1-دهان الصينيه بالزيت أو السمن النباتى ثم رشها بالدقيق من جميع الجهات و التخلص من الدقيق الزائد .
2-عمل خليط بمقادير متساويه من ( دقيق + زيت + سمن نباتى ) و تقلبيهم جيدا ثم تغمسى الفرشاه و تدهنى بيها الصينيه و ميزة هذا الخليط إنه بيقعد عندك فى الثلاجه لمدة ثلاث 3 شهور كامله بدون أن يفسد تفضلى تستعمليه للدهان و بيبقى الموضوع سهل .
3-لو عامله كيكة شيكولاته بيبقى شكل الدقيق المرشوش تحت الكيكه بيبقى شكله مش حلو مع كيكة الشيكولاته ... علشان كده أحسن طريقه إنك تدهنى الصينيه زيت ثم ترشى طبقه من الكاكاو البودره و هذا خاص بكيكة الشيكولاته
4-بالنسبه للكيكه الأسفنجيه يفضل إنك تدهنى الصينيه زيت ثم ترشى عليها نشا ثم تتخلصى من النشا الزائد .... الطريقه دى بتحافظ على طراوة قاعدة الكيك .
لو بتجيبى الليمون كمية كبيرة ويبوظ قبل ما استخدمهم
حطيى كمية ليمونات اللى انتى عايزاها في الفريزر وكل ما تحتاجى تاخدى واحدة طلعيها من الفريزر وهتستخدميها على طول وهيفضلوا بحالتهم لمدة اكثر من شهر وزيادة .
اوعى ترمى الليمون الناشف تعالى وهقوللك على طريقه تخليه يرجع زى الاول
هتجيبى كل الليمون اللى نشف
وهتنقعيه فى كسروله فيها ميه لمده يوم
هتلاقى اللمونه بعد ما كانت ناشفه وحجمها صغر
هتلاقيه رجع تانى بقى طرى زى الاول
وكمان لونه وحجمه رجع من تانى زى الاول
وهتعصرى منه كأنك لسه شرياه طازة
عند عمل الرز البرياني أضيفي قليل من الزنجبيل الأخضر = جان الأخضر
لمسلوق اللحم أو الدجاج ابشري عليها كركم أخضر وقليل من الثوم والبصل
لتحمير البصل أضيفي قليل من الملح
لتلين الكفتة وعدم سوادها أكثري البصل الناعم
عند عمل محشي الكوسة والباذنجان لا تضعي الملح إلا عند غليها حتى لا تذوي
بعد الانتهاء من عمل البامية نقوم بحمس الثوم بقليل من زيت الزيتون
ثم يضاف إليه بقدونس وكزبرة مفرومة يحرك نضع البامية في صينية
ثم نسكب عليها الصلصة مع الزيت بدون تحريك وتغطى بالقصدير وتدخل الفرن قليلاً
عند عمل السلطة الحارة أضيفي لها قليل من الكزبرة وزيت الزيتون
لإعطاء الرز نكهة المندي بعد الانتهاء من نضجة ضعي في إناء زيت ساخن وضعي الإناء داخل القدر
ثم ضعي عليه الجمرة وأقفلي الغطاء حتى يتشبع ويتبخر
لحشوة الدجاج أضيفي بصل أخضر(زيادة)وكثير من الكزبرة الخضراء
ولإعطائها طعم مميز أضيفي لها قليل من الفلفل الأخضر والجزر
لإعطاء ليونة لحشوة الساند وشتات أضيفي قليل من المايونيز
لإعطاء طعم لذيذ لسنبوسة أضيفي قليل من القشطةوالمقليات أيضاً
عند عمل المكرونة كيس واحد للبايركس الكبير
عند عمل الباشمل نضيف بيضة مع قليل من الأعشاب مثل الحبق المجفف بعد إبعادها عن النار
لإعطاء المكرونة بالباشمل طعم لذيذ نضع على الوجه كأس من الجبن المبشور وقليل من الحبق والفلفل الأحمر الحار
لكي تكون الكيكة منفوشة وحلوة اخبزيها في حمام مائي
عند عمل مقلقل اللحم لا تضيفي البهارات إلا حين قرب استوائه حتى لا تضيع نكهة البهارات
عند عمل اللحمه المفرومة لسنبوسة لا تضيفي الخضار إلا حين تستوي اللحمه يعني بعد ما تطفئين النار
يمكن إضافة بيض مسلوق ومبشورلحشوة السنبوسة
لإعطاء حشوة السنبوسة طعم لذيذ أضيفي الشبت
عند عمل البطاطا المقلية بعد تقطيعها وغسلها
نضيف قليل من الكمون المطحون وتوضع داخل الفريزر لمدة عشر دقائق أو ربع ساعة
ثم تقلى في زيت حار
حتى لا يتطاير الزيت أضيفي إليه قليل من الملح
عند عمل الملوخية أو البامية أضيفي إليها قليل من بكربونات الصوديوم تكون متماسكة وخضراء
الرز إذا وجدتي مائه كثير ضعيه في الصفاية ثم أرجعيه القدر
إذا الرز لم ينضج لا تزيدي عليه ماء ولكن غطيه بورق بقصدير
ثم أعيدي غطاء القدر وضعيه على نار هادئه جدا
لمعرفة قياس ماء الرز نوقف الملعقة في الوسط إذا وقفت فالماء مناسب وإذا مالت فإنه زايد
لعدم تفتح ورق العنب عند الطبخ قومي بربط كل مجموعة بخيط عريض
عند عمل ورق العنب ضعي بقاع القدر بطاطس وصحن بايركس ضد الحرارة حتى لاينحرق ويلتصق بالقدر
عند طبخ البامية أولاً تكون النار عالية
ثم اقصري النار حتى لا تسود البامية وأيضاً الفاصولياء الخضراء
وكي لا تتفتح الباميه اعصري عليها نصف ليمونه
بعد سلق الفاصولياء البيضاء احتفظي بماء السلق وضعية مع الفاصولياء واللحمة حتى لا تكون خفيفة
بعد إطفاء النار عن ورق العنب لا تكشفي الغطاء حتى يبرد لكي لا يغمق لونه وينشف ثم يقلب
ليكون الرز مفلفل أضيفي إليه قليل من ملح الليمون
لإعطاء طعم جيد لدجاج اطبخيها بدون ماء وغطي القدر بالقصدير ثم غطاء القدر وعلى نار هادئة
عند عمل الرز المشخول نضع مع ماء السلق مسمار ودارسين وهيل حبتين من كل نوع
لو الورود كان عليها كمية تراب كبيرة وطبعا التراب موجود في تجويف الوردة وصعب تنظيفه سهلة إزااااااى؟
هاتي اناء به ماءوقليل من مسحوق التنظيف الي بتستخدميه وكوب من معطر ومنعم الملابس وضعي الورود داخل هذا الماء
وحركيها ولكن برفق للحفاظ على قوامها ثم عرضيها لتيار متجدد من الهواء وتمتعي بالمنظر الرائع والنظافة والرائحة المنعشة
+ لو عندك الشجر البلاستيك لنبات الزينة وكان اوراقه عليها اتربة هاتي منديل كلينكس وشوية زيت صغيرة واغمسي المنديل في الزيت وخدي كمية بسيطة ولمعي بيها ورق الشجرة وتمتعي بالمعة والمنظر الطبيعي لورق الشجر
لتنظيف الخطوط الي بين السيراميك سواء فيالارضيات او الحوائط
الطريقة سهلة خالص
تحضري ملح الليمون 3 ملعقة كبيرة وتضيفي عليها كوب خل صغير ونصف ليمونة وتقلبيه جيدا
وبالاسبونج بتاع المواعين تفركي ما بين السيراميك في الحوائط
وفي الارضيات بالفرشة
تفركي جيدا والنتيجة هايلة .
+ نفس الطريقة ممكن تستخدميها للتخلص من الدهون الصعبة والمتراكمة على السيراميك وخصوصا وراء البوتجاز لكن تضيفي معاها كوب صغير من سائل غسيل الاطباق و النتيجة اكتر من رائعة
هاتي ملعقة ملح صغيرة وادعكي بيها البصل عشان ينزل ميته
وهنا هايكون سهل انه ينشف وقت القليب
عندما تنزل منه المية حطي عليه ملعقة كبيرة دقيق وقلبيه كويس وحاولي تتخلصي من الدقيق الزائد
لما تيجي تقلي خلي النار هادية جدا
علشان ياخد وقته في السوا ويقرمش
علشان يكون دهبي لازم تطلعيه من الزيت وهو لونه اشقر ولما تتركيه شوية هاياخد لوحده اللون الدهبي
لعمل صينية رقاق باللحم المفروووم خياااااالية خدي السر ده
بعد عمل الرقاق اوالجلاش وقبل دخولها الفرن ضيفي عليها الآتنصف
كوب شوربة ونصف كوب لبن وبيضة ملعقة قشطة وشوية ملح وفلفل اسود
قلبيهم كلهم مع بعض وقطعي الصينية
بشكل مائل عشان القطعة تكون مميزةعند التقديم
ثم ضيفي بقى الخليط السابق ودخليها الفرن وتمتعي باللون الرائع والطعم اللذيييييييييييييييييييييذ