- إنضم
- 21 نوفمبر 2009
- المشاركات
- 30,377
- مستوى التفاعل
- 2,099
- النقاط
- 0
- الإقامة
- Je rêve que je suis un papillon
مقرمشـــــــــــــات...!!!
مقرمشات حادقة
المقادير
8 معالق مائدة زبدة غير مملحة
1/8 كوب سميد ناعم
3/4 كوب دقيق متعدد الإستعمالات + 1/8 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
و انا انصح بدقيق ماركة الخمس نجوم
بيضة
1/4 كوب جبنة رومى مبشورة او بارميزان
1/8 كوب بسطرمة مفرومة ناعم
1/8 كوب اعشاب مفرومة صغير (زعتر-روز مارى-بقدونس-ميرمية)
فلفل اسود حسب الرغبة
الطريقة
سيحى الزبدة و اتركيها تهدأ خالص على جنب
ابدأى اخلطى الدقيق و السميد و البسطرمة و الجبنة و الأعشاب
والفلفل
اضيفى البيضة و الزبدة السايحة بعد ما بردت
و اعجنى كويس
شكليها على هيئة اسطوانة
و لفيها فى سوليفان و حطيها فى التلاجة لمدة 12 ساعة او اقل شوية لو حبيتى
سخنى الفرن
و طلعيها من التلاجة و قطعيها ترنشات
الكمية دى المفروض تديكى 30 قطعة
سمك كل منها 1/2 سم
اخبزيها من 10 - 15 دقيقة
او لغاية ماتبقى بنى فاتح من على الأطراف
مقرمشات حادقة
المقادير
8 معالق مائدة زبدة غير مملحة
1/8 كوب سميد ناعم
3/4 كوب دقيق متعدد الإستعمالات + 1/8 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
و انا انصح بدقيق ماركة الخمس نجوم
بيضة
1/4 كوب جبنة رومى مبشورة او بارميزان
1/8 كوب بسطرمة مفرومة ناعم
1/8 كوب اعشاب مفرومة صغير (زعتر-روز مارى-بقدونس-ميرمية)
فلفل اسود حسب الرغبة
الطريقة
سيحى الزبدة و اتركيها تهدأ خالص على جنب
ابدأى اخلطى الدقيق و السميد و البسطرمة و الجبنة و الأعشاب
والفلفل
اضيفى البيضة و الزبدة السايحة بعد ما بردت
و اعجنى كويس
شكليها على هيئة اسطوانة
و لفيها فى سوليفان و حطيها فى التلاجة لمدة 12 ساعة او اقل شوية لو حبيتى
سخنى الفرن
و طلعيها من التلاجة و قطعيها ترنشات
الكمية دى المفروض تديكى 30 قطعة
سمك كل منها 1/2 سم
اخبزيها من 10 - 15 دقيقة
او لغاية ماتبقى بنى فاتح من على الأطراف