لكل البنات والعرايس الجداد _ دوره تعليم الطبخ واحده واحده لتعليم الأكلات الأساسية..!!

tonyturboman

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
3 مايو 2008
المشاركات
1,768
مستوى التفاعل
86
النقاط
0
جوعتونى لما اقوم آكل
باى
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
دى معلومات مطبخية عالسريع ههههههههه

كيف تشترى لوازم البيت من السوق؟
الخضروات:

يجبان تكون طازجة ونضرة ولا تكون رخوة والقرنبيط يجب ان يكون ممتلئ ابيضاللون والخس يجب ان يكون ذا لون اخضر وقلبه ناضجا والباذنجات تكون قشرتهملساء لامعة سوداء والفاصوليا ان تكون خضراء

ناضجة والبصل والخيار يجب ان يكون جاف

ان الخضراوات الطازجة تحتوى على كمية كافية من المواد الغذائية المفيدة ويجب شراء الخضروات فى اوانها حتى يمكن الاطمئنان الى نضجها.

الفاكهه: يجب ان تكون طازجة.


السمك:السمك الجيد يكون لامع العينين ومتماسكا واحمر الخياشيم عادى الرائحه.


لحم العجل :يمتاز لحم العجل الجيد بان يكون لونه ضاربا الى البياض وبعضالاحيان الى الاحمرار فان >لك دليل على وفرة العصارة واحسن العجول ماكانعمره من 8الى 9اسابيع واذا جاوز عمر العجل سنه فان لحمه يصبح خشن.

لحم الضان: احسن انواع لحم الضان ما يكون رقيق العظام سمين احمر قاتم وشحمه ابيض متماسك ولونه مثل الشمع.


الجبن:احسن طريقة لفحص الجبن هى تذوقه وشمه ثم تفرك قطعة صغيرة منه بين الانامل والجبن الطيب يكون ناعم الملمس طيب الرائحه.


البيض: لفحص البيض طرق كثيرة وهناك طريقة عملية وسريعة هى ان تملأى كوب من الماءالبارد وتضعى البيضه فيه اذا طفت فانها تكون فاسدة واذا ظل احد طرفيهاطافيا فانها تكون على وشك الفساد واذا استقرت فى القاع فهى تكون فاسدة واذاظل اح طرفيها طافيا فانها تكون على وشك الفساد واذا استقرت فى القاع فهىطازجة سليمة.


اللبن (الحليب): احسن طريقة لفحص اللبن هى ان تغمس ابره تريكو فى اللبن وترفعفاذا علقت بطرفها نقطة من اللبن وانزلقت ببطء وخفه كان ذلك دليلا على اناللبن طازج غير مخلوط.

طريقة حفظ الخضار والفاكهه


بالنسبة للخضار ممكن غسلها وتنشيفهاووضعها فى الثلاجة واما عن الخضار الورقية مثل النعناع والبقدونس والشبت والكزبرة ممكن نتخلص من عيدانها وتحتفظ بالورق داخل علبه بلاستيكيه مغلفه بورق المطبخ (السميك)
ووضعهم فيها واغلاقها هذا يمنع ذبولها سريعا وسودا
ورقها

وايضا يمكنك بعد نزع عيدانها غسلها وتنشيفها وفرمها وحفظها فى اكياس
النايلون الخاصة للفريزر ووضعها فى الفريزر وذلك بعد غسل الزنجبيل وتقشيرهوبرشه ويعمل كور صغيرة بحجم حبة الفستق ونضعها فى طبق حتى تجمد ثم توضع فىاكياس النايلون الخاصة بالفريزر وتحفظ فى الفريزر ونفس الطريقة للثوم يقشرويدق ثم يكور ويحفظ فى الفريزر


* اذا ذبلت الطماطم قطعيها واخلطيها حتى تصبح عصير ثم صفيها من القشور والبذور وتوضع فى اكياس نايلون الخاصةبالفريزر وتوضع فى الفريزر وتستعمل فى عمل المرقة او الطواجن ومممكن بعدتصفيتها تصليصها واستخدامها كصلصة للمكرونة واشياء اخرى.


*يمكن تفريز الفلفل الملون ايضا يغسلويقطع شرائح طويلة او مكعبات وتوضع فى اكياس النايلون وتوضع فى الفريزربالاضافة الى العديد من الخضار مثل البسلة والفول والبروكلى والزهرةوالجزر.
*
لا تحتفظى بالبصل والثوم والبطاطس فى الثلاجةعند شرائهم بل فى سلة خاصة توضع فى اى زاوية من المطبخ يجب تفريغهم منالاكياس للتهوية من الرطوبة حتى لا يتعفن.



بالنسبة للفاكهة :ممكن غسلهاوتنشيفها ووضعها فى الثلاجة (وضعها وهى مبلولة فى الثلاجة يساعد على سرعةتعفنها) واذا كان الجو باردا ممكن وضعها فى سلة الفاكهه ووضعها فى المطبخاو على طاولة السفرة وبالنسبة للفراولة يفضل وضعها بالثلاجة وغسلها كلمااردتى ان تاكليها لأنها تذبل وتتعفن بسرعة اذا غسلت ووضعت فى الثلاجة حتىلو تم تنشيفها.


 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
793848588.jpg

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
[FONT=&quot]فراخ بانيه


1301304373.jpg

[FONT=&quot]كيلو
[FONT=&quot] صدور فراخ مقطعه شرائح للبانيه[/FONT]
[FONT=&quot]بصل مفروم فرم ناعم[/FONT]
[FONT=&quot]ملح وفلفل اسود مطحون(لو حبيتى تضيفى بهارات حسب رغبتك[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]
[FONT=&quot]عصير ليمون حوالى 3 ليمونات[/FONT]
[FONT=&quot]بقسماط مطحون مضاف عليه معلقتين جنزبيل مطحون[/FONT]
[FONT=&quot]دقيق[/FONT]
[FONT=&quot]بيضتين[/FONT]
[FONT=&quot]لبن حليب(حوالى 2 كوب[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]

[FONT=&quot]تعالى نغسل الفراخ كويس جداااا[/FONT]
[FONT=&quot]ونضيف عليها البصل المفروم وعليه الملح والفلفل والبهار وعصير الليمون[/FONT]
[FONT=&quot]ونسيبه كده مش اقل من ساعتين[/FONT]
[FONT=&quot]وبعدها ناخده للقلى[/FONT]
[FONT=&quot]نعمل اايه بقى[/FONT]
[FONT=&quot]نضرب البيض مع اللبن الحليب[/FONT]
[FONT=&quot]وبعدها ناخد شريحة الفراخ وننضفها من التتبيله (نشيل البصل من عليها يعنى[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]
[FONT=&quot]وبعدها نحطها فالدقيق[/FONT]
[FONT=&quot]ومن الدقيق للبيض واللبن وبعدها للبقسماط[/FONT]
[FONT=&quot]وعالزيت للقليه[/FONT]
[FONT=&quot]تقليها حتى يصبح لونها ذهبى[/FONT]
[FONT=&quot]وتطلعيها على ورق مطبخ[/FONT]
[FONT=&quot]وتقدميها مع سلطه خضراء[/FONT]


يتبع ...
[FONT=&quot]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
رز السمك
283281610.jpg


المقادير

كيلو رز مصرى
بصلتين متوسطين مخرطين الى مكعبات صغيره
كوب زيت
معلقه كركم
معلقة صلصة طمام او عصير 2 ثمرة طماطم
مايه للتسويه
ملح

الطريقة

نحمر البصل فالزيت الى ان يصبح لونه بنى فاتح(ولا هو بنى غامق ولا ذهبى فاتح)
نضيف معلقة الكركم وعصير الطماطم او معلقة الصلصه
بعدها ننزل بالرز ونقلب الخليط مع بعض
وبعدها ننزل بمعيار المايه ونظبط الملح
ملحوظه سريعه عالماشى
فى ناس بعد ما تحمر البصل وتضيف الكركم وعصير الطماطم او الصلصه
تاخد الخليط للخلاط وتضربه علشان البصل يستخبى فالرز

معلومه لتسوية الرز
لو حطينا كوب رز يقابله كوب ماء
لو حطينا كوبين رز يقابلهم كوبين ماء
لو حطينا كوب رز بسماتى يقابله 2 كوب ماء او شوربه


يتبع ...
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة عمل الهامبرجر بالصور




المكونات:
مقدار من اللحم المفروم
بيضة واحدة
بقسماط
توابل (اللى تحبيه)




الطريقة:
ضعى اللحم المفروم على منضدة العمل

264584.jpg




اضغطى على اللحم و افرديه على المنضدةللقضاء على أى فراغات بداخله


ضعى البيضة فوق اللحم مع التوابل و الفلفل الأحمر

1390214965.jpg





اخلطى المكونات كلها مع بعض


171695265.jpg


استمرى فى العجن حتى تصبح متماسكة

1223799211.jpg





اضغطى العجينة و افرديها مرة أخرى

854558399.jpg




رشى عليها مقدار مناسب من البقسماط و تابعى العجن حتى تحسى أنها متماسكة

221678235.jpg





اصنعى كرة عريضة من العجينة الناتجة

1018967744.jpg




قسميها بالسكين إلى 4 أجزاء

1046174490.jpg





ثم 8 أجزاء

1132884334.jpg






و اصنعى كرة من كل جزء
استخدمى الورق الشفاف و ضعى عليه الكرات و افرديها قليلا لتحصلى على أقراص

86003284.jpg





ثم غطيها بقطعة أخرى

904393944.jpg



و احفظيه و هو مغطى بالورق فى كيس بلاستيك محكم الغلق



1109308494.jpg



للتقديم:
بعد طهو البرجر
يمكنك عمل سندويتش من الكيزر مع شريحة شيدر

953111292.jpg




مع شرائح الخيار المخلل و البصل

51486903.jpg


و أخيرا الكاتشب


507562348.jpg



يتبع ....
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
كوسه بالباشميل

1168140001.jpg



المقادير

1 كيلو كــوسه
1/2 كيلو لحم مفرومه
2 بصله كبــار
1/2 كيلو حليب
7ملاعق دقيق
مقدار زبده
ملح .. فلفل ..
1 بيضه

طريقــة الـتــحـضــير** نقسم الكوسه بالطول ونقوم بسلقها ...


ومش نهريها في السوى -صفيها من الماء كويس جدا بمصفة




ونشيل اللى جوه الكوسه


البــــشــــامــــيـــل




هنحضر الحله ونحط فيها الزبده .. او سمنه .. او زيت.. لغاية متقدح





** بعدين نحط الدقيق ونقلب



** بعدين نقلب لغايه ميبقى اللون دهبي

بعدين نضيف الحليب شويه شويه ... بالمعلقه الخشب ... او بالمضرب اليدوي

اللحمـــه المفرومه



** نحضر الطاسه ونضع الزيت ... بعدين نحط البصل المفروم


لغايه ميبقى لونه دهبي ...


نضيف اللحمه والبهارات ... لغايه متستوى وتنشف ..


بعدين نضيف الملح


** نحضر الصانيه .. وندهنها بشويه بشاميل
ونبدأ نحط الكوسه

** لغايه منملى الصانيه

** بعدين نحط اللحمه المفرومه

** بعدين نحط طبقة بشاميل ...

**نعيد الموضوع ونحط طبقه كوسه كمان ..

**وبعدين نحط لحمه مفرومه

** بعدين اخر حبه فضلين من البشاميل ... هنضيف عليها البيضه
ونحطهم من على الــوش


نحطها في الفرن


يتبع ....
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الفسيــــــــــــــــــــــخ

1019331759.jpg


بمناسبه ان شم النسيم عدا بس هيجى تانى

جبتلكم طريقة عمل الفسيخ ...علشان نضمن انه يكون نظيف


المكونات

سمك بورى حجم وسط

ملح خشن


الطريقه

بنجيب السمك البورى.....ونغسله كويس ....
ونسيبه خالص لحد ماينزل مايته كويس.....
وبعدين نحط فى خياشيمه ملح......ونرش عليه ملح فقلب الكيس النايلون اللى هنعينه فيه.......ونقفل الكيس كويس جدا......
ونحطه تانى وتالت ورابع فى اكياس.....ونقفلها كويس جدا......
وياريت نبرشم اخر كيس بسولتب عريض.....وبعدين نعينه فمكان مظلم ومنفتحش عليه خالص......
بيقعد تقريبا 10 ايام او اسبوعين


يتبع .......
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
القرنبيط المقلى

103151339.gif


المقادير

قرنبيطه واحده (تنقيها لونها ابيض كل ما كانت بيضا كل ما كانت طازه -
والزهرات مايكون بينها وبين بعض فراغات وتكون متماسكه وجنب بعضها)
3 بيضات
معلقه صغيره ملح
كوب صغير حليب
نص كوب ماء
تقريبا 2 ونصف ل 3 كوب صغير دقيق
نص معلقه صغيره كمون
معلقه صغيره بكنج بودر
4-5 فصوص ثوم (اكثر او اقل حسب الرغبه ويمكن الاستغناء عنه) مفرومه
حزمة بقدونس - حزمة شبت - حزمة كسبره مغسولين ومقطعين
او ممكن تستخدمي حزمتين - 3 حزم بقدونس فقط


الطريقه
الاول يزال من القرنبيطه الورق ويقطع ساقها وتتغسل
في حله واسعه على النار .. يوضع القليل من الماء المغلي ويضاف له رشة كمون و3 فصوص ثوم صحيحه
توضع القرنبيطه في الحله وترش بالقليل من الكمون وتغطي الحله وتترك لحد لما تستوي ولو احتاجت ميه اثناء السوى زودي شويه بشويه

-------------
اثناء ذلك
تجهز خلطة القلي
في كوباية الخلاط او في الكبه يوضع
البيض والحليب والماء والبكنج بودر والملح والثوم المفروم ويخلطوا
ثم يضاف الدقيق تدريجيا لحد لما تحصلي على عجينه تشبه عجينة الكريب في قوامها

ثم يضاف الخضره كلها والكمون ويخلطوا مع بعض

بعد ما تستوي القرنبيطه ..
وتعرفيها انها استوت لما تغرزي في عروقها الشوكه بسهوله
صفيها في مصفاه واتركيها تبرد شويه

طريقة القلى:
تقسمي القرنبيطه لقطع كبيره (كل عرق بالزهرات اللي فيه لوحده)
ثم تسقطيه وتغطيه بالخلطه السابقه من جميع الجهات
وبعدين تقليه في زيت حار غزير.


يتبع ......
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة الفراخ المشوية باللبن الرايب او الزبادى

1204154396.jpg


المقادير:-

فرخة متوسطة او كبيرة نظيفة مقطعة اما اربعة قطع او ثمانية قطع حسب الرغبة
بصلتين مبشورتين
حبة فلفل اخضر مفرومة
3 ملاعق زيت
ربع كوب خل
ملح (حسب الرغبة)
فلفل اسود (حسب الرغبة)
شطة (حسب الرغبة)
بهارات
2 كوب لبن رايب او 2 كوب زبادى والافضل استخدام اللبن الرايب


طريقة التحضير:-

بعد تنظيف الفراخ وتقطيعها توضع فى صينية ثم نخلط البصلتين المبشورتين فى طبق خاص مع الزيت والخل والملح والفلفل والبهارات والفلفل الاخضر ونقلبهم ونتبل بهم الفراخ ثم نصب اللبن الرايب ونتركها لمدة ست ساعات فى الثلاجة بعد تغطيتها بكيس بلاستيك
ويفضل ان هذه الخلطة توضع لمدة يوم كامل فى الثلاجة حتى تتغلغل الخلطة فى الدجاج ثم نخرجها من الثلاجة
وتوضع فى الفرن على درجة 200 حتى يحمر وجهها ثم تخرج من الفرن وتقدم اما مع الارز بالكارى او رقائق البطاطس وسلطة الزبادى


يتبع...
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الكـــــــــــــــاتشب

55132736.jpg


اولا نجيب برطمان صلصه
نص كوب خل ابيض
ملعقتين كبار سكر
كوب ماء
نيجيب الاول الخل ونحطه على النار ونسيح فيه السكر وبعدين نضيف المايه ونسبهم يغلو غلوه واحده ونحط عليهم الصلصه ونقلبهم كلهم
وبعدين نغليهم غلوه تانيه وبعد كدا نسبهم يبردو ونحطهم فى قزايز للاستعمال على طول وانت بقا وحسب ما بتحبى الكاتشب لو عوزاه خفيف حطى مايه تانى ولو عاوزه بالتوم تجيبى بدره التوم وتحطى نص ملعقه صغيره على نص الكميه او بصل يعنى اى طعم انت تحبى تضفيه.


يتبع....
 
أعلى