في الزمن ده والخلفية دي: "كره" معناه ببساطة "القلب وما يريد"... ولما القلب مايريدش يبقا اسمه في الوقت ده كره، بدون كل المعاني السيئة العميقة اللي بترتبط بالكلمة حاليا.. يعني اللي انتي فهمتيه مش هو المعنى المقصود بالطبع. اللي انتي فهمتيه ده الإصدار الأخير.. المعنى الحالي.. لأن كل شيء تطور حتى الكـره نفسه تطور!
أما التقــل فده كمان بالتأكيد غير اللي انتي فاهماه. التقل ده زي "الحب" و"الأنس" وكل المعاني اللي انقرضت دي. طبعا تعرفيه، بس الموجود حاليا كله تايواني ومغشوش.. إنما زمان بقا كان التقل تقل.. وكان التقل صنعة.. وكان ممكن التقل يستمر بالـ 6 شهور وأكتر.. دلوقي لو واحد تقل على واحدة 6 شهور ـ أو العكس ـ ممكن يرجع يلاقيها اتخطبت واتجوزت وحامل في الرابع!
وأما البغـددة فدي معروفة عند البعض والبعض لأ (ناس بالفعل سألوني يعني إيه بغدده؟): بغدده دي من أيام ما كان الخليفة في بغداد يترفع على الوالي في مصر.. ولما كان ييجي مصر ـ إذا جه ـ كان لازم تتفرش له الأرض وتتفتح له القصور وتتفرد له الموائد وينحني قدامه العبيد والجواري. أصبحت الحالة دي على بعضها كده اسمها بغدده، وإن كان التركيز غالبا على معنى الترفع والكبرياء (مثلا كما في قول العاشق لحبيبته: إنتي بتتبغـددي على إيه يا روح أمك؟) وأحيانا على معنى التدليل والدلع والراحة (مثلا كما في قول العوازل والقرشانات: الراجل ده مبغـدد مراته ع الآخر.. شوفي ياختي البت بقت عاملة إزاي بعد الجواز؟ إلخ إلخ إلخ)