موضوع جميل جدا،انا عايزه اعرف طريقةفراخ كنتاكى بالظبط سبايسى عايزاها زى ما هى فى كنتاكى
سلام ونعمة انا لسة مبتدئة في المطبخ
وعجبتني اوى فكرة الكفتة البطاطس الصيامي واقولت اعملها كالاتي سلقت البطاطس ووضعت ملح وكمون ونقطة زيت وشوية دقيق عملتها صوابع وغمستها في البقسماط وقليتها في الزيت الطعم حلو.. بس في مشكلتين قابلوني انها بتفك في الزيت والتانية انها بتشرب زيت كتييييييييييييير قوى ممكن تساعدوني؟
وكنت محتاجة اعرف طريقة كفتة العدس بجبة الصيامي لو ممكن؟؟
ميرسي كتييييييير
بصى حبيبتى
بعد ما تعمليها حطيها فى الفريزر نص ساعه وبعدين سخنى الزيت كويس ويكون كتير
وبعدين طلعيها على ورق زبده او ورق ساده مش مكتوب فيه
وابقى طمنينى لو ممكن
مساء الخير
انا كنت محتاجة افكار حضرتك وطريقة سهلة اعمل بيها شوية لحمة مفرومة باقية عندي او اية اسها طرية لعمل الجلاش مع العلم اني لسة مبتدئة في المطبخ
حقيقي مش عارفه من غيركم كنت عملت اية القسم دا في غاية الروعة
ربنا يعوض تعب محبتكم واذكروني في صلواتكم
حبيبتى اى حاجه محتاجه تعرفيها قوليلى
اللحمه المفرومه ممكن تعملى بيها صنيه جلاش
![]()
المقادير
3 ملعقة كبيرة زيت زيتون
1 بصل، مفروم ناعم
2 فص ثوم، مفروم
1 كيلو لحم بقري مفروم
ملح وفلفل
1/4 ملعقة صغيرة بهارات، مطحونة
1/2 كوب جبن بارمازان، مبشور
زبدة سائلة (للدهن)
أوراق جلاش
بيض مخفوق مع قليل من الحليب
الطريقة
- يُسخن الزيت في إناء على نار متوسطة، يُضاف البصل والثوم مع التقليب حتى يذبُل.
- يُضاف اللحم، ويُطهى لمدة 10 دقائق، يُتبل الملح والفلفل والبهارات، مع التقليب من حين لآخر حتى تمام النضج.
- يُرفع من على النار، ويُضاف الجبن مع التقليب، يُترك الخليط ليبرد قليلاً.
- يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.
- يُدهن قالب فرن مستطيل عميق، بقليل من الزبد، يُفرد ورقة من الجلاش، بحيث تُلامس الوعاء من الداخل، وتُدهن بقليل من الزبد، تُكرر العملية للحصول على طبقة من 5 ورقات جلاش.
- يُوزع جزء من خليط اللحم، ثم يتم عمل طبقة أخرى من 5 ورقات جلاش، كما بالسابق.
- تُكرر العملية للحصول على 3 طبقات من أوراق الجلاش واللحم.
- يوضع القالب في الفرن لمدة 10 دقائق، ثم يُوزع خليط البيض المخفوق والحليب.
- يُعاد القالب إلى الفرن مرة أخرى لمدة 30 دقيقة، أو حتى يُصبح ذهبيّ اللون.
- تُترك لتبرد قليلاً قبل التقطيع، وبالهنا والشفا
====================================
كمان ممكن الكفته
طريقة عمل كفتة الحاتى
![]()
المقادير :
1 كيلو لحم مفروم
3 بصله متوسطه
بقدونس مفرى
ملح و فلفل
شويه سمن
قطعه فحم كبيره
الطريقه:
نفرم البصل مع الملح و الفلفل و نضعه على اللحم المفروم و نضع عليهم البقدونس المفرى و تقلب جيدا
تشكل الى صوابع و نضعها فى صينيه مع مراعاة وضع الأصابع بجوار بعضها
طريقه التسويه :
نضع الصينيه على نار متوسطه بعد أن نغطى الصينيه بالفويل أو ورق الألمونيوم ونتركها حتى تنضج مع مراعاه أن فى الأول الكفته بتنزل صوص فبتستوى بيه واذا خلص ممكن نضيف قليل من الماء . وفى أثناء السواء نضع قطعة الفحم على نار البوتاجاز حتى تشتعل جيدا و نضع السمن فى طاسه على النار حتى يقدح ولما تستوى الكفته بنشيل الفويل و نضع الفحمه المشتعله و نصب عليها السمن و نغطيها سريعا بالفويل مره أخرى و نتركها لمده 3 أو 4 دقائق ثم نشيل الفويل و الفحم و تقدم ساخنه
و بالف هنااااااااا..
ميرسي قوى يا تاسوني كاندي وانا بحبك قوى قوى ربنا يخليكي ليا:t25:
انا الرز بيطلع معايا كلكيعة فى بعض
يبوى مش بعرف اعمله ومش منظر خالص يعنى
Hi Candi mother i would like to know the way to make the PASTERMA at Home