موسوعة نصايح مهمه للمطبخ !!!( متجدد )

Nemo

هصلى مهما حصلى
عضو مبارك
إنضم
17 أبريل 2007
المشاركات
4,526
مستوى التفاعل
40
النقاط
0
الإقامة
Man2osh 3a Kafo
وااااااااااااااااااااااااااااو نصايح تحفة جداااااااااااااااااا
وكلها محتاجينها ميرسى جدا ابو تربو ودوناااااااااااا
ربنا يعوض تعبكم
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
وانتى بتحمرى اى حاجة بطاطس سمك اى حاجة بتتقلى
بتحطى معلقة خل ف زيت القلى
لية؟؟
عشان مهما قليتى الحاجة اللى بتقليها ماتتشربش
زيت خالص

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
وانتى بتغلى لبن
بتدهنى حواف الحلة ولا اللبانة زيت ليه ؟
يقوم لما اللبن يفور مايوقعش خالص
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
عندك موز كتير وبيبوظ ويسمر بسرعة
حطية ف ورق فويل ف التلاجة وكلى منة براحتك ان شاللة اسبوع
 

Nemo

هصلى مهما حصلى
عضو مبارك
إنضم
17 أبريل 2007
المشاركات
4,526
مستوى التفاعل
40
النقاط
0
الإقامة
Man2osh 3a Kafo
نصايح تححححححححححفة
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
عندك فينو بايت وهترمية هرجعهولك كانة لسة طالع من الفرن

طبعا كلنا عارفين ان الفينو لو قعد يومين بيفرول ومينفعش تاني بس الكلام دة كان زمان دلوقتي هقلك علي وصفة لو عملتيها الفينو هيرجع وكائنك لسة جايباة من الفرن

اولا هاتي المصفي بتاعة الرز وهاتي حلة او طبق صاج وحطي فية كوباية ماية وحطي العيش جوة المصفي وحطي المصفي فوق الطبق او الحلة الفيها الماية
وغطي المصفي بغطي بالظبط زي مبابتسوى الكسكسي علي البخار
وولعي النار عليهم 5 دقائق واتفرجي بعدها علي احلي عيش وممكن كمان تحطي جوة العيش جبنة رومي او شيدر قبل متسخنية بالطريقة دى
وهتلاقى احلي سندوتشات جبنة سايحة
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
30 نصيحة لطباخة ماهرة

 نصائح للطبخ وتخزين الطعام والاعتناء بأدواتك ومطبخك
1- يُغسل عش الغراب بمسحه بمنشفة نظيفة مبللة وليس بوضعه أسفل صنبور الماء مباشرة فهو كالإسفنجة يتشرب الماء سريعاً.
2- لشي الثوم، انثري عليه القليل من زيت الزيتون والخل والملح والفلفل الأسود ولفيه فى ورق فويل وضعيه بالفرن على درجة حرارة 350 فهرنهايت مدة
3- تجنبي تخزين ثمار البطاطس بجانب البصل حيث تنبعث منها رطوبة وغاز طبيعي يجعلان البصل يفسد سريعا.
4- يمتلئ الكراث عادة بالرمل والأتربة الكثيرة، لتنظيفه، قطعيه أولا وانقعيه فى ماء بارد ثم افرغي الماء منه بالمصفاة. كرري العملية.
5- عند استخدام الجبن الموزاريلا القليلة الدسم مع المعجنات ضعي في اعتبارك أنها تحتوى على كمية أكبر من الماء مقارنة بالأنواع الأخرى.
6- قبل تقطيع الأعشاب والأوراق الخضراء، ضعي القليل من الملح على القطاعة حتى تثبت الأوراق المقطعة ولا تتناثر فى الهواء بعد تقطيعها.
7- عند قلي الطعام، إذا شعرت بحاجتك للمزيد من الزيت اسكبيه على حواف المقلاة حتى يكون قد قد تعرض لحرارة كافية قبل وصوله إلى الطعام.
8- قبل البدء فى خبز العجين، اتركي البيض والزبد فى درجة حرارة الغرفة طوال الليل للحصول على أفضل النتائج.
9- جمدي بقايا صوص الطعام فى قوالب الثلج واستخدميه فيما بعد فى إعداد أكلة سريعة لعائلتك فى نهاية الإسبوع.
10- لاختبار كمية الملح والبهارات في كرات اللحم أو كفتة الأرز قبل إعداد الوصفة، اصنعي كرة صغيرة من اللحم واقليها فى الزيت وتذوقيها لمعرفة مدى احتياجها للتوابل.
11- أضيفي كوبا من الزبادي لعصير الفواكه بالحليب أثناء إعداده لطعم ألذ ولقيمة غذائية أكبر.
12- احرصي على تغيير ليفة غسل الأواني من آن لآخر فالبكتيريا سريعاً ما تتراكم بين خيوطها عند استعماله لفترة طويلة، وهو ما ينتج عنه الإصابة بالتسمم.
13- للتخفيف من رائحة السمك عند قليه غطى المقلاة وفتح مروحة الشفط مع وضع قطعة فحم غير مُشعلة على الفرن بجانب المقلاة لتمتص الرائحة
14- يجب ان تكون درجة حرارة الثلاجة 5 درجات مئوية فهي الدرجة المناسبة التي تمنع نمو الكثير من الميكروبات وتكاثرها
15- لتحصلي على أكبر قدر من عصير الليمون ضعيه في ماء دافىء قبل استعماله بفترة بسيطة ثم اضغطي عليه بيدك على سطح قاس ثم اعصريه .
16- لسهوله تقطيع كعكة التورتة المزين سطحها بالفواكه والجلي اغمسي السكين في ماء ساخن عند كل مره تقطعين فيها
17- للحفاظ على البقدونس والنعناع طازجين لفترة طويلة يمكن حفظها في أواني بلاستيكية محكمة الإغلاق
18- فى حالة زيادة كمية التوابل فى الطعام يمكنك إضافة بعض اللبن الزبادي ليكسر حده طعم التوابل
19- لجعل حساء شوربه الخضراوات شهيا، ابدئي بتحمير شرائح من الجزر والبصل والفلفل والطماطم فى الزيت قبل إضافة أى سائل
20- للحفاظ على بياض لون القرنبيط المسلوق، أضيفي للماء القليل من الحليب والملح
21- لتقديم الغموس بطريقة لافتة وغير تقليدية، فرغي ثمرة فلفل رومي واغسليها بالماء البارد وجففيها جيدا ثم املئيها بالجبن أو سلطة الطحين
22- ادهني الحائط المستند إليه الموقد بمطبخك بملمع الأثاث، وذلك حتى تستطيعي تنظيفه بسهولة عند الحاجة.
23- لعمل كرات الكيك اهرسي كيكة ناضجة وامزجيها بالكريمة ثم اصنعي منها كرات صغيرة. ثبتي بكل كرة خلة أسنان واغمسيها فى شيكولاته ذائبة وجمديها
24- بعد فتح علبة الصلصة، اسكبي عليها القليل من الزيت حتى لا تصاب بالتعفن فى الثلاجة.
25- لإعداد سلطة الثومية، امزجي جيدا فصي ثوم مطحونين مع 3 ملاعق مايونيز و3 عبوات زبادي وقدمي.
26- لاختبار البيكنج بودر،أضيفي القليل منه إلى الماء،فاذا أحدث فوراناً فإنه يكون صالحا واذا لم يحدث هذا التفاعل فهذا دليل على انتهاء صلاحيته.
27- لتنظيف الميكروويف، ضعي فيه ثمرة ليمون وقومي بتشغيل المحرك لدقيقة واحدة ثم امسحي جسم الميكروويف من الداخل بمنشفة مبللة.
28- عند عمل الكريمة المخفوقة ، راعي أن يكون الإناء باردا ومضرب الخفق أيضا للحصول على نتيجة أفضل، فالبوردة ستساعد فى تحسين ملمس الكريمة.
29- لعمل بهارات تتبيل اللحوم وتخزينها امزجي ملعقتي ملح مع ملعقتين سكر و1/2 ملعقة باربكيو و1/4 ملعقة كركم ومثلها بودرة بصل وثوم مطحون.
30- ضعي مكعبات العصير المثلجة فى مشروبك بدلا من مكعبات الثلج العادية لنكهة خاصة، فمثلا جمدي عصير التفاح فى القوالب وأضيفي لعصير الكوكتيل.
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لحفظ صفار البيض حتى لا يفسد بعد استخدام البياض نضع عليه ماء بارد بحيث يغطيهويحفظ في الثلاجة لمدة 3 ساعات بعد ذلك يخرب.


يجب عدم تقطيع أنواع مختلفة من الطيور واللحوم على لوح التقطيع حتى لاينتقل مرض السالمونيلا

إذا أردت إدخال شمعه سميكة في شمعدان ضيق اغمسي طرفها في ماء ساخن فيطرىويسهل إدخالها

تنظيف الصيني والبورسلان من بقع الشاي دعيها تغلى في ماء به قليل من الصودالمدة 10 د وتشطف وتجفف
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لضمان توزيع البقسماط على جميع اجزاء الدجاج او السمك
-ضعى البقسماط فى كيس ثم ادخلى قطع الدجاج او السمك فى الكيس
ورجيه قليلا ثم اخرجي القطع وابدأي في القلى
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
عند عمل الفطائر اضيفى على عجينتك المعتادة ملعقتين من الزبادى
ستلاحظي هشاشة مدهشة
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
ينصح بعمل خليط خشن من الكزبرة أو النعناع المجفف لاستعماله في حال كان الطازج منه غير متوفر. وللحفاظ على الخليط طازجاً لمدة أطول، ينصح بلفه في منشفة قطنية ثم حفظه في البراد
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
عند فتح علبة الصلصه ينثر عليها قليل من الزيت على السطح حتى لا تتعفن وهى فى
الثلاجه
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
تنظيف حوض المطبخ الإستانلس
الادوات: ليمونه مقطعه نصفين - بيكنج صودا ( ربع كوب ) - فوطه
اغمسى نصف الليمونه المقطعه في البيكنج صودا
ادعكي بها الحوض في حركات دائريه و اذا احتجتي زياده كميه البيكنج صودا يمكنك اعاده تغميس الليمونه في البيكنج صودا و معاوده الدعك
اشطفي الحوض جيدا بماء داقىء
امسحى الحوض بفوطه جافه و استمتعي بالنظافه
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
واااااااااااو طريقة حلوة لتقطيع الليمون


6267312243.jpg

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لما تيجي تشيلي اي لزق سولوتيب او شريط لحام او ورق ملزوق
استخدمي السيشوار :)

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لتنظيف ابريق الشاي من الداخل -طبعا عارفين الطبقة الداكنة اللي بتتكون جوه- ينصح بوضع ملعقة بيكنج باودر او ما يسمى بخميرة الحلويات في الابريق مع مقدار صغير من الماء ونتركه على النار يغلي
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
فوكيرة حلوة....

ممكن تحمصي شعيريه وتشيليها جاهزة في الثلاجة بس اوعي تحطي معاها اي زيت او سمن علشان ما تلزق في بعضها وطعمها يغير ولما تحتاجي تعملي ارز حتطلعي علي قد ما انتي عايزة وتسخني مياه علي ناحيه تانيه وتحطي الارز علي ما تغسليه تكون الماء سخن والشعريه جهزت وتعملي الارز بمنتهي السهوله وممكن تعملي طبق شعريه محمرة في السريع بااضافة الفلفل الاحمر المفروم والتوم والبصل وطماطم صغيرة مفرومه وتحطي عليهم ماءساخن وبكده حيكون عندك طبق اضافي سريع وبالهنا والشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
حفظ الملوخيه فى الفريزر

الطريقه
نجيب الملوخيه وقطفيها واغسيليها وبعدين صافيها وحطى ميه على النار لغايه ما تغلى وبعدين حطى على النص كيلو ملوخيه نص معلقه بيكربونات صوديم من عند العطار وحطى الملوخيه عليها وهى بورقاها اول ما تبداء تخضر اوى شليها وصفيها من الميه وبعدين سيبه شويه ميه صغيريين من الماء بتاعها وحطيها بالخلاط واضريبها وحطيها فى اكياس وفى الفريز

طريقة ثانية لحفظ الملوخية او شئ اغسلها واقطع اورقها واخلطها في الخلاط واعبيها في اكياس واحطهافي الفريزر واذا احتجتها انزلها واخلي الثلج يروح منها وبعدين اطبخها

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
حفظ ورق العنب

هاتي ورق العنب واغسليه كويس وبعد كده حطيه في ميه مغلية لمدة 3 دقائق وشيليه منها وحطيه في مصفاة يصفي ميته ويبرد بعد كده لفيه في فوطة ناشفة وحطيه في أكياس نايلون بس برضه اتأكدي إن الكيس مفيهوش أي أثر للهواء وبعد كده حطيه في الفريرز.
 
أعلى