موسوعة نصايح مهمه للمطبخ !!!( متجدد )

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
المهم أن تعرفي متى تحاولي السيطرة على الحريق بنفسك ومتى تطلبي المساعدة. إذا لم تتمكني من إطفاء الحريق فلا تترددي مطلقا في استدعاء إدارة الإطفاء حتى وإن بدا الحريق صغيرا واعتقدت أن بإمكانك إطفاءه قبل وصول رجال مكافحة الحريق . وإدارة الإطفاء تحبذ أن تجد الحريق وقد أطفئ بدلا من أن يتم استدعاؤها بعد فوات الأوان لإنقاذ الأرواح أو الممتلكات .
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
اضيفى الى كشنة البصل او حمسة البصل حقت الرز---قليل من السكر والملح--- وقليل من الكزبرة وشوفى الفرق
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
عند تحمية الخبز فى الفرن ادهنى الخبز بقليل من الزبدة ورشة سكر --
يطلع الخبز لون وطعم احلى
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
عند عمل التبولة لا تنقعى البرغل فى الماء استبدلى الماء ب عصير ليمون وزيت زيتون
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
عند عمل المحاشى او الملوخية اعمليها قبل بوقت من تقديمها---يزيد هذا من طعمها
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
لرز اطيب --انقعية فى ماء مذاب فية حبة ماجى او قليل من مرقة الدجاج
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
لتتبيل مضمون ضعى الدجاج او الحم بعد تتبيلة فى كيس بلاستك واغلقية
جيدا او صينية بايركس بس يكون لها غطا محكم
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
لعمل محشى الكرمب اى الملفوف لا داعى لسلقة يكفى وضعة فى الفريزر
مدة يوم ثم اخراجةبعد ان يكون قد جمد ممكن يحتاج يومين ---وبعد ما يذوب
الثلج ابدى فى الحشو
النتيجة مثل المسلوق بنسبة 90%
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
عند عمل الفطائر اضيفى على عجينتك المعتادة ملعقتين من الزبادى
ستلاحضين هشاشة مدهشة
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
قبل ادخال الدجاج الى الفرن لتحميرة خذى بعض الزيت من الحمسة حقت الرز وادهنى بها سطح الدجاج طعم ولون احلى
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
اسهل مخلل فلفل
+هنجيب الشرش اللى مايعرفهوش يسال عليه اى بقال لانه بيخزن فيه الجبنة وهو كده كده بيرميه هاتي من عنده شوية..

+وقطعي الفلفل علي قد ما تحبي تاكلي واوعي تحطي ملح او اي حاجة علشان الشرش حادق اصلا ..

+وحطي فيه الفلفل واقفلي عليه البرطمان وبعد 3 ايام كلي احلي فلفل وبالهنا والشفا

منقول

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
خل وسكر على الشوربة ..!!

+ لما تعملى اى شوربة فراخ او لحمة حطى نصف ملعقة صغيرة سكر وزيها خل وحطى كل التوابل بتاعتك
ودوقى اطعم شوربة..
واوعى تخافى من الخل بيخلى اللحم طرى وجميل.

منقول

 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
اسهل مخلل فلفل
+هنجيب الشرش اللى مايعرفهوش يسال عليه اى بقال لانه بيخزن فيه الجبنة وهو كده كده بيرميه هاتي من عنده شوية..

+وقطعي الفلفل علي قد ما تحبي تاكلي واوعي تحطي ملح او اي حاجة علشان الشرش حادق اصلا ..

+وحطي فيه الفلفل واقفلي عليه البرطمان وبعد 3 ايام كلي احلي فلفل وبالهنا والشفا

منقول


فكره بسيطه اكيد هجربها
ميرررسى ابوو تربووو
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
خل وسكر على الشوربة ..!!

+ لما تعملى اى شوربة فراخ او لحمة حطى نصف ملعقة صغيرة سكر وزيها خل وحطى كل التوابل بتاعتك
ودوقى اطعم شوربة..
واوعى تخافى من الخل بيخلى اللحم طرى وجميل.

منقول


اضافه كمان بسيطه ان السكر بيعجل بسوى اللحوم والخضار :t39:
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
[FONT=&quot]
ارشادات عامة حول حفظ وتجميد الكعك والجاتوة والبسكويت فى الفريزر وخارجة :

1- اتركى الكعكة بعد خبزها على منخل سلك بعيدا عن تيار الهواء حتى تبرد جدا قبل تخزينها.
2-اغلب الكعك من المفضل ان يؤكل طازجا وبعض الكعك الاسفنجى يؤكل فى نفس اليوم
3-عند تخزين الكعكة لفيها بورق الزبد ثم ضعيها فى علبة مع غطاء محكم ولفيها بورق الفويل الالمونيوم لفا محكما
4-بعد لف الكعك احفظيها فى مكان بارد لان الحرارة تؤثر على الكعك الغنى باالمكسرات
5-يجب حفظ البسكويت فى علبة صفيح او برطمان زجاجى محكم الغطاء ولكن لاتخزنى البسكويت والكعك فى نفس الوعاء لان البسكويت الهش يتاثر برطوبة الجو ويصبح طريا ويتلف طعمة
6-اغلب انواع الكعك والجاتوة والبسكويت يمكن ان تجمد فى الفريزر وتبقى فى حالة جيدة بعد اخراجها من الفريزر وتركها لحرارة الجو لترجع الى حالتها الطبيعية
7-الكعك الاسفنجى والدسم وكعك الفواكة المسكرة كلها تصلح للتجميد فى الفريزر مدة اقصاها ستة شهور على ان تكون غير مجملة با الكريمة
8-مع الكعك الذى توجد فيه بهارات كثيرة مثل القرفة والبهارات المشكلة من المفضل عدم تجميدة لان النكهة تتلاشى مع التخزين
9-فى حالة الكعك المجمد بحلوى السكر او الكريمات المختلفة او الحشو فمن المفضل تجميدة من 6 الى 8اسابيع
10-لايفضل تجميد الكعك المحشو كاسترد او مربى حتى لايلين او تنفصل المكونات الخاصة باالحشو
11-اذا كانت الكعكة مجملة باالكريمة نضعها اولا فى الفريزر حتى تجمد بدون تقطيعها ثم اخراجها من الفريزر ولفها بورق المونيوم او ورق النايلون الخاص باالتجميد او ضعيها فى علبة محكمة الغطاء لايدخلها الهواء
12-الكعك غيى المجمل بالكريمة يمكن لفة فى ورق الالمونيوم او النايلون الخاص باالتجميد بعد اخراج الهواء قدر المستطاع قبل اللف ثم ختمها بشريط محكم قبل وضعها فى الفريزر
13-لاستخدام الكعكة ازيلى ورق الالمونيوم واتركيها فى درجة حرارة الغرفة حتى ترجع لحالتها الطبيعية وذلك يعتمد على حرارة الجو وكثافة الكعكة ويحتاج ذلك من 3الى 4ساعات
14-كل انواع البسكويت او الكعك والجاتوة يجب ان تبرد تماما قبل ان تلف للتجميد ولاتلف ساخنة بعد خروجها من الفرن مطلقا
15-الخبز يجب ان يجمد من3الى4 اشهر اما اذا كان با الخبز بعض النكهات فمن المفضل تركة فى الفريزر مدة اسبوعين الى 3اسابيع فقط
16-عجينة الكعك غير المخبوز لايجب تجميدها مطلقا
17-عجينة الفطائر وعجينة الخميرة الجافة يمكن حفظها فى الفريزر
18- البسكويت يمكن تجميدة بدون حشو ويمكن حفظ البسكويت فى صفيح محكم الغطاء من اسبوعين بدون وضعة فى الفريزر
19-البسكويت المخبوزة وعجينة البسكويت غير المخبوزة يمكن وضعها فى الفريزر مدة اقصاها 6اشهر
20-يمكن معالجة البسكويت بعد خروجة من الفريزر اذا كان طريا وخاصة بعد تعرضة لحرارة الجو ففى هذة الحالة يوضع البسكويت فى الفرن بضع دقائق حتى يصبح هشا
21-يمكن حشو هذا البسكويت وتجميلة بعد ان يبرد.

*** واخيرا فان الكعك الغنى با المكسرات والفواكة السكرة يمكن ان يلف بورق الزبد او الالمونيوم ثم يوضع فى صفيح محكم الغطاء ويبقى مدة شهر فى حالة جيد***

[/FONT]
[FONT=&quot]منقووول[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon

فتافيت الجبنه!!!

بعد الجبنه ماخلصت من العلبه بتلاقي فتافيت كتيره
هاتي مصفه سللك وصفي الجبنه وبعدين حطيها في الخلاط معها
حته زبده بيضا صفرا اللي موجود
وشويه زيت علشان الخلاط يلف
ولو عاوزه تحطي فلفل اخضر قطع زيتون نعناع
اي طعم يعجبك وبعدين اضربيه في الخلاط ولوعاوزه زيت حطي شويه بشويه هاتطلع معاكي
احلي جبنه كوبيات..!!


منقووول
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
فكرة حلوة ..:flowers:

القشطة العلب الجاهزة حتعمليها فى البيت..!!!!


[FONT=&quot]طبعا كلكم عارفين القشطة العلب الجاهزة اللى بتستخدم فى الحلويات من هنا ورايح حتعمليها فى البيت لانها اسهل وارخص

المكونات

[FONT=&quot]كوب حليب بودرة + 1 كوب ماء + 1 ملعقة طعام سميد نضع كل ده على النار ويحرك حتى يجمد ويبدأ يغلي نرفعه ونضيف له قليل من الزبدة.


منقول
[/FONT]
[/FONT]
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
فكرة تااااااااااانى

:t17:

لو عايزه يبقي عندك لحمه مفرومه كتيره الفكرة دى أكيد هتفيدك :


بتجيبى الكبد والقوانص
وممكن القوانص بس للي مش بيحب الكبد..
تغسليهم كويس وتفرميهم في الكبه
وتحطيهم علي النار وعليهم البصل والبهارات....
وبعد ماتستوي هتبقى أطعم لحمة مفرومة!!
وبكدة هتضيفيها للاكلات وتعمل منها كمان للعزومات

ومحدش هيصدق ان دى كانت كبد وقوانص.

منقول
 
التعديل الأخير:
أعلى