موسوعة نصايح مهمه للمطبخ !!!( متجدد )

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
أربع طرق لدهان صينية الكيك ...لضمان نجاح الكيك

1249371724.jpg




1-دهان الصينيه بالزيت أو السمن النباتى ثم رشها بالدقيق من جميع الجهات و التخلص من الدقيق الزائد .




2-عمل خليط بمقادير متساويه من ( دقيق + زيت + سمن نباتى ) و تقلبيهم جيدا ثم تغمسى الفرشاه و تدهنى بيها الصينيه و ميزة هذا الخليط إنه بيقعد عندك فى الثلاجه لمدة ثلاث 3 شهور كامله بدون أن يفسد تفضلى تستعمليه للدهان و بيبقى الموضوع سهل .





3-لو عامله كيكة شيكولاته بيبقى شكل الدقيق المرشوش تحت الكيكه بيبقى شكله مش حلو مع كيكة الشيكولاته ... علشان كده أحسن طريقه إنك تدهنى الصينيه زيت ثم ترشى طبقه من الكاكاو البودره و هذا خاص بكيكة الشيكولاته





4-بالنسبه للكيكه الأسفنجيه يفضل إنك تدهنى الصينيه زيت ثم ترشى عليها نشا ثم تتخلصى من النشا الزائد .... الطريقه دى بتحافظ على طراوة قاعدة الكيك .

منقول
 
التعديل الأخير:

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لو بتجيبى الليمون كمية كبيرة ويبوظ قبل ما استخدمهم
حطيى كمية ليمونات اللى انتى عايزاها في الفريزر وكل ما تحتاجى تاخدى واحدة طلعيها من الفريزر وهتستخدميها على طول وهيفضلوا بحالتهم لمدة اكثر من شهر وزيادة .


منقول
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
كيف تبهري مكسراتك مثل المحلات ؟؟؟

1386110268.jpg


1-احضري بياض 2بيضه وبهريه بما تحبين
(1 م ص من : شطه+زعتر+سكر+ملح+كمون+كسبره)

2-ثم قلبي المكسرات المحببه في هذا الخليط
3 - ثم ترص في صينيه وتدخل الفرن حتى تنشف .

copy
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
اوعى ترمى الليمون الناشف تعالى وهقوللك على طريقه تخليه يرجع زى الاول

1097033864.jpg


هتجيبى كل الليمون اللى نشف
وهتنقعيه فى كسروله فيها ميه لمده يوم
هتلاقى اللمونه بعد ما كانت ناشفه وحجمها صغر
هتلاقيه رجع تانى بقى طرى زى الاول
وكمان لونه وحجمه رجع من تانى زى الاول
وهتعصرى منه كأنك لسه شرياه طازة

منقول
 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
حلوة اووووووووووووى بتاعت اللمون
شكرا اخويا
ربنا يبارك عملكم و يعوض تعب محبتكم
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
معلومة جدييييييييييييييييدة

:36_13_3:
لو عايزه تغسلي زجاجة او جركن برطمان وفيه حاجات لازقه من جواه ومش عارفه توصليلها
حطي فيها شوية بذر زيتون او نوى بلح وشويه ميه وصابون ورجي كويس وشوفي النضافه
جربوا

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
قشر البرتقال

1158328804.jpg


+ قشري البرتقالايه

و استني اوعي ترمي قشر البرتقال تعالي اقولك تعملي ايه


+وبعدين نسيبه يجف شويه وبعدين نحطه في كبة الخلاط بعد ما نقطعه على شكل صوابع

وبعدين نسيبه يجف شويه كمان

ونطحنه تاني يعني كده هينطحن على مرتين
علشان كل ما يجف هيخفف الحمل على الخلاط عشان مايبوظش

ونعينه في برطمان واحتفظي بيه

طيب يا ترى هنعمل بيه إيــــــــــــــــــــه ؟؟؟


ممكن نستخدمه في كيكه البرتقال _ مع البط بالبرتقال
ممكن في تتبيلة المشويات سواء دجاج او لحمه
في الاستيك
وفي الشيش طاووق
بيخلي الشوي تحفه

وممكن استخدام منزلي
تحطي معلقه منه في ميه على النار وسيبيها تغلي بتدي ريحه جميله للشقه


منقووول
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
احفظي هذه الاسرار كي تصبحي طباخة ماهرة

98479373.gif




عند عمل الرز البرياني أضيفي قليل من الزنجبيل الأخضر = جان الأخضر

لمسلوق اللحم أو الدجاج ابشري عليها كركم أخضر وقليل من الثوم والبصل

لتحمير البصل أضيفي قليل من الملح

لتلين الكفتة وعدم سوادها أكثري البصل الناعم

عند عمل محشي الكوسة والباذنجان لا تضعي الملح إلا عند غليها حتى لا تذوي

بعد الانتهاء من عمل البامية نقوم بحمس الثوم بقليل من زيت الزيتون
ثم يضاف إليه بقدونس وكزبرة مفرومة يحرك نضع البامية في صينية
ثم نسكب عليها الصلصة مع الزيت بدون تحريك وتغطى بالقصدير وتدخل الفرن قليلاً

عند عمل السلطة الحارة أضيفي لها قليل من الكزبرة وزيت الزيتون

لإعطاء الرز نكهة المندي بعد الانتهاء من نضجة ضعي في إناء زيت ساخن وضعي الإناء داخل القدر
ثم ضعي عليه الجمرة وأقفلي الغطاء حتى يتشبع ويتبخر

لحشوة الدجاج أضيفي بصل أخضر(زيادة)وكثير من الكزبرة الخضراء
ولإعطائها طعم مميز أضيفي لها قليل من الفلفل الأخضر والجزر

لإعطاء ليونة لحشوة الساند وشتات أضيفي قليل من المايونيز

لإعطاء طعم لذيذ لسنبوسة أضيفي قليل من القشطةوالمقليات أيضاً

عند عمل المكرونة كيس واحد للبايركس الكبير

عند عمل الباشمل نضيف بيضة مع قليل من الأعشاب مثل الحبق المجفف بعد إبعادها عن النار

لإعطاء المكرونة بالباشمل طعم لذيذ نضع على الوجه كأس من الجبن المبشور وقليل من الحبق والفلفل الأحمر الحار

لكي تكون الكيكة منفوشة وحلوة اخبزيها في حمام مائي

عند عمل مقلقل اللحم لا تضيفي البهارات إلا حين قرب استوائه حتى لا تضيع نكهة البهارات

عند عمل اللحمه المفرومة لسنبوسة لا تضيفي الخضار إلا حين تستوي اللحمه يعني بعد ما تطفئين النار

يمكن إضافة بيض مسلوق ومبشورلحشوة السنبوسة

لإعطاء حشوة السنبوسة طعم لذيذ أضيفي الشبت

عند عمل البطاطا المقلية بعد تقطيعها وغسلها
نضيف قليل من الكمون المطحون وتوضع داخل الفريزر لمدة عشر دقائق أو ربع ساعة
ثم تقلى في زيت حار

حتى لا يتطاير الزيت أضيفي إليه قليل من الملح

عند عمل الملوخية أو البامية أضيفي إليها قليل من بكربونات الصوديوم تكون متماسكة وخضراء

الرز إذا وجدتي مائه كثير ضعيه في الصفاية ثم أرجعيه القدر

إذا الرز لم ينضج لا تزيدي عليه ماء ولكن غطيه بورق بقصدير
ثم أعيدي غطاء القدر وضعيه على نار هادئه جدا


لمعرفة قياس ماء الرز نوقف الملعقة في الوسط إذا وقفت فالماء مناسب وإذا مالت فإنه زايد

لعدم تفتح ورق العنب عند الطبخ قومي بربط كل مجموعة بخيط عريض

عند عمل ورق العنب ضعي بقاع القدر بطاطس وصحن بايركس ضد الحرارة حتى لاينحرق ويلتصق بالقدر

عند طبخ البامية أولاً تكون النار عالية
ثم اقصري النار حتى لا تسود البامية وأيضاً الفاصولياء الخضراء
وكي لا تتفتح الباميه اعصري عليها نصف ليمونه

بعد سلق الفاصولياء البيضاء احتفظي بماء السلق وضعية مع الفاصولياء واللحمة حتى لا تكون خفيفة


بعد إطفاء النار عن ورق العنب لا تكشفي الغطاء حتى يبرد لكي لا يغمق لونه وينشف ثم يقلب

ليكون الرز مفلفل أضيفي إليه قليل من ملح الليمون

لإعطاء طعم جيد لدجاج اطبخيها بدون ماء وغطي القدر بالقصدير ثم غطاء القدر وعلى نار هادئة

عند عمل الرز المشخول نضع مع ماء السلق مسمار ودارسين وهيل حبتين من كل نوع
 

اسجاق انور

New member
إنضم
25 سبتمبر 2011
المشاركات
3
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
للحفاظ على راحة الثلاجة من روائح الطعام يوضع قطعة فحم على الدرج الجانبى للثلاجة وهاتدعولى:66:
 

اسجاق انور

New member
إنضم
25 سبتمبر 2011
المشاركات
3
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
طبخة الشكشوكة يفرم عدد3بصلات وتحمر فى الزيت ويعصر ربع كليو طماطم ويوضع على البصل ويقلب 3دقائق ويوضع عليها عدد5 بيضات وتقلب 5 دقائق وبلهنا والشفا الى القاء مع طبخة جديدة:close_tem
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon

بوتجازك او حوض المطبخ إستانلس علشان تحافظ عليه
ويكون دايما بيلمع ..

شوفى الفكرة دى...

تضيف نقطتين كلور وتغسله وبعدين تغسليه عادى بالمنظف اللى بتستخدميه
على فكره الريحه بتاعته بتروح بسرعه بس بيفضل لامع فتره وكرريها بقا انتى على حسب استخدامك
وهتلاحظى الفرق :smil12:
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لغسيل الاطباق أفكار تحفة


ضيفي لسائل غسيل الاطباق كوب او اتنين من الخل بحسب كمية سائل الغسيل عندك
يعطيكي لمعة جميلة وخاصة للاكواب الزجاج والبيركسو
كمان بيساعد على تفتيت الدهون
وكمااااااااااان بيعمل تعقيم للاطباق لان الخل مفعوله زي مفعول الديتول ووو ....
وخدوا الحتة دى كمان حطى على الصابون السايل معلقة
ملح مع الخل و رجى الازازة
هيتقله والخل هيغقم ويلمع......

منقوول
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة تنظيف الورود الصناعية ونباتات الزينة


لو الورود كان عليها كمية تراب كبيرة وطبعا التراب موجود في تجويف الوردة وصعب تنظيفه سهلة إزااااااى؟


هاتي اناء به ماءوقليل من مسحوق التنظيف الي بتستخدميه وكوب من معطر ومنعم الملابس وضعي الورود داخل هذا الماء
وحركيها ولكن برفق للحفاظ على قوامها ثم عرضيها لتيار متجدد من الهواء وتمتعي بالمنظر الرائع والنظافة والرائحة المنعشة

+ لو عندك الشجر البلاستيك لنبات الزينة وكان اوراقه عليها اتربة هاتي منديل كلينكس وشوية زيت صغيرة واغمسي المنديل في الزيت وخدي كمية بسيطة ولمعي بيها ورق الشجرة وتمتعي بالمعة والمنظر الطبيعي لورق الشجر

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لتنظيف الخطوط الي بين السيراميك سواء فيالارضيات او الحوائط

الطريقة سهلة خالص
تحضري ملح الليمون 3 ملعقة كبيرة وتضيفي عليها كوب خل صغير ونصف ليمونة وتقلبيه جيدا
وبالاسبونج بتاع المواعين تفركي ما بين السيراميك في الحوائط
وفي الارضيات بالفرشة
تفركي جيدا والنتيجة هايلة .
+ نفس الطريقة ممكن تستخدميها للتخلص من الدهون الصعبة والمتراكمة على السيراميك وخصوصا وراء البوتجاز لكن تضيفي معاها كوب صغير من سائل غسيل الاطباق و النتيجة اكتر من رائعة

copy
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
عشان يكون بصل الكشري يكون دهبي ومقرمش

هاتي ملعقة ملح صغيرة وادعكي بيها البصل عشان ينزل ميته
وهنا هايكون سهل انه ينشف وقت القليب
عندما تنزل منه المية حطي عليه ملعقة كبيرة دقيق وقلبيه كويس وحاولي تتخلصي من الدقيق الزائد
لما تيجي تقلي خلي النار هادية جدا
علشان ياخد وقته في السوا ويقرمش
علشان يكون دهبي لازم تطلعيه من الزيت وهو لونه اشقر ولما تتركيه شوية هاياخد لوحده اللون الدهبي
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لعمل صينية رقاق باللحم المفروووم خياااااالية خدي السر ده

بعد عمل الرقاق اوالجلاش وقبل دخولها الفرن ضيفي عليها الآتنصف
كوب شوربة ونصف كوب لبن وبيضة ملعقة قشطة وشوية ملح وفلفل اسود
قلبيهم كلهم مع بعض وقطعي الصينية
بشكل مائل عشان القطعة تكون مميزةعند التقديم
ثم ضيفي بقى الخليط السابق ودخليها الفرن وتمتعي باللون الرائع والطعم اللذيييييييييييييييييييييذ

 
أعلى