- إنضم
- 21 نوفمبر 2009
- المشاركات
- 30,377
- مستوى التفاعل
- 2,099
- النقاط
- 0
- الإقامة
- Je rêve que je suis un papillon
الملوخية الناشفه
الملوخية الناشفه
طبعا مفيش مقدير معينة بس ححاول اعمل مقادير
المقادير
فص ثوم متوسط مفروم
2 طماطم متوسط مبشور او مضروبة فى الخلاط
معلقة كزبرة نشفة كبيرة
معلقة سمن او قطعة زبدة حسب الرغبة
شوربة وياريت تكون دسمة
ملوخية نشفة
الطريقة
طبعا حنجيب الحلة الحنعمل فيها ونحط الثوم والكزبرة والسمن او ذبد ونحطهم على النار واول متصفر الثومة متخلهاش تغمق نحط الطماطم وتسمعى الطششششش
وبعد كدة تحطى الشوربة على طول متسبكيش الطماطم وسيبى الشربة تغلى كويس على النار
يعنى تغلى 2 دقيقة وبعدين تحطى الملوخية وطبعاً
توزنى متخلهاش تخينة ولا خفيفة دى بالنظر ويادوب تفور زى القهوة وتنزليها من على النار
+ على فكرة الملوخية مش مستحب انها تغلى على النار لانها بتسقط وطعمها بيتغير وحتى لما تسخنيها متغلهاش

طبعا مفيش مقدير معينة بس ححاول اعمل مقادير
المقادير
فص ثوم متوسط مفروم
2 طماطم متوسط مبشور او مضروبة فى الخلاط
معلقة كزبرة نشفة كبيرة
معلقة سمن او قطعة زبدة حسب الرغبة
شوربة وياريت تكون دسمة
ملوخية نشفة
الطريقة
طبعا حنجيب الحلة الحنعمل فيها ونحط الثوم والكزبرة والسمن او ذبد ونحطهم على النار واول متصفر الثومة متخلهاش تغمق نحط الطماطم وتسمعى الطششششش
وبعد كدة تحطى الشوربة على طول متسبكيش الطماطم وسيبى الشربة تغلى كويس على النار
يعنى تغلى 2 دقيقة وبعدين تحطى الملوخية وطبعاً
توزنى متخلهاش تخينة ولا خفيفة دى بالنظر ويادوب تفور زى القهوة وتنزليها من على النار
+ على فكرة الملوخية مش مستحب انها تغلى على النار لانها بتسقط وطعمها بيتغير وحتى لما تسخنيها متغلهاش