
التتش المطبخى :
من صديقة اشطر منى ببروفيلى ا نيفين
Nevine Magdy
طريقة عمل كيكة الشيكولاتة الصيامى
أعزائى الصايمين و الصايمات جبتيلكم طريقة كيكة لذيذة و حلوة و سهلة خالص و انا شخصيا جربت كزا مرة لغاية موصلت للمقادير دى اللى تخليها هشة رغم انها صيامى و بالهنا و الشفا مقدما
المقادير :
3 كوب دقيق - 1كوب زيت أو سمن نباتى - ملعقة كبيرة بيكنج بودر - فانيليا
1 كوب عصير ( ممكن تستعملوا تانج بأى نكهة او فانتا تفاح أو أى عصير فريش او مفرشش)
3 ملاعق نسكويك أو كاكاو أو نسكافيه حسب النكهة المفضلة ليكم
1.5 كوب سكر بس انا بقلل عن كده يعنى بستعمل 1 كوب فقط و ده حسب الرغبة يعنى
ملعقة صغيرة بيكربونات (و دى السر اللى هتخليها تكون هشة و تتغلبوا على مشكلة الكيكة الصيامى المكبوسة)
بعض الخدع :
ممكن تستتغنى عن الكاكاو او النسكويك و تكون الكيكة فاتحة بس ساعتها هتاخد نكهة العصير و انا جربتها بعصير الفراولة و تانج البرتقال و لما جربتها بفانتا التفاح الأخضر طلعت الكيكة مخضرة
ممكن على المقادير بتاعة كيكة الشيكولاتة نزود معلقة صغيرة من الحبهان و ده هيدى نكهة جنان شبه الكيكات الجاهزة
ممكن بردو بدل العصير نستعمل الكريمر و هيدى طعم تانى مختلف
الطريقة :
نضع العصير مع الزيت مع السكر مع الكاكاو و نقلبهم على نار هادية حتى الأمتزاج و بعدين نسيبها تبرد
نخلط الدقيق مع البيكنج بودر و الكاربونات و ننزل الخليط ده على الخليط السابق مع التقليب او استعمال المضرب العادى او الكهربائى و اخيرا نضع الفانيليا علشان ريحتها متروحش من الضرب
طبعا ندهن صينية متوسطة بالسمن و الدقيق و ننزل فيها الخليط و ايدينا لفوق علشان يدخل فيها الهوا و ندخلها الفرن فى حرارة متوسطة و طبعا الكيكات بتتسوى فى الوسط
ملحوظة : الكيكة الصيامى بتكون عجينتها ماسكة نفسها شوية عن الكيكة العادية علشان متبقاش مستوية من بره و جوه لا
و بالهنا و الشفا يا حلوييييييييين
لسة هجربها بس اثق بنيفين وشطارتها
=
=