لكل البنات والعرايس الجداد _ دوره تعليم الطبخ واحده واحده لتعليم الأكلات الأساسية..!!

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الرز بالخلطة

الرز بالخلطة

623269702.jpg


شوحي بصله وكام فص ثوم مفرومين
وبعدين حطي القوانص وشوحيهات كويس
وحطي كوبايتين ميه ومكعب مرقه وفلفل
وكسبره وسنه سكر وسنه ملح
وسبيها تستوي
وبعد ما الميه تنشف وتكون استوت
حطي الكبد وقلبي لحد ما تمسك نفسها
ولونها يغير
وضيفي الرز والميه وضبطي الملح وسبيه على نار هاديه
لحد السوااااااااء

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
المكرونه بالصلصه:

المكرونه بالصلصه:


963590556.jpg


نسلق المكرونه في ميه بملح لحد ما تستوي وبعدين صفيها واغسليها
بالميه الساقعه
((ودايما خليكي جنبها عشان ما تتهريش
وعلامه السوا انك تدوقيها وتلاقيها طريه بس ماسكه نفسها ))

الصلصه بقى:
اضربي الطماطم في الخلاط مع شويه ميه بسيطه
((كيس المكرونه بياخد 5 طماطم وسط))

في حله على النار حطي شويه زيت (( 3 معالق بالكتير))
ولما يسخنوا ضيفي عصير الطماطم ومعلقتين صلصه صغيرين
ورشه ملح وفلفل ورشه سكر بسيطه
وسبيها تغلي لحد ما تبدأ تنشف شويه وتتقل
واطفي عليها وحطي المكرونه عليها ساعه الاكل


 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
كباب الحله:

كباب الحله:


811885989.jpg


هتجيبي كميه اللحمه اللي عندك
وهتقطعي قدهم بصل
هتشوحي نص البصل ده في سمنه لحد ما تبقى بني فاتح
وبعدين حطي اللحمه وشوحيها في البصل ده لمده 5 دقايق كه
وبعدين ضيفي نص كميه البصل الفاضله
وقلبي 5 دقايق كمان
وبعدين حطي فلفل اسود وملح وفصين توم صحاح
وكوبيتين ميه وبعد ما تغلي وطي النار وسبيها ساعه
لحد ما تستوي ويتكون عندك صوص غامق شويه
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الباذنجان المخلل

الباذنجان المخلل

488961833.jpg


البذنجان المسلوق

الخلطه
ملح وشطه وفلفل اخضر واحمر حراق وتوم لزوم البنج ---مدقوق ناعم وعليه لمون وخل ونتبل بيه البذنجان بعد سلقه
وشطفه من المياه


 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
البانيـــــــــــــة

البانيـــــــــــــة

1130522044.jpg


تقطع الصدور شرائح رقيقه الي حد ما وتتبل ب(بصل مفروم +ملح + فلفل اسود+بهارات+حبهان+خل+ليمون)
وتترك في الثلاجه
تغمس فس الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
وتقلي علي الجانبين في زيت ساخن مده كافيه حتي نحصل علي اللون الذهبي ونتأكد من النضج ممكن بغرس شوكه او سكينه في الصدور
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
السمك !!

تتبيله السمك

1051978018.jpg


فلفل احمر او اخضر مفروم -ملح -كمون-خل-ليمون-ثووووم) نتبله بالتتبيله كويس اوي يعني نفتح كل سمكه ونحشي بطنها بالتتبيله ومن بره كمان نحط عليه التتبيله نعصر نص ليمونه عليه حضري طبق واسع فيه دقيق
دحرجي السمكه في الدقيق من كل الجوانب
وتكوني مسخنه زيت في المقلاه
وتقلي السمك في الزيت وما تحاوليش تقلبيه الا بعد ما يغير لونه من تحت الاول وبعدين نقلبه علي الجهه الاخري لحد ما يبقي لونه ذهبي غامق قدميه مع الارز الابيض او البني وسلطه خضرا وسلطة طحينه
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الفاصوليا البيضا

الفاصوليا البيضا

629223111.jpg


تنقي وتغسل ثم تنقع الفاصوليا البيضا في الماء من قبل بليله

و تاني يوم اسلقيه
(هانحطها في ميه مغليه لحد ما تبقي تقريبا نص سوا او اكتر يعني تدوقيها تلاقيها بتتكسر بسنانك مش ناشفه وفي نفس الوقت مش مهريه ..هتلاحظوا ظهور ريم(رغاوي) علي الوش شيليها بالمعلقه واغسليها بالميه وسيبيها علي جنب لحد ما نعمل الصلصه حطي الفاصوليا علي الصلصه المتسبكه وزودي شوربه وزودي الملح والفلفل الاسود وسيبيها تكمل سوا وتشرب من الصلصه

وقدميها مع الارز بالشعريه

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
ارز السمك بالبصل

ارز السمك بالبصل

1391932623.jpg



كوب ارز 4 ملاعق زيت 2 بصله صغيره مقطعه ملح كمون


حمري البصل بالزيت وقلبي حتي يحمركويس
اضيفي الارز وقلبي حتي يصبح لونالارز بني
تبلي الارز بالملح والكمون
وغطي الارز بالماء
وغطي لحد ما يتشرب الميه
قللي درجة الحراره خالص لحد ما يكمل سوا
وقدميه مع السمك :t25:
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة تنظيف الفراخ وطريقة طبخها

طريقة تنظيف الفراخ وطريقة طبخها

1152413118.jpg


جيبي شوية ملح ويستحسن يكون خشن وشوية دقيق
ادعكي الفرخه بيهم كويس اوي
دلوقتي بقي اغسليها بالميه كويس من بره ومن جوه عشان نتاكد ان الاوساخ والزفاره مشيت منها
انقعيها في ميه و شوية خل صغيره 5 دقايق عشان ريحة الزفاره ممكن نزود كمان للمية المنقوع فيها الفراخ شويه دقيق بيشل منها اى ريحة وزفارة وبيفتح لونها كمان وليمون بيشل الزفاره واى ريحه

468354459.jpg



تسلق الفراخ في ماء مغلي وبعد الغليان توضع 1 طماطم 1 بصله متوسطه والملح والفلفل والحبهان والمستكه وورق اللوري واي بهارات حسب

الرغبه حتي تنضج تماما

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الارز باللبن بالقرفة والمكسرات

الارز باللبن بالقرفة والمكسرات

909433923.jpg


المقادير: كوب أرز, 2 كوب ماء, 2 كوب لبن, نصف كوب سكر( يمكن أقل أو أزيد من ذلك حسب الرغبة ), فانيليا

للتزيين: قرفة بودر, ذبيب, جوز هند,

الطريقة :
نغسل الارز و نصفيه من الماء جيداً
نضعه في حلة ثم نضع عليه الماء بحيث يغطيه كله
نضعه على نار عالية حتى يغلي ثم نهدي النار حتى يستوي الارز
بعد سوى الارز نضع اللبن والسكر والفانيليا ثم نقلب بالراحة حتى لا يتعجن الارز
نترك الارز مرة اخرى حتى يغلي
نغرف الارز في إناء و نتركه يبرد قليلاً
نزينه برشه قرفةبودر و ذبيب و جوز هند على الوش
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
كبدة قطع

344231418.jpg


الكبدة(نصف كيلو) قطع صغيرة و تغسل بالماء و بعدها بالخل ثم تشطف
(لونها سيصبح مائل للرمادى)
توضع فى حلة مع 3 ملاعق كبيرة زيت و 3 ملاعق كبيرة خل
توضع على النار (تبقى الحلة مفتوحة)حتى يتغير لونها و تجف معظم السوائل
تقطع نصف بصلة و 2 طماطم و توضع فى الحلة
يضاف بعض الزبيب
و البهارات(ملح و فلفل و قرفة و كمون)
كل ما زودنا قرفة و كمون كل ما كانت احلى
نقلب و نضيف الماء حتى تغطى الكبدة
تغطى الحلة حتى تنضج الخضروات و بعدين نشيل الغطاء و نسيبها على النار مع التقليب حتى يتكثف الصوص
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
اللحمة بالبصل

اللحمة بالبصل



كيلو لحم
2بصلة
فصين ثوم
فلفل حار
ليمون
بهارات(ملح - فلفل أسود - قرفة ـ ورق لوري ـ كمون )
طريقة لعمل اللحمة بالبصل تحفة خشوا ومش هتندموا
قطعي اللحم إلى شرائح أو مكعبات صغيرة وتبليها بالبهارات الطريقة
قطعي البصل وتبليه أيضًا .
دقي الثوم مع الفلفل واعصري الليمون معهما .
ضعي اللحمة في الطاسة بدون زيت وقلبيها حتى تنشف ميتها.
ضعي ملعقتين إلى ثلاث من الزيت في الطاسة وقلبي بها البصل حتى يذبل.
ضيفي اللحمة إلى البصل وقلبي حتى تحمر اللحمة.
ضعي خليط الثوم والفلفل إلى اللحم والبصل وقلبي قليلاً ثم ارفعي الطاسة عن النار.

وقدميها مع الارز الابيض وبالهنا والشفا

ودى طريقة تانية


طاجن اللحمة بالبصل ((فى الفرن))

المقادير:
1/2 كيلو لحمة .+عصير طماطم.+3 بصلات مقطعين شرائح تخينة.+ملح ، فلفل.1 معلقة سمن.
الطريقة:
نسلق اللحمة نص سلقة.نضع البصل فى الطاجن وعلية اللحمة ومعلقة سمن.ثم نضع عصير الطاماطم حتى يعطى الطاجن كلة . يوضع فى الفرن الى ان تنضج اللحمة . طريقه سهله وبسيطه


 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الكوسة المطبوخة


الكوسة المطبوخة



المقادير التالية تكفي 4 أشخاص.

المقادير:
242110347.jpg


4 – 5 حبات كوسة متوسطة الحجم (حوالي 400 جم) – مقطعة شرائح
2 حبة طماطم – مقطعة
1 بصلة متوسطة الحجم – مقطعة
1 مكعب مرقة الخضروات
500 – 700 مل ماء
1 ملعقة كبيرة زيت زيتون
1 ملعقة كبيرة معجون طماطم

طريقة الإعداد:

1. نقلي البصل في الزيت لمدة 5 دقائق.

2. ثم نفرك مكعب مرقة الخضروات ونضيفه للبصل. ثم نضيف معجون الطماطم، ونطهو الخليط لمدة 3 دقائق أخرى.

680959773.jpg



3. ثم نضيف الكوسة وقطع الطماطم، ونطهو الخليط لمدة 5 – 10 دقائق أخرى.
465977751.jpg


4. ثم نضيف الماء.

5. ثم نغطي الحلة، ونترك الكوسة لتطهى على نار هادئة، مع التقليب من حين لآخر، لمدة 30 – 45 دقيقة.


1271757930.jpg


اقتراحات وطرق التقديم المتنوعة:

تقدم مع الأرز، أو العيش البلدي (أو العيش الصاج).
يمكن فرم الطماطم في الخلاط قبل إضافتها للخليط (بدلاً من تقطيعها) للحصول على قوام أكثر سلاسة.
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة عمل اللوبيا الجافة

طريقة عمل اللوبيا الجافة

310610036.jpg


المكونات :
1/4 كيلو لوبيا جافة " بعين سوداء "
تنقع فى الماء مدة لا تقل عن ساعتين " لان نقع الحبوب افضل من سلقها علشان عند الطهى ما تتقشرش "
عصير 4 حبات طماطم
2 فص ثوم مفروم
بصلة متوسطة مفرومة
زبدة + ملح + فلفل اسود
الطريقة :
تحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصفر ثم يضاف عصير الطماطم ثم اللوبيا و بعدها الثوم و الملح و الفلفل الى ان تغلى تخفض النار و تغطى الى ان تنضج و بالهنا و الشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
أسرار مطبخية لكل طبخة هنية ..!!!


للخضار المطبوخ انا كل الاكل المطبوخ بسوية فى طاجن وعادى بستعملة على البوتجاز من فوق بيدى طعم روووووعة
السبانخ او اى خضار لا تضيفى اى بهارات الا بعد تمام النضج والسبانخ علشان يبقى طعمها واو فبل النضج 5 دقائق تعملى طشة من التوم والكسبرة الناشفة يتكونى عملاهم فى حتة سمنة بلدى
+ بعد ما نخلص اى طبخة بندق فص توم مع شوية فلفل اسود ونحطة على الطبخة ونقلب ونغطى الحلة طبعا الطعم روووووووعة
الملوخية سواء كانت خضراء او ناشفة نحط على الشوربة ربع معلقة سكر ونص دقة التوم وبعد ماتغلى كويس ننزل بالملوخية ونقلبها تقليبة سريعة بالمضرب ومتسيبهاش تغلى وانزلى عليها بلطشة ودوقى احلى ملوخية
+ لما تيجى تشوى فراخ اولحمة ضيفى لخليط الشوى 2 معلقة سكر بيتكرمل على اللحمة وبيديها طعم وشكل روووووعة
+ لما تيجى تقلى اى حاجة حطى فى زيت القلى معلقة خل بيقلل من امتصاص الاكل للزيت ولو حطتية فى زيت السمك بيقلل من انتشار ريحة السمك
+ اى عصاج تعملية للحصول على الطعم المميز قلبى اللحمة الاول فى شوية زيت او سمن لحد ما لونها يتغير وبعد كدة انزلى بالبصلة المبشورة وما ضيفيش ملح ولا بهارات على اللحم الا عند الدخول فى النضج علشان اللحم ما يكلكعش ويبقى مفلفل
+ محشى ورق العنب بنحط علية معلقة زيت ذرة من فوق عند السوا علشان يديلة لمعة جميلة
+ لما نيجى نسلق الجزر او نعمل اى خضار سوتية نرش عليه قليل من السكر ودة بيحافظ على لون الخضروات
+ لما نيجى نسوى محشى الكوسة والبذنجان بنعمل فرشة من البصل الحلقات والطماطم ونحطها على النار لحد ما تشرب ميتها الاول وبعد كدة نسقى المحشى عادى بلشوربة
+ وفى حاجة لازم نحطها بتفرق فى الطعم وهى ورقة لورة وفص حبهان ودوقوا الطعم



 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
تابع الأسرار المطبخيـــــــــة....!!


+ ماينفعش تحطي اللحمه او الفراخ مجمده والميه بتغلي لان كده هاتستوي من بره بس وقلبها هايبقي ني ومع السخونيه اللي بره والسقعه اللي جوه هاتنشط الميكروبات فيها

يعني اللحمه لازم تبقي فاككه خالص بس في التلاجه مش بره التلاجه
ومتحطيش ميه مغليه عليها لا لازم الميه بارده من الحنفيه ليه بقي
علشان درجه الحراره ترتفع بالتدريج وتستوي من بره زي من جوه ومايبقاش في اختلافي في درجات الحراره لان ده هو اللي بيخلي الميكروبات تنشط وتكاثر

+ اللي بيخلي الكفته او الطعميه او كفته الرز تفك هو نفس السبب
السوائل
يعني لازم تصفي كل حاجه كويس قوي
وكمان متكتريش في البصل والبقدونس علشان فيهم نسبه ميه كبيره
وده احيانا بيكون سبب ان الكفته او الطعميه تفك

+ الممبار عشان يكون سهل فى تنضيفه
اقلبيه وانقعيه على قد ماتقدرى بشويه خل وملح وميا
وخلصى الخلطه بتاعتك
الحشوه يعنى اللى هى ذى حشوه المحشى خضره وطماطم ورز وبصل
وانا بضيف حمص الشام ويكون مسلوق بجد بيكون رااااااااااائع
ويضاف على الخلطه عااااادى جدا
وحتلاقى الممبار لونه افتح والسمين داب يعنى يادوبك
حتكحتى براحه كله حيطلع
وحتلاقيه ذى الفل
اما بقه الطحال
ده بتغلى ميا وتحطيه فيها وملح وفلفل اسود
وتسيبيه يستوى كويس
وبعدين تقطعيه شرايح وترشى عليه ملح وفلفل اسود بيكون خطييييير


 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
المسقعه

المسقعه

920425847.jpg


طبعا معظمنا بيحبها وكمان سهله خالص
علشان كده قولت نتعلمها مع بعض وبالذات للبنات ال مش بتعرف تطبخ ولل يحبوا ينوعوا فى اكلهم

تعالوا نحضر مقاديرها

بذنجان عروس نقطعه شرايح
بططسايه نقطعها شرايح
فلفل اخضر نقطعه شرايح
طماطم نقطعها شرايح
ثوم مفروم
عصير طماطم
توابل ملح وفلفل
لحمه مفرومه متعصجه

الطريقه

نحمر البذنجان والبطاطس والفلفل فى الزيت ونحط عليهم شويه توابل بسيطه
نحمر الثوم فى السمنه ونحط عليه عصير الطماطم والتوابل ونسيبها تتسبك شويه بس مش للاخر يعنى تكون سايله شويه
نجيب صينيه ونرص فيها طبقه طماطم وبعدها طبقه بطاطس وبعدها طبقه فلفل وبعدها طبقه بذنجان وبعدين اللحمه المفرومه وبعدها طبقه بذنجان وبعدها طبقه شرايح طماطم وفلفل وبعدين نحط عليها الطماطم المتسبكه
نحط الصينيه فى الفرن حوالى ربع ساعه او اكتر شويه صغيرين

وبالهنا والشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طاجن التورلى باللحم

طاجن التورلى باللحم

754262147.jpg


اكله حلوه اوى وفيها كل المكونات من الخضار وكمان اللحم
وكمان طريقتها سهله خالص

اولا المقادير

ربع كيلو بسله
ربع كيلو كوسه مقطعه
ربع كيلو فاصوليا مقطعه
ربع كيلو جزر مقطع
فلفل اخضر رومى مقطع
طماطم شرايح
بطاطس شرايح
بصل شرايح
لحمه مسلوقه نصف سواء
التوابل ملح وفلفل وبهارات

الطريقه

نسلق اللحمه نصف سليق ونخلى الشوربه على جنب
نجيب الطاجن بتاعنا او الصينيه ونحط فيها الخضار ونقلبه على بعض وبعدين نحط شرايح البصل والبطاطس والبصل والتوابل
وبعدين نحط عليها الشوربه واللحمه ونغطيها بورق الفويل
وندخلها الفرن تستوى
وبنقدمه مع الرز والسلطه

وبالهنا والشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
•.♥.•غلطات فى الوصفات •.♥.•

•..•غلطات فى الوصفات •..•


_البسبوسة كانت دايما بتنشف منى فبقيت اخلى العجينة طرية شوية واحط عليها الشربات سخن وهى سخنة
-الفول المدمس كان بيسود منى فبقيت بحط لة نص لمونة وانا بسوية
_المكرونة الباشامل كانت بتلزق منى جامد فى الصينية فبقيت بحط معلقة باشامل الاول وادهن بيها الصينية وبعدين احط المكرونة
_ريحة السمك المقلى كانت بتقلب الشقة عندى فبقيت بحط قشرة نص لمونة فى الزيت فالريحة قلت كتيير
_برضة كنت بتبل السمك المقلى بالتوم علطول حلو وصح ماقولناش حاجة بس بعد كدة بقيت بتبلة ببصل وملح وفلفل الاول واحطة لتانى يوم فى الفريزر وبعدين اطلعة واشيل البصل واتبلة بالتوم عادى لقيت البصل بيضيع ريحة الظفارة خاااااااااالص
_الفتة ام خل وتوم وفتة العدس مكنتش بحمرلها عيش كنت بحطة كدة عادى لكن لما حمرتة فى حتة سمنة بلدى الاول الطعم فرق تمااااااااااما وبقى احلى بكتير
_البصل اللى بنحطة على وش الكشرى المصرى كنت بحمرة فى الزيت علطول فكان كتييير يتحرق منى وبيطرى فبقيت بحطلة معلقة صغيرة دقيق وذرة ملح بعد التقطيع واقلبهم مع بعض وبعدين احمرة فبقى بيطلع زى بتاع برة هش ومقرمش ولونة دهبى محمر.

_كنت بعجن اى عجينة خالص بمجرد ما العجينة تتجمع معايا ومتلزقش
فى الطبق
اسبها تخمر وده طبعا كن بيخليها حطب وكمان طعمها صعب !
لكن بعد كده اكتشفت انى لازم اعجن اى عجينة لمدة لا تقل عن 1/4 ساعة على الاقل
هى حاجات صغيرة اوى والواحدة مش بتخد بالها منها خصوصا ان الملحوظات دى مش بتكتب مع الوصفة
وطبعا بتكون النتيجة ان الوصفة باظت والسبب ممكن يكون غلطة صغيرة (رشة ملح/ مقادير من التلاجه / تسخين زيادة )

_ كنت بعمل البامية عاادى جدا بعد كده جربت انى بعد ماخلصها احط عليها فص توم مفروم قبل مااطفى عليها على طول لقيت كل مااعمل بامية
طبعا قبل مااطفى بخمس دقايق علشان التومه ريحتها تطلع
.

_المسقعة كانت مش حلوه معايا خالص لحد معرفت السبب وهو انى كنت بحمر الباذنجان جامد وكمان كنت بقلى بثوم قليل جدا زى المولوخيه
فضلت ادور واسال على السبب لحد معرفت وهى بتطلع روعه معايا الان

ها إيه رأيكم ؟
اتمنى تكون الحاجات دى تفيدكم كتير

copy
 
أعلى