لو عندك أى إستفسار بخصوص الطهى...؟؟!!!

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,095
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
بص تجيب حله وتحط فيها شويه سمن وتحمر اللسان العصفور

وتزوده بالشوربه وطبعا ملح وفلفل

ولما يستوى تاكله بالهنا والشفا

وعلى فكره ممكن تحط فيه مرقه دجاج

جربها وقولى
طريقة سهلة خالص
جارى التجربة يا ماما

أشكرك
 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
:smi420: عندى سؤال
انا ناوية اعمل تورتة
و هعمل طبعا كيكة اسفنجية و سؤالى بخصوص محسن الكيك
احط المحسن مع البيض و السكر وقت الضرب ولا احطه مع الدقيق و البكنج بودر ؟!!!
 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
معلش حاجة تانى لو حطيت المحسن اقلل كمية البيض اللى بشتغل بيها ولا امشى زى ما انا ؟
انا بحط 10 بيضات اخليهم 8 ولا ايه ؟!!
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,095
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
معلش حاجة تانى لو حطيت المحسن اقلل كمية البيض اللى بشتغل بيها ولا امشى زى ما انا ؟
انا بحط 10 بيضات اخليهم 8 ولا ايه ؟!!
معلش سؤال غلس من هو المحسن دة هههههههههه يعنى هل لازم ولا ايه مناسبته
معلش :act23:
 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
'طب من غير ضرب :)
بص يا سيدى انا طول عمرى بشتغل من غير محسن .. و الكيك نشكر المسيح بتبقى ممتازة

بس بسمع ان المحسن بيخلى الكيك هش اكتر و بيخليه طرى مهما طول فى التلاجة لاكتر من يوم
و كمان بيوفر فى كمية المواد الرافعة اللى بتستخدمها للكيك زى البيض و البكنج بودر ..

فى منه نوعين واحد بيبقى بودر زى البكنج بودر وواحد بيبقى زى الفازلين

انا جبت اللى زى الفازلين ده و الصراحة مش عارفة استخدمه ازاى
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,716
مستوى التفاعل
1,953
النقاط
113
:smi420: عندى سؤال
انا ناوية اعمل تورتة
و هعمل طبعا كيكة اسفنجية و سؤالى بخصوص محسن الكيك
احط المحسن مع البيض و السكر وقت الضرب ولا احطه مع الدقيق و البكنج بودر ؟!!!
محسن الكيك يضاف على الببض والسكر والفانبلبا
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,716
مستوى التفاعل
1,953
النقاط
113
الاوزان بالجرام بس خلى بالكم من حاجة مهمة ان:-

الكوب الواحد = 200 ج سمنة
الكوب الواحد = 200 ج ذبدة
الكوب الواحد = 200 ج سكر خشن
الكوب الواحد = 175 ج دقيق
الكوب الواحد = 175 ج سكر بودرة
5 جرام = معلقة شاى صغيرة
10 جرام = معلقة حلو مليانة (متوسطة)
15 جرام = معلقة كبيرة مليانة

 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
محسن الكيك يضاف على الببض والسكر والفانبلبا

ميرسى لاهتمامك يا امى
بس معلش احط كمية اد ايه ؟؟ و يا ترى اقلل كمية البيض و البكنج بودر فعلا ؟
انا بشتغل ب 10 بيضات و ملعقة كبيرة بودر

معلش تعباكوا معايا بس دورت على النت و مافيش حد كلامه زى التانى فقلت اخد من ناس مجربة فعلا :blush2:
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,716
مستوى التفاعل
1,953
النقاط
113
6 بيضات – 100ج سكر – 10ج محسن كيك – 140ج دقيق – 5ج كاكاو- 50ج ماء – 3ج بيكنج بودر – كيس فانيليا

الطريقة

نضع البيكنج بودر والكاكاو على الدقيق ونقلبهم



شوفي أنا عملتها في صينية كبيرة وعملتها جتوه هو اللي في الصورة ده
gIrj2U03111658.jpg

1- نضع فى الخلاط السكر والبيض والفانيليا والمحسن وربع كمية الدقيق ونص كمية الماء ونضربهم على سرعه عالية لحد ماتعلى ثم نضع باقى الدقيق والماء على سرعه متوسطة ثم نعلى السرعه لمدة نص دقيقة 2-نضع العجينة فى فى صينية على شكل قلب 3-ندخل الصينية الفرن على درجة 190 لمدة ساعه الاربع
شوفي بقى مسام الكيك شكلها ايه

TFUq5104101828.jpg

متناسقة جدا ومفيهاش فتحات واسعة ومع ذلك هشة جداااا
ده غير سهولة العمل كله في نفس الإناء
وده كيكة دسمة
كب كيك دسم

الطريقة
نضع فى الخلاط الذبدة مع السكر والفانيليا ونضربهم لحد ما يتجانسوا ويبيض ثم اضع البيض والمحسن والدقيق والبيكنج بودلر والماء واضربهم تانى على سرعه عالية حوالى 10 د وفى الاخر اضع الفواكه المسكرة علشان تتقلب كويس فى العجينة على السرعه العالية لمدة نص دقيقة
ادهن قوالب الكب كيك بالفرشاة بالسمنة وارشة دقيق
ثم اضع العجينة بالمعلقه او ممكن نضع العجينة فى كيس وقمع سادة للسهولة وانزلها فى القوالب
ادخلها الفرن على درجة 220 لمدة ربع ساعه
150ج دقيق – 2 بيضة – 10 ج محسن كيك – 130ج سكربودرة – 150ج زبدة – 4ج بيكنج بودر – 80 ج ماء – 50ج فاكهه مسكرة
 

rafaatbarsoum

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
3 أبريل 2010
المشاركات
861
مستوى التفاعل
58
النقاط
0
الإقامة
Birmingham Uk
Thanks Candy for let me know about the Tart i m fried i can't eat it because i m Diabetic now have you gut a good menu for diabetic people
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,716
مستوى التفاعل
1,953
النقاط
113
Thanks Candy for let me know about the Tart i m fried i can't eat it because i m Diabetic now have you gut a good menu for diabetic people

ياترى وجبات الرجيم

حلويات ولا اكلات عاديه
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,716
مستوى التفاعل
1,953
النقاط
113
Thanks Candy for let me know about the Tart i m fried i can't eat it because i m Diabetic now have you gut a good menu for diabetic people
كبسة الدجاج الدايت



4931_1289339223.jpg


المقادير :


50 جم زبدة
100 جم بصل جوليان
500 جم مكعبات فراخ (أوراك)
20 جم ثوم مفروم
100 جم فيليه طماطم برونواز بدون بذر أو قشر
100 جم صلصة دايت
20 جم بهارات كبسة
5 جم حبهان بودر
5 جم ملح
5 جم فلفل
2 عدد ورق لورا
200 جم أرز بسمتي مغسول
1 لتر شوربة خضار
100 جم لوز مسلوق
100 جم زبيب مسلوق



طريقة التحضير والطهى


ذوبي الزبدة فى مقلاة على النار ، ثم ضعي البصل إلى أن يذبل ويتغير لونه قليلاً ، ضعي الدجاج بدون تحريك أو تقليب حتى يصاب بصدمة وينزل ماءه ، إلى أن تغلق مسام الدجاج ثم يقلب على الجهة الأخرى مع التقليب الجيد ، ثم أضيفي الثوم مع التقليب ثم الطماطم ، وصلصة الطماطم "الدايت" مع التقليب واتركيها دقيقة

JMh64-Jv3u_896615502.png

اضيفي بهار الكبسة والحبهان البودرة ، ملح وفلفل مع ورق اللوري مع التقليب ثم ضعي الأرز البسمتي
قلبي جميع المكونات جيداً إلى أن تصبح ساخنة ، أضيفي اللوز المقشر والزبيب المسلوق وقلبي ، ثم أضيفي بيون الخضروات وهو عبارة عن "شوربه بوكيه جارنيه " الخضروات " مع ماء وملح وفلفل وورق لوري" ، أما النسبة الصحيحة فتكون كوبين شوربة لكل كوب أرز

106.jpg

غطي الإناء وقللي النار إلى أن يتشرب الأرز ، وينضج
يمكنك وضع الكبسة فى صينية كيك والضغط عيها ، ثم اقلبيها فى صينية التقديم وضعي على الوجه زبيب ومكسرات مع شرائح الطماطم والبرتقال للتزيين وزهرة الريحان .

و بالهنــــا
smile.gif

222.jpg
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,095
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
ههههههههه سؤال بقى فى الصميم ....

ازاى نفرق بين الدقيق والنشا ؟ أصل الاتنين شكلهم واحد فبنفرق ازاى ؟
 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
عايزة اخترع حاجة جديدة فى التورتة
يا ترى ينفع احط جيلى مع بودرة الشانتيه عشان تديله نكهة و طعم و لون
انا عندى جيلى فراولة و راسبرى ينفع احطها على الكريمة و هى بودرة بعدين اكمل الطريقة عادى زى ما بشتغل ؟؟؟!!!!
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,716
مستوى التفاعل
1,953
النقاط
113
ههههههههه سؤال بقى فى الصميم ....

ازاى نفرق بين الدقيق والنشا ؟ أصل الاتنين شكلهم واحد فبنفرق ازاى ؟

الفرق كبير بين النشا والدقيق

النشا لو فى كيس بتدوس عليه بيكون هش

الدقيق لا


النشا لما بيكون فى الميه بيكون تقيل وانتى بتقلبيه لغايه ما يلين

الدقيق خفيف بيدوب عادى
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,716
مستوى التفاعل
1,953
النقاط
113
عايزة اخترع حاجة جديدة فى التورتة
يا ترى ينفع احط جيلى مع بودرة الشانتيه عشان تديله نكهة و طعم و لون
انا عندى جيلى فراولة و راسبرى ينفع احطها على الكريمة و هى بودرة بعدين اكمل الطريقة عادى زى ما بشتغل ؟؟؟!!!!

بصى اضربى كل واحد لوحده

لان الكريمه اخف من الجيلى

وبعد كده حطى الاتنين على بعض وقلبيهم شويه على خفيف

وبالهنا ابقى طمنينى
 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
قصد حضرتك يعنى بعد ما اضرب الكريمة ادوب الجيلى و اضيفه !!!
طب ما كدة الجيلى هيخفف الكريمة و تبقى سايلة مش هعرف افردها كويس على الكيك او اشكلها بالقمع
ولا يمكن بعد ما تتحط فى التلاجة الجيلاتين بتاع الجيلى يمسك فى الكريمة و تبقى كويسة ؟؟!!


بصى يا امى انا هتكل على الله و اعك وربنا يستر :)
لو طلعت حلوة ابقى فلحت و ممكن احط صورتها كمان دعاية ههههههه
 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
عملتها يا امى
بجد مرسى على النصيحة ..انا بعد ما عملت الكريمة و خليتها تقيلة شوية دوبت الجيلى فى شوية ميا صغيرين و ضفتها على الكريمة
بجد طعمها تحفة و لونها بمبى جميل اوووووووووووى و الجيلاتين بتاع الجيلى بيخليها بتمط بطريقة لذيذة :)
بجد ميرسى انا لولا نصيحة حضرتك كنت هحط الجيلى على الكريمة و هى باردة و ماكنتش هتوب كويس
 

miramora

New member
إنضم
18 أبريل 2011
المشاركات
20
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
ممكن طريقة عمل الويت صوص الصيامى ..
 
أعلى