للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
كفتة السمك اللذيذه

6777032734.jpg








منسيتش التاتش المطبخى
طريقة عمل كفتة السمك اللذيذه
مقادير
2/1 كيلو سمك فيليه
حتين بطاطس مهروسين
ليمون
بقدونس
شبت
صلتين مفرومين ناعم جدا
فصين ثوم مفروم
زيت
دقيق
بقسماط
ردة او فيجيتار

طريقة عمل طريقة عمل كفتة السمك
يغسل السمك بالماء و يتبل بالخل و البصل والثوم والخضرة . و يفرم بعد ذلك
يعجن السمك مع البطاطس مع قليل ملح و نحاول ان تكون العجينة يابسة قليلا ة تترك نصف ساعة ثم تشكل
توضع الاصابع في الدقيق و البقسماط و الردة
تشوي او تقلي في زيت غزير علي نار هادئة

منقولة ومجرباها هايلة
asmicheal



اضافة ممتازة

Awny Philips
ربع كيلو كلمارى قطع صغيره مع نفس الخلطه الروعه بتاعتك بيدى سينس فى الاكل و الروعه بتبقى روعتين






=




 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
6052156272.jpg





كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
المقادير:
1 كيلو جمبرى
2 بصله متوسطه
1 كوب رز مغسول و منقوع لمدة ساعتين
6 فصوص ثوم مهروس
1 م-ص بقدونس
1 حزمة شبت
1 م-ص كزبرة ( خضرة المحشى المعتادة )
1 م-ص ملح
1 م-ص فلفل اسود
1 ثمره فلفل حار
1 م-ص زعتر
2 فص حبهان مطحون
نصف م-ص قرفه
1 ثمره ليمون

الطريقة:
طريقه عمل كفته الحمبري بالطريقه المصرية
يقسم كيلو الجمبرى إلى نصفين
ثم نقوم بفرم الخضرة مع جزء من الجمبرى ( الحبات الصغيرة )
و ايضا الأرز و البصل و الثوم و التوابل تفرم جميعها فى ماكينة فرم الكبه الكهربائية حتي يتشكل خليط مثل الكفته
و من ثم يتم مزج خليط كفنه الجمبري مع الجزء الاخر من الجمبري ( الاكبر حجما )
ثم تشكل عجينه كفته الجمبري حسب الرغبه
ثم توضع في صحن به قليل من الدقيق و من ثم تقلي في الزين الساخن حتي النضج
و تقدم كفته الجمبري بالطريقة المصرية
و بالهناء و الشفاء

asmicheal

=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


3315458148.jpg




7667921148.jpg





7864003805.jpg





احلى فاكهة بنظرى المانجو خصوصا العويس والفص
طرق مبتكرة فى عشق المانجو وتقديمة
asmicheal

يمكن حفظ المانجو بغسل الثمار الكبيرة نسبيا من التيمور وقلب الثور وتنشيفها ووضعها كما هى بالفريزر وعند الاستخدام يفك تجميدها وتقشر وتستخدم عادى للعصير

=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

الفتة بطريقتى الخاصة
1132707842.jpg





للستات والبنات
لازم اعترف اخدت بنصيحة شيف بالعيد اللى فات بوظ لى الفتة
اليوم استعدت امجاد الفتة بطريقتى الخاصة
لو تحبوا تجربوها
- عمل ارز ابيض مفلفل فى حلة لوحدها ( قد الرز قد الماء المغلى له وافضل انواع الارز فايز السوهاجى ثم الضحى ثم الساعة - تضعى زيت ذرة مع ملعقة سمنة وتفلفلى الارز على نار هادئة ثم تضيفى الماء المغلى بالملح والفلفل وتوطى النار وتتركية يستوى
- نييجى للفتة
-تجهزى صينية بورق فويل
-تقعى العيش صغير
-ترششى العيش المقطع بالسمنة وتقلبية
- تسخنى الفرن
-تضعى العيش المقطع بسمنه فى الفرن حتى ينشف هتلاقية ذهبى مقرمش روعة
- تحضرى طاسة تحمرى فيها ملعقة ثوم مفرى حتى الاصفرار ثم تتطشيها بملعقة خل
-تضعى نصف الثوم بالخل رشرشة على العيش الفتة وتقلبية فيه
والنصف الاخر من الثوم على الشوربة
- على الوجة لمن يحب يمكن اضافة طماطاية معصورة على جزء من الخل بثوم وتتسبك وتوضع كمنظر على الوجة
- توضع طبقة ارز ثم فتة عيش ثم طبقة ارز وتسقى بالشوربة
بالهنا والشفا









=




















=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


508230156.jpg




التتش المطبخى :طبعا هنزل لكم افكار مبتكرة للضان لكن افضل الضان فى الشوى والشاورما وصينية الرقاق باللحم المفروم واللية للفرم مع اللحم لمحشى ورق العنب
من كام يوم تحديا الثلاثاء
جربت يا جماعة طريقة روعة روعة فى السبيط
السبيط المقلى المقرمش
المقادير:
كيلو سبيط متنظف كويس
نص كوب خل
دقيق و زيت للقلى
التتبيلة:
ثلاث فصوص ثوم مفروم
م ملح
م كمون
م بهارات
نص م شطة
ليمونة و اربع ملاعق خل
م ك دقيق
الطريقة
بتقطعى السبيط الحجم اللى يناسبك و تنقعيه فى ماية و نص كوباية الخل لمدة ساعة ل ساعتين……
الخطوة دى مهمة لسببين اولهم الخل بيعمل على ازالة رائحة الزفارة و كمان بيعمل على سويي السبيط فا ميكونش جامد و انتى بتكاليه
التتبيله لازم يعود فيها مش اقل من ساعتين…..
بتحضرى الخلطة بتعتك
م ملح
نص م شطة
م كمون
م بهارات
و ليمونة و 4 ملاعق الخل و اهم حاجة 3 فصوص التوم المفرومين
بتقلبى المكونات مع بعض و تحطى السبيط و تسيبيهم على الاقل ساعتين و يفضل اكتر من ساعتين قبل القلى
وقت القلى بتحضرى طبق فيه الدقيق و تاخدى واحدة واحدة تحطيها فى الدقيق
نصيحة امل اتركية جاهز للقلى لمدة نصف ساعة بالثلاجة او ربع ساعة بالفريزر لو مستعجلة ليثبت علية الدقيق ولا ينفصل وقت القلى
يقلى فى زيت غزير يغطية ويكون الزيت ساخن يستحب تغطية الإناء عشان بتترقع أثناء القلي
صفييه و قدمييه و بالهنا و الشفا
طلع فعلا زى الصورة دية
الصورة والوصفة مسموعة ومجربة من النت


السبيط الفطارى بالبيض والبقسماط

بتقطعى السبيط الحجم اللى يناسبك و تنقعيه فى ماية و نص كوباية الخل لمدة ساعة ل ساعتين……
الخطوة دى مهمة لسببين اولهم الخل بيعمل على ازالة رائحة الزفارة و كمان بيعمل على سويي السبيط فا ميكونش جامد و انتى بتكاليه
التتبيله لازم يعود فيها مش اقل من ساعتين…..
في وعاء الخلاط الكهربائي نضع الملح والفلفل والكمون والليمون والثوم واخلطهم.
في وعاء عميق نضع المكونات السابقة ونضيف شرائح السبيط بالخليط.
ثم نتبله بالدقيق.
نخلط اللبن والبيض ونضع فيه شرائح السبيط ثم نضعها في البقسماط
نقليها في زيت غزير ساخن ثم قدميها.



=




=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


8918210682.jpg





نييجى بقى للموضوعات المهمة : كل سنة وانتم طيبين احبائى المسلمين عيد اضحى سعيد

- طريقة عمل كتف الخروف المشوى بالخل والأعشاب يتم تتبيله بالأعشاب والبهارات والحبهان والخل ونقوم بعمل فتحات بالكتف ووضع الثوم فى هذه الفتحات ويترك ليلة كاملة ثم نضعها فى صينية بها شرائح من البصل والثوم وورق اللورى وحبات كرات مع شرائح الليمون والقرفة ويترك فى الفرن حتى تمام النضج.



- والكوارع يمكن طهيها بالطريقة المغربية وذلك بتقطيع الكوارع ووضعها مع الحمص، البهارات ،الملح، الفلفل ،الكسبرة، الجنزبيل، صوص الباربيكا والكركم على النار مع زيت الزيتون حتى تحمر مع البصل والثوم وبعد تمام النضج نضع الزبيب.


- طريقة جديدة لعمل الكبد الضأنى بالطرب وذلك بتقطيع الكبد بحجم كبير مع إضافة مجموعة من البهارات والزيت النباتى وكذلك يقطع الطرب إلى شرائح طولية وتلف كل قطعة من الكبدة بشرائح الطرب وتوضع فى أسياخ الكباب وتشوى على الفحم.


- طريقة طهى الكتف الضأنى مع البطاطس والأعشاب وذلك بتقطيع البطاطس وطهيها مع مرق الدجاج ووضعهم فى صينية ووضع الكتف المتبل بالبهارات، الروزمارى، الزعتر، الثوم البودرة، وزيت الزيتون على البطاطس، وتزج فى فرن عال الحرارة بعد أن يغطى بورق القصدير حتى تنضج

- طاجن اللحم الضأن اللحم الضأن له أكثر من طريقة لتقديمه ولعمل الطاجن يوضع اللحم الضأن المقطع بعد تتبيله بمعجون الفلفل الأحمر الحلو ،عصير الطماطم، الزعتر، النعناع، القرنفل وباقى التوابل المفضلة على النار مع الزيت وتركها حتى تنضج مع الحرص على إضافة المياه حتى نصل إلى اقتراب النضج ثم نضعها فى طاجن فخار لاستكمال نضجها فى الفرن.


- اللحم الضانى المشوى (كباب) وهى تحتاج لكيلو ونصف الكيلو من اللحوم مع ضرورة تتبيلها لمدة يوم كامل بمياة البصل والثوم والخل والبقدونس والكسبرة ومجموعة التوابل "ملح وفلفل وباربيكا وجنزبيل وكمون وجوزة الطيب وكركم وزيت زيتون " وتوضع فى أسياخ وتشوى على الفحم".

- طريقة عمل "رغيف اللحم الميت لوف" كنوع من أنواع التغير فى أصناف اللحوم التى تقدم على موائد العيد وهو عبارة كيلو لحم مفروم وتحتاج هذه الوصفة لبيضة واحدة بقسماط أو فتات خبز وعصير طماطم مع البصل الأخضر والبصل العادى والتوابل والبهارات وملح وفلفل أسود حسب الرغبة مع الريحان والزعتر والبقدونس وتخلط اللحم المفروم مع كل هذه المكونات ويغطى الخليط بورق القصدير ويوضع فى صينية فى الفرن حتى يتم طهيه.


- طريقة عمل "صنف لحم الاستراجنوف" وهى تحتاج لثلاث أربع كيلو لحم أستيك شرائح مع ربع كيلو مشروم مقطع وتوابل مثل " الملح وفلفل أسود وثوم مفروم" بالإضافة لكوب وربع مرق لحم وكوب وربع شوربة مشروم بالكريمة وكوب ساور كريم "كريمة حامضة" مع الدقيق والبصل وزيت الزيتون و الزبد من أجل تحمير قطع اللحم بعد وضعها فى الدقيق وبعد ذلك نضع البصل والمشروم بنفس المقلاة للتحمير ثم نضع اللحم لطهى المكونات كلها معا وبعدها توضع كريمة المشروم ومرق اللحم وأخيرا الكريمة الحامضة قبل التقديم مباشرة.


- طريقة عمل "سندوتش شاورما اللحم" وهى تحتاج للحم استيك مقطع شرائح وفلفل ألوان وتوابل و بصلة و عصير بصلة وشطة حارة وقرفة ويتم وضع اللحم فى التتبيله لمدة لا تقل عن ساعة أو ساعتين ثم نضع اللحم فى مقلاة بها زيت يقلب الخليط حتى يجف من الماء ثم نضع البهارات وعصير البصل حتى ينضح المحتوى وبعد ذلك نحضر الخبز ونضع الشاورما داخل الخبز لعمل السندوتشات.



- طريقة عمل "اللحم المبخر" وهو عبارة عن قطعة فخذ خروف مقطع يحتاج للطهى زيت زيتون جزر مقطع بهارات وتوابل " ملح و فلفل و كركم " مع البقدونس والخل والبصل والثوم يتم وضع الفخذ فى قدر كبير نضع عليه زيت الزيتون ثم نضع البهارات فى وعاء صغير ونقلبهم معا و نصبها على اللحم وأهم شيء هو غرز الثوم فى الفخذ وبعد ذلك نحضر قدر البخار ونضع فى قاع مصفاة القدر الجزر والبصل الأخضر نصف كم حلقات البصل ونصف كم البقدونس وبعد ذلك نضع اللحم ونغطها بباقى البصل والبقدونس ثم الماء والخل حتى يغطوا اللحم ونترك الخليط لمدة ساعة ونصف إلى أن ينضج اللحم



. - شرائح اللحم البتلو مع المشروم وهى من الوجبات المحببة فى العشاء خلال العيد، تقطع اللحم شرائح رقيقة، يتم وضع البصل المفروم على النار مع الزيت ويترك على النار حتى يصفر لونه ويضاف إليها شرائح اللحم ويقلب اللحم حتى يحمر لونه، ثم نضيف ملعقة الدقيق ويقلب جيدا ويضاف قليل من الماء حتى يتم طهى اللحم ويضاف المشروم بعد تقطيعه شرائح ثم تضاف إليه الكريمة اللبانى وتترك 5 دقائق على النار مع وضع الملح والفلفل ويقدم ساخنا مع الأرز الأبيض والبطاطس البورية.



- وجبة أخرى للعشاء وهى طريقة عمل اللحم الفليه بصوص الجبن الريكفورد يتم تقطيع اللحم الفليه إلى شرائح ثم تتبل بالملح والفلفل ثم توضع على النار قليلا. نقوم بفرم بصلة ونضعها على النار مع زيت الزيتون ثم نضع كوب كريمة لبانى وقطع من الجبن الريكفورد والملح والفلفل حتى تمام الغليان ثم نضع شرائح اللحم الفليه عليها ونتركها حتى تنضج، ويتم تقديمه مع المكرونة الإسباجتى



. - طريقة عمل طاجن اللحم الضأن بالبطاطس، نضع الزبد على النار ويضاف اللحم إليها مع استمرار التقليب حتى يتم تحمير قطع اللحم ثم يضاف إليها بصل وثوم وكزبرة خضراء، ونترك البصل حتى يصفر لونه. ثم نقوم بوضع هذا الخليط فى طاجن فخار كبير ويضاف إليها الماعز بشكل عام يتميز بسهولة تحضيره ويكون من أشهى الأطعمة المشوية، أما لحوم الضأن فيفضل استخدامه فى الطواجن بالإضافة إلى عمل الفتة المصرية.


- لنجاح طريقة عمل الكفتة دون ان تلتصق بسيخ الشى نقوم بخلط اللحم الكندوز مع اللحم الضأن لعمل الكفتة وهذا من شأنه نجاح الطريقة وإكساب الكفتة الطعم المحبب لها ويكون طعمه أفضل من عمل الكفتة من اللحم الضأن فقط أو الكندوز فقط .



- طريقة الكبد بالطريقة الإسكندرانية، وذلك عن طريق تقطيع الكبدة إلى شرائح رفيعة وكذلك البصل وفلفل حار وفلفل ألوان ونبدأ بوضع البصل مع الثوم والفلفل على النار مع قطعة زبد وبعد تحميرها نضع الكبدة وعليها طماطم مقطعة رفيعة إضافة إلى الملح والفلفل الأسود والبهارات، ويمكن طهى الكلاوى بنفس الطريقة.




- كثير من الأسر تفضل تناول العكاوى فى موسم العيد وخاصة الأسر التى تقوم بذبح العجول ،و تطهى بتقطيعها حلقات دائرية وكذلك البصل وتوضع فى طاجن مع بهارات اللحوم، وجوز الطيب وعصير طماطم وتترك فى الفرن حتى النضج.


- أحشاء العجل يؤخذ منها الممبار ويتم حشوه بخليط من الأرز والنعناع والبصل والطماطم ووضعها فى شوربة مضاف إليها البهارات وورق اللورى والروزمارى و حبهان وكرفس وجزر حتى تمام النضج، و أحشاء الخروف والماعز يؤخذ منها أيضا الممبار ولكن يتم عمل السجق منه وذلك لتميزه بصغر حجمه ولتحضير السجق نخلط اللحم المفروم مع مياه البصل والبهارات والملح والفلفل جيدا حتى تصبح ناعمة ثم نقوم بحشوها وغلقها بإحكام ويمكن طهيها بنفس طريقة الكبدة الاسكندرانية أو عن طريق وضعها فى زيت غزير للقلى.



- تقع الفته المصرية فى المرتبة الأولى لأولويات السفرة فى عيد الأضحى ولكن يمكن عمل فته شامية بجانبها وذلك بتحمير العيش الشامى المقطع بحجم متوسط ويصب عليها الشوربة باللحمة الموزة وعليها الحمص الشامى المسلوق وصوص الزبادى والصنوبر المحمر والنعناع.



- طريقة طهى الخروف سواء كاملا أو مقسما، فى حالة طهيه كاملا يراعى فيه صغر الحجم والسن ثم نقوم بتتبيله بالزبادى وزيت الزيتون والبهارات والقرفة وعصير الليمون والحبهان المطحون وبودرة الثوم وجوز الطيب والبصل ونقوم بعمل فتحات فى أجزاء الخروف ونحشوه بالكرفس والجزر ويوضع فى ورق فويل ونحكم الغلق عليه ويترك فى الثلاجة لمدة 24 ساعة ثم يوضع فى الفرن على درجة حرارة عالية لمدة ساعة ثم يهدأ النار عليه ونتركه أربع ساعات أخرى.



- طريقة عمل الفخذ الضأنى تتبيل بالبهارات والملح والفلفل والزبادى والكارى مع شرائح الفلفل الألوان والثوم وتترك لمدة 24 ساعة فى الثلاجة وتغلف بورق فويل ونضع الكرفس وورق اللورى والحبهان والجزر أسفله ونضعهم فى الفرن .



- طريقة طهى عرق اللحم الترابينكو البتلو والذى يستخدم فى عمل اللحم الباردة، وهناك قطع الفلتو والتى يمكن طهيها بصوص المشروم وذلك بتتبيل اللحم بالملح والفلفل ووضعها على النار مع الزبد والزيت حتى تحمر ثم نضع البصل على النار حتى يحمر ثم المشروم ونعيد اللحم على النار على الخليط السابق ومعه قليل من الماء حتى اقتراب نضجها نضع الملح والفلفل وكوب كريمة لبانى ونتركها حتى تمام النضج




. - لحم الموزة البتلو يمكن طهيه مع الليمون المعصفر وذلك بتتبيل اللحم بالملح والفلفل والحبهان ثم نضع الزبد والزيت على النار مع فصوص المستكة ونتركها قليلا ثم نضع اللحم عليها مع حلقات البصل والليمون المعصفر والبطاطس والطماطم وخلطهم جميعا ثم تترك بالفرن على حرارة متوسطة حتى نضوج اللحم





http://www.youm7.com/story/2011/11/7/أشهر_20_طريقة_لطهى_اللحوم_فى_عيد_الأضحى/528312
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


2231593602.jpg








نرجع للكلام المهم لكل بيت مصرى الان - وحدة وطنية وكدة
الكفتة المشوية كالحاتى روعة وسهلة جدا
- سيبك من كل الوصفات هاتى علبة اسبايسى كامينا للكفتة العلبة الصفراء
العلبة بها كيس تكفى 2 كيو لحم مفروم
لا تضيفى عليها اية اضافات هية فيها (ثوم وبقدونس وبصل وملح وبهارات كل حاجة للكفتة مجففة فيها )

-مهم جدا لو هتستخدمى لحم ضان :
يفضل في الكفتة المشوية وخصوصا علي الفحم ألا تقل نسبة الدهون فيها عن 30%، وتكون ألذ إذا خلطنا نصف كيلو لحم ضاني مفروم مع نصف كيلو لحم بقري مفروم

- بس هقولك على خدعتى الممتازة
فى منتصف اللحم المفروم المتبل
تضعى ورقة مجوز فويل تضعى فيها حواى ملعقة كبيرة زيت ذرة
تسخنى فحمة حتى الاحمرار
وتضعيها فى الزيت بالفويل وتغطى بسرعة
البخار اللى طالع بيعطى نكهة الشوى المميزة

-تترك الكفتة في التتبيلة لمدة من ساعتين إلي 6 ساعات

- نبلل كف اليد بماء البصل ونصبع الكفتة علي السيخ، ثم توضع في الثلاجة قليلا (نصف ساعة لتتماسك )قبل وضعها علي الشواية أو الفحم

لو عاوزة انتى تتبلى من غير اسبايسى
دى التتبيلة
كيلو لحم مفروم (نصف ضان مفروم ونصف لحم عادى مفروم )
2 بصلة مبشورة ناعم جدا ومصفاه من ماء البصل
ملح
فلفل
بهارات
قرفة
جنزبيل مطحون
بابريكا
بقدونس مفروم ناعم أو يفضل بقدونس بودرة مجفف
2 ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة زيت.

اى وصفة جديدة تجربيها بكمية صغيرة قبل المناسبة وانتى رايقة
كل سنة وانتم طيبين
عيد اضحى سعيد
مصرية مسيحية



=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


1977570345.jpg


نييجى بقى للكلام المهم : الذ كباب
الطريقة المثلى للشواء .


* إشتري شواية جديدة ، أشعلي موقداً للفحم وتأكدي من إشعال قطع الفحم
بالكامل .

* إذا كنتِ ترغبين في أن تشوي طعاماً سريع الطبخ كالخضار أو شرائح من لحم
الضلع أو السمك ، فأميلي الفحم إلى جانب واحد من الشواية ، ليسمح لكِ ذلك
بالشي على درجتي حرارة ، أي حرارة ساخنة جداً مباشرة فوق النار وحرارة أكثر
برودة بعيداً عن اللهب .

* أما بخصوص الفحم فقد تسألين هل يجب إستخدام الفحم المصنوع من الخشب الصلب
أم من الفحم الحجري ؟ والحقيقة هي أنه ما من فارق كبير بين الإثنين ، لكن
الفحم المصنوع من الخشب الصلب أفضل للشي ، لأنه يحترق بطريقة أكثر سخونة
ونظافة ، ولا يترك رماداً كثيراً بعد إنطفاء النار ، في المقابل عند
إستخدام القوالب المصنوعة من الفحم الحجري ، فإنها تدوم لفترة أطول ،
وتجعلك تقومين بالشي على حرارة منخفضة وبطيئة ، تغنيكِ عن إضافة قوالب أخرى
لإشعالها .

لتحصلي على أضلع لحم مشوية لذيذة :-


* إختاري الأضلع القليلة اللحم للشواء فهي أفضل من أضلع الظهر الغنية
باللحم لأنها أكثر دسامة ولا تنضج بسرعة خلال الطهي على نار بطيئة .

* إقطعي فائض الدهون الذي يزيد عن الضلع .

* اوقدي النار ، ثم دعيها تهدأ .

* أضيفي رقاقات خشب الجوز لتهدئتها أكثر وأصرفي الدخان ، ثم ضعي الأضلع على
المشواة ، إن كنتِ تشوين أكثر من شريحة ، فأشتري مشبكاً معدنياً لتثبيت
الشرائح بشكل عمودي .

* ستعرفين متى تصبح الأضلع ناضجة وجاهزة للأكل عندما تضغطين على لحمها
وينفصل النسيج عن بعضه فهذا يعني أن اللحم أصبح طرياً جداً ، ويتطلب شي
اللحم عادة مدة 45 دقيقة على نار هادئة لينضج جيداً .

* لا تقلقي بشأن التفاصيل ، فإن شوي اللحم أكثر من اللآزم يحرق الأطراف
التي تصبح مقرمشة جداً إلى درجة أنها تتكسر عند قضمها .

ملاحظات عند شوي اللحوم

1- مراعاة نزع الدهون عند شوي اللحوم .

2- كي تتأكدي من استواء اللحم لاتحاولي قطعه بالسكين بل يكفي الضغط عليه
بواسطة طرف سنرفيع فإذا صدرت مقاومة قوية من اللحم فهذا معناه انه نضج
واستوى جيداً اما اذا كانت المقاومة لينة فهذا معناه ان اللحم مازال بدمه
يعني نصف استواء.

3- عدم استخدام شوكة لتقليب اللحم حتى لاتقثب ويخرج السائل منها ويؤدي الى
جفافها

4- قبل شواء اللحم المنقوع في الثلاجة عليكي اخراجه وتركه لمدة ربع ساعة
قبل الشواء .

5- لاتقلبي اللحم اكثر من مرة يكفي تقليبه مرة واحدة لكل جهة

6- عند تشويح اللحم او الدجاج في مقلاة استخدمي المرق الناتج في عمل الصوص
الخاص به.

7- بالنسبة للسمك يفضل لفه بالقصدير عند شويه حتى لايلتصق بالشوايه ويفسد
منظره . )

المقادير
500 غرام من اللحم المفروم
ربع حزمة بقدونس مفرومة فرماً ناعماً
4 حبات طماطم متوسطة الحجم
بصلة متوسطة مبشورة
2 ملعقة طعام
سمن
ملعقة صغيرة من الملح
فحم ومنقل شوي
طريقة التحضير :
يخلط الملح والسمن واللحم مع البصل والبقدونس جيداً.
تترك اللحم في البراد لمدة ليلة او 6 ساعات
يقسم اللحم إلى قطع متساوية وتكون القطع بشكل طولي على شكل أصابع وتغرس فيها أسياخ الشوي
تبلل أصابع اليد بالماء مع تشكيل كل قطعة لحم جديدة حتى تتماسكاللحمة ، ولا تلتصق اللحمة بأصابع اليد.
توضع قطع الفحم في منقل الشوي وتشعل نارها حتى تصبح جمراً.تصف الاسياخ على منقل الفحم دون أن تلامس الفحم مباشرة (مع ترك مسافة بين سيخ اللحم والفحم).
تدور الأسياخ بين الحين والآخر حتى ينضج اللحم ويحمر جيداً من جميع جوانبه.

باستخدام الأسياخ نفسها نغرس بعض حبات البندورة والبصل حتى تشوى.تقدم المشويات ساخنة.


عيد اضحى عيد
مصرية مسيحية





=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
new فهرس بعد تجديد المنتدى new

صفحة 32
- اخر ابديت فى الفول المدمس
- فريك ايوب

-3 نصائح لتنظيف الكراسي البلاستيكية البيضاء

- بطاطس محمرة نصف مقلية احلى بكتير من فارم فريتس

- دجاج سويت اند ساور ومكرونة صينية ( كانتون صينى )
- مكرونة صينية بالفراخ روعة
- طعمية مصرى 2023
- طعمية بالصلصة
- هريسة الشطة الرائعة


صفحة 31

- المش الفلاحى
- ماسك القهوة والجيلاتين
- ستيك اللحمة بالصلصة البنية
- مشروب السوبيا اللذيذ
- مشروب الخروب المفيد جدا للمناعة
- صنع صابونة جديدة صالحة للاستخدام من بواقي الصابون
- الترمايسو اللذيذ والسهل جدا


صفحة 30
- براونيز كيك
- البيض المدحرج
- تسخين الارز البايت بطعم روعة وبلا تهدير ولا حرق
- تتبيل اللحم عرايشى مشوى
- شوربة سبانخ عرايشي
- شوربة لبن عرايشي
- بسبوسة عرايشي
- تنظيف اللحم الضانى
- اكواب كنافة بالمانجو روعة
- استيك تحفة بصوص المشروم الخطير
- ارز بلبن خطير بتريكاتى
- ساندوتشات سجق تحفة خطيرة الروعة
- اروع ساندوتشات كبدة فعلا بتريكاتى الخاصة جدا جربى بثقة
- مربة فراولة خرافية الروعة
- للنباتيين فاهيتا مشروم روعة

صفحة 29
- كيف أغسل الكوتشي بالغسالة الاتوماتيك ؟
- مربة التين الرائعة
- اخر ابديت بالبيتزا الايطالى الاصلى
- ملبن عين الجمل
- قرنبيط مقلى بالبيض والبقسماط
- طاجن بامية باللحمة الضانى
- معلومات مهمة عن الأحذية والاعتناء بها
- جلاش صيامي بالمشروم والخضار
- قطايف عصافيرى دائرة كاملة
- تريكات
- مكرونة صيامي بالصوص الابيض و المشروم
- ملوخية بالجمبرى
- ملوخية خضراء لا يمكن تسقط باذن الله
- الشلولو
- اخر ابديت فى كنتاكى جوسي وتحفه هتبطلوا الديلفرى بثقة

صفحة 28
- اخر ابديت فى الكنافة بالكريمة والقشدة
- اخر ابديت فى الكنافة بالنوتلا
- اخر ابديت للكنافة بالمانجو
- كاسات الكنافة
- اخر ابديت لتريكات المحشي
- اخر ابديت للسمبوسة او السمبوسك بعدة حشوات مختلفة
- قرع عسلي حلو بالباشاميل
- سمك فيلية مقرمش بتريكاتى الخاصة
- السمك المقلى
- سلق الذرة الطازجة بالماء
- شوى الذرة بالفرن
- كبد الخروف محمر
- علاج للكيك المحروق

صفحة 27
- رقاق بلحم الضانى
- لتحويج القهوة
- افكار لغداء فى 25 دقيقة
- الاكلير
- كيكة مالحة بالسوسيس
- تورتة مالحة بالتوست والانشون
- 5 طرق لتوسيع الجزمة
- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي
- افكار من السجق
- كيك البرتقال الصيامي
- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- السبانخ
- انواع مبتكرة من البطاطس
- قرنبيط مقلى بدون بيض كالبفتيك
- البفتيك اخر ابديت
صفحة 26
- كنافة بالنوتلا
- اصابع الجلاش بالسجق
- بيتزا ساندوتش
- باذنجان بانية
- أصابع دجاج كرسبي
- شيش طاووق
- العجة الفرنسية
- تريكات
- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة
- باناكوتا المانجو
- بامية بخضرة
- الاكل النىء فى نىء

صفحة 25
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- الرقاق الطرى
- اخر ابديت فى الطعمية
- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا
- فراخ مشوية تحفة
- ايس كريم بالبراونيز
- خرشوف محشي باللحم المفروم
- كبدة تحفة بدون زفارة
- العسلية
- المهلبية
- مهلبية الفواكه
- الشركسية
- تشيز كيك

صفحة 24
- العاشوراء
- البان سويسرا = الفوندو السويسرى
- تورتة صينية 26
- كيكة زبادى 7 بيضات كالتورتة
- مسقعة باللحمة المفرومة
- الاكتيفراى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- عدس اصفر بطريقتين
- تشيلي هوت دوج
- صينية قرنبيط صيامى

صفحة 23
- سمك فيلية روعة
- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى
- صدور فراخ مقرمشة
- ليمون معصفر روعة بدون سلق
- بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
- دجاج تندوري الهندى بالفرن
- تشيلى هوت دوج
- تحميص الفول السودانى

صفحة 22
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة
- بيض اسكتلندى جميل جدا
- بلح الشام
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة
- انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم بالخل والثوم
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- كفتة التونة "صيامي"
- اصابع السمك "صيامي"
- للحم مسلوق اروع للفتة
- تزيين التورتات

صفحة 21
- كركدية رائع
- فطائر جبنة بالنعناع
- لازانيا ( بدون سلق المكرونة )
- لقمة القاضى
- الكريب الفطارى كريب نوتلا
- قمر الدين
- سينابون
- قطايف بالنوتلا
- قطايف بالقشطة
- بقلاوة عش البلبل
- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

صفحة 20
- بليلة
- الكريب
- تورتة جيلى روعة
- تريكات الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- تلوين البيض
- السردين
- الانشوجه
- كيف تختار البصل الأخضر ؟
- الترمس
- فطير الملاك
- معلومات عن الخروب

صفحة 19
- الكول سلو
- كنتاكى بالضبط
- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- افكار للفراولة (12 فكرة )
- كيكة الفراولة
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
- تريكات الملوخية الناشفة بتطلع اروع من الخضراء

صفحة 18
- البطاطس المقرمشة بالبابريكا
- البطاطا الحلوة المشوية
- الفول المدمس بكل مشتملاته
- اللوبيا المدمسة
- صينية بطاطس بوريه
- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
- لحمة للطبيخ لكذا طبخة
- وفلز waffles
- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش
- كورن دوج
- كيكة الشيكولاتة
- كيكة البرتقال

صفحة 17
- تحميص لب عباد الشمس السورى
- مكرونة بالتونة
- جمبرى المقلى المقرمش
- الجمبرى المقلى والكاليمارى
- اللفت المخلل
- حلويات المولد فولية وجوزية ونوجا
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور

صفحة 16
- حقن الديك الرومى للشوى
- طاجن سمك بالفريك
- سلق الضانى للفتة لطعم افضل
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- نجرسكو بالفراخ
- الترمس

صفحة 15
- كفتة الارز على طريقتى روعة
- اللانشون لحم
- لانشون فراخ
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
- ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
صفحة 14
- فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
- شطيطة الفلفل الحار
- شوربة البصل روعة
- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
- اصابع البطاطس المشوية بالفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- دجاج تكا

صفحة 13
- فطير بالسكر
- التمر هندي
- الشيتوس في البيت
- ليمون منعش
- جبنة بالطماطم

صفحة 12
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- تقديم وتقطيع الديك الرومى
- بطة محشية فريك
- فرم الثوم للتخزين
- افكار روعة للفراولة
- كفتة مشوية فى الفرن


صفحة 11
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- المانجو وتقديمة
- الفتة بطريقتى الخاصة
- فراخ مشوية بالفرن
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة
- الكريم كراميل
- ارز معمر تحفة
- قرنبيط مقلى بدون بيض

صفحة 10
- طاجن الكبد والقوانص سهل جدا وطعمه خطيير
- البفتيك
- فول نابت روووووووووووعة
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- فول بالسجق
- شوربة فواكة البحر صيامى
- فاهيتا الدجاج
- تمر رمضان
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- صينيه سردين فى الفرن

صفحة 9
- صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع
- الارز المفلفل
- كفتة الارز
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك الفراولة
- الكشرى وتريكاته الخاصة
- حواوشى لحم
- باذنجان مخلل
- شاورما لحم
- ثومية الشاورما
- سلطة سيزر
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام محشى فريك

صفحة 8
- شاورما المشروم صيامى روعة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة
- كولسلو COLESLAW
=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

فراخ مشوية فى الفرن

8354951599.jpg




التتش المطبخى طلعت اروع من الصورة وردية اكتر
بس باستخدام الكاتشاب مع الصلصة مع ربع ملعقة عسل نحل والفراخ تكون كبيرة شوية 1300 جرام وبها دهونها - فراخ مشوية بالفرن
المقادير
- فرخة مقطعة 8 اجزاء او 4 كما تحبى
-2 كوب زبادى
- 2 بصلة و ربع ملعقة ثوم
-ملعقة خل
عصير ليمونتين
-ملح وفلفل وبشر جوزة طيب
للوجة قبل الشوى
-ملعقة كبيرة كاتشاب
- ربع معلقة صغيرة عسل نحل
الطريقة
- اضربى ال 2 زبادى مع البصلة مع الملح والفلفل وبشر جوزة الطيب وملعقة الخل وعصير ليمونتين فى الخلاط او التربو براون
- انقعى الفرخة بعد تغريزها حتى العظام فى الخليط السابق 6 ساعات او من الليل للصبح
- قبل الشوى صفى الفراخ وادهنيها بملعقة الكاتشاب وربع ملعقة العسل الابيض
- بصى الخدعة الروعة هنا
-تسخنى الفرن ل 350 درجة
-شبكة شواية الفحم او شبكة الفرن تدهنيها بالزيت
- تضعيها على صينية مملوءة لنصفها ماء مغلى مهمة جدا حتى لا تحترق الفراخ
- تضعى ارباع الفراخ فوق الشواية (على الشواية مش على المية )
-تتركيها بالفرن حوالى نصف الى ساعة
هتطلع روعة وجربى

---------------
على فكرة انا بقطع الفرخة ارباع بس بعمل بكل ربع 3 تشريحة بالسكينة تصل للعظم لضمان جودة السواء



=



فية خدعة كمان لرائحة شوى الفحم
بعد تمام الشوى تضعى الفراخ المشوية كلها بصينية او وهى على الشواية
بوسط الفراخ وضع قطعة مزدوجة فويل تضعى ملعقة زيت وتوهجى فحمة متوسطة وتضعيها بالزيت وتغطى الصينية
البخار الكثيف الطالع هيصبغ الفراخ برائحة الشوى تماما














=

 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

463843420.jpg



فكرة لطيفة جدا وتغيير ظريف هيعجب الكل
مكرونة اسباجتى بالسوسيس
قومى بغرس المكرونة الاسباجتى فى قطع السوسيس ثم قومى بسلقها
وقدميها ساخنة


=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


3008460616.jpg




علشان جو المدارس - افكار للساندوتشات
- استبدلى الفراخ البانيه بشاورمة الفراخ: قطعى الفراخ قطع صغيرة وقلبيها على النار مع الخضروات والتوابل، اضيفى إليها الطحينة وهى على النار، لتعطيها مذاقاً جميلاً وقواماً سميكاً، بإمكانك استخدام اللحم أو الكبدة بدلاً من الفراخ.
- استبدلى البطاطس المقلية بالبطاطس المسلوقة المتبلة: قطعى البطاطس المسلوقة، وضعيها فى الفرن فى صينية مدهونة بقليل من الزيت، ثم ضعى عليها الملح والتوابل وصوص الصويا ليعطيها لوناً ذهبياً.
- ساندوتشات الشيكولاتة التى توضع فى الخبز "الفينو" وتوضع فى الميكرويف لتذوب من أفضل أفكار السندوتشات (النوتلا بس علبتها بحوالى 24 جنية )
- احفظي كمية الخبز الخاص بالساندويتشات في أكياس مقسمة على حسب الاحتياج اليومي في الفريزر، وأخرجيها قبل عمل الساندويتشات بنصف ساعة.
اللانشون أو البرجر أو قطع الناجتس، وللساندويتش المحلي، ويمكنكِ الاختيار بين المربى أو العسل أو الحلاوة الطحينية، ويمكن إضافة قطع من المكسرات المفضلة لديه.
- يمكنكِ تحضير الساندويتشات قبل المدرسة بيوم وحفظها في الثلاجة؛ بعد تغليفها جيداً بالنايلون أو البلاستيك، وكذلك الحال مع البيتزا والمعجنات.
- فطائر محشوة بالسبانخ أو اللحم المفروم أو النقانق أو الجمبري «الروبيان».
-ـ زبدة الفول السوداني
تتميز زبدة الفول السواني بتوافرها في الأسواق, كما أنها رخيصة الثمن, وتمنح الجسم الطاقة والحيوية.
المكونات:
جبنة كريمي
زبدة الفول السوداني قليل الدسم
الفاكهة(حسب الرغبة)
الطريقة:
توضع الجبنة في طبق وتحرك حتي تصبح طرية, ثم تضاف زبدة الفول السوداني وتخلط جيدا, وأخيرا تضاف الفاكهة لإعطاء نكهة.
- التونة
يعتبر ساندويتش التونة من أشهى الأكلات المدرسية, وستحتاجين فقط إلي القليل من الجبن والكرفس والمايونيز لإضافة نكهة مميزة على الساندويتش, وتتميز هذه الوجبة بسهولة الإعداد, فلن تأخذ منك سوي بضع دقائق لتصبح جاهزة.
المكونات:
علبة من التونة
كوب جزر مبشور
1/4 كوب بصل مفروم فرما ناعما
1/4 كوب مايونيز خال من الدهون
1/2 ملعقة فلفل الأخضر
قليل من البقدونس المجفف
الطريقة:
تخلط التونة والجزر والبصل في وعاء متوسط, ثم يضاف الفلفل والبقدونس, ويزين الساندويتش أخيرا بالمايونيز.
- سندوتش لانشون بالجبن
المقادير -:
توست عادي شرائح لانشون
شرائح جبن
شرائح خس
شرائح طماطم
شرائح خيار مخلل
صلصة المسترد
مايونيز
الطريقة -:
- يحمص التوست
ثم تدهن شريحة واحدة بقليل من صلصة المسترد
و تصف شرائح المخلل
ثم شريحة من الانشون
ثم تغطي بشريحة توست محمصة
و يدهن سطحها بقليل من المايو نيز
ثم توضع شريحة طماطم الجبن و الخس و تغطى بشريحة توست محمصة مدهون اسفلها بالمايونيز
تزال اطراف التوست و تقطع الى 4 مثلثات و تقدم مع شرائح الخس و الزيتون..و بالعافية...
منقوووووووووووول
بوسة لكل طفل من اطفالكم
=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
7591213933.jpg




التتش المطبخى روعة وسهلة ولذيذة جربوها
مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه

المقادير

كيس مكرونه قواقع مسلوقه أو أي نوع تفضليه

كيس سوسيس 250 جرام

2 ملعقه كبيره زبده

ملعقه كبيره زيت ذره

بصله كبيره مقطعه مكعبات صغيره

ملعقه صغيره ثوم مفروم ناعم

حبه فلفل أحمر مقطعه مكعبات صغيره

حبه فلفل أخضر مقطعه مكعبات صغيره

4 حبات طماطم متوسطه مقطعه مكعبات صغيره

نصف كوب كريمه طهي ( يمكن الاستغناء عنها )

ملح

فلفل

نعناع مجفف

ريحان مجفف

الطريقة
- أضع الزيت والزبده في إناء علي النار مع البصل وأقلب حتي يذبل البصل

- أضع الخضروات المقطعة وأقلب حتي يتحمر قليلا دون أن يذبل

- أضع السوسيس وأقلب قليلا حتي يتحمر

- أضع الطماطم وأقلب قليلا حتي تمتزج مياهها مع باقي الخضروات

- أضع الملح والفلفل والنعناع والريحان وأقلب لتظهر الرائحه "شهيه "

- أضع الكريمه وأقلب حتي تبدأ في الغليان

- أضع المكرونه المسلوقه وأقلب لتمتزج جيدا وتتشرب النكهات

- أضعها في طبق التقديم وأزينها بالفلفل الألوان


منقولة ومجربة روعة جربوها





=
[/COLOR]
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


8199531179.jpg


شاورما الفراخ روووووعة
الخدعة بتاعتى اضربى فى الخلاط او تربو براون ضعى كل التتبيلة اللى هتنقعى فيها الصدور البانية
انا بستخدم الطريقة التانية
===============
الطريقة الاولى
المقادير
نص كيلوا صدور فراخ مخليه
ملح فلفل كمون توم كركم زعتر قرفه
عصير بصلة وربع ملعقة ثوم
كوب زبادى
حباية حبهان تفتحيها وتصفى الحبوب فيها على خلطة التتبيلة
عصير 2 ليمونة كبيرة
معلقتين صلصه صغيرين
طماطماية مقطعة مربعات صغيرة
فلفل الوان اخضر واصفر واحمر لو مفيش كفايه الاخضر
بصل
بقدونس (يوضع البقدونس بعد رفع الشاورما من النار ليحتفظ بنكهته )
الطريقه
نعمل للفراخ صدمه حتقولولى ازاااااااااااااااااى
تجيبى طاسه وتسخنيها كويس من غير لا زيت ولا اى حاجه وتحطى شرايح الفراخ ثوانى وتقلبيها على الوشين بس لونها يبيض


وقطعى الفراخ شرايح بالطول رفيعه زى بتاعه الشاورما
بعد ما تقطعيها كلها حطيها فى طبق غويط وحطى عليها التوم والتوابل دى
ملح فلفل كركم كمون زبادى زعتر ليمون والصلصه وقلبيها كويس وغطيها
وتترك ليله كاملة .. اقل حاجه ساعه

سخنى طاسه كبيره وحطى فيها الفراخ بالتتبيله على النار مع ملعقة زبدة وسبيها تنزل ميتها وتستوى فى عرقها
خالص لحد ما تنشف الميه وميبقاش فيها ريحه الميه نوهائى ولو طابت الفراخ ولسه فيه ميه انقليها طاسه تانيه لازم ميبقاش فيه ميه
وده اللى بينجح الشاورما

نضع مربعات الطماطم حتى تذبل
نكون بقى فى الوقت ده قطعنا بصل شرائح وفلفل الوان شرايح
ننزل بيهم على الفراخ

قلبيها على الفراخ
تاخد وتدى اقل من خمس دقايق لحد ما الخضار والبصل يدبلوا بس مش اكتر من كده عشان يقرمشوا فى الاكل زى الشاورما بتاعه المحلات
والنتيجه احلى شاورمه فراخ

منقولة ومجربة رووووووووعة جربوها


ملحوظة فية خلطة شاورما اسبايسى كامينا بديل عن التوابل

=====================
طريقة تانية روعة جدا

شاورما
المقادير
صحن صدور دجاج مخلي من العظم و الجلد
2 ملعقة زيت زيتون
1/2 علبة زبادي(روب)او كوب زبادى
حباية حبهان تفتحيها وتصفى الحبوب فيها على خلطة التتبيلة
عصير 2 ليمونة كبيرة
1/2 ملعقة صغيرة بودرة بصل
1/2 ملعقة صغيرة بودرة ثوم
1/2 ملعقة صغيرة بابريكا
ملح و فلفل أسود حسب الذوق
ملعقة صغيرة صلصة
تخلط هذه الخلطة جيدا
ثم توضع علي الدجاج و توضع في حافظة الطعام
ملحوظة( يجب تخريم الدجاج بالسكين كل قطعة دجاج تخرم مرتين يكفي حتي تتشرب التتبيلة)

و تترك لليوم التالي بالثلاجة ( حتي تتشرب التتبيلة جيدا)
ثاني يوم نطلعها من الثلاجة و نسخن الفرن و نغلف صينية بالألومنيوم و نضع عليها الدجاج
و نضعها في الفرن حتي تنضج و تحمر لونها


5190918329.jpg



1592431673.jpg




ثم تقطع شرائح و نضعها في مقلاة تيفال و نضع معها 1 ملعقة زبدة كبيرة علي النار و تقلب حتي تتشرب الزبدة

نضع عليها البقدونس المفروم ونغطيها لحين عمل الساندويتش
السلطة
عبارة عن خس مقطع و طماطم شرائح و شرائح خيار مخلل



الصوص



2 ملعقة زيت زيتون
1/2 علبة زبادي (يستغنى عنها لو لا تحبوا الطعم الحامض المميز للشاورما السورى )
1 ملعقة كبيرة طحينة
2 ملعقة كبيرة مايونيز
2 ملعقة كبيرة كاتشب
ملح حسب الرغبة و الذوق



تخلط جيدا



نأتي اخيرا لعمل الساندويتش



نضع علي الخبزة الدجاج ثم السلطة ثم الصوص و تلف مبرومة و تغلف بورق الألومنيوم
و تقدم مع البطاطس المحمرة

------------------
للعجينة : --


(خبز التورتيلا)


1 كوب دقيق
رشة ملح
2 ملعقة كبيرة زيت
1/4 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ماء حسب العجن ( من 1/3 الي 1/2 كوب تقريبا)
تعجن جميع المقادير جيدا حتي تحصلي علي عجينة ملساء

ثم تترك لترتاح ربع ساعة
ثم تكور الي كور صغيرة وتفرد بالنشابة علي سطح مرشوش بالدقيق حتي تكون رقيقة ولا يهم ان تكون مستديرة تماما
ثم نضعها علي الصاج علي النار (والنار تكون هادئة)



وتقلب علي الوجه الآخر وتكملي باقي العجينة

هذا المقدار اعطاني 14 خبزة
ملحوظة(تمسح سطح الصاج بعد كل واحدة حتي لا يحترق الخبز


وتغطي لحين الاستخدام حتي لا تجف

منقولة ومجربة

للامانة استخدم العيش اللبنانى بفتحة كل رغيف وش وظهر
ملياش باللت والعجن هههههههههههههه




=
[/COLOR]
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

4502992834.jpg




اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة

المقادير
نصف كيلو ضلوع لحم الغنم
نصف كيلو بطاطس
كوب طماطم مطحون مع ملعقه كبيره صلصل
بصل مقطع شرائح
ملعقه ثوم مطحون
بهارات مشكله ملعقه (كمون فلفل اسود كزبره كركم
مكعب ماجى
ملعقه بقدونس خضراء وشبت حسب الرغبه
عصير ليمون ملعقه كبيره وملح
الطريقه
فى وعاء اضع الطماطم والبهارات والصلصل والملح وعصير الليمون

احضر صينيه واضع البصل

اقشر البطاطس واقطعه حلقات

واضعه فوق البصل واضع ملعقه كبيره من الخلطه

اغمس الاضلاع فى الخلطه واضعه على البطاطس


ثم اضع بقية الخلطه مع اضافة ماء كوب وملعقتين زيت واغطيه بقصدير وادخله الفرن واتركه مدة ثلاث ارباع الساعه

وبعدها اترك الصينيه بدون قصدير ليتحمر اللحم ويتسبك ثم يغرف فى طبق





منقولة ومجربة روعة جربوها





=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
مخلل خيار

5540811340.jpg



التتش المطبخى
عاوزة اقول لكم على اسهل واظرف طريقة لعمل مخلل خيار وفلفل حامى
المقادير
خيار
فلفل حامى نصف كمية الخيار
كل كوب ماء لها ملعقة صغيرة مملوءة ملح
جزرة مقطعة لو وجدت
ربع كوب خل
ربع ملعقة شاى نعناع وربع ملعقة زعتر ناشف و تصفيهم بمصفاة الشاى لينزلوا رفيعين
ملعقة ثوم
ورقة لورا
ملعقة صغيرة شطة حمراء


الطريقة
الفلفل من تحت لان اللى بيوظة انه يطلع بعيد عن ماء التخليل
التقطيع زى الصورة
وعند التقديم قطعية حسب رغبتك
لما يستوى احتفظى بة بماءة فى الثلاجة حتى لا ينهرى
الصورة من مطبخى فعلا
(هذا البرطمان اخد 2 كيلو خيار وكيلو فلفل حامى و 5 مج ماء مع الخل و الثوم و النعناع والزعتر واللورا )

يمكن اضافة ملعقتين كبيرتين من هريسة الشطة صفحة 32



=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

3128195442.jpg



(ثلث عصير ليمون وثلثين ماء مملح او نصف السائل ونصف عصير ليمون وتحتفظى بالليمون المعصور لتضعية على وجة الزيتون )

– 5 كيلو زيتون اخضر

– ملح ناعم بمقدار نص كيلو

– مياه بمقدار 10 أكواب (كل كوب ماء ياخد تلات ارباع ملعقة ملح كبيرة )

– خل

– ملح خشن

-شطه حمراء
- حبة البركه وعُصفر
– ليمون شرائح
- ملعقتين من اي زيت نباتي وممكن زيت زيتون

الطريقه :
-نغسل الزيتون جيدا
-ثم نزيل عنق الزيتون
-ثم نحضر السكين ونقوم بعمل شقوق بالزيتون عباره عن 3 تشققات وهذا نطبقه على جميع الزيتون الموجود علي شكل علامة x

-وبعدذالك تبدأ مرحلة النقع وتغير المياه نحضر وعاء كبير ونضع الزيتون ونصف كيلو الملح ونقوم يوميا بتغير المياه حتى يتم ازالة الطعم المر من الزيتون
ينقع في الماء لمده 3 او 4 ايام مع تغيير الماء اكثر من مره يوميا للتخلص من
المراره الموجوده فيه وماتقلقيش لو الشقوق لونها اغمق شويه لما يتخلل كلها هاتبقي
لونها اصفر

- بعد فترة النقع يصفي من الماء

- وبعد ذالك نحضر بر طمان ونحضر وعاء ونقوم بوضع مياه بمقدار ايضا 10 أكواب ونضع معهم خل وايضا ملح خشن ونضعهم حتى يتم غليانهم بالكامل على النار ويترك يبرد

- ثم نحضر برطمانات التخليل
يرص الزيتون بالتبادل مع الفلفل الحامى وقشر الليمون وخلطة العصفر وقليل من الملح
وملعقة عصير ليمون وملعقة خل

ترص طبقات الزيتون وفوقها باقي المكونات بالتبادل حتي
نملأ البرطمان مع الضغط جيدا عليه حتي لا نترك اي فراغات هواء بين الزيتون
نراعي ان تكون الطبقه الاخيره من الفليفله و قشر الليمون
ثم نقوم بسكب المياه والخل والملح فى البرطمان ونضع معهم شطة حسب الرغبه
وبعد كده نحط الملعقتين الزيت علي وجه البرطمان عشان نمنع
دخول الهواء لطبقات الزيتون ونمنع تعفن الطبقه السطحيه
( وعموما احنا حاطين قشر الليمون عشان لو حصل لا قدر الله عفن نرمي الطبقه اللي فوق )

ثم احكمي غطاء البرطمان كويس اوي وحطيه في اي حته عندك في
المطبخ لمده 10 ايام او اسبوعين علي الاكثر وبعدها ذوقي الذ زيتون مخلل

ولاحظي عدم فتح البرطمان عليه كل شويه لان ده بيدخل هواء وممكن يفسد الزيتون



ونغلق البرطمانات جيدا


ملحوظة :
ياريت تحطي البرطمان علي طبق او كميه من ورقة الجرايد او قطعة قماش سميكه لانه في اول يومين بيفور شويه وبينزل شوية ميه صغيرين


منقولة ومجربة ان شاء الله تعجبكم

=

=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


كريم كراميل


573261408.jpg



8834461965.jpg




التتش المطبخى : فى 35 دقيقة الذ عشاء محبب للاطفال والكبار بطريقتى
الكريم كراميل
المقادير
لكل كوب لبن
2 بيضة
فانيليا
2 ملعقة كبيرة سكر
الكراميل
3 ملاعق سكر كبيرة
2 ملاعق ماء كبيرة

(بعمل 2ونصف كوب لبن على5 بيضات على 5 ملاعق كبيرة سكر بيعمل قالب كبير و2 صغيرين )

الطريقة
- تحضرى صينية تملائيها لنصفها فقط ماء وتولعى الفرن على 200

- اولا الكراميل
تغلى ال ملعقتين ماء
تضعى السكر
وتقلبى حتى اللون الاحمر الفاتح جدا
مهم جدا اللون لضمان ضبط الكراميل
تضعى بكل قالب ملعقة كراميل
تتركيها تهدا


- الكريم
فى الخلاط
تضعى
البيض و السكر واللبن وتضربيهم
تنزعى الريمة بمصفاة ضيقة
تصبى الخليط بالقوالب

- تضعى القوالب فى صينية الماء (حمام مائى )
- الفرن لو مضبوط مش هيحمر وشة ممكن تغطية بورق فويل وترفعي الفويل بعد 15 دقيقة
- تاخد بالضبط 20 - 25 دقيقة حتى يصفر الوجة
- يختبر السواء كالكيكة بنكزها بسكين لو طلع فاضى يبقى استوى

-تتركيها تبرد وتضعيها بالثلاجة
-تقلبيها فى طبق
وبالهنا والشفا




ملحوظة
بحب الكريم كراميل عالى الكريم كدة زى الصورة









=



 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
5752358799.jpg








عملت اليوم ارز معمر تحفة
يستحسن برام فخار له انا عملته بصينية اخر برام اتكسر عندى ههههههه
المقادير:

-دجاجة مقطعة 8 قطع مغسولة ومصفاة منغز بالسكين او كلاوى او قطع لحم او بدون لحوم وفراخ ( انا بفضلة سادة او باللحم المقطع صغير او بالكلاوى او بصدور الفراخ المقطعة مربعات )

-2 كوب أرز مصري مغسول ومصفي
-2 كوب لبن كامل الدسم
-2 ملعقة كبيرة قشطة
-2 ملعقة كبيرة زبدة
- ملح وفلفل
الطريقة:

-تتبل قطع الدجاج بالملح والفلفل.
-يدهن قاع الطاجن والجوانب بقليل من الزبدة والقشطة.
-يوضع نصف الأرز في الطاجن.
-ترص قطع الدجاج المتبل علي الأرز وتوضع علي السطح بعض من الزبدة والقشطة.
- يوضع باقي الارز علي الدجاج.
- يوضع اللبن حتى يغلي علي النار ويملح.
- يسكب اللبن على الارز في الطاجن ويترك بالثلاجة 3 ساعات ثم يوضع الزبدة والقشطة علي السطح.
-يدخل في فرن عالي الحرارة 200
حتي يحمر الوجة ويتماسك (حوالي 30-45 دقيقة).
- يغطي الطاجن وتخفض الحرارة ويترك ليكتمل النضج (30-45 دقيقة أخري).

منقول ومجرباة روعة

الصورة من النت



=












=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

530538614.jpg




قرنبيط مقلى بدون بيض

المقادير :-

- قرنبيطة متوسطة
- عصير حبة طماطم كبيرة
- نصف كوب دقيق
- واحد كوب ماء

- رأس ثوم صغيرة مهروسة----
- ملح + فلفل + كمون حب
- كسبرة خضراء مقطعه صغير

الطريقة :-

1- تسلق البراعم الزهرية للقرنبيط في ماء وملح مع كمون حب إلى أن تنضج .
(انا بعملها بدون سلق بس وردات متوسطة لو كبيرة بقسمها نصفين طوليا )

2- يُشرح القرنبيط شرائح ليسهل عملية تحميره .

3- يخلط الدقيق مع الماء وعصير الطماطم والثوم المهروس والملح والفلفل ويرب جيداً وممكن اضافه كسبره خضراء بتعطى طعم جميل فى الاكل

4- توضع شرائح القرنبيط فى الخليط السابق ثم تحمر جيداً فى الزيت ثم توضع على ورق زبده بعد تمام التحمير إلى أن تقدم .



منقول ومجرباة روعة


=
 
التعديل الأخير:
أعلى