ملف شامل للاكلات الصيامى.......

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
شوربة خضار:

المقادير:

1-بصلة مقطعة صغيرا
2-ملعقة صغيرة صلصة جاهزة
3-كيلو خضار مشكل مقطع مكعبات (بطاطس - جزر - بسلة - كوسة ويمكن الاضافة حسب الرغبة )
4-ملح - فلفل اسمر

الطريقة:
-نضع مقدار مناسب من الماء فى اناء على النار ثم نضع علية البصلة والملح والفلفل و الصلصة
-ننتظر حتى يغلى ثم نضيف الخضار و ننتظر حتى ينضج
عند التقديم يضاف قطرات من عصير الليمون لمن يرغب
ويمكن ان يقدم مع ارز بالشعرية او سلطة خضراء كما ترغبون.


البصارة


المقادير

2 كوب فول مدشوش (جاف بدون قشر)
6 كوب ماء
1 بصل متوسط مقطع
½ كوب كرفس مقطع
2 فص ثوم
1 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء مفرومة
1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
1 ملعقة صغيرة نعناع جاف أو ¼ كوب نعناع طازج
ملح وفلفل
1 ملعقة كبيرة زيت نباتي
½ كوب بصل مقطع كعيدان الكبريت (جوانح)

الطريقة

- يُغسل الفول (يمكن نقعه لمدة 8 ساعات أو يمكن غليه في ماء لمدة 7 دقائق ثم يشطف بماء بارد).
- يُضاف الماء إلى الفول وباقي المحتويات ما عدا ملعقة كبيرة من الزيت والبصل.
- يُترك الخليط على نار هادئة لمدة ساعتين تقريباً بدون تقليب، ويُمكن إضافة مزيد من السائل إذا احتاج الأمر.
- يُرفع (الريم) الظاهر على السطح كلما تطلب ذلك.
- عندما تنضج جميع المحتويات تصفى (تهرس) بمصفاة يدوية أو عن طريق خلاط كهربائي. ثم تعاد إلى نار متوسطة مرة أخرى مع التقليب هذه المرة حتى يغلظ قوام الخليط.
- تُقدم البصارة دافئة أو باردة بعد صبها في أطباق.
- للتزين يسخن الزيت ويحمر البصل حتى يصبح لونه بنياً ويوضع على ورقة أو قطعة قماش للتخلص من الزيت الزائد. ويمكن أن تزيين بقطع من قشر الليمون.
.
- يشتهر هذا الطبق في شمال إفريقيا ويصنع من الفول الجاف بدون قشر أو من البسلة الجافة، ويقدم بارداً أو دافئاً مع زيت زيتون والليمون.

تاااااااابع
 
التعديل الأخير:

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
خبز عربي أسمر

المقادير

¾ كوب دقيق
¾ كوب دقيق قمح (أسمر)
½ كوب ردة ناعمة
½ ملعقة كبيرة زيت خضار
ملح
½ ملعقة كبيرة خميرة
¾ كوب ماء

الطريقة

- يُخلط الدقيق و دقيق القمح و الردة في العجانة ذات الخُطَاف، و يُضاف إليهم الزيت و الملح و الخميرة مع العجن الجيد .
- يُضاف الماء تدريجياً مع العجن الجيد حتى نحصل على عجين أملس متماسك.
- يُترك العجين بعد تغطيته لمدة ساعتين ليختمر.
- يُقسم العجين إلى كرات ثم يُفرد عل سطح مرشوش بالردة ، ويُمد بالضغط عليه بالنشابة ليشكل دوائر قطرها حوالي 16 سنتمتر وسمكها 2/1سنتمتر و يُرص على صاج مرشوش بالردة.
- يُترك مرة أخرى ليختمر لمدة نصف ساعة على الأقل.
- يُخبز في فرن حرارته 450 درجة فهرنهيت لمدة 5 دقائق


كيك شيكولاته صيامي



المقادير
1- الكيك

½ 1 كوب دقيق
3 ملعقة كبيرة كاكاو (أختياري)
1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا
ملح
1 كوب سكر
½ كوب زيت خضار
1 كوب ماء بارد
2 ملعقة صغيرة ڨانيليا
2 ملعقة صغيرة حبهان مطحون

2- للتزيين

مربى (أي نوع)
فراولة أو كريز طازج
سكر بودرة
شربات (قطر) أو ماء أو حليب فول الصويا أو عسل نحل

الطريقة

- تٌخلط كل المكونات في وعاء عميق و يتم خفقها بالمضرب السلك الكهربائي حتى تتجانس كل المكونات و تتداخل.
- يُصب من خليط
الكيك في قوالب صغيرة مدهونة بقليل من الدهن و مرشوشة بالدقيق لمنع التصاق الكيك .
- تُخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 15-20 دقيقة .
- تُخلط المربى بالفاكهة الطازجة و تُحشى بها الكيك بعد تقطيعها نصفين.
- يُخفق سكر البودرة مع القطر حتى نحصل على سائل غليظ و يُصب على سطح الكيك و يُزين بالفاكهة الطازجة .

تااااااااابع
 
التعديل الأخير:

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
مكرونة لذيذة

المطلوب
1-كيس مكرونة
2-فلفل متقطع شرايح
3- شوية زيتون متقطع
4- عصير طماطم او صلصة

طريقة العمل

1- تسلق المكرونة ثم تصفي 0
2- يوضع عصير الطملطم مع الفلفل مع الزيتون مع قدر مناسب من الملح و الفلفل الأسود .
يتركوا قليلا علي النار . ثم بعد ذلك توضع عليهم المكرونة .
وبالهنا و الشفا

كفتة خضروات
المكونات:

فول منقوع
عدس منقوع
حمص منقوع
بصل
بقدونس
زبدة
ملح
فلفل
ثوم

مكونات التتبيلة:
زيت زيتون
خل أحمر
ملح
فلفل

الطريقة:
تمزج المكونات مع بعضها، ثم تفرم بمفرمة اللحم.
توضع الكفتة في أسياخ وتشوي.
تخلط مكونات التتبيلة، وتتبل بها أسياخ الكفتة.
تتبل أسياخ الكفتة مرة أخرى بعد اكتمال الشوي
تااااااابع
 
التعديل الأخير:

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
كفتة البطاطس

المكونات:
بطاطس مسلوقة ومقشرة
بقسماط
دقيق
ملح

مكونات الحشو:
صنوبر
زيت زيتون
بصل
زبيب
بقدونس مفروم
شبت مفروم

الطريقة:
يهرس البطاطس جيداً، ثم يضاف إليه القليل من الملح والدقيق، ويخلط.
يحمص الصنوبر بقليل من زيت الزيتون، ويضاف البصل ويقلب.
يضاف الزبيب والقليل من البقدونس والشبت، ويقلب.
يحشى البطاطس بحشو الصنوبر والزبيب، ثم يشكل على شكل أقراص دائرية مفلطحة، وتقلى بالزيت.
تقدم مع خضار سوتيه.


أرز بالخضروات

المكونات:
زيت زيتون
جزر مكعبات
كوسا ألوان مكعبات
ذرة
زيت سمسم
صلصة صويا
أرز منقوع ومسلوق
بقدونس مفروم
الطريقة:
يسخن الزيت في وعاء على النار، ويضاف الجزر والكوسا والذرة وزيت السمسم وصلصة الصويا ويقلب.
يضاف الأرز والبقدونس ويقلب، ثم يترك الوعاء على نار هادئة حتى تتجانس المحتويات، ويقدم
 
التعديل الأخير:

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
- السمبوسة
- للعجين:
2/1 1 كوب دقيق
4/1 كوب زيت
2/1 كوب ماء
ملح

مقادير الحشو:
2/1 كوب بسلة مسلوقة
2/1 كوب جزر مقطع ومسلوق
1 بطاطس كبير مسلوق
½ كوب عدس أصفر
1 كوب ماء
2 ملعقة كبيرة زيت نباتي
1 بصل مفروم ناعم
2/1 ملعقة صغيرة ثوم مفروم
2/1 ملعقة صغيرة بهارات
2/1 ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون
1 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء
ملح وفلفل
زيت للقلي

الطريقة:

- للسمبوسة :
يخلط الدقيق والملح ويشكل على هيئة هرمية يصنع بها فجوة بالوسط.
يضاف الزيت والماء تدريجياً إلى الفجوة ويعجن بأطراف الأصابع بخفة حتى يتكون عجين متماسك وطري نوعاً ما.
عند استخدام عجانة كهربائية يوضع الدقيق والملح ثم يضاف إليه الزيت والماء على سرعة متوسطة لمدة 10 دقائق.

ويمكن إضافة قليل من حب الكمون الصحيح إليه،
- يقسم العجين إلى كرات صغيرة متساوية في الحجم.
- يرش قليل من الدقيق على سطح أملس ويمد العجين إلى دوائر صغيرة رقيقة.
- توضع ملعقة كبيرة من الحشو في جانب الدائرة.
- يبلل حافة العجين بطرف الإصبع بقليل من الماء وتغلق على شكل نصف دائرة ويضغط عليها بطرف الشوكة.

او
بمد العجين لدوائر ثم تقسم إلى نصفين، ويشكل كل نصف على هيئة قُمع حاد من الأسفل وله فتحة كبيرة من أعلى. وتملئ بملعقة كبيرة من الحشو ويبلل طرف العجين بالماء ويحكم قفلها وتصير مثلثة الشكل.



- تُسلق البسلة إذا كانت طازجة في ماء مغلي لمدة عشر دقائق ، وان كانت مجمدة فتوضع في ماء ساخن لبضع دقائق.
- تهرس البطاطس بحيث تكون خشنة نوعا ما.
- يُطهى العدس في كوب الماء إلى أن ينضج تماماً. عندها نتخلص من الماء الزائد.
- يُسخن الزيت ويحمر البصل حتى يذبل ويضاف الثوم ويقلَّب لمدة دقيقتين ويرفع من النار.
- تخلط جميع المقادير جيداً في وعاء واسع حتى تتماسك وتتبل بالملح والفلفل والبهارات.
تقلى في زيت ساخن حرارته 350 درجة فهرنهيت ويراعى عدم وضع كمية كبيرة في آنواحد.
تحمر من الجهتين حوالي ثلاث دقائق لكل جانب إلى أن يصير لونها ذهبي من كل الجهات
ترفع من الزيت على فوطة ورقية ليتشرب
- بعد تحمرها يمكن حفظها في الفريزر في كيس محكم، ويعاد تسخينها وهي مجمدة برصها في صينية ووضعها في فرن حرارته 350 درجة فهرنهيت لحوالي 15 دقيقة. تقدم مع صلصة الكزبرة والنعناع المفرومة.
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
فطاير مقلية


 المكونــات

4 ك دقيق
1 م/ص خميرة
ملح
2 م/ك بقدونس مفروم
2 ثوم مفروم
2 م/ك زيت زيتون

 الطريقة :-

- بواسطة العجّان تخلط جميع المقادير مع بعض ثم تترك لتتخمر.
- تكور العجينة لكور صغيرة وتترك لتتخمر مرّة أخري.
- تقلى بالزيت حتى يشقر لونها.
- تقدم مع سلطة البنجر والكرفس

بيتزا البطاطا
المكونات والمقادير
5حبات بطاطس مسلوقه ومهروسه
1م ك بكنج
1م ك ملح
1م بهار مشكل
4م نشاء
بصلة مقطعة شرائح
طماطم حلقات فلفل رومي حلقات زيتون
صلصه طماطم +كتشب+ملح بهار
طريقة التحضير
1 نكون مثل العجينه من البطاطس والنشاءوالملح والبهارو البيكنج بودر
2 ثم تفرد في صينيه لابد ان تكون العجينه تقريبا سمك 10ملم
3 اخلط مقادير الصلصه االصلصه+الكتشب والملح و البهار
4 يحمر البصل فى الزيت(ممكن رش قليل من الدقيق على البصل قبل تحميرهمثل ورد الكشرى)
5 توضع على السطح ومن ثم اضع حلقات الطماطم والزيتون والفلفل وارش البصل المحمر في النهايه
6 تدخل الفرن حتى تحمر من الاعلى والاسفل

البيتزا اللذيذة.
المقادير
1 وربع كوب دقيق
ملعقة خميرة فورية
رشة ملح
شوية زيت
ماء للعجن
الطريقة

نخلط الدقيق مع المقادير السابقة ونضيف الماء إلى أن تصبح عجينة متماسكة.
تعجن جيداً ، وتترك لتتخمر ثم تفرد وتوضع عليها خلطة البيتزا وتخبز في الفرن.
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
البيتزا المقلية
التعريف بالوصفة
عجينة البيتزا بس شكل تاني

المكونات والمقادير
3 كوب دقيق
1 م ك عسل ابيض
1 م ك خميرة
ملح

طريقة التحضير
تعجن المكونات السابقة في العجانة جيدا ثم تترك لتختمر لمدة 45 ق بعد ان نشكلها لدوائر قبل ان تترك لتخمر ثم ناخذ كل دائرة وتحشى بالخضار المستوي وتقلى في الزيت مع مراعاة ان تقفل مثل شكل القطائف وان تلف الاطراف على بعضها فتكون مبرومة على بعضها وذلك لاحكام الغلق وعدم خروج المكونات


الجلاش الصيامى


المقادير

1 علبة جلاش

ربع كيلو مشروم مقطع

ب 2 جنيه زيتون اسود مخلل

بصله مقطعه قطع صغيره

زيت و فلفل اسود

ملح

مكعب مرقة خضار

2 كباية ميه



الطريقه


اولا طريقة تحضير الحشو


يوضع الزيت على النار حتى يغلي ويضاف اليه البصله المقطعه وتقلب نص دقيقه على نار عاديه

ويضاف المشروم المقطع ونجعل النار هادئه ونضيف الفلفل الاسود ونقلب الخليط حتى يصبح البصل اصفر زهبي محمر

ونشيل الحشو من على النار ونضع عليه شرائح الزيتون الاسود


ثانيا طريقة الشربه


نضع قليل من الزيت والميه يغلو ونضيف مكعب المرقه والملح نقلب ونتركهم يغلو سويا لدقيقتين



ثالثا التقفيل


ندهن الصينيه بالزيت ونضع شريحتين جلاش وندهن زيت وهاكذا

لغاية ما يكون ارتفاع الجلاش تقريبا 1.5 سم تقريبا

ونضع الحشو ونفرده في الصينيه

ونضع شريحتين جلاش وعليهم زيت وهاكذا كمان 1 سم تقريبا


ونقطع الجلاش في الصينيه مربعات


ونضعهم في الفرن لغاية لما وش الجلاش يصفر شويه ويبقى دهبي كده

نخرج الجلاش من الفرن

ونضيف اليه الشوربه



ملحوظه يجب ان تكون الشوربه بارده والجلاش سخن


وتقدم بالهنا والشفا

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
أرز بالفريك الصيامى





المقادير
2 كوباية رز ابيض متنقي
1 كوباية فريك ( لو مش موجود فريك ممكن غله قمح يعني ) متنقي
1 مكعب شربة الخضار بتاع ماجي او بتاع اي حد المهم انه مرقة خضار
بهرات فراخ بتتباع عند العطارين وهي صيامي
ملح
4.5 كوباية ميه
تلت كوباية زيت

الطريقه
يوضع الزيت في الحله النضيفه وعليه الميه حتى يغلي الماء جيدا
يفرك مكعب شربة الخضار ويوضع في الماء المغلي ويتركو دقيقتين
يضاف الارز والفريك ( يجب ان يكونو مغسولين جيدا طبعا )
ثم يضاف الملح والبهرات وتقلب جيدا
طبعا على نار عاديه لمدة 5 الى 7 دقائق
ثم نخفض النار ( نار هاديه يعني ) ونقلب الارز ونسيبه يتشرب

وبكده تبقى الاكله خلصت
يقدم مع الزيتون الاسود المخلل او كباب الحله الصيامي يبقى ولا غلطه


كبــــاب حلة صيامى

المقادير
1 - نص كيلو ماشروم مقطع قطع صغيره
2 ربع كيلوفلفل( اخضر واصفر واحمر كل الالوان اللي تلاقوها الفلفل بيدي طعم حلو وشكل كويس)
3- شوية ملح
4- فلفل اسود
5- بهارات ( بتخليها طعمها يهوس )
6- بصله متوسطه الحجم وتكون متقطعه كويس
7- زيت
8- ميه حسب الحاجه يفضل كوب ونصف

طريقة العمل

طبعا نغلي الزيت ونشوح فيه البصله لغاية لما لونها يبقى دهبي نحط الماشروم المقطع ونقلبه شويتين ونحط ملح
وبعدين نحط الفلفل المتقطع حلقات ونحط شوية ملح مع الفلفل الاسود والبهارات

وبعدين نقلبهم شويه لغاية لما الفلفل يدبل وبعدين نزود الميه ونسيبه شويه لغاية لما يستوي
وبالهنا والشفا







سلطة البطاطس الفرنسية
المقدير:
4 حبات بطاطس
2 ملعقة كبيرة شبت مفروم ناعم
2 عود متوسط بصل الاخضر بس الجزء الاخضر

الصلصة الفرنسية:
1 حبة صغيرة بصل مفروم ناعم
ربع كوب خل ابيض
3 ملاعق كبيرة عصير ليمون
ربع كوب زيت زيتون
نص كوب زيت ذرة
2 ملاعق معجون المستردة
1 ملعقة صغيرة سكر
1 ملعقة صغيرة ملح
رشة فلفل اسود مطحون

اعداد الصلصة:
نحط البصل والخل وعصير الليمون وننقعه لمدة نص ساعة وبعدها نصفيه ونتخلص من البصل
نضيف الماستر للخليط ونقلب وبعدها نضيف الملح والسكر والفلفل نحفظ الصلصة ببرطمان لمدة يومين بالثلاجة
نسلق البطاطا ونقشرها ونقطعها ونزينها بالشبت (الشمر) والبصل الاخضر ونوزع فوقها الصلصة وتقدم باردة او ساخنة ..............والصلصة تستخدم لعدة انواع من السلطات


 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
اسباجتى بالثوم وزيت الزيتون
المقادير:
سباجتى
8 ملاعق كبيرة زيت زيتون
4 فصوص ثوم مهروسه جيدا
5 ملاعق بقدونس مفروم
1 ملعقة كبيرة زيتون اسود مفروم
2 ملاعق كبيرة فلفل اخضر حلو مفروم مكعبات صغيرة
2 ملاعق كبيرة فلفل احمر حلو مفروم مكعبات صغيرة
1 ملعقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود

الطريقة:
نسلق المعكرونة بس لاتكون كتير لينة
نسخن الزيت الزيتون ونضيف الثوم حتى يذبل وبعدها نضيف الزيتون ونقلب بعدها نحط البقدونس و نضيف الفلفل الاخضر و الاحمر الحين نضيف السباجتى ونحركها حتى تتغطى بالصلصة ونقدمها

البغاشة
الكميه تكفي: 4 أشخاص
مدة الطهي: 20 دقيقة
مدة التحضير: 10 دقائق

المقادير
2 كوب دقيق
2 ملعقة سمن
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
فانيليا
ماء (حسب العجن)
الشربات
2 كوب سكر
كوب ماء
1 ملعقة صغيرة فانيليا


الطريقة
تحضر الشربات بوضع السكر والماء على النار حتى يغلي المزيج ثم تطفأ النار ويضاف لها الفانيليا وتحرك.
ينخل الدقيق مع البيكنج بودر ثم يضاف إليه السمن والفانيليا ويفرك جيدا الخليط. .يعجن الخليط جيداً مع إضافة الماء تدريجياً حتى تصبح عجينة متماسكة. .
تقطع العجينة إلى أربع كرات متساوية. .
تنشب الكرة الأولي لتصبح فطيرة رقيقة ثم نضعها جانباً. .
تنشب الكرة الثانية بنفس الطريقة ونضع عليها الفطيرة الأولى. .ينشب الفطيرتين معاً ثم تقطع دوائر ثم تحمر في الزيت. .
تسقى بالشربات. .

بسكويت إيطالي
نسبة السعرات الحرارية: 90 سعرة حرارية
. نسبة الدهنيات: 3 جرامات.

المقادير
2 كوب (ربع كيلو) دقيق ذاتي التخمير (قابل للانتفاخ)
3 ملاعق من دقـيق الذرة
6 ملاعق سكر ناعم
ربع ملعقة ملح
6 ملاعق سمنة
3 ملاعق حليب الصويا
كوب متوسط من الزبيب الخالي من البذر
سكر ناعم للتزيين


الطريقة
ينخل الدقيق بنوعيه في حلة العجن مع الملح والسكر.
تضاف السمنة وتخلط المقادير بيديك حتى تحصل على عجين غير متجانس تماماً.
.يضاف الحليب ويعاد خلط المقادير من جديد حتى تحصل على عجين متجانس. .
يمد العجين فوق طاولة مرشوشة بطبقة خفيفة من الدقيق على شكل قطعة مربعة متساوية الأحجام. .
يقطع إلى جزءين، ثم يحشي الجزء الأول بالزبيب، ويغطى بالجزء الثاني من العجين، ثم يضغط عليه باليدين لتلتصق طبقتا العجين. .
يمد قليلاً بالشوبك، ثم يقطع إلى مربعات متساوية الحجم. .
ينقل إلى صينية فرن مدهونة بطبقة خفيفة من السمن، ندعها تنضج داخل فرن تبلغ درجة حرارته 200 درجة مئوية لمدة 12 دقيقة.
وعندما تنضج ترش بالسكر الناعم. .
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
شوربة الطماطم

المكونات:
زيت زيتون
بصل
ثوم
ملح
فلفل
صلصة طماطم
مرقة
معجون طماطم
سكر

الطريقة:
يسخن الزيت، ويضاف البصل والثوم والملح والفلفل ويقلب.
تضاف صلصة الطماطم والمرقة، ثم يتبل الخليط مرة أخرى بالملح والفلفل.
يضاف معجون الطماطم والقليل من السكر.
تقلب المحتويات وتترك حتى تتداخل وتتماسك.
تقدم الشوربة مع توست وسبانخ مقلية.

شوربة عدس

المكونات:
بصل
ثوم
جزر مكعبات
عدس
الطريقة:
قلي البصل والثوم والزنجبيل.
يضاف الجزر مع العدس والمرقة.
تترك الشوربة على النار حتى تنضج المكونات.
تطحن المكونات التى لم تذوب بالخلاطة، ثم تضاف مرة أخرى إلى الشوربة

شوربة الشوفان مع الذرةالمقادير:
بصل مفروم
+ شوفان+
ذرة معلبة او مجمدة
+ علبة مشروم مقطعة
+ مكعب ماجى خضار
+ ليمون+ فلفل+ كمون و+ قليل من بهارات +ملعقة سمن

الطريقة :
يحمر البصل المفروم مع ملعقة السمن و ملعقتين زيت الى ان يصبح وردى ثم ضيفى الشوفان و الماجى و احمريهم جميعاً و اضيفى البهارات ثم اضيفى الماء الساخن الى ان
يتجانس الخليط ثم ضيفى الذرة الى ان يستوى ثم اخيراً اضيفى الليمون
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
صلصة الجبنه الصيامي للسندوتشات ...... خطيره

المكونات


جبنه صيامي من اللي في بطرمانات وليست الشيدر وتكون بطعم الفلفل الاخضر
شوية زيت ويفضل زيت زتون طبعا بيخلي طعمها يجنن
شوية كاتشب حــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــا ر جدا

الطريقه

تحطو شوية جبنه من البرطمان وتحطو عليها شوية الزيت ( كميه صغير جدا هبابه يعني ) وتحطو عليها الكاتشب الحاااااااااار جدا وتقلبوها جيدا حتى تصبح زي الكريمه

افردوها في السندوتشات وحطو عليها زيتون اسود ومتنسوش تدوني حته
وبالهنا والشفا



المكرونة بالخضار

المقادير:
كيس مكرونة (اى شكل ) قواقع او مقصوصة او ريشة
+نص كوب من كل نوع (بسلة – فاصوليا مقطعة - )
+2 جزرة مقشرة و مقطعة مكعبات
+3 بصلات متوسطين مفرومين
+ملح – فلفل
– معلقة صغيرة كركم
+2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
+5 معالق زيت

الطريقة
نحمر البصل فى الزيت نضع الخضار على البصل ونقلبهم ونسيبهم مع التقليب حوالى 10 دقائق،نضع عليهم الصلصة و الملح والفلفل و الكركم وحوالى ربع كوب ماء ونسيبهم حوالى ربع ساعة ونضع المكرونة المسلوقة على خلطة الخضار ونقلبهم كويس ليختلطوا على نار هادية حوالى ربع ساعة تغرف



لقمة القاضى

المقادير:

نصف كيلو دقيق
كيس خميرة بيرة جافة
ملعقتين سكر
زيت

العصير:

2 كوب سكر
2 كوب ماء
نصف لمونة
يوضع على النار لمدة 10 دقائق
ثم يترك ليبرد


الطريقة:

نضع الخميرة مع ملعقتين السكر فى نصف كوب ماء دافىء وتغطى وتترك 10 دقائق

نحضر الدقيق فى وعاء للعجن ونضع علية ملعقتين زيت ونقلبة ثم الخميرة ونقلبهم ثم نضع مقدار من الماء الدافىء للعجن حتى

تصير عجينة لينة جدا مثل عجينة العيش البلدى

تغطى وتترك لتخمر لمدة ساعتين

وبعد ذلك نقليها بان ناخذ جزا صغير على طرف الملعقة ونضعة فى الزيت المغلى ثم اخر وهاكذا

وعندما يصبح لون الكور ذهبى ننشلها من الزيت ونضع فى العصير البارد ثم ننشلها من العصير ونضعها فى مصفاه بالهنا والشفا
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
الدونتس الصيامى


المقادير
4 كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرةجافة (قطعة خميرة بيرة )
رشة ملح
نصف كوب سكر
نصف كوب سمن نباتى
فانيليا
1 كوب ماء دافى
1 ملعقة صغيره بكنج بودر
3 ملاعق كريمر
عصير نصف برتقالة
2/1 ملعقة خل (بدل البيض)
زيت غزير للقلي


للكلاصاج
3 كوب سكر بودرة
رشة ملح
نصف ملعقة فانيليا
نصف كوب ماء
الكوب الذي استعملته العياري وليس الكوب العادي.....
الطريقة
ندوب الخميرة مع نصف الكوب من الماء دافيء و شوية سكر
في إناء كبير انخلي الدقيق مع البيكنج بودر والملحو الكريمر
يضرب السمن+ السكر جيدا
يفرك الدقيق مع السمنة بأطراف الأصابع جيدا
تضاف اليه الخميرة و تعجن جيدا
تضاف باق المقادير وتعجن جيدا حتى تتكون عجينة متجانسة ولا تلتصق باليد.
تكور العجينة وتترك لتتخمر لمدة ساعة.

ترق العجينة سمك 1 سم ثم تقطع بقطاعة الدونت وتترك لتتخمر مرة اخرى لمدة نصف ساعة.
تقلى في زيت غزير على نار متوسطة الحرارة حتى يشقر لونها .
توضع على ورق بني ليمتص الدهن الزائد .
توضع الدونت في طبق التقديم وترش بسكر بودرة .
ان ننتهي نمزج مقادير الكلاصاج وندهنها بها ......
ملاحظة :
اذا لم تتوافر قطاعة الدونت فيمكن تقطيع العجينة الى دوائر وخرمها من الوسط بغطاء زجاجة صغيرة أو قطعة معدنية مستديرة

الملوخية الخضراء
المقادير:
نص كيلو ملوخية تقطفيها من العيدان ثم تحطيها فى مصفاة و تغسليها كويس جدا لحد ما الطين كله ينزل و تبقى المياة نضيفة افرشى جرنال فى الهواء و افرشيها علية لحد ماتنشف بس ابقى قلبيها بايدك و بعدين تخرطيها بالمخرطة ناعم . +2 كوب شوربة خضاراو حتى ماجى خضار(2مكعب) ثوم مهروس _ كزبرة ناعمه_ ملح
الطريقة:
اغلى الشوربة كويس جدا (ابقى اظبطى الملح) ثم خدى منها ملعقتين فى طبق صغير و الملوخية المخرطة و قلبيهم جامد لحد ما الملوخية تفك ثم حطيها مع باقى لشوربة على النار والنار مش عالية فى طاسة صغيرة حطى ملعقة سمن اما تسيح حطى الثوم المهروس حوالى ملعقة كبيرة لما يصفر حطى الكزبرة حوالى نص ملعقة كبيرة مليانة يادوب تقليبة و روحى طشاهم على الملوخية تقليبة واحدة و اطفى النار وغطيها

بالهنا والشفا
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
بعض افكار للفول



الفول بالزيت و الكمون



: يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت ( ذرة او زيتون زي ماتحبوا )

الفول بالدقة : تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفها عليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة .




الفول بالسلطة

: تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم ملح و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة .






الفول بالطماطم :






تقطع الطاطم مكعبات صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و الملح و الكمون و الزيت .



الفول بالثوم و الطماطم :

نقطع فصوص الثوم بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى يصير اللون ذهبي و بعدين نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح و فلفل اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل نضيف الفول و نقلبه كويس .

الفول بالباذنجان : لو باقي عندك شوية مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و ضيفي ليمون و ملح و كمون و زيت بيبقى طعمه روعة .








فول بالطحينة



فول مدمس - طماطماية - معلقة كبيرة بقدونس مغسول ومفروم - نص معلقة صغيرة ثوم مهروس - معلقة كبيرة طحينة - معلقة خل - معلقة عصير ليمون - معلقتين كبار زيت - ملح و كمون



الطريقة



سخنى الفول واهرسية بالشوكة وقطعى علية الطماطماية قطع صغيرةضعى فى طبق الطحينة والخل والزيت والثوم و البقدونس واخلطيهم كلهم مع بعض وبعدين ضعيهم على الفول وتبلى بالملح والكمون​
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
الطعمية


نص كيلو فول ( مدشوش ) - بصلة متوسطة مقطعة - معلقة صغيرة ثوم - نص كوب كزبرة خضراء وشبت - ½ كوب كرات


1 معلقة صغيرة كزبرة ناشفة - ½ معلقة صغيرة بيكربونات صودا - معلقة صغيرة ماء ملح- شطة - ربع معلقة كمون مطحون - سمسم للتزيين - زيت للقلي
الطريقة :

يغسل الفول وينقع لمدة 12 ساعة مع تغيير الماء كل ساعتين يشطف الفول جيداً ويصفى من الماء
تخلط الخصروات مع الفول .
ثم تفرم سواء بمفرمة اللحم او الكبة مرتين لحد ما ينعموا خالص
نذوب بيكربونات الصودا في الماء وتضاف إلى العجينة




ثم نضع الملح والشطة و الكزبرة و الكمون وتقلب جيدا يوضع الزيت في مقلاة على نار متوسطة .

نعمل عجينة الطعمية أقراص صغيرة بمعلقتين او بالة الطعمية المخصوصة



ونحط وش الطعمياية فى السمسم وتقلى في الزيت لحد ما تستوى وتنشف




ملحوظة

اذا كنتى حتشيليها فى كيس نايلون فى الفريزر ومش حتحمريها يبقى ماتحطيلهاش البيكربونات ( يعنى تحطيها وقت ماتكونى حتحمريها بس )
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
الكشرى المصرى







المقادير

1 كوب عدس بجبة ( عدس اسود ) _2 كوب أرزاو كوب عدس بجبة _كوب ارز او 2كوب عدس بجبة _ كوب ارز كيس مكرونة صغيرة ( مرمرية ) - نصف كوب حمص الشام- 4 بصلة كبيرة
الصلصة
2 كوب عصير طماطم
1 ملعقة صلصة طماطم
5 فصوص ثوم مدقوقين
ربع كوب خل و ملح و كمون و شطة زيت ذرة

الطريقة :

- نغسل العدس ثم نسلقة فى ماء وملح وكمون نص سلق بس ) لانة حيكمل السوى مع الارز ) و بعد السلق نشيلة من ماء سلقه و نحتفظ بالماء– ( حيكون لونها بنى ) نقطع البصل أربع إرباع ثم شرايح رقيقة جدا ونحمره فى زيت حتى يصبح لونه ذهبي مائل للاحمراراو ممكن نقول بنى بس ما تحرقيهاش . - نشيل البصل من الزيت بالكبشة ونحطة على الورق الماص للدهون او على كلينكس
- في نفس الزيت نضع العدس المسلوق ونقلبه تقليبة ثم نضع الماء بتاعة اللى لونه بنى و كنا ركناه على جنب و نضع الملح و نتركها تغلي ثم نضيف الأرز بعد غسله و يجب أن يغطي الماء الأرز و العدس , نقلبهم جيداً و نغطي الحلة , وعندما يبدأ الرز بشرب الماء نوطي النار و نطبخه مثل الارز العادي .
- نسلق الحمصفي ماء مملح وكمون نصفيه من الماء ) ممكن الاستغناء عن الحمص )
- نسلق المكرونة في ماء مملح و نصفيها .
- لتحضير الصلصة :
ناخد الثوم المدقوق و نقلبه في القليل من الزيت إلى أن يصفر لونه ثم نضع الخل لحد ما يغلى و بعدين نضيف عصيرالطماطم و الملح و الكمون و الشطة لحد ماتتسبك مع اضافة القليل من الماءحتى تكون متوسطة السمك ولا جفيفة ولا تخينة
- و نطفي عليها النار . .
ترتيب الطبق :
- نضع الكشري ) الأرز بالعدس ) و عليةالمكرونة و علية صلصة ثم البصل المحمر ثم الحمص و يقدم و الدقة بتكون وحدها

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
شوربة العدس


ربع كيلو عدس اصفر - ملح – فلفل – كمون – بصلة متوسطة مخرطة رفيع – طماطماية – بطاطساية صغيرة – جزرة صغيرة - شطة حسب الرغبة​


الطريقة​


نضع العدس فى حلة على النار و علية الطماطماية مقطعة اربع و الجزرة مقشرة و مقطعة قطع صغيرة و البطاطساية مقشرة و مقطعة نصين ونضع الماء يغطى العدس بكوب ماء و نتركة لحد ما يستوى مع التقليب و نشيل الريم و نراقب الماء كل ما ينقص نزود شوية بشوية بعد ما يستوى اما نضعة فى الخلاط فى دورق العصير و نضربة ( او ) نصفية بمصفة الطماطم ام ايد ) وانا بفضل المصفاةثم نضع شوربة العدس فى الحلة و نبدأ فى وضع الملح و الفلفل و الكمون بس زودى الكمون شوية بيديها طعم جميل وقلبى و ظبطى تخانة العدس زى ما انتى شايفة امامك يعنى لو تخينة زودى ماء و قلبى هاتى معلقتين زيت و عليهم البصلة المبشورة لحد ما تصفر وحطيها على العدس تقليبة و اطفى النار​










 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
كشرى العدس الاصفر

كوب عدس اصفر
كوب ارز- زيت - ملح - كمون

الطريقة

اغسلى الارز والعدس الاصفر ثم يصفى من الماء





ضعى فى حلة على النار حوالى 3 معالق زيت وحطى الارز فى الزيت وقلبى قلبى لحد ما تحسى ان الارز اتبل كلة بالزيت وفرفرضعى العدس على الارز والملح والكمون واخلطيهم ببعض وبعدين حطى عليهم ماء كأنك بتسوى الارز عادى خالص



ولما يشرب الماء تروحى موطية النار تسبية لحد لما يستوى وتغرفية وبيكون الكشرى مفرفر وبالهنا والشفا بيتاكل معاة طرشى زى الليمون بيبقى جميل




ملحوظة


بالنسبة للعدس الكشرى ممكن يتعمل مش مفرفر بيكون طرى ( سوفت ) فية ناس كتير بتحبة كدة بعد ما يشرب الماء ونوطى النار اثناء ما هو بيستوى ترشرشى كل شوية بشوية ماءحتلاقية بيطرى ولما يستوى قبل ما تطفى النار على طول تروحى حطة علية معلقة زيت و تقلبيها وتطفى النار وتغرفية
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
محشى الكرنب

المقادير

x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdODSH8V_CFTIqR7Nlx0ilszBkojOhk6EHl_yVwu7GDocagwN76Xvle6-1_HxZcx4UUE6cwDbpnyadA


3بصلات كبار حزمة شبت، و 2حزمة بقدونس3معالق كبار و مليانين صلصة طماطم كيلو رزكرنبة متوسطةملح _ فلفل _ كمون - 3معالق زيت
الطريقة :
تغلي ماء على النار و تحطى فية شوية كمون وتطلعى ورق الكرنب من الكرنبة بانك تقطعية من عند الراس بالسكينة

x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdODYGZg7uQ7hU21zgCYOQ6E9gSuveP6aYuNn9PgMkVXMppP48jCHKv5fpLrCJAKYLp5KR1pZ5ZSxxA


وتحطية فى الماء المغلى


x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOC6ZkvLDSvkpaMuNsFzaRAqvdF1YpxJvEOlju0bXtYq813vbsjvy9v_9kx9zMcTHhZqT-L9Ctb8-A


x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOBFTA_x8SkNs0brYKSmRXNdbIDPGRHACxEtXknUZXk5N8pOynVVoSW1gTGPli-UN0IN8Y0KZqutwQ



يا دوب ثوانى و تطلعية فى المصفاة . بعد كدة تقطعية حسب المقاس اللى انتى عايزاة طريقة عمل الخلطة :



x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOC_RHczP675fX3nf1UY7g6LV2faUV0W8SdlP2FdVZvqmb0exLdqz-yNz5aDH8WiJStu9uAr8_diIQ


x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOA2BhdRIkRyuOuBlnDn5BJ0jVlCSx5WUcyGsY2rNibG2vsKasqTVLyH6N74xX4OuCOz5Rfj9XNiiQ


x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdODt93e448Q6sNb6bIjbTcmwCv_-gk0pHtFmW8M6imk0-VfbOu5DQFFAUYcVBL9nmy8rnHwD6c08UQ



تفرمى البصلة بالسكبنة وتحطى عليها شوية ملح و تفضلى بايدك تدعكيها كويس كانك بتعصريها بين كف ايدك حتلاحظى انها طريت و نزلت شويه سائل وهو المطلوب . بعد تنقية الخضرة طبعا و غسلها كويس تخرطيها بالسكبنة على البصل و تحطى كل التوابل والزيت والطماطم و اخيرا تجيبى الرز وتغسلية وتصفية كويس وتحطية على الخلطة و تخلطى كله كله كويس وتحشى ورق الكرنب ورقة ورقة

x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOCE5fsjd_b8oUTYlJkdNdjXT6LP1rmnW5la6rXlqYKPKFY7YvZBedJ6cv6QaObFSXwruyW3dXP1YA


ومش كتير علشان ما ينفش . ضعى فى قعر الحلة قبل وضع المحشى شرائح طماطم تخينة تغطى بيها القعر كلة علشان المحشى اللى تحت ما يتحرقش . اغلى ماء فى حلة ( ممكن مكعب خضروات ) و فيها معلقة زيت علشان المعلقة دى هى اللى بتدى صابع الكرنب لمعة من برة .

x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOAkXZmE0wAej6nXz3oOHeg8nvZNqC0nbS2fp2VoinECSDUL7Fh-oBSE7tY5oh2R92P-OmThYGcgHA


ضعى شوربة المكعب على الكرنب بحيث يا دوب تكون عند الصف الاول وتحطية على النار و تهزى الحلة و تسبية يادوب يغلى ويشرب الشوربة تروحى موطية النار خالص زى الشمعة

x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOC_is59fA0yatQSrVxQzIEPZTJud9uaK68b7H3CZLJktW2TERYjnUMGU582VCcx1_03wq4FD79NRw


x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOBkdgxuBiAUrKSljzflTS-2i1dgI9Sl5O7LzcPDF7naAK7pCDKxkZoJhL7ZL6TbXSWwjwzSolXhNA


x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOBEEH-GdUu3ZO5rv2n4c_nnCSofvWgiVHI5QD6ZTcnKo14nQjl8g48IPph2DeHBrwoMVbR8ObR0bw


لحد ما يستوى بانك تطلعى صباع و تدوقية و ممكن عند التقديم تقلبى الحلة زى ما هيا فى سرفيس فحتلاقى شكل الطبق من فوق مرصص بحلقات الطماطم شكله حلو ملحوظة اذا كانت الكرنبة صغيرة ممكن تفككيها بالسكينه كويس من فوق و تحطيها زى ما هيا فى الحلة حتلاحظى ان الورقة اللى حتكون جاهزة سابت الكرنبة لوحدها و بعدت عنها دة معناه انها خلصت و هكذا


x1pgliP38XxBL23-PhI9AlCe9vwljHiyhMCRhWu8nGkdOCUEWAtA_XTQM7rlUZ2aZWgfYo0kES6H59HF4cC8gD5zjUOPrIXN8EgsByzqn8w-1gfOTdV1fvIUw

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
الملوخية


المقادير :​


d4c.jpg


كيس ملوخية اونص كيلو ملوخية مخرطةشوربة ( ماء + مكعب خضروات ) نص راس ثوم صغيرةملح معلقة كبيرة كزبرة ناشفة​


الطريقة​

نضع من كوب لكوبين شوربة على النار لحد ماتغلى​


3be.jpg


ثم نضع الملوخية فى الشوربة بالطريقة العادية ونحضر مقلاية تيفال​


385.jpg


ونضع فيها الثوم المهروس بدون اى دهون والكزبرة الناشفة ونقلبهم لحد ماتلاقى ريحة الكزبرة طلعت​


249.jpg


f5c.jpg


تروحى جايبة كبشة من الملوخية و حطاها على التقلية وتكبيهم تانى على الملوخية وتفلبى تقليبة وتطفى ( ممكن تضعى 1م زيت زيتون او اى نوع ترغبيه )​

af9.jpg



 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
ارز بسمتى بالحضروات الهندية

attachment.php

المقادير
2 كوب ارز بسمتى – 3 م زيت زره – كوسة – جزر – 1/8 ك بسلة – فاصوليا – 3 كوب ماء ساخن – بصلة – 2 فص حبهان – 3 قرنفل
الطريقة
نضع الزيت فى الحلة وعليها بصلة مخرطه ونشوحها ثم نضع الخضار المشكل المقطع والحبهان والقرنفل يتشوحوا ثم اضع الارز ونقلب كله مع بعض كويس ثم نضع الماء ونتركه يستوى عادى
 
أعلى