موسوعة نصايح مهمه للمطبخ !!!( متجدد )

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
قشر البيض يمكن طحنه وإضافته إلى طعام العصافير أو الطيور، إذا كنت تربينها؛ فهو غذاء مفيد لها، كما يمكن استخدامها مطحونة مع طمي نباتات الزينة في المنزل، فيساعد على تورقها وازدهارها.
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
لسهولة تنظيف البوتجاز (موقد الغاز) نظيفة بسرعة بعد الطهي باستخدام إسفنجة مبللة بالماء المضاف إليه خل أوبيكربونات؛ فهذا يسهل نظافته ولمعانه.
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
النشادر من أفضل المواد الطاردة للحشرات المنزلية، لذا يمكنك نثر بعض منها في أرجاء المطبخ وحول سلة القمامة.
* للتخلص من رائحة السمك يجب غسيل الأواني المستخدمة في إعداد وجبة السمك بالماء البارد وليس الساخن، كما يمكن دعكها بقشر الليمون المضاف إليه قليل من الملح، فإنه يزيل الرائحة غير المحببة.
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
عصارة الثوم تعتبر بديلا للصمغ، فإذا أردت لصق أي شيء فقشري فص ثوم وشقيه نصفين، ثم ادهني به ما تريدين لصقه وستندهشين من النتيجة
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
إذا تعذر نزع كوبين من داخل بعض، يوضع في الكوب الداخلية ماء بارد ويغمر الكوب الثاني في ماء ساخن.
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
يمكنك استخدام السائل الأبيض المستخدم في تصحيح الأخطاء في دهان الأسطح البيضاء المطلية التي أصابتها الخدوش مثل الثلاجة.
 

mr _mr

New member
إنضم
26 يناير 2011
المشاركات
15
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
الموضوع جميل جدداااااااااااااااااا وميرسى على المعلومات دية
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
نصيحة عندما يكون عندك جبن زائد



إن الجبن الزائد ممكن بشره ووضعه في الفريزر بدل أن تستغني عنه وأيضاً ممكن أن تستفيدي منه لعمل السنبوسك والمعجنات ووضعة في الفوتيتشيني واللازانيا وغيرها.
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
للأستفاده من قشر البرتقال واليوسف أفندى طبعا لما تيجى تاكليها أشطفيها بالماء وقشريها

لااااااااااا تكبى القشر أبدا جمعيه وضعيه على جريده او ورق نشاف ليييين يجف تماما

وأطحنيه بالمطحنه وياسلام على الريحه تجنننن وخليه بمرتبان زجاجى محكم الغطاء وبالثلاجه تعرفون ليييييش؟؟

علشان لما تسوى كيكه ومحتاره بالنكهه تضعى معلقتين كبار على الخليط وبالنهايه يطلع عند كيكة البرتقال ريحتها روووعه وطعمها رهيب والنكهه تكون قويه
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
عند طهو الملوخية ولعدم انفصالها عن الشوربة ولضمان تماسكها يتم إضافة ملعقة صغيرة من البن إليها .
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
ينصح بعمل خليط خشن من الكزبرة أو النعناع المجفف لاستعماله في حال كان الطازج منه غير متوفر.وللحفاظ على الخليط طازجاً لمدة أطول، ينصح بلفه في منشفة قطنية ثم حفظه في البراد.
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
+ تسمحيلى يا تاسونى أشارك بمعلومة للمطبخ..عجبتنى خالص لما قريتها وهى :

ازاى توفروا وتحافظوا على الخميرة الجافة عندكم فى البيت
أطول وقت ممكن؟

إليكم الطريقة:

نجيب قالب خميرة ونجففه فى الشمس خالص
وبعدين نحطه فى برطمان
وبكدة الخميرة موجودة عندنا على طول
ولما نعمل حاجة بنحطها عادى فى ميه دافية وسكر عادى جدا وبتبقى زى الفل وبتعيش مدة طويلة.
أما لو حطيناها فى الفريزر
مش بتعيش فترة زى المجففة اللى قولنا عليها
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
معلومة تااااانى ...
طريقة تخلى اللحمة الجملى تستوى فى مده قصيرة ومتشدش فى الاكل

فى طريقتين:
1 - لما نسويها نحط المية فى الحله ونسيبها لحد ما تغلى ونرمى اللحمه فى الميه بعد ما تغلى ودا هيخليها متاخدش وقت اطول فى السوا ومتشدش ومتحطيش ملح الا بعد ما تستوى و بالهنا والشفا

2 - فى حالة تسوية اللحمه الجملى ومش عوزاها تشد معاكى ولا تاخد وقت تضيفى لها وقت ما تيجى تسلقيها معلقة سكر او نص معلقة كربوناته
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
+ يمكنك إضافة ملعقتين صغيرتين من عصير ليمون إلى ماء الأرز كى يحتفظ بلون الأبيض , وسنلاحظ أن الأرز ستظل حباته منفصلة عن بعضها البعض.

+ يمكن الأحتفاظ بالبقدونس عدة أسابيع إذا غُسلت سيقانه و جُففت جيداً ويحتفظ به فى غطاء محكم فى الثلاجة.
 
أعلى