عندك فينو بايت وهترمية هرجعهولك كانة لسة طالع من الفرن
طبعا كلنا عارفين ان الفينو لو قعد يومين بيفرول ومينفعش تاني بس الكلام دة كان زمان دلوقتي هقلك علي وصفة لو عملتيها الفينو هيرجع وكائنك لسة جايباة من الفرن
اولا هاتي المصفي بتاعة الرز وهاتي حلة او طبق صاج وحطي فية كوباية ماية وحطي العيش جوة المصفي وحطي المصفي فوق الطبق او الحلة الفيها الماية
وغطي المصفي بغطي بالظبط زي مبابتسوى الكسكسي علي البخار
وولعي النار عليهم 5 دقائق واتفرجي بعدها علي احلي عيش وممكن كمان تحطي جوة العيش جبنة رومي او شيدر قبل متسخنية بالطريقة دى
وهتلاقى احلي سندوتشات جبنة سايحة
نصائح للطبخ وتخزين الطعام والاعتناء بأدواتك ومطبخك
1- يُغسل عش الغراب بمسحه بمنشفة نظيفة مبللة وليس بوضعه أسفل صنبور الماء مباشرة فهو كالإسفنجة يتشرب الماء سريعاً.
2- لشي الثوم، انثري عليه القليل من زيت الزيتون والخل والملح والفلفل الأسود ولفيه فى ورق فويل وضعيه بالفرن على درجة حرارة 350 فهرنهايت مدة
3- تجنبي تخزين ثمار البطاطس بجانب البصل حيث تنبعث منها رطوبة وغاز طبيعي يجعلان البصل يفسد سريعا.
4- يمتلئ الكراث عادة بالرمل والأتربة الكثيرة، لتنظيفه، قطعيه أولا وانقعيه فى ماء بارد ثم افرغي الماء منه بالمصفاة. كرري العملية.
5- عند استخدام الجبن الموزاريلا القليلة الدسم مع المعجنات ضعي في اعتبارك أنها تحتوى على كمية أكبر من الماء مقارنة بالأنواع الأخرى.
6- قبل تقطيع الأعشاب والأوراق الخضراء، ضعي القليل من الملح على القطاعة حتى تثبت الأوراق المقطعة ولا تتناثر فى الهواء بعد تقطيعها.
7- عند قلي الطعام، إذا شعرت بحاجتك للمزيد من الزيت اسكبيه على حواف المقلاة حتى يكون قد قد تعرض لحرارة كافية قبل وصوله إلى الطعام.
8- قبل البدء فى خبز العجين، اتركي البيض والزبد فى درجة حرارة الغرفة طوال الليل للحصول على أفضل النتائج.
9- جمدي بقايا صوص الطعام فى قوالب الثلج واستخدميه فيما بعد فى إعداد أكلة سريعة لعائلتك فى نهاية الإسبوع.
10- لاختبار كمية الملح والبهارات في كرات اللحم أو كفتة الأرز قبل إعداد الوصفة، اصنعي كرة صغيرة من اللحم واقليها فى الزيت وتذوقيها لمعرفة مدى احتياجها للتوابل.
11- أضيفي كوبا من الزبادي لعصير الفواكه بالحليب أثناء إعداده لطعم ألذ ولقيمة غذائية أكبر.
12- احرصي على تغيير ليفة غسل الأواني من آن لآخر فالبكتيريا سريعاً ما تتراكم بين خيوطها عند استعماله لفترة طويلة، وهو ما ينتج عنه الإصابة بالتسمم.
13- للتخفيف من رائحة السمك عند قليه غطى المقلاة وفتح مروحة الشفط مع وضع قطعة فحم غير مُشعلة على الفرن بجانب المقلاة لتمتص الرائحة
14- يجب ان تكون درجة حرارة الثلاجة 5 درجات مئوية فهي الدرجة المناسبة التي تمنع نمو الكثير من الميكروبات وتكاثرها
15- لتحصلي على أكبر قدر من عصير الليمون ضعيه في ماء دافىء قبل استعماله بفترة بسيطة ثم اضغطي عليه بيدك على سطح قاس ثم اعصريه .
16- لسهوله تقطيع كعكة التورتة المزين سطحها بالفواكه والجلي اغمسي السكين في ماء ساخن عند كل مره تقطعين فيها
17- للحفاظ على البقدونس والنعناع طازجين لفترة طويلة يمكن حفظها في أواني بلاستيكية محكمة الإغلاق
18- فى حالة زيادة كمية التوابل فى الطعام يمكنك إضافة بعض اللبن الزبادي ليكسر حده طعم التوابل
19- لجعل حساء شوربه الخضراوات شهيا، ابدئي بتحمير شرائح من الجزر والبصل والفلفل والطماطم فى الزيت قبل إضافة أى سائل
20- للحفاظ على بياض لون القرنبيط المسلوق، أضيفي للماء القليل من الحليب والملح
21- لتقديم الغموس بطريقة لافتة وغير تقليدية، فرغي ثمرة فلفل رومي واغسليها بالماء البارد وجففيها جيدا ثم املئيها بالجبن أو سلطة الطحين
22- ادهني الحائط المستند إليه الموقد بمطبخك بملمع الأثاث، وذلك حتى تستطيعي تنظيفه بسهولة عند الحاجة.
23- لعمل كرات الكيك اهرسي كيكة ناضجة وامزجيها بالكريمة ثم اصنعي منها كرات صغيرة. ثبتي بكل كرة خلة أسنان واغمسيها فى شيكولاته ذائبة وجمديها
24- بعد فتح علبة الصلصة، اسكبي عليها القليل من الزيت حتى لا تصاب بالتعفن فى الثلاجة.
25- لإعداد سلطة الثومية، امزجي جيدا فصي ثوم مطحونين مع 3 ملاعق مايونيز و3 عبوات زبادي وقدمي.
26- لاختبار البيكنج بودر،أضيفي القليل منه إلى الماء،فاذا أحدث فوراناً فإنه يكون صالحا واذا لم يحدث هذا التفاعل فهذا دليل على انتهاء صلاحيته.
27- لتنظيف الميكروويف، ضعي فيه ثمرة ليمون وقومي بتشغيل المحرك لدقيقة واحدة ثم امسحي جسم الميكروويف من الداخل بمنشفة مبللة.
28- عند عمل الكريمة المخفوقة ، راعي أن يكون الإناء باردا ومضرب الخفق أيضا للحصول على نتيجة أفضل، فالبوردة ستساعد فى تحسين ملمس الكريمة.
29- لعمل بهارات تتبيل اللحوم وتخزينها امزجي ملعقتي ملح مع ملعقتين سكر و1/2 ملعقة باربكيو و1/4 ملعقة كركم ومثلها بودرة بصل وثوم مطحون.
30- ضعي مكعبات العصير المثلجة فى مشروبك بدلا من مكعبات الثلج العادية لنكهة خاصة، فمثلا جمدي عصير التفاح فى القوالب وأضيفي لعصير الكوكتيل.
لضمان توزيع البقسماط على جميع اجزاء الدجاج او السمك
-ضعى البقسماط فى كيس ثم ادخلى قطع الدجاج او السمك فى الكيس
ورجيه قليلا ثم اخرجي القطع وابدأي في القلى
ينصح بعمل خليط خشن من الكزبرة أو النعناع المجفف لاستعماله في حال كان الطازج منه غير متوفر. وللحفاظ على الخليط طازجاً لمدة أطول، ينصح بلفه في منشفة قطنية ثم حفظه في البراد
لتنظيف ابريق الشاي من الداخل -طبعا عارفين الطبقة الداكنة اللي بتتكون جوه- ينصح بوضع ملعقة بيكنج باودر او ما يسمى بخميرة الحلويات في الابريق مع مقدار صغير من الماء ونتركه على النار يغلي
ممكن تحمصي شعيريه وتشيليها جاهزة في الثلاجة بس اوعي تحطي معاها اي زيت او سمن علشان ما تلزق في بعضها وطعمها يغير ولما تحتاجي تعملي ارز حتطلعي علي قد ما انتي عايزة وتسخني مياه علي ناحيه تانيه وتحطي الارز علي ما تغسليه تكون الماء سخن والشعريه جهزت وتعملي الارز بمنتهي السهوله وممكن تعملي طبق شعريه محمرة في السريع بااضافة الفلفل الاحمر المفروم والتوم والبصل وطماطم صغيرة مفرومه وتحطي عليهم ماءساخن وبكده حيكون عندك طبق اضافي سريع وبالهنا والشفا
الطريقه
نجيب الملوخيه وقطفيها واغسيليها وبعدين صافيها وحطى ميه على النار لغايه ما تغلى وبعدين حطى على النص كيلو ملوخيه نص معلقه بيكربونات صوديم من عند العطار وحطى الملوخيه عليها وهى بورقاها اول ما تبداء تخضر اوى شليها وصفيها من الميه وبعدين سيبه شويه ميه صغيريين من الماء بتاعها وحطيها بالخلاط واضريبها وحطيها فى اكياس وفى الفريز
طريقة ثانية لحفظ الملوخية او شئ اغسلها واقطع اورقها واخلطها في الخلاط واعبيها في اكياس واحطهافي الفريزر واذا احتجتها انزلها واخلي الثلج يروح منها وبعدين اطبخها
هاتي ورق العنب واغسليه كويس وبعد كده حطيه في ميه مغلية لمدة 3 دقائق وشيليه منها وحطيه في مصفاة يصفي ميته ويبرد بعد كده لفيه في فوطة ناشفة وحطيه في أكياس نايلون بس برضه اتأكدي إن الكيس مفيهوش أي أثر للهواء وبعد كده حطيه في الفريرز.