كوسه بالباشميل
المقادير
1 كيلو كــوسه
1/2 كيلو لحم مفرومه
2 بصله كبــار
1/2 كيلو حليب
7ملاعق دقيق
مقدار زبده
ملح .. فلفل ..
1 بيضه
طريقــة الـتــحـضــير** نقسم الكوسه بالطول ونقوم بسلقها ...
ومش نهريها في السوى -صفيها من الماء كويس جدا بمصفة
ونشيل اللى جوه الكوسه
البــــشــــامــــيـــل
هنحضر الحله ونحط فيها الزبده .. او سمنه .. او زيت.. لغاية متقدح
** بعدين نحط الدقيق ونقلب
** بعدين نقلب لغايه ميبقى اللون دهبي
بعدين نضيف الحليب شويه شويه ... بالمعلقه الخشب ... او بالمضرب اليدوي
اللحمـــه المفرومه
** نحضر الطاسه ونضع الزيت ... بعدين نحط البصل المفروم
لغايه ميبقى لونه دهبي ...
نضيف اللحمه والبهارات ... لغايه متستوى وتنشف ..
بعدين نضيف الملح
** نحضر الصانيه .. وندهنها بشويه بشاميل
ونبدأ نحط الكوسه
** لغايه منملى الصانيه
** بعدين نحط اللحمه المفرومه
** بعدين نحط طبقة بشاميل ...
**نعيد الموضوع ونحط طبقه كوسه كمان ..
**وبعدين نحط لحمه مفرومه
** بعدين اخر حبه فضلين من البشاميل ... هنضيف عليها البيضه
ونحطهم من على الــوش
نحطها في الفرن
يتبع ....