موسوعة نصايح مهمه للمطبخ !!!( متجدد )

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
لفائف السجق والمقانق
أقصى فترة لحفظها بالثلاجه هى فترة اسبوعين فقط ، أما أذا أستخدمت وتم فتح الغلاف فأنها يجب أن تستخدم خلال اسبوع على الاكثر .
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
من الأخطاء الشائعة استخدام زيت القلي في اصناف الطعام الأخرى إذ يتكرر التسخين. والصحيح أن الزيت عند تسخينه تتغير ذراته ويفضل التخلص منها بدلاً من كمية كبيرة ، وإعادة القلي او التحمير بها حيث يشكل تكرار استخدامه في درجة لغليان (قدرالزيت) خطورة على صحة الإنسان)( حيث يؤدي إلى تكون خلايا خبيثة بين الأنسجة ومن ثم ظهور الأورام).

شكرا للاضافه وبتمنى دايما مشاركتك :)
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
حفظ اللبن بالثلاجة
بعد غليه يترك حتى تهبط حرارته قليلا ، ثم يوضع فى الثلاجة فأن عملية تركه فترة طويلة حتى يبرد تماما من شأنها ان تساعد على تكاثر البكتريا والعمل على نموها وهذا قد يسبب أسهال وغثيان أو الشعور بعدم الاتزان وهناك إعتقاد خاطىء بأن وضعه بالثلاجة ساخنا مباشرة سيذيب الثلج أو سيحرق الفريون .
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
لحفظ الجبنة البيضاء
من اجمل طرق حفظ الجبنة البيضاء بالثلاجة ولضمان عـدم جفافها ، يتم غلى قليلا من الماء وتركه حتى يبرد ويضاف اليه قليلا من الخل والزيت وبعضا من حبات ثمار الفلفل الاخضر الحامى.
 

ميرنا

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
15 أكتوبر 2005
المشاركات
22,034
مستوى التفاعل
563
النقاط
0
الإقامة
عند اقدامك اجثوا
طاب انا عشان احفظ كل ده صعب عليا بصى انا هقولك اللى حفظته وكمان حاجات من الانترنت
الصلصلة يضاف عليها زيت
لما اقلى كوفته احط نشا فى الزيت
لو الاكل زاد ملحة منى احط بطاطس فيه هتشرب الملح
لما اقلى سمك مش فاكرة اغلى فحم جنبها ولا اغلى ايه
النشا بيطرد النمل احطه حاولين الباسكت
احط فى التلاجة فحم عشان يمتص اى راوئح
لو فى بقعة حبر فى الملابس احط عليها زبادى
لو فى لبانة فى لبس احط اللبس فى كيس وفى الفريزر نص يوم
لو منكير بقع فى اللبس او شمع لزق فيه قبل مغسلها احط جرنال او اى ورقة واحط عليها المكوة بس لو اتغسل المنكير مش هيطلع
لو الكيكة وشها اتحرق اشيلها بسكينة وارش عليها سكر فى الوش وادخلها الفرن تانى
دول اللى فكراهم
 
التعديل الأخير:

شميران

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
15 مارس 2011
المشاركات
856
مستوى التفاعل
38
النقاط
0
الإقامة
iraq
شكرا يادونا على المعلومات الرائعة والجميلة ربنا يباركك
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
للحفاظ على رائحة ونكهة السمن البلدى
يتم اضافة كوب من اللبن الزبادى ثم ترفع الى النار ليغلى لمدة عشر دقائق مع التقليب المستمر .
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
طاب انا عشان احفظ كل ده صعب عليا بصى انا هقولك اللى حفظته وكمان حاجات من الانترنت
الصلصلة يضاف عليها زيت
لما اقلى كوفته احط نشا فى الزيت
لو الاكل زاد ملحة منى احط بطاطس فيه هتشرب الملح
لما اقلى سمك مش فاكرة اغلى فحم جنبها ولا اغلى ايه
النشا بيطرد النمل احطه حاولين الباسكت
احط فى التلاجة فحم عشان يمتص اى راوئح
لو فى بقعة حبر فى الملابس احط عليها زبادى
لو فى لبانة فى لبس احط اللبس فى كيس وفى الفريزر نص يوم
لو منكير بقع فى اللبس او شمع لزق فيه قبل مغسلها احط جرنال او اى ورقة واحط عليها المكوة بس لو اتغسل المنكير مش هيطلع
لو الكيكة وشها اتحرق اشيلها بسكينة وارش عليها سكر فى الوش وادخلها الفرن تانى
دول اللى فكراهم

هههههههههههههه انتى بتحفظى يا تحفه
صعب جدااا انك تاخدى الموضوع كده يا مرنوون
هو بالتعود والخبره ومع الوقت وكل ما بتحتاجى حاجه بتدورى عليها وبتلاقى نفسك بعد كده عارفاها مش بتحتاجى تدورى من تانى
بصى انا فى اول جوازى كان معايا نوته خاصه بالمطبخ وكنت بكتب فيها اى نصيحه احسها مهمه وكنت فعلا برجعلها وقت الحاجه وكانت بتنفعنى جدااا لكن مع الوقت تقريبا نادرا ما بحتاجها
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
للحفاظ على الزبدة
لا يتم ترك العلبة الخاصة بحفظ الزبدة فى الثلاجه بدون غطاء لأن الدهون سوف تتحد مع الاوكسجين الموجود بالهواء ، ويترتب على ذلك أن الزبدة ستصبح كريهة المذاق بسبب فسادها
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
اللحوم والدواجن المجمدة
يتم إخراجها من الفريزر قبل عملية الطهى بنحو 12 ساعة ووضعها فى رف الثلاجة الاسفل ، ومن الاخطاء الشائعة وضعها فى ماء ساخن لسرعة ذوبانها لأن ذلك يؤدى الى تشقق الانسجة الرابطة ويفقدها المذاق الشهى ، كما أن الثلج الذى لايزال عالقا باللحوم سيستهلك جزءا كبيرا من حرارة الطبخ . ولا يصح بأى حال من الاحوال إعادة تجميدها مرة أخرى . لأن بعضا من صفاته قد تغيرت .
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
اقصى مدة لحفظ الدواجن المجمدة
شهرين فى درجة حرارة 10 تحت الصفر ، 4 شهور فى درجة حرارة 18 تحت الصفر ، و8 شهور فى درجة حرارة 24 تحت الصفر .
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
لعلاج سلق البيض المشروخ
اذا لاحظت قبل سلق البيض أن واحدة أو اثنتان منه أو أكثر مشروخة ، يتم اضافة عصير ليمونة الى ماء السلق أو تغليف البيضة المشروخة بورق الفويل .
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
لكيلا تلتصق قوالب الثلج بالفريزر
الحل عملى وبسيط وهو أن يتم وضع قطعه من البلاستيك أو كيس نايلون تحتها .
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
الفحم النباتى
يقوم بامتصاص روائح العفن والرطوبة وأي روائح أخرى ناتجة عن الأماكن المغلقة لفترات طويلة كالدواليب أو الإدراج المستخدمة في حفظ بعض البقوليات كالأرز والقمح والفول واللوبيا والعدس
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
للتخلص من رائحة الثوم
للتخلص من رائحة الثوم والبصل من يديك القيام " بفرك " اليدين بتفل القهوة . ومن الفم بتناول عيدان البقدونس الاخضر .
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
للتخلص من روائح الثلاجة
احيانا تطرأ بعض الروائح غير المستحبة فى الثلاجة ولعلاج ذلك يتم غلى قليلا من الخل الابيض على النار وبعد أن يبرد تماما يوضع فى الرف الاوسط وتغلق الثلاجة 12 ساعة ثم تنظف بالماء الساخن المضاف اليه قليلا من بيكربونات الصوديوم (وبدون صابون) .
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
للحد من رائحة قلى الأسماك
* للحد من رائحة قلى الاسماك غير المحببة والتى تملأ ارجاء المطبخ يتم اضافة قليل من الخل أو عصير الليمون الى زيت القلى كما أن اضافة قليلا من قشر الليمون الطازج للزيت يعطى للسمك مذاقا وطعما جميلا
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
لتخفيف رائحة السمك عند قليه توضع قطعة فحم غير مشتعلة على الفرن بجانب المقلاة . مع تغطية المقلاة وفتح مروحة الشفط والنوافذ معا.
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
للتخلص من روائح السمك فى أوانى الطهى
خلافا للمتبع فأنها تغسل جيدا بالماء البارد وليس الساخن وأستخدام بقايا القهوة فى الدعك ، وتغسل الايدى بالخل أو الليمون المخلوط بالملح ، فأن ذلك يساعد على التخلص من الرائحه الناتجة عن ذلك
 
أعلى