لو عندك أى إستفسار بخصوص الطهى...؟؟!!!

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
يوجد في السوق من ماجي
مكعبات الخضار
وده معادلة للدجاج بس من الخضار

لا المايونيز مش صيامي
عشان فيه بيض
ميرسى خااااااااااالص لاجابة حضرتك
أشكرك تاسونى
 

rafaatbarsoum

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
3 أبريل 2010
المشاركات
861
مستوى التفاعل
58
النقاط
0
الإقامة
Birmingham Uk
Hi MORA MARON you allright would you pleas tell me about the chickpea drink (HOMOS EL SHAME) many thanks
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
عاوزة الوصفة الاصلية للكشري المصري
وايه هي الدقة وتقلية دي
وهل توضع مع الكشري
كشرى مصرى​


المقادير


2 كوب ارز مصرى
3 بصلة كبيرة او 4 بصلات
زيت لتحمير البصل كل واحدة تختار كمية الدهون المناسبة لها بس المهم تكون كافية لتحمير البصل

مقادير التزيين
ـ كيس مكرونة متوسطة الحجم (مقصوصة)
ـ كيس مكرونة اسباجتى
ـ نصف كيس شعرية او كيس انت وراحتك
ـ عدس بجبة
ـ حمص شامى منقوع ومسلوق
ـ تجهيز الصلصة وهاقول عليها بالتفصيل​


koshari2ul9.jpg

الطريقة

يحمر البصل فى الزيت جيدا الى ان يصبح غامق اللون ثم يرفع وييصفى جيدا ويوضع على ورق ماص للزيت ورق مطبخ ثم يحمر قليل من الشعرية الى ان تصبح بنى فاتح مع تجانس اللون ثم نخلط الارز مع الشعرية ثم نوضع الماء المغلى وعلية ملح وكمون ونغطى علية ثم بعد ان يتشرب معظم الماء نخفف النار علية حتى لا يشيطثم نسلق المكرونة نضعها فى ماء مغلى وعليه ملح وملعقتين زيت او ملعقةونسلق العدس بجبة ويفضل ان يكون منقوع فترة لاتقل عن ثلاث ساعات ويسلق فى ماء وعليه قليل من الملح والكمون
ينقع الحمص قبلها بيوم ويسلق ويصفى من الماء​


الصلصةمقاديرها​


خمس فصوص ثوم

نصف كيلو طماطم
علبة صلصة كبيرة
ملعقتين خل او ثلاث ملاعق

ملعقة كبيرة زيت


الطريقة
توضع الطماطم فى الخلاط الكهربائى ثم نضع عليها الصلصةنضع الزيت على النار ثم الثوم الى ان يبدا فى الاحمرار نضيف الخل ونضيف عصير الطماطم
وتترك حتى تسبك قليلا ثم نضيف الملح وشطة خفيف ويمكن الاستغناء عنها
ثم نوضع فص ثوم نىء على الصلصة ثم نضع حوالى نصف كوب ماء
بس بلاش نكثر الماء علشان الصلصة متبقاش خفيفة


تجهيز الطبق
نضع الارز بالشعيرية حوالى 2 ملعقة كبيرة
المكرونة المسلوقة حوالى كبشة
العدس بجبة المسلوق جيدا
نضع كبشة صلصة
نضع البصل المحمر
نضع ملعقة كبيرة حمص مسلوق​


طريقة الدقة:

1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
2-عصير ليمونتين
3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113




حمص الشام بس فى مصر

41af051144.jpg


وطريقته سهلة جدا

المقادير
نصف كيلو حمص شام
5فصوص ثوم مهروس
عصير 1ثمره طماطم
عصير ليمونه
ملح وشطه وكمون حسب الرغبه

الطريقه


نقع الحمص لمده 12 ساعه بعد غسله جيدا
يوضع علي النار ويترك حتي الغليان ثم نضع الثوم والطماطم والملح والشطه والكمون والليمون
ويترك حتي النضج
ثم يقلب ويوضع في الاكواب ويقدم ساخن

طبعا يفضل شربه فى الشتاء بيبقى مشروب خطييييييييييييير


8292.jpg
 

مورا مارون

يسوع فرحي
عضو مبارك
إنضم
6 يونيو 2008
المشاركات
6,766
مستوى التفاعل
106
النقاط
0
الإقامة
بيروت
كشرى مصرى​


المقادير


2 كوب ارز مصرى
3 بصلة كبيرة او 4 بصلات
زيت لتحمير البصل كل واحدة تختار كمية الدهون المناسبة لها بس المهم تكون كافية لتحمير البصل

مقادير التزيين
ـ كيس مكرونة متوسطة الحجم (مقصوصة)
ـ كيس مكرونة اسباجتى
ـ نصف كيس شعرية او كيس انت وراحتك
ـ عدس بجبة
ـ حمص شامى منقوع ومسلوق
ـ تجهيز الصلصة وهاقول عليها بالتفصيل​


koshari2ul9.jpg

الطريقة

يحمر البصل فى الزيت جيدا الى ان يصبح غامق اللون ثم يرفع وييصفى جيدا ويوضع على ورق ماص للزيت ورق مطبخ ثم يحمر قليل من الشعرية الى ان تصبح بنى فاتح مع تجانس اللون ثم نخلط الارز مع الشعرية ثم نوضع الماء المغلى وعلية ملح وكمون ونغطى علية ثم بعد ان يتشرب معظم الماء نخفف النار علية حتى لا يشيطثم نسلق المكرونة نضعها فى ماء مغلى وعليه ملح وملعقتين زيت او ملعقةونسلق العدس بجبة ويفضل ان يكون منقوع فترة لاتقل عن ثلاث ساعات ويسلق فى ماء وعليه قليل من الملح والكمون
ينقع الحمص قبلها بيوم ويسلق ويصفى من الماء​


الصلصةمقاديرها​


خمس فصوص ثوم

نصف كيلو طماطم
علبة صلصة كبيرة
ملعقتين خل او ثلاث ملاعق

ملعقة كبيرة زيت


الطريقة
توضع الطماطم فى الخلاط الكهربائى ثم نضع عليها الصلصةنضع الزيت على النار ثم الثوم الى ان يبدا فى الاحمرار نضيف الخل ونضيف عصير الطماطم
وتترك حتى تسبك قليلا ثم نضيف الملح وشطة خفيف ويمكن الاستغناء عنها
ثم نوضع فص ثوم نىء على الصلصة ثم نضع حوالى نصف كوب ماء
بس بلاش نكثر الماء علشان الصلصة متبقاش خفيفة


تجهيز الطبق
نضع الارز بالشعيرية حوالى 2 ملعقة كبيرة
المكرونة المسلوقة حوالى كبشة
العدس بجبة المسلوق جيدا
نضع كبشة صلصة
نضع البصل المحمر
نضع ملعقة كبيرة حمص مسلوق​


طريقة الدقة:

1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
2-عصير ليمونتين
3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا


شكرا جزيلا كاندي
بس الدقة نوضعها على الكشري في الاخر يعني
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113



شكرا جزيلا كاندي
بس الدقة نوضعها على الكشري في الاخر يعني

العقو يا حبيبتى

الدقه اختيارى لو عايزه بعد ما تغرفى الطبق لو عايزه تحطى شويه حطى

يعنى على الطبق نفسه

وبالهنا
 

TULiP TO JESUS

اسيرة حب يسوع
عضو نشيط
إنضم
26 أغسطس 2008
المشاركات
17,403
مستوى التفاعل
129
النقاط
0
الإقامة
في قلب يسوع
سمعت ان ماما كاندي حبيبتنا كلنا
بتجاوب هنا علي اسئلة المطبخ
قولت اجي
عندي سؤال لية كل مرة بيتحرق مني المورتة وانا بسيح الزبدة
نفسي يطلع مورتة مش محروقة
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
سمعت ان ماما كاندي حبيبتنا كلنا
بتجاوب هنا علي اسئلة المطبخ
قولت اجي
عندي سؤال لية كل مرة بيتحرق مني المورتة وانا بسيح الزبدة
نفسي يطلع مورتة مش محروقة

منوره حبيبتى

الزبده لما تغلى وطى عليها النار

وافضلى قلبى فيها لغايه ما تفصل الزبده عن المورته بتلاقى الوش بيتغير مع التقليب

اى استفسار انا موجوده وتحت امرك يا قمر
 

besm alslib

لتكن مشيئتك
عضو مبارك
إنضم
28 يناير 2010
المشاركات
5,712
مستوى التفاعل
298
النقاط
0
الإقامة
مع اولادي في قلب يسوع
موضوع راااااائع بجد تسلم ايديكم على الموضوع التحفه

وللامانه انا دخلت اطلب طريقة الكشري لاني نفسي مووووت ادوقو بس لقيتكم حاطينها

تسلم ايديكي حبيبتي كاندي بجد مجهودك رائع ويديملنا وجودك يا رب
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
موضوع راااااائع بجد تسلم ايديكم على الموضوع التحفه

وللامانه انا دخلت اطلب طريقة الكشري لاني نفسي مووووت ادوقو بس لقيتكم حاطينها

تسلم ايديكي حبيبتي كاندي بجد مجهودك رائع ويديملنا وجودك يا رب

ميرسى حبيبه قلبى

وميرسى على التقييم

لو عايزه اى حاجه من عينى هتكون موجوده فورا
 

TULiP TO JESUS

اسيرة حب يسوع
عضو نشيط
إنضم
26 أغسطس 2008
المشاركات
17,403
مستوى التفاعل
129
النقاط
0
الإقامة
في قلب يسوع
مرسي خالص يا احلي كاندي في الدنيا
ربنا يبارك حياتك وخدمتك
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
هاااااااااااااااااى ...

لى سؤال يا مامتى الجميلة كاندى
بخصوص البلح العجوة هل ينفع نعمل بيه وجبة خفيفة ؟
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
سؤال تانى بليز يا ماما...........

+ عايز اعرف طريقة لسان العصفور بدون كبد وقوانص واللحمة والكلام دة
يعنى لسان العصور كدة بس ...شوربة يعنى ...
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
هاااااااااااااااااى ...

لى سؤال يا مامتى الجميلة كاندى
بخصوص البلح العجوة هل ينفع نعمل بيه وجبة خفيفة ؟

بص انا هشوفك

وهرد عليك حالا
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,803
مستوى التفاعل
2,012
النقاط
113
سؤال تانى بليز يا ماما...........

+ عايز اعرف طريقة لسان العصفور بدون كبد وقوانص واللحمة والكلام دة
يعنى لسان العصور كدة بس ...شوربة يعنى ...

بص تجيب حله وتحط فيها شويه سمن وتحمر اللسان العصفور

وتزوده بالشوربه وطبعا ملح وفلفل

ولما يستوى تاكله بالهنا والشفا

وعلى فكره ممكن تحط فيه مرقه دجاج

جربها وقولى
 
أعلى