن لا تجلد
الفاكهة الكبيرة يجب أن تنزعي بذورها وقشريها قبل التجليد
الفاكهة الطرية مثل التوت والفريز (الفراولة) يمكنك تجليدها بعد رشها بالسكر الناعم
أو بدون سكر أو مع الشراب
أطول مدة ممكنة لحفظ الفاكهة هي:
الفاكهة مع السكر (أي المحلاة بالسكر) 12 شهر
الفاكهة المهروسة أو الفاكهة بدون سكر 6 أشهر
الألبان والأجبان والبيض:
الكريما الكثيفة والزبدو والمارجرين والدهن
الذي يستعمل في الطبخ يمكن تجليده بسهولة
الجبنة الجامدة يمكن تجليدها بسهولة
الجبنة الطرية المفضل عدم تجليدها
البيض لا يجلد بقشرته
بل يكسر ويخفق قليلاً مع نصف ملعقة صغيرة من الملح لكل بيضتين
يمكن تجليد زلال البيض وصفاره كل على حدة
عندها يتوجب عليك اضافة الملح الى صفار البيض فقط
أطول مدة ممكنة لحفظ الألبان والأجبان هي:
البيض والزبدة الحلوة 6 أشهر
الكريما الكثيفة والبوظة والزبدة المالحة (المرجرين) 3 أشهر
الجبنة الصحيحة أو المبشورة 6 أشهر
المعجنات والعجين:
تعجن العجينة التي تحتوي على الخميرة مرة واحدة قبل أن تختمر
ثم توضع في كيس نايلون كبير مدهون بالزبدة
يربط الكيس باحكام ويجلد
أما عجينة الحلويات الكثيرة الدهن فهي تتجلد بسهولة
وتحضر الفطيرة (الباي) اذا كانت من النوع المحشو بالفاكهة وتدهن بزلال البيض
ثم تجلد قبل أن تخبز في الفرن
أطول مدة ممكنة لحفظ المعجنات والعجين هي:
عجينة الخبز 10 أيام
عجينة الحلويات المخبوزة 6 أشهر
عجينة الحلويات 9 أشهر
الفطيرة بالفاكهة (الباي) غير مخبوزة 4 - 6 أشهر
الخبز والجاتوه:
الخبز الطازج يجب أن يترك جانباً ليبرد قبل تجليده
بعد أن تفتحيه عن بعضه يمكنك تجليده مدة 6 أشهر
لكن أنتبهي فهو يفقد نكهته اذا حفظ مدة أطول
الجاتوه يغلف بورق نايلون أو ورق مشمع مخصص للجاتوه ثم يوضع في علب من الكرتون
الجاتوه المزين بخليط من الزبدة والسكر يمكن تجليده
يفضل تجليد الجاتوه المزين قبل تغليفه بورق النايلون أو الورق المشمع
أطول مدة ممكنة لحفظ الخبز والجاتوه هي:
الخبز 2 - 6 أشهر
الجاتوه 2 - 6 أشهر
الجاتوه المغلف (المزين) 2 شهران
الحساء, خلاصة الحساء والصلصات:
يجلد الحساء والخلاصة والصلصات بسرعة فوق ماء مثلجة
ثم تنزع طبقة الدهن عن سطح الحساء
تضاف اليها التوابل والكريما قبل التقديم فقط
أطول مدة ممكنة لحفظ الحساء (الشوربة) هي:
الحساء, الخلاصة والصلصات 4 أشهر
اليكم الآن الأطعمة التي لا يجب تجليدها
أو لا يمكن تجليدها
أيضاً طريقة تذويب الأطعمة قبل استعمالها
الأطعمة التي لا ينبغي تجليدها:
الأطعمة التي لا يجب تجليدها وبالتالي لا ينجح تجليدها هي:
خضر السلطة (كالخس, الخيار, البندورة, البطاطا النيئة, الكوسى ...... الخ...)
الفاكهة التي لا يصلح تجليدها هي: الافوكادو والموز الذي يصبح لونه أسود
والاجاص (الكمثري) لأنه يفقد نكهته الا اذال وضعتي عصير ليمون وسكر(انظري طريقة الخوخ)
الحليب الطازج والكريم واللبن الزبادي فهو يتكتل اذا أردت تجليده
أيضاً الكاسترد فهو يتكتل عند تجليده
المايونيز وكل الصلصات التي يدخل البيض في صنعها فهي لا تصلح للتجليدى لأنها تتكتل
الأطعمة المقليد من المستحسن عدم تجليدها لأنها تصبح جافة وعسيرة المضغ
الا اذا أحببت أن تجلدي البطاطا المقلية فمن المستحسن قليها نصف قلية قبل تجليدها
زلال البيض المسلوق فيصبح كالجلد اذا اردت تجليده
الجلو أيضاً يصبح كالجلد ويفقد نكهته
المياه الغازية يجب أن تنتبهي لأنها تنفجر اذا تركتيها في الثلاجة (الفريزر) حتى تتجمد
يجب عليك الانتباه وسحبها من الثلاجة قبل أن تتجمد
التذويب:
كل الأطعمة, مع عدا الخضار النيئة,
يجب أن تترك لتذوب تدريجياً في القسم السفلي من الثلاجة (البراد) أو في المطبخ
اليخنات والفطائر (الباي) والأطباق كالقنبيط بالحليب يمكنك أن تأخذيها من قسم التجليد
في الثلاجة وتضغيها مباشرة في الفرن
كتير منا بتحب تعمل كيكة حلوة او معجنات وبتفشل منها وسبب من اسباب فشلها بيكون الدقيييييييييييييييق فلازم نختار نوع دقيق كويس
طيب هنعرف ازاى نوع الدقيق الكويس من الوحش ؟!!
هقولكم....
تمسكى بايدك شوية دقيق وتضمى ايدك لوعمل كتلة فى ايدك يبقى الدقيق ده جواه رطوبة ماينفعش نستعمله
اما لو فضل زى ماهو بودرة مش مكتل يبقى النوع ده كويس جدا وينفع لجميع الاستعمالات.
+ اعرفي الاول انتي عايزاه لايه او حيكمل ايه عندك ناقص؟
لو انتي عندك فرن البوتاجاز كويس فالفرن الكهرباء حيكون ملهوش لازمه لان واحد حيلغي التاني والاتنين نفس المميزات يبقى هاتي ميكروويف احسن لك يبقى جمعتي كل المييزات وعندك الفرن وعندك الميكروويف
+لو الفرن بتاعك وحش او مش جايبه بوتاجاز بفرن اصلا يبقى الفرن اساسي طبعا
+اما عن استخداماتك فمثلا هل جوزك بييجي متاخر وبيتغدى متاخر يبقى هيلزمك ميكروويف تسخني فيه في ثواني الاكل كأنه لسه جاهز
عندك اطفال وده اكل قبل ده وده مأكلش دلوقتي وجاع في وقت متاخر كان الاكل برد يبقى الميكروويف الحل في ثواني تكوني ريحتي بالك وسخنتي الاكل
+ لو انتي من اللي بيحبوا يحزنوا الاكل في الفريزر او ديب فريزر يبقى الميكروويف انسب لك في ثواني تكوني فكيتي تجميده وتستخدميه
+واخيرا سواء الفرن او الميكروويف مش لازم علشان اشتريناه نهلكه استعمال ونعمل فيه كل حاجه علشان نار فلوسه تبرد ..
لكن شغلي دماغك وقارني بين فرن البوتاجاز والفرن الكهربائي والميكروويف وحاولي تنسقي استخدامك علشان تعيشي صح والحاجه تعمر معاكي وتكوني حافظتي عليها وساعتها حتحسي انك فعلا كسبتي..