لو عندك أى إستفسار بخصوص الطهى...؟؟!!!

راشي

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
10 ديسمبر 2008
المشاركات
1,435
مستوى التفاعل
19
النقاط
0
الإقامة
في عيون حبيبي يسوع
:)مساء الخير كل سنة وانتم طيبين

كنت محتاجة اعرف طريقة عمل قورص صيامي (قراقيش طريه ياعني) ولو في طريقة تخليها تكون خفيفه علي المعده مش تعمل حرقان

متشكرة خالص يا تاسوني كاندي
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,665
مستوى التفاعل
1,918
النقاط
113
:)مساء الخير كل سنة وانتم طيبين

كنت محتاجة اعرف طريقة عمل قورص صيامي (قراقيش طريه ياعني) ولو في طريقة تخليها تكون خفيفه علي المعده مش تعمل حرقان

متشكرة خالص يا تاسوني كاندي

من عينى حبيبتى اتفضلى دى حلوه اوى

طريقة عمل قراقيش صيامي


W3i95468.jpg



المقادير :-
1- واحد كوب زيت 2- واحد كوب ماء
3- ربع كوب سكر 4- نصف باكو بيكنج بودر
5- قليل منالفانيليا 6- ذرة ملح
7- جوز هند 8- دقيق حسب الطلب ( فينو )


الطريقة :-
1- يضاف الزيت إلى الماء إلى السكر إلى الفانيليا ويقلب جيداً ويذوب السكر والفانيليا والملح .
2- يضاف الدقيق إلى الخليط السابق ويعجن حتى تصبح العجينة ناعمة ولينة الملمس.
3- تفرد العجينة وتقطع وتوضع على وجهها في جوز الهند ثم ترص في صينية مدهونة بالزيت .
4- إذا وجد ملبن أو عجوة ممكن أن تحشى العجينة أولاً ثم تقطع وترص في صينية مدهونة .
5- تخبز في فرن متوسط الحرارة إلى أن يتم النضج ثم يقدم بارداً .ش
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,665
مستوى التفاعل
1,918
النقاط
113
صباح الخير يا تاسوني كاندي
كنت عاملة صينية فراخ بالبطاطس وللاسف تبقي الفراخ بس لانها مش مستوية قوى لو ممكن حضرتك تعرفيني طريقة اسوي بيها الفراخ ازاي؟

ربنا يعوض تعب محبتك

انا اسفه للتأخير لانى مشفتوش

بصى حبيبى لما تقطعى الفرخه حمريها شويه على النار من كل الجوانب وبعدين حطيها على صنيه البطاطس النيه وغطيهم بورق الالومنيوم هتستوى وتخلى البطاطس طعمها جميل وبعدين شيلى الورق وسبيها تحمر شويه

وبالف هنا
 

oesi no

GOGOƸ̵̡Ӝ̵̨̄&#4
مشرف
إنضم
29 مارس 2006
المشاركات
16,962
مستوى التفاعل
1,989
النقاط
113
عاوز اعمل كوبايه شاى بلبن بس صيامى
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,665
مستوى التفاعل
1,918
النقاط
113
عاوز اعمل كوبايه شاى بلبن بس صيامى

هههههههههههههههههه ماشى يا جو

حط كريمر اى خدمه

بس اعملى واحده ساده
 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
بمناسبة الصيام بقى
عايزة طريقة كويسة لحفظ المشروم لوقت طويل الطازة او المعلب
الطازة بيسود بسرعة و المعلب بعد ما بستعمل شوية و اسيب الباقى فى التلاجة بيبوظ و يترمى
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,665
مستوى التفاعل
1,918
النقاط
113
بمناسبة الصيام بقى
عايزة طريقة كويسة لحفظ المشروم لوقت طويل الطازة او المعلب
الطازة بيسود بسرعة و المعلب بعد ما بستعمل شوية و اسيب الباقى فى التلاجة بيبوظ و يترمى

بصى حبيبتى

اغسلى المشروم


وبعدين اغلى ميه وحطيه فى الميه المغليه لمده دقيقتين

تكونى مجهزه ميه متلجه تطعلى المشروم وتحطيه فى الميه المتلجه لمده 3 دقايق

وبعدين تصفيه وتحفظيه فى كيس واقفليه كويس وحطيه فى الفريزر

المعلب بقى بعد ما تاخدى كفايتك حطيه فى الفريزر
 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
تسلمى يا امى
جربت احط المشروم المعلب فى الفريزر بعد ما افتحه الباقى بقى مجلد و كرمش و بقى وحش اوووووى مش عارفة المشكلة فى نوع المشروم و الماركة ولا فى طريقة التخزين بتاعتى
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,665
مستوى التفاعل
1,918
النقاط
113
تسلمى يا امى
جربت احط المشروم المعلب فى الفريزر بعد ما افتحه الباقى بقى مجلد و كرمش و بقى وحش اوووووى مش عارفة المشكلة فى نوع المشروم و الماركة ولا فى طريقة التخزين بتاعتى

لو فى الميه بتاعته مش هيجلد ابدا
انا مجرباه
 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
تسلمى يا امى
شكرا ليكى
 

Strident

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
29 مارس 2009
المشاركات
4,929
مستوى التفاعل
371
النقاط
0
الإقامة
Egypt
المشروم عموماً سيبيه في علبته مقفول زي ماهو بس خلي بالك من تاريخ الصﻻحية...

مفيش حد بقى عنده افكار لطبخ المشروم؟
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,665
مستوى التفاعل
1,918
النقاط
113
المشروم عموماً سيبيه في علبته مقفول زي ماهو بس خلي بالك من تاريخ الصﻻحية...

مفيش حد بقى عنده افكار لطبخ المشروم؟

انا عندى شاورمه مشروم تحفه

تقطع البصل شرايج وتحمره فى الزيت ويكون لونه دهبى وبعدين حط شويه خل صغيرين وبعدين حط المشروم والتوابل وقلبهم شويه

ممكن تحطه فى فطيره وتلفها او فى فينو

وكمان ممكن تضفها على مكرونه وبالهنا والشفا
 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
دول الوصفتين اللى قلتهم لك قبل كدة


شوربة المشروم
قطع مشروم طازة و تشوحوا فى شوية زبدة تقريبا 5 دقايق تضرب المشروم فى الخلاط
تجيب بصلة صغيرة مبشورة ناعم تشوحها بس و تحط عليها معلقتين دقيق و تقلب بعدين تحطلها شوربة فراخ كوباية و نص و تقلب بسرعة عشان ما يكلكعش و تحط المشروم اللى ضربته فى الخلاط لماا يبدا يتقل حط حط كريمة فريش
تطفى النار و تحطة فى بولة مع شوية مشروم طازة مقع صغير و فراخ مقطعة صغنن

مشروم بالخضار
تقطع خضار جوليان " بصل / فلفل الوان / طماطم / و مشروم طازة "
تشوح البصل فى شوية زيت زتون و لما يتبل حط باقى الخضار لحد ما يتبل و يستوى و يتشرب كل الميا اللى هتنزل
و تاكلها فى شندوتشات لما تدفا و يا سلام لو معاها كابوتشا ظازة

ممكن تزود عليها زى ما قلتلك زتون و جزر مبشور و تاكلها شندوتشات او على المكرونة بتبقى جميلة اوى
 

Strident

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
29 مارس 2009
المشاركات
4,929
مستوى التفاعل
371
النقاط
0
الإقامة
Egypt
دول الوصفتين اللى قلتهم لك قبل كدة


شوربة المشروم
قطع مشروم طازة و تشوحوا فى شوية زبدة تقريبا 5 دقايق تضرب المشروم فى الخلاط
تجيب بصلة صغيرة مبشورة ناعم تشوحها بس و تحط عليها معلقتين دقيق و تقلب بعدين تحطلها شوربة فراخ كوباية و نص و تقلب بسرعة عشان ما يكلكعش و تحط المشروم اللى ضربته فى الخلاط لماا يبدا يتقل حط حط كريمة فريش
تطفى النار و تحطة فى بولة مع شوية مشروم طازة مقع صغير و فراخ مقطعة صغنن

مشروم بالخضار
تقطع خضار جوليان " بصل / فلفل الوان / طماطم / و مشروم طازة "
تشوح البصل فى شوية زيت زتون و لما يتبل حط باقى الخضار لحد ما يتبل و يستوى و يتشرب كل الميا اللى هتنزل
و تاكلها فى شندوتشات لما تدفا و يا سلام لو معاها كابوتشا ظازة

ممكن تزود عليها زى ما قلتلك زتون و جزر مبشور و تاكلها شندوتشات او على المكرونة بتبقى جميلة اوى

مرسي يا زيزا...هابقى احاول اعملها وابقى اقول لك ع النتيجة :)
 

راشي

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
10 ديسمبر 2008
المشاركات
1,435
مستوى التفاعل
19
النقاط
0
الإقامة
في عيون حبيبي يسوع
سلام ونعمه

ازيك يا تاسوني كاندي؟ اتمني تكوني بخير
من فضلك انا عندي استقسار بخصوص الميكرويف كينوود 25لتر هو ينفع استعمل اطباق ميلامين (انا عندي ميلامين الشريف)؟ وهل ينفع استخدم صينية الومنيوم ؟
معلش هتعبك اخر سوال انا اشتريت حووشي جاهز مغلف بقويل هل ينفع اسخنه في الميكروويف؟
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,665
مستوى التفاعل
1,918
النقاط
113
سلام ونعمه

ازيك يا تاسوني كاندي؟ اتمني تكوني بخير
من فضلك انا عندي استقسار بخصوص الميكرويف كينوود 25لتر هو ينفع استعمل اطباق ميلامين (انا عندي ميلامين الشريف)؟ وهل ينفع استخدم صينية الومنيوم ؟
معلش هتعبك اخر سوال انا اشتريت حووشي جاهز مغلف بقويل هل ينفع اسخنه في الميكروويف؟
اي شي فيه حديد او المنيوم او اي شي معدني بلاش منه

الميلامين بيسيح من الحراره فى اطباق حراريه

هو اطباق وصوانى بابركس ممكن والفخار ممكن اوى

اما الحواوشى طبعا ممكن تسخنيه فيه

مبروك حبيبتى

تحت امرك فى اى سؤال فى اى وقت
 

عبد يسوع المسيح

يارب أعطنى حكمة
مشرف
إنضم
13 أغسطس 2009
المشاركات
2,912
مستوى التفاعل
806
النقاط
113
الإقامة
مصر
سلام ونعمة
لو ممكن طريقة عشان اخلى ورك رومى
من العظم .
وشكرا لتعب محبتكم .
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,665
مستوى التفاعل
1,918
النقاط
113
أعلى