لو عندك أى إستفسار بخصوص الطهى...؟؟!!!

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113


images


المكونات


نصف كوب دقيق

كوب بقسماط مطحون


كورن فلكس مطحون خشن(فتافيت)

ملح

فلفل اسود

فلفل احمر حار حسب الرغبه

زيت للتحمير
طريقة التحضير

لعمل فراخ كنتاكى يتم سلق الفراخ بالطريقه العاديه ثم اخرجيها من الشوربه وانزاعى منها الجلد ثم تبليها بالكاتشب ومعها الفلفل الاحمر اذا حبيتى ثم اخلطى الدقيق مع البقسماط مع المرقه الفوريه وتبلى قطع الفراخ بهذا الخليط
اضربى البيض مع الفلفل الاسود والملح ثم تبلى الفراخ بالبيض واخرجى الفراخ من البيض احضرى كيس بداخله الكورن فلكس المطحون ثم ضعى قطعه بعد قطعه واضغطى عليها من خارج الكيس حتى يتماسك الكورن فلكس فى قطعة الفراخ ثم حمريها فى الزيت حتى يصبح لونها ذهبى و حتلاقيها مقرمشه جدا
وقدمى الفراخ المقرمشة
 

راشي

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
10 ديسمبر 2008
المشاركات
1,435
مستوى التفاعل
19
النقاط
0
الإقامة
في عيون حبيبي يسوع
سلام ونعمة انا لسة مبتدئة في المطبخ
وعجبتني اوى فكرة الكفتة البطاطس الصيامي واقولت اعملها كالاتي سلقت البطاطس ووضعت ملح وكمون ونقطة زيت وشوية دقيق عملتها صوابع وغمستها في البقسماط وقليتها في الزيت الطعم حلو.. بس في مشكلتين قابلوني انها بتفك في الزيت والتانية انها بتشرب زيت كتييييييييييييير قوى ممكن تساعدوني؟
 

راشي

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
10 ديسمبر 2008
المشاركات
1,435
مستوى التفاعل
19
النقاط
0
الإقامة
في عيون حبيبي يسوع
وكنت محتاجة اعرف طريقة كفتة العدس بجبة الصيامي لو ممكن؟؟
ميرسي كتييييييير
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
سلام ونعمة انا لسة مبتدئة في المطبخ
وعجبتني اوى فكرة الكفتة البطاطس الصيامي واقولت اعملها كالاتي سلقت البطاطس ووضعت ملح وكمون ونقطة زيت وشوية دقيق عملتها صوابع وغمستها في البقسماط وقليتها في الزيت الطعم حلو.. بس في مشكلتين قابلوني انها بتفك في الزيت والتانية انها بتشرب زيت كتييييييييييييير قوى ممكن تساعدوني؟

بصى حبيبتى

بعد ما تعمليها حطيها فى الفريزر نص ساعه وبعدين سخنى الزيت كويس ويكون كتير

وبعدين طلعيها على ورق زبده او ورق ساده مش مكتوب فيه

وابقى طمنينى لو ممكن
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
وكنت محتاجة اعرف طريقة كفتة العدس بجبة الصيامي لو ممكن؟؟
ميرسي كتييييييير

المقادير


1/2 كيلو عدس بجبة
2 بطاطس مسلوقة ومقطعة مكعبات
1 بصلة مقطعة مكعبات
1 ملعقة صغيرة ثوم
1 حزمة كسبرة خضراء
1 ملعقة صغيرة بهارات
1 ملعقة صغيرة ملح وفلفل (أو حسب الرغبة)
3/4 كوب بقسماط ناعم
1 ملعقة كبيرة سمن نباتي
فحم



طريقه التحضير


- قومي بغسل العدس تحت ماء جارية .. اتركيه في الماء لمدة 5-6 ساعات أو طوال الليل .. تخلصي من الماء واتركيه جانباً.
- في وعاء، اخلطي العدس مع مكعبات البطاطس المسلوق ومكعبات البصل والثوم المفروم والكسبرة الخضراء.
- قومي بفرم الخليط السابق فرماً ناعماً، ثم أعيديه في الوعاء مرة أخرى.
-
قومي بتتبيله بالبهارات والملح والفلفل حسب المذاق، ثم أضيفي البقسماط
الناعم بالتدريج مع العجن حتى تحصلين على قوام متجانس .. ربما لا تحتاجين
إضافة كل المقدار المذكور.
- اعملي تجويف في العجينة وضعي فيها السمن
النباتي .. سخني الفحم على النار، ثم ضعيها وهي ساخنة على الفحم وغطي
الوعاء بغطاء إناء واتركيها لمدة 20-30 دقيقة.
ارفعي الغطاء من على
الوعء وتخلصي من الفحم والسمن وقومي بعجن العجينة مرة أخرى .. ربما تحتاجين
لإضافة القليل من البقسماط حتى تحصلين على قوام متماسك.
شكلي العجينة إلى أصابع أو كرات .. يمكنك أن تضعيها في أطباق فوم وغطيها بورق فويل واتركيها في الفريزر حتى تحتاجين لتسويتها.
اقليها
في قليل من الزيت، مع التقليب على كل الجوانب حتى تحصلين على نضج
متساوي .. انشليها على ورق مطبخ واتركيها حتى تتخلص من الدهون الزائدة ..
 

راشي

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
10 ديسمبر 2008
المشاركات
1,435
مستوى التفاعل
19
النقاط
0
الإقامة
في عيون حبيبي يسوع
بصى حبيبتى

بعد ما تعمليها حطيها فى الفريزر نص ساعه وبعدين سخنى الزيت كويس ويكون كتير

وبعدين طلعيها على ورق زبده او ورق ساده مش مكتوب فيه

وابقى طمنينى لو ممكن

ميرسي كتيييييييييييييييير لحضرتك وحاضر من عيني لما اعملها تاني هاقول لحضرتك الاخبار وكل سنة وانتي طيبة بمناسنة عيد ام النور
 

راشي

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
10 ديسمبر 2008
المشاركات
1,435
مستوى التفاعل
19
النقاط
0
الإقامة
في عيون حبيبي يسوع
مساء الخير

انا كنت محتاجة افكار حضرتك وطريقة سهلة اعمل بيها شوية لحمة مفرومة باقية عندي او اية اسها طرية لعمل الجلاش مع العلم اني لسة مبتدئة في المطبخ

حقيقي مش عارفه من غيركم كنت عملت اية القسم دا في غاية الروعة
ربنا يعوض تعب محبتكم واذكروني في صلواتكم
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
مساء الخير

انا كنت محتاجة افكار حضرتك وطريقة سهلة اعمل بيها شوية لحمة مفرومة باقية عندي او اية اسها طرية لعمل الجلاش مع العلم اني لسة مبتدئة في المطبخ

حقيقي مش عارفه من غيركم كنت عملت اية القسم دا في غاية الروعة
ربنا يعوض تعب محبتكم واذكروني في صلواتكم


حبيبتى اى حاجه محتاجه تعرفيها قوليلى

اللحمه المفرومه ممكن تعملى بيها صنيه جلاش


Recipe_Image_1250777577.jpg


المقادير


3 ملعقة كبيرة زيت زيتون


1 بصل، مفروم ناعم


2 فص ثوم، مفروم


1 كيلو لحم بقري مفروم


ملح وفلفل


1/4 ملعقة صغيرة بهارات، مطحونة


1/2 كوب جبن بارمازان، مبشور


زبدة سائلة (للدهن)


أوراق جلاش


بيض مخفوق مع قليل من الحليب

الطريقة


- يُسخن الزيت في إناء على نار متوسطة، يُضاف البصل والثوم مع التقليب حتى يذبُل.


- يُضاف اللحم، ويُطهى لمدة 10 دقائق، يُتبل الملح والفلفل والبهارات، مع التقليب من حين لآخر حتى تمام النضج.


- يُرفع من على النار، ويُضاف الجبن مع التقليب، يُترك الخليط ليبرد قليلاً.


- يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.


- يُدهن قالب فرن مستطيل عميق، بقليل من الزبد، يُفرد ورقة من الجلاش، بحيث تُلامس الوعاء من الداخل، وتُدهن بقليل من الزبد، تُكرر العملية للحصول على طبقة من 5 ورقات جلاش.


- يُوزع جزء من خليط اللحم، ثم يتم عمل طبقة أخرى من 5 ورقات جلاش، كما بالسابق.


- تُكرر العملية للحصول على 3 طبقات من أوراق الجلاش واللحم.


- يوضع القالب في الفرن لمدة 10 دقائق، ثم يُوزع خليط البيض المخفوق والحليب.


- يُعاد القالب إلى الفرن مرة أخرى لمدة 30 دقيقة، أو حتى يُصبح ذهبيّ اللون.


- تُترك لتبرد قليلاً قبل التقطيع، وبالهنا والشفا
====================================

كمان ممكن الكفته


طريقة عمل كفتة الحاتى


iURCun12140908.jpg


المقادير :

1 كيلو لحم مفروم
3 بصله متوسطه
بقدونس مفرى
ملح و فلفل
شويه سمن
قطعه فحم كبيره

الطريقه:

نفرم البصل مع الملح و الفلفل و نضعه على اللحم المفروم و نضع عليهم البقدونس المفرى و تقلب جيدا
تشكل الى صوابع و نضعها فى صينيه مع مراعاة وضع الأصابع بجوار بعضها
طريقه التسويه :
نضع الصينيه على نار متوسطه بعد أن نغطى الصينيه بالفويل أو ورق الألمونيوم ونتركها حتى تنضج مع مراعاه أن فى الأول الكفته بتنزل صوص فبتستوى بيه واذا خلص ممكن نضيف قليل من الماء . وفى أثناء السواء نضع قطعة الفحم على نار البوتاجاز حتى تشتعل جيدا و نضع السمن فى طاسه على النار حتى يقدح ولما تستوى الكفته بنشيل الفويل و نضع الفحمه المشتعله و نصب عليها السمن و نغطيها سريعا بالفويل مره أخرى و نتركها لمده 3 أو 4 دقائق ثم نشيل الفويل و الفحم و تقدم ساخنه

و بالف هنااااااااا..


 

راشي

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
10 ديسمبر 2008
المشاركات
1,435
مستوى التفاعل
19
النقاط
0
الإقامة
في عيون حبيبي يسوع



حبيبتى اى حاجه محتاجه تعرفيها قوليلى

اللحمه المفرومه ممكن تعملى بيها صنيه جلاش


Recipe_Image_1250777577.jpg


المقادير


3 ملعقة كبيرة زيت زيتون


1 بصل، مفروم ناعم


2 فص ثوم، مفروم


1 كيلو لحم بقري مفروم


ملح وفلفل


1/4 ملعقة صغيرة بهارات، مطحونة


1/2 كوب جبن بارمازان، مبشور


زبدة سائلة (للدهن)


أوراق جلاش


بيض مخفوق مع قليل من الحليب

الطريقة


- يُسخن الزيت في إناء على نار متوسطة، يُضاف البصل والثوم مع التقليب حتى يذبُل.


- يُضاف اللحم، ويُطهى لمدة 10 دقائق، يُتبل الملح والفلفل والبهارات، مع التقليب من حين لآخر حتى تمام النضج.


- يُرفع من على النار، ويُضاف الجبن مع التقليب، يُترك الخليط ليبرد قليلاً.


- يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.


- يُدهن قالب فرن مستطيل عميق، بقليل من الزبد، يُفرد ورقة من الجلاش، بحيث تُلامس الوعاء من الداخل، وتُدهن بقليل من الزبد، تُكرر العملية للحصول على طبقة من 5 ورقات جلاش.


- يُوزع جزء من خليط اللحم، ثم يتم عمل طبقة أخرى من 5 ورقات جلاش، كما بالسابق.


- تُكرر العملية للحصول على 3 طبقات من أوراق الجلاش واللحم.


- يوضع القالب في الفرن لمدة 10 دقائق، ثم يُوزع خليط البيض المخفوق والحليب.


- يُعاد القالب إلى الفرن مرة أخرى لمدة 30 دقيقة، أو حتى يُصبح ذهبيّ اللون.


- تُترك لتبرد قليلاً قبل التقطيع، وبالهنا والشفا
====================================

كمان ممكن الكفته


طريقة عمل كفتة الحاتى


iURCun12140908.jpg


المقادير :

1 كيلو لحم مفروم
3 بصله متوسطه
بقدونس مفرى
ملح و فلفل
شويه سمن
قطعه فحم كبيره

الطريقه:

نفرم البصل مع الملح و الفلفل و نضعه على اللحم المفروم و نضع عليهم البقدونس المفرى و تقلب جيدا
تشكل الى صوابع و نضعها فى صينيه مع مراعاة وضع الأصابع بجوار بعضها
طريقه التسويه :
نضع الصينيه على نار متوسطه بعد أن نغطى الصينيه بالفويل أو ورق الألمونيوم ونتركها حتى تنضج مع مراعاه أن فى الأول الكفته بتنزل صوص فبتستوى بيه واذا خلص ممكن نضيف قليل من الماء . وفى أثناء السواء نضع قطعة الفحم على نار البوتاجاز حتى تشتعل جيدا و نضع السمن فى طاسه على النار حتى يقدح ولما تستوى الكفته بنشيل الفويل و نضع الفحمه المشتعله و نصب عليها السمن و نغطيها سريعا بالفويل مره أخرى و نتركها لمده 3 أو 4 دقائق ثم نشيل الفويل و الفحم و تقدم ساخنه

و بالف هنااااااااا..



ميرسي قوى يا تاسوني كاندي وانا بحبك قوى قوى ربنا يخليكي ليا:t25:
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
ميرسي قوى يا تاسوني كاندي وانا بحبك قوى قوى ربنا يخليكي ليا:t25:

ميرسى يا حبيبتى

انا كمان بحبك اى وصفه عايزاها قوليلى
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
انا الرز بيطلع معايا كلكيعة فى بعض

يعنى ايه يا مرنون معجن

تبقى الميه كتير

لو عندك اى مشكله احنا فى الخدمه يا قمر
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
يبوى مش بعرف اعمله ومش منظر خالص يعنى

بصى يا مرنون

لما تحمرى الشعريه وتحطى الرز بعد ما تغسليه قلبيه كويس وبعدين حطى الميه بعد الرز بحوالى 1 سم ولما يغلى كويس انقليه على العين الصغيره ووطى عليه بس كده
 

راشي

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
10 ديسمبر 2008
المشاركات
1,435
مستوى التفاعل
19
النقاط
0
الإقامة
في عيون حبيبي يسوع
صباح الخير يا تاسوني كاندي
كنت عاملة صينية فراخ بالبطاطس وللاسف تبقي الفراخ بس لانها مش مستوية قوى لو ممكن حضرتك تعرفيني طريقة اسوي بيها الفراخ ازاي؟

ربنا يعوض تعب محبتك
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
Hi Candi mother i would like to know the way to make the PASTERMA at Home


طريقة عمل البسطرمة بالصور

تعالوا نشوف طريقة العمل

لابد أن نختار قطعة اللحم من وش الفخده أو عرق التريبيانكو

وتكون خالية من الدهون ويكون الوزن من كيلو الي كيلو ونصف

06072009163.jpg


نشطفها بالماء ونجففها بورق المطبخ

ثم نعمل بها شقوق وتحشى بالملح ويوضع الملح من جميع الجهات كما في الصورة

06072009164.jpg


تلف بقطعة قماش قطنية ويوضع عليها ثقل وتترك 24 ساعة

06072009165.jpg


نحضر الخلطة التي هي أساس الطعم والرائحة في البسطرمة وهي عبارة عن

كوب حلبة حصى مطحونة + كوب فلفل أحمر بابريكا (حلو) +قليل من الملح

2 رأس توم+ملعقة كبيرةكمون +ملعقة كبيرة فلفل أسود ممكن رشة جوزة الطيب

أقل من ربع ملعقة صغيرة
10072009226.jpg


يطحن الجميع جيدا ويمكن اضافة قليل من الماء حتى تتكون عجينة يسهل فردها على اللحم

نأتي بقطعة اللحم وتشطفها بالماء وتجفف ثم نضع الخليط

ولانترك أي جزء خالي من الخليط ويمكن نبلل اليد بالماءليسهل فرد الخليط وتكون هكذا

10072009228.jpg


ندخل في طرف اللحم خيط سميك للتعليق

ثم نلفها بالشاش لحمايتها ونظافتها ونعلقها قي المطبخ لمدة أسبوع

16072009303.jpg



كمان لو عندك بلكونة متقفلة يبقى احسن علشان تجف بسرعة بدون ماتقلب ريحة البيت
smile.gif


بعد أسبوع هاتلاقي الخلطة جفت يمكنك تقطيعها وعمل أطباقك المفضلة منها

وهنا بعد مرور أسبوع عليها

16072009304.jpg


وهنا بعد التقطيع

16072009305.jpg


ويستحسن لفها بالشاشة ووضعها في كيس وحفظها في الفريزر

لحين الطلب ولاتخافي لن تجمد كثيرا بمجرد خروجها وتركهاخمس دقائق سوف يسهل تقطيعها
 
أعلى