للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


8860576138.jpg




هضبط معكم مقادير وجبة لمن يحبها
قرنبيط بالطماطم
المقادير
قرنبيطة تاخدى الزهرات اللى فيها وتخللى الباقى هههههههههه او تقطعية مربعات بعد تقشيرة
كيلو طماطم معصورة
بصلة حلقات مقسمة كل حلقة 4 اقسام
ملعقة ثوم مفرى
ملعقة زيت
عصير ليمونة
بقدونس للتجميل على الوجه
الطريقة
- تغلى القرنبيطة وتضعيها بمصفاة تحتها حلة ماء بتغلى او تغلى ماء وتضعى فيه القرنبيطة 3 دقائق فقط وتنشيلها وتقطعيها وردات

- تحمرى البصلة حتى الاصفرار ف الزيت تضيفى الثوم حتى يصفر ثم الطماطم المعصورة
-تتسبك تضعى القرنبيطة المقطعة وردات المسلوقة تغلى توطى عليها وتغطيها
-قرب السواء تعصرى ليمونة عليها
-تجمل ببقدونس مقطع على الوجة
-تقدم مع خبز او ارز ابيض
الف هنا وشفا


ملحوظة
طبعا باللحم المفروم روعة بس صايمين احنا الان ههههههههههههه
الفاطرين يعملوها بعصاج اللحم المفروم




=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



3248283741.jpg






البطاطس المقرمشة بالبابريكا

المقادير

2 ثمرة بطاطس مقشرة ومغسولة ومقطعة أصابع

ملح

نصف ملعقة صغيرة كركم

كوب دقيق

2 ملعقة كبيرة بيكينج بودر

نصف ملعقة كبيرة بابريكا

الطريقة

أخلط الدقيق والبيكينج بودر والبابريكا والكركم والملح مع قليل ماء لتمتزج المقادير (تخن الطحينة )

نضع البطاطس المقطعة في الخليط وتترك نصف ساعة

تحمر البطاطس في زيت ساخن حتى تصبح ذهبية اللون وتقدم

منقولة ومجرباها روعة

=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


827164626.jpg





فيه حاجة كلكم عارفينها مفيدة جدا وعشاء لذيذ خفيف ورخيص رغم قيمته الغذائية
البطاطا الحلوة المشوية
هقول لكم طريقتى فيها بتتطلع روعة
البطاطا نوعين
نوع ابيض من الداخل ونوع اصفر من الداخل
النوع الثانى اعلى حلاوة
الطريقة
-تغسلى البطاطا بفرشاة لتمحى عنها الاتربة والطين
-تجهزى شبكة الفرن وتحتها صينية مملوءة لمنتصفها بالماء
او ممكن وضع الماء بالصينية اللى تحت شيكة الفرن
- تسخنى الفرن 10 دقائق على درجة 250
-ترصى البطاطا
-بعد ساعة تقلبيها على الوجة الاخر
-تاخد بالضبط ساعتين بالفرن
-بتطلع مشوية تحفة
الف هنا
حبيت افكركم بها واكيد كلكم تعرفوها

معلومة
تحتوي البطاطا الحلوة على فيتامينات (أ ،ب، ج)، والإضافة إلى البروتينات حيث كل نصف كوب من البطاطا يحتوي على غرامين من البروتين، وتتكون الحبة من الألياف وحمض الفوليك ومعادن الكالسيوم والمغنيسيوم والبوتاسيوم، وتعتبر البطاطا بما تحتويه من فيتامين أ الغذاء الأول المفيد جداً في حالات الحمل، أي يعمل على نمو الجنين بشكل سليم، وتشكل غذاء قيّم يقدم للأطفال من سن السّتة أشهر وما فوق.

=



















=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


الفول المدمس بكل مشتملاته


4711980642.jpg



4716240484.jpg


البوست ده مهم لمحبى الفول المصرى
لية يبقى نفسك فى الفول لما ممكن تعمله بكل مشتملاتة بالوقت الذى تحبه ؟؟؟؟؟؟؟؟
الفول المدمس
كيس فول الضحى او فايز السوهاجى هما الاجود
- تنقع الفول بعد تنقيته لمدة 4 - 6 ساعات
-يوضع بقدرة مناسبة مع ماء يغطية ب 4 قيراط
- يغلى على النار

- فية تريكة هنا ضعى عصير ليمونتين على الفول دول بيحتفظوا باللون الفاتح الجميل للفول

-تضعيه فوق الدماسة الكهرباء وتنسية 6 ساعات
انا بعمله من بليل نفطر فيه صباحا روعة وانسى اضافة اى اضافة


+


24922429.jpg


الباذنجان المخلل
المقادير
1 كيلو باذنجان عروس
ربع كيلو فلفل حامى
ملعقة ونصف كبيرة ثوم مدقوق
ملح - شطة - ملعقتين شوربة خل - عصير 2 ليمون - ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة
يمكن اضافة نصف حزمة كسبرة خضراء مقطعة رفيع لخلطة الثوم بتخليه روعة الروعة

الطريقة
-الخلطة كلها ( ملعقة ونصف كبيرة ثوم مدقوق
ملح - شطة - ملعقتين شوربة خل - عصير 2 ليمون - ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة ) بضربها بالخلاط او الكبة لتكون ناعمة وممتازة
-يزال العنق الاخضر للباذنجان
- اقلى الباذنجان كلة بعد ازاله راسة الخضراء يا دوب يبدا يفتح
- اتركية يبرد ابعديه عن اى ماء
-اخلطى خلطة الحشو ملعقة ونصف ثوم مدقوق
ملح - شطة - ملعقتين شوربة خل - عصير 2 ليمون
افتحى كل باذنجانة واحشيها (حوالى ربع ملعقة شاى من خلطة الثوم السابقة ) بالمثل فى الفلفل الحامى
- رصية فى وعاء صينى
-اسقية ببواقى الخل والخلطة
الصورة من مطبخى


+


2469120961.jpg




ااطماطم المخلله
تقطعى الطماطم شرائح او مربعات وتضيفى عليهم الخلطة السابقة للباذنجان المخلل
+




2900616833.png




الشطيطة
انا مدمنة شطة ما علينا
كنت اشتريها جاهزة لكنها كانت مش مضبوطة
عند الاكل اخد ملعقة منه واضع عليها نقطتين زيت ذرة وعصير نصف ليمونة
شطيطة الفلفل الحار
المقادير
ربع كيلو فلفل أخضر حار او احمر هو الافضل مقطع مربعات رفيعة او بالكبة تترك ببذورها
5 فص ثوم او ربع ملعقة ثوم مفرى
3 ملعقة كبيرة خل أبيض
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
1كوب صلصة الطماطم
ملح
كمون
الطريقة
،- يفرم الثوم ويمزج مع والملح والكمون جيداً.
-. نضع الزيت على النار ثم نضيف اليه الثوم المفروم.
-يترك قليلا على النار حتى يصفر ثم نضيف الخل.
- يترك قليلا على النار ثم نغسل الفلفل ويوضع على المقدار السابق مع اضافة الطماطم.
- يغطى جيدا ويترك على النار لمدة 10 دقائق وبالهنا والشفا.
بارد وسخن روعة بالحالتين
بجانب المشويات لو فاطرين
+


5459004170.jpg





بصل اخضر


+


8134904908.jpg



عيش مفقع

الوصفة بايدك وانتى فى مطبخك



https://www.youtube.com/watch?v=4INPyfZqP6M&ab_channel=مشمنقول


=








 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



2330527864.jpg





لمحبى اللوبيا المدمسة
- افضل انواع اللوبيا المصرى الصغيرة الضحى او فايز السوهاجى بتكون متنقية
- انقعى اللوبيا فى ماء يغطيها 4- 6 ساعات
-للتخلص من الغازات
ارمى ماء النقع
اول ماء مغلى ارميه وضعى ماء مغلى يغطى اللوبيا
- تقشرى بصلة وتضعيها صحيحة
-ورقة لورا واحدة
- بعدما يغلى تهدائى النار عليها حتى تستوى
-تقدم مع اضافة ملح وكمون وشطة وملعقة بقدونس مفرى وزيت
=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
فهرس للموضوع تبعا للصفحات




صفحة 36


- صينية بطاطس بورية باللحمة المفرومة

- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع

- اكثر من طبخة لحمة مسبكة

- تريكات الوفلز waffles

- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش اروع من كنتاكى

- فيديو هام لمحبى القطايف

- تريكاتى لكيكة الزبادى صينية 26










صفحة 35

- باذنجان مقلى مقرمش بدون ما يشرب زيت
- شيبسى بالشطة واليمون كمان بالكاتشاب
- تشيكن بوب كورن
- الة تقطيع السلطة و الشيبسى نايسر اند دايسر
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور
- قرنبيط بالطماطم

- البطاطس المقرمشة بالبابريكا

- البطاطا المشوية فى الفرن

- الفول المدمس بكل مستلزماته

- اللوبيا المدمسة

صفحة 34

- كاليمارى مقرمقش روعة
- تخليل اللفت - ديسمبر
- حلويات المولد من صنع ايديكى
السمسمية

- الحمصية
- الفولية او البندقية او اللوزية
- الجوزية
- المشبك فى المنزل
- شكلمة جوز الهند
- النوجا بالمكسرات
- عمل الفولية والحمصية والسمسمية والفستقية واللوزية


صفحة 33

-نجرسكو بالفراخ

- ارز بدبس الرمان الاسود
- اومليت بالجبنة الرومى والزيتون والفلفل الحامى
- سمك فيلية بطريقة جديدة جميل جدا
- الترمس
- لب عباد الشمس وطريقة تحميص كل انواع اللب تسالى بدون زيادة فى الوزن
- الخضار النىء فى نىء بطعم خرافى ومقادير هتعجبكم
- ارز مفلفل ريجيم
- مكرونة بالتونة بتريكاتى الخاصة
- طريقة جميلة جدا للجمبرى المقلى المقرمش




صفحة 32

-سلق اللحم الضانى
- الاسباجتى بطريقتى
- تركيبة كنتاكي السرية
- العيش الفينو
- جبلى بالموز
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- مكعبات مرقة دجاج من صنع ايديكى رووووووووووووووعة
- روووووووووووووووووعة اسهل طريقة لتفصيص الرمان - فيديو
- العاشوراء
-


صفحة 31
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
-طاجن بامية باللحمة الضاني
-شوى الضان بطريقة سهلة
-ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
- طريقة هبة عريان بالحقن للرومى
- طاجن سمك بالفريك







صفحة 30
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى

- · لازانيا
- البـــــــاســـــــــتـــــــا الايطاليه
-الـــدجـــــاج الـــمـــتــــبـــل بالـــبـــهــــارات الايـــطــــالــــيــــه مــع الــفـــيـــتــــوتـــشـــيـــنـــى

- الدوريتوس “Doritos” فى المنزل بوصفة بسيطة وسهلة
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طريقة تحويل الزبدة الى سمن





صفحة 29
-بطاطس مشوية بقشرها فى الفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- طريقة جميلة ل لسان العصفور
- دجاج تكا
- كفتة الارز على طريقتى روعة ... كفتة داود باشا
- اللانشون لحم
- أحلي لانشون فراخ.........في المنزل
- خلطة روعة للبانية من الصديقة عبير فوزى
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق






صفحة 28
- شطيطة الفلفل الحار
-خضار نى ف نى بطريقتى
- ارز مفلفل باقل زيت او سمنة
- ورق عنب مكعبات لمن يحب تجربته
- ملوخية ناشفة روعة بطريقتى
- شوربة البصل

- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم

- الة تقطيع الخضر مع فيديو نايسر اند دايسر




صفحة 27

-محشى ورق العنب

-اسرع والذ طريقة ل ليمون منعش


- جبنة بطماطم وفلفل حامى وليمون

- لمحبى السلطة الخضراء نايسر دايسر

- اسهل واروع فراخ بالزعتر وحلقات البصل ومربعات الطماطم فى الفرن

- مكسرات مع السودانى
- مكرونة بالتونة والفلفل الاخضر والالوان







صفحة 26

- فطير بالسكر

- صينية البطاطس مربعات

- تمر هندى

- دماسة الفول الكهربائية

- شيتوس

- اطباق من الفول المدمس


صفحة 25

- فرم الثوم للتخزين سنة كاملة
- جل مطهر ومنظف رائحتة فوق الروعة
- افكار روعة للفراولة
- بطاطس منفوخة روعة
- كفتة لحم فى الفرن
- حواوشى بالفول صويا صيامى
- كول سلو باسهل طريقة
- بيتزا هت

-بامية ويكا






صفحة 24

- عمل الـ"كاتشاب" بخطوات بسيطة ومواد طبيعية:

- عدس اصفر

- لكل انواع المشاوى والبانية حتى الديك الرومى تتبيلة واحدة

- القلقاس بالخضرة

- بطة محشية فريك

- اختراع للمحاشى

- كفتة البطاطس الصيامي

- كفتة داود باشا صيامى

- كفتة العدس الصيامي

- ملوخية روعة لا تسقط ومضبوطة




صفحة 23

- مخلل خيار وفلفل حامى
- مخلل الزيتون الاخضر
-الكريم كراميل
- الارز المعمر روعة
- قرنبيط مقلى بدون بيض
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- صنع حلوي المولد بيديك
- الديك الرومي بالفرن

- طريقة تقديم وتقطيع الديك الرومى

-جمبري مشوي علي الفحم





صفحة 22
- عدة طرق للضانى
- الكفتة المشوية كالحاتى روعة وسهلة جدا
- الذ كباب : الطريقة المثلى للشواء

- فراخ مشوية بالفرن بطريقة جديدة
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- افكار للساندوتشات
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة





صفحة 21
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- الشيتوس في البيت
- سلطة الرنجة
- صينيه سردين فى الفرن
- كفتة السمك اللذيذه
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- طرق مبتكرة فى عشق المانجو وتقديمة
- الفتة المصرى - تريكات خاصة
- السبيط المقلى المقرمش



صفحة 20
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- اكثر من طريقة ل عمل كبدة لذيذة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- بطاطس مشويه
- فول بالسجق
- شوربة سى فود - فواكة البحر
- فاهيتا الدجاج بطريقة سهلة
- طرق مبتكرة لتمر رمضان


صفحة 19

- سلطة سيزر
- صينية خضار سوتيه بالفرن
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام بالفريك بطريقتى
- طاجن الكبد والقوانص
- البفتيك
- المحشى
- البطاطس المحمرة
- فول نابت روووووووووووعة



صفحة 18
- كفتة الارز على طريقتى روعة - كفتة داود باشا
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك فراولة
- تريكات الكشرى
- تريكات الحواوشى
- باذنجان مخلل
- البطاطس المنفوخه لذيذه
- مخلل ليمون معصفر
- شاورما لحمة روعة ياريت تجربوها
- ثومية الشاورما





صفحة 17

- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- بالفراخ كاملة : كنتاكى بالضبط
- كول سلو
- فول بالطماطم المصري
- الكبدة
- كبدة محمرة
- شياطة الارز
- الارز المفلفل
- الحلبسه (حمص الشام
- صينيه سردين فى الفرن



صفحة 16

- تريكات المحشى
- مسقعة صيامى
- شاورما المشروم
- حواوشى المشروم نباتى
- باذنجان مخلل
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- القطايف
- الكنافة بالكريمة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة









=

=======











صينية بطاطس بوريه



1511860247.jpg






صينية بطاطس بوريه

1 كيلو بطاطس
نصف كيلو لحم مفروم
بشر 2 طماطماية للعصاج
نصف كوب حليب السائل او علبة كريمة لبانى 200 جم
1 بيضة
2 بصل
3 فص ثوم، مفروم او ربع ملعقة ثوم مفرى
بقسماط أو دقيق
1ملعقة صغيره سمنة، او زبده
1ملعقة صغيره ملح
فلفل أسود حسب الرغبه


الطريقة

. تسلق البطاطس جيدا وتقشر وتوضع بإناء.

. نقوم بهرس البطاطس في ماكينة الهرس او يدويا بهراسة البطاطس او بالكبة

. نضيف الحليب و نصف ملعقة سمن او زبده لكي تصيح كالعجينه.

. نبشر بصله ونضعها مع خليط البطاطس المهروسه.

. ثم نضع الثوم المفروم والملح والفلفل والبهار والكمون ونتذوقها حتى نتأكد من مذاقها.

. نضع بصله مبشوره في قدر مع السمن على النار ونقلب ثم نضع عليه اللحم المفروم ونضيف له الملح والفلفل والبهار ونقلب ثم اضيفى شر 2 صملطماية للعصاج حتى يصبح عصاج.

- نحضر صينيه ونقوم بدهانها بالسمن او الزبده ونضع فوقها طبقه من البقسماط.

- نأخذ بعض من الخليط ونقوم بفرده بشكل طبقه على الصينيه ويمكن استخدام بعض السمن لتسهيل الفرد.

- نضع اللحم المفروم على طبقة البطاطس ثم نضع باقي الكميه من البطاطس ونقوم بفردها على طبقة اللحم الفروم.

-. نأخذ صفار البيضه ونفرده على الصينيه ثم يرش البقسماط عليه.




- دخلي الصينية فرن شديد الحرارة لمدة ربع ساعة أو 10 دقائق على درجة 200، ثم أخفضيها إلى 180 واتركيها لمدة ربع ساعة أو ثلث ساعة أخرى




https://www.youtube.com/watch?v=TBNa0s4MqA0&t=24s&ab_channel=مشمنقول_الوصفةبايدكعلىموبيلكفىمطبخك



=​
 
التعديل الأخير:

كليماندوس

محتاج صلواتكم
إنضم
28 سبتمبر 2011
المشاركات
2,705
مستوى التفاعل
552
النقاط
0
يا خبر .. يا خبر ...

دا انا على كيدا اقل من الصفر اللى على الشمال

حاضر - فى اقرب وقت حا " انقش " كل اللى هنا بملف ورد و اعينه عندى

جوعتينى ...

كملى كملى - عندك ايه تانى ..
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


7860737065.gif





عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
المقادير
كيس عدس بجبة فايز السوهاجى او الضحى
ربع ملعقة ثوم مفرى
ماء يغطى العدس

الطريقة
- هنا الخدعة : للون افضل فاتح للعدس بجبة اغلى الماء وهو بيبقلل ضعى العدس المتنقى المغسول
- تتركية يغلى
-تهدى النار
-قرب السواء تضعى ربع ملعقة الثوم المفرى
-لما يتم سواة تضعى علية كمون وشطة وزيت
والف هنا وشفا




=

 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


4174214992.jpg







عاوزة اقول لكم على طريقة حلوة تريحكم
لحمة الجيش ممتازة جدا
واروع اجزائها العروق
الدهون فى العرق بعمل بيها صنينة بطاطس
واقطع الباقى ترنشات
باجهز اكتر من طبخة بيوم واحد
قولتيللى ازاى
باخد 3 كيلو مثلا اقطعهم
2 بصلة حلقات مقطعة 4 اجزاء
عصير 2 كيلو طماطم (كيلو الطماطم = 5 ثمرة طماطم )
ملعقتين سمنة

اسلق اللحم المقطع لاستفاد بالشوربة واضمن السواء لنصف سواء
احمر البصلة حتى اللون الذهبى
اضع اللحم المقطع حتى يشرب مائة
عصير 2 كيلو طماطم
اضيف شوربة لو احتاجت
حتى تتسبك
اطفى
اتركة يبرد قليلا
اقسمة على عدد الطبخات
فى علب او اكياس
واجمدها بالفريزر

بحضر الخضر او اشتريها مجمدة اروعها بسمة


عند الحاجة
ليلتها اضع اللحم المسبك يفك بالثلاجة
اسخن اللحم المسبك
اضع فيه الخضار
حتى يستوى على نار هادئة
التحضير بالطريقة دى للغداء حوالى 10 دقائق
ينفعكم لو مشغولين او فى رمضان
بالف هنا وشفا



=


 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

وفلز
waffles


14359026_10205637504657342_7163289848446534180_n.jpg





13428025_10205073465756722_4093648503755304273_n.jpg




5665497928.jpg



1639467147.jpg





اخدت الايزو من ذواق متخصص waffles
المقادير الاضبط مع اضافات من عندى
تريكات الوفلز هههههههههههههههههه
2 كوب دقيق
باكو بكنج بودر كوكس
2 ملعقة كبيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة ملح
رشة خفيفة قرفة مفرية ناعم
كوب وثلثين لبن (1+ 2÷3)
ثلث كوب زبدة صفراء مسالة يبرد
2 بيضة
2 باكو فانيليا كوكس او ملعقة صغيرة فانيليا سائلة

الطريقة
-التريكة هنا : فى الخلاط اضربى البيض مع الفانيليا
-اضيفى للبيض (فى الخلاط ) اللبن والزبدة السايحة واضربية جيدا بالخلاط (لو خلاطك كبير يمكن ضرب كل المقادير بالخلاط )
- ضعى الدقيق والسكر والملح والقرفة والبكنج بودر بوعاء اخر وقلبيهم
-اعملى حفرة بوسط الدقيق
-صبى خليط الخلاط البيض واللبن والزبدة المربوب بالحفرة
- بالعجانة او بمضرب سلك قلبيه
-اتركية يرتاح قليلا
- ضعى فيشة جهاز الوفلز بالكهرباء
-تعطيكى علامة خضراء حين تسخن
-بفرشاة ادهنى الجهاز بالزبدة قبل وضع العجينة
-بالراحة تضعى العجين بكبشة او دورق حوالى 2 كبشة لاحظى الفرد وابعدى عن الاطراف
- اقفلى جهاز الوفلز بدون قفل لتسمحى بانتفاخ الوفلز
-هيعطيكى نور اخضر عند سواه ترفعية بملعقة سيليكون او خشب حتى لا تجرحى التيفال للجهاز
-تريكة تانى فى كسرولة تضعى الشيكولاتة النوتلا وتسخنى وعاء اكبر تضعى فيه وعاء النوتلا السابق
حمام مائى يعنى لتسيح الشيكولا ويسهل فردها وطعم افضل
-يضاف صوص فراولة - صوص كراميل - موز مقطع شرائح رفيعة -كريم شانتية او ايس كريم
اوعى حد يكون بيعمل ريجيم ههههههههههههههه




بالهنا والشفا


اله الوفلز 175 جنية تقريبا اشتروها لى ولادى من رويال هاوس ميريلاند مصر الجديدة
لم يذكروا سعرها انا شفته بالنت







=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



6148546733.jpg







تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش اروع من كنتاكى

المقادير
ربع كيلو صدور دجاج مقطعة مكعبات صغيرة
بيضة
كوب زبادى او نصف كوب لبن رايب
كوب دقيق
بهارات دجاج او اسبايسى كامينا الازرق فرايد تشيكن لو هتشتخدمى خلطة اسبايسى لا تحتاجى اضافة ملح او بهار
ملح - فلفل - ملعقة بصل بودرة - ملعقة ثوم بودرة - نصف ملعقة شطة


كوب بقسماط
2 ملعقة كورن فليكس مطحون
ربع ملعقة سكر


الطريقة

- خلطة اسبايسى فرايد تشيكن مع نصف كوب دقيق او
كوب دقيق مع بهارات دجاج -ملح - فلفل - ملعقة بصل بودرة - ملعقة ثوم بودرة - نصف ملعقة شطة
فى طبق

- البيض واللبن اخفقيهم معا فى طبق

- البقسماط مع الكورن فليكس فى طبق

- بصى الخدعة
- تحضرى 2 كيس نظيف كبير
تضعى مكونات الطبق الاول (خلطة اسبايسى فرايد تشيكن مع نصف كوب دقيق او
كوب دقيق مع بهارات دجاج -ملح - فلفل - ملعقة بصل بودرة - ملعقة ثوم بودرة - نصف ملعقة شطة
فى طبق )
فى كيس
وتضعى فيه مربعات الدجاج وتغلقى بيدك الكيس و ترجية لتتغطى القطع بالدقيق
ثم تغمسى القطع المغطاة بالدقيق فى طبق البيض واللبن
ثم تضعى البقسماط والكورن فلكس فى كيس نظيف وتضعى المربعات وتغلقى الكيس بيدك و ترجيها
لتتكون كور البوب كورن

-لاحظى كور صغيرة عند اى التصاق فكية لكور صغيرة
- تضعى الكيس بالفريزر ربع ساعة او نصف ساعة بالثلاجة ليمسك الغلاف على الدجاج

-تحضرى تسخنى زيت غزير يغطى البوب كورن
- تنزلى الكور كورة كورة فى الزيت بعدما سخن جدا وتهدئى النار
-حتى لون ذهبى بيكون مثل الصورة تماما


الف هنا وشفا ولادك هيعشقوا هذا الصنف



https://www.youtube.com/watch?v=WmDnk24aYrU&t=23s&ab_channel=مشمنقول_الوصفةبايدكعلىموبيلكفىمطبخك

=



 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


14517361_10205754819510140_8256084049048999364_n.jpg






3530377522.jpg





نييجى بقى للكلام المهم
طبعا الوجبات الثقيلة بالغذاء بالعشاء فاكهة او كيك ولبن او زبادى وجبنة وزيتون
تريكاتى لكيكة الزبادى
المقادير لمقاس صينية 26
4 بيضات
فانيليا
2 كوب زبادى (علبة الزبادى الواحدة 105 جرام )
2 ملعقة سمنة كبيرة
2 باكو بكنج بودر كوكس او ملعقة كبيرة بكنج بودر او 4 ملاعق صغيرة مملوءة بكنج بودر
2 كوب دقيق
كوب سكر
نصف كوب نشا او 2 باكو نشا 50 جم
بشر برتقالة بدون العصير
الطريقة
- السمنة تضربيها مع السكر بمضرب السلك حتى تصير كالقشدة
- ينخل الدقيق مع النشا مع البكنج بودر فى وعاء عميق

- بصى التريكة : فى الخلاط
تضعى البيض تضربية مع الفانيليا وبشر البرتقالة
تضيفى الزبادى وتضربيهم بالخلاط

- تضيفى السوائل بالخلاط بشويش مع التقليب على السكر والسمنة ثم الدقيق والبكنج بودر والنشا بالمضرب السلك او بالمضرب الكهربائى
- تدهنى الصينية 26 بالسمنة والدقيق وتضعى الكيكة
- تولعى الفرن على 180 لمدة 10 دقائق
- تضعى الكيكة وتستوى فى 30 - 45 دقيقة
-يختبر السواء بسكينة تغرز فيها لو طلعت بدون عجينة تبقى استوت

ملحوظة
يمكن ان تخلطى كمية من العجين بكاكاو ( لو هاتعمليها بالكاكاو شيلى معلقتين دقيق واستبدليهم بكاكاو بودر )
وتضعى ببعض الخليط بعد وضعه بالصينية كديكور
---------------------------------------------------------

بيض اكثر هشاشة افضل


المكونات

2 كوب دقيق منخول
1 باكو بيكينج بودر
1/4 1 كوب سكر
1 كوب سمن
7 بيضات
1 باكو فانيليا
1 كوب زبادي نستلة
2 ملعقة كبيرة نسكويك



طريقة التحضير

سخني الفرن مسبقاً على درجة حرارة 180، وادهني صينية مقاس 26 بقليل من الدقيق والزبدة.
اخلطي الدقيق مع البيكينج بودر في وعاء بمفردهم .. اتركيهم جانباً.
في العجان، اضربي السكر مع الزبدة جيداً، حتى يذوب السكر تماماً وتحصلين على خليط كريمي.
قومي بإضافة البيض والفانيليا إلى خليط السكر والزبدة، واستمري في الخفق لمدة 5 دقائق.
أضيفي زبادي نستلة إلى الخليط السابق، وامزجي جيداً، ثم أضيفي خليط الدقيق والبيكينج بودر بالتدريج على الخليط السابق، واستمري في المزج.
اسكبي 3/4 من مقدار العجينة في الصينية سابقة التجهيز .. اضيفي النسكويك على 1/4 العجينة المتبقي واخلطيهم جيداً، ثم ضعيها على العجينة السادة.
باستخدام طرف ملعقة خشبية، قومي برسم دوامات في العجينة حتى تتداخل سوياً.
لا تقومي بخلط العجينة أكثر من اللازم حتى لا تفقدين الشكل الجمالي المطلوب.
ضعي الصينية في الفرن لمدة 30 دقيقة أو حتى تتأكدين من النضج، وذلك بإدخال خلة أسنان في منتصف الكيكة وإذا خرجت نظيفة فهذا يعني أن الكيكة قد نضجت.







=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



فهرس للموضوع تبعا للصفحات

صفحة 38
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )



صفحة 37

- كورن دوج

- كيكة الشيكولاتة

- كيكة البرتقال
- تقطيع كرنب الكول سلو فيديو

- الكول سلو كتابة وفيديو

- كنتاكى بالضبط

- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى

- شوية افكار للفراولة (12 فكرة )

- كيكة الفراولة



صفحة 36


- صينية بطاطس بورية باللحمة المفرومة

- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع

- اكثر من طبخة لحمة مسبكة

- تريكات الوفلز waffles

- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش اروع من كنتاكى

- فيديو هام لمحبى القطايف

- تريكاتى لكيكة الزبادى صينية 26










صفحة 35

- باذنجان مقلى مقرمش بدون ما يشرب زيت
- شيبسى بالشطة واليمون كمان بالكاتشاب
- تشيكن بوب كورن
- الة تقطيع السلطة و الشيبسى نايسر اند دايسر
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور
- قرنبيط بالطماطم

- البطاطس المقرمشة بالبابريكا

- البطاطا المشوية فى الفرن

- الفول المدمس بكل مستلزماته

- اللوبيا المدمسة

صفحة 34

- كاليمارى مقرمقش روعة
- تخليل اللفت - ديسمبر
- حلويات المولد من صنع ايديكى
السمسمية

- الحمصية
- الفولية او البندقية او اللوزية
- الجوزية
- المشبك فى المنزل
- شكلمة جوز الهند
- النوجا بالمكسرات
- عمل الفولية والحمصية والسمسمية والفستقية واللوزية


صفحة 33

-نجرسكو بالفراخ

- ارز بدبس الرمان الاسود
- اومليت بالجبنة الرومى والزيتون والفلفل الحامى
- سمك فيلية بطريقة جديدة جميل جدا
- الترمس
- لب عباد الشمس وطريقة تحميص كل انواع اللب تسالى بدون زيادة فى الوزن
- الخضار النىء فى نىء بطعم خرافى ومقادير هتعجبكم
- ارز مفلفل ريجيم
- مكرونة بالتونة بتريكاتى الخاصة
- طريقة جميلة جدا للجمبرى المقلى المقرمش




صفحة 32

-سلق اللحم الضانى
- الاسباجتى بطريقتى
- تركيبة كنتاكي السرية
- العيش الفينو
- جبلى بالموز
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- مكعبات مرقة دجاج من صنع ايديكى رووووووووووووووعة
- روووووووووووووووووعة اسهل طريقة لتفصيص الرمان - فيديو
- العاشوراء
-


صفحة 31
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
-طاجن بامية باللحمة الضاني
-شوى الضان بطريقة سهلة
-ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
- طريقة هبة عريان بالحقن للرومى
- طاجن سمك بالفريك







صفحة 30
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى

- · لازانيا
- البـــــــاســـــــــتـــــــا الايطاليه
-الـــدجـــــاج الـــمـــتــــبـــل بالـــبـــهــــارات الايـــطــــالــــيــــه مــع الــفـــيـــتــــوتـــشـــيـــنـــى

- الدوريتوس “Doritos” فى المنزل بوصفة بسيطة وسهلة
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طريقة تحويل الزبدة الى سمن





صفحة 29
-بطاطس مشوية بقشرها فى الفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- طريقة جميلة ل لسان العصفور
- دجاج تكا
- كفتة الارز على طريقتى روعة ... كفتة داود باشا
- اللانشون لحم
- أحلي لانشون فراخ.........في المنزل
- خلطة روعة للبانية من الصديقة عبير فوزى
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق






صفحة 28
- شطيطة الفلفل الحار
-خضار نى ف نى بطريقتى
- ارز مفلفل باقل زيت او سمنة
- ورق عنب مكعبات لمن يحب تجربته
- ملوخية ناشفة روعة بطريقتى
- شوربة البصل

- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم

- الة تقطيع الخضر مع فيديو نايسر اند دايسر




صفحة 27

-محشى ورق العنب

-اسرع والذ طريقة ل ليمون منعش


- جبنة بطماطم وفلفل حامى وليمون

- لمحبى السلطة الخضراء نايسر دايسر

- اسهل واروع فراخ بالزعتر وحلقات البصل ومربعات الطماطم فى الفرن

- مكسرات مع السودانى
- مكرونة بالتونة والفلفل الاخضر والالوان







صفحة 26

- فطير بالسكر

- صينية البطاطس مربعات

- تمر هندى

- دماسة الفول الكهربائية

- شيتوس

- اطباق من الفول المدمس


صفحة 25

- فرم الثوم للتخزين سنة كاملة
- جل مطهر ومنظف رائحتة فوق الروعة
- افكار روعة للفراولة
- بطاطس منفوخة روعة
- كفتة لحم فى الفرن
- حواوشى بالفول صويا صيامى
- كول سلو باسهل طريقة
- بيتزا هت

-بامية ويكا






صفحة 24

- عمل الـ"كاتشاب" بخطوات بسيطة ومواد طبيعية:

- عدس اصفر

- لكل انواع المشاوى والبانية حتى الديك الرومى تتبيلة واحدة

- القلقاس بالخضرة

- بطة محشية فريك

- اختراع للمحاشى

- كفتة البطاطس الصيامي

- كفتة داود باشا صيامى

- كفتة العدس الصيامي

- ملوخية روعة لا تسقط ومضبوطة




صفحة 23

- مخلل خيار وفلفل حامى
- مخلل الزيتون الاخضر
-الكريم كراميل
- الارز المعمر روعة
- قرنبيط مقلى بدون بيض
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- صنع حلوي المولد بيديك
- الديك الرومي بالفرن

- طريقة تقديم وتقطيع الديك الرومى

-جمبري مشوي علي الفحم





صفحة 22
- عدة طرق للضانى
- الكفتة المشوية كالحاتى روعة وسهلة جدا
- الذ كباب : الطريقة المثلى للشواء

- فراخ مشوية بالفرن بطريقة جديدة
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- افكار للساندوتشات
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة





صفحة 21
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- الشيتوس في البيت
- سلطة الرنجة
- صينيه سردين فى الفرن
- كفتة السمك اللذيذه
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- طرق مبتكرة فى عشق المانجو وتقديمة
- الفتة المصرى - تريكات خاصة
- السبيط المقلى المقرمش



صفحة 20
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- اكثر من طريقة ل عمل كبدة لذيذة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- بطاطس مشويه
- فول بالسجق
- شوربة سى فود - فواكة البحر
- فاهيتا الدجاج بطريقة سهلة
- طرق مبتكرة لتمر رمضان


صفحة 19

- سلطة سيزر
- صينية خضار سوتيه بالفرن
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام بالفريك بطريقتى
- طاجن الكبد والقوانص
- البفتيك
- المحشى
- البطاطس المحمرة
- فول نابت روووووووووووعة



صفحة 18
- كفتة الارز على طريقتى روعة - كفتة داود باشا
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك فراولة
- تريكات الكشرى
- تريكات الحواوشى
- باذنجان مخلل
- البطاطس المنفوخه لذيذه
- مخلل ليمون معصفر
- شاورما لحمة روعة ياريت تجربوها
- ثومية الشاورما





صفحة 17

- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- بالفراخ كاملة : كنتاكى بالضبط
- كول سلو
- فول بالطماطم المصري
- الكبدة
- كبدة محمرة
- شياطة الارز
- الارز المفلفل
- الحلبسه (حمص الشام
- صينيه سردين فى الفرن



صفحة 16

- تريكات المحشى
- مسقعة صيامى
- شاورما المشروم
- حواوشى المشروم نباتى
- باذنجان مخلل
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- القطايف
- الكنافة بالكريمة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة









=

=======
























7176495511.jpg




8022739151.jpg



9483751752.jpg




وجبة ظريفة جدا
كورن دوج
المقادير
نصف كوب دقيق ابيض
كوب دقيق ذرة
ربع ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة سكر
ملعقة صغيرة بابريكا
4 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
بيضة
كوب لبن
زيت قلى
هوت دوج كبيرمسلوق يقسم نصفين (بالضبط 10 هوت دوج تقسم نصفين تبقى 20 )


الطريقة

( فى الخلاط البيض والسوائل ثم الدقيق )

اخلطى دقيق مع ملح وفلفل و سكر و بيكنج بودر و بابريكا
ضيفى البيض و اللبن الى الخليط ويقلب جيدا
ضعى الهوت دوج فى عيدان الخشب ثم يغمس فى الخليط

حمري الهوت دوج فى الزيت حتى يكتسب اللون الذهبى و يقدم بالهنا









الصور من النت بيطلع زيها بالضبط






=




 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


1505000414.jpg





نييجى بقى للكلام المهم
كيكة الشيكولاتة
٢ بيضة
١ كوب سكر
١ كوب زيت
١ كوب حليب سائل
٣ ملعقة كبيرة كاكاو بودرة
كوب ونصف دقيق
١ ملعقة صغيره بايكنغ باودر
١ ملعقة صغيره فانيليا

الطريقة
- في الخلاط الكهربائي، يخلط الحليب، الزيت، السكر والكاكاو ثم يؤخذ منه كوب ويوضع في الثلاجة.

- يوضع البيض، الدقيق، البيكنج بودر والفانيليا على باقي الخليط ثم يخفق جيداً.

- يوضع الخليط في قالب أو صينية مدهونة بالزيت أو الزبدة.

- يوضع القالب في فرن محمى مسبقاً على 150 درجة.

-. يخرج من الفرن بعد إستوائه ويرضع كوب الخليط الذي رفع جانباً على الوجه و يمكن التزين حسب الذوق.





=










 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,471
مستوى التفاعل
218
النقاط
0
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

كيكة البرتقال
7976950579.jpg






كيكة البرتقال
2 كوب دقيق أبيض
2 باكو نشا (الباكو 50 جرام )
1كوب عصير برتقال
1 كوب سكر أبيض
4 بيض
3 ملعقة كبيرة زبدة، او كوب زيت ذرة
2 باكو بكنج بودر كوكس
نصف ملعقة كبيرة بشر قشرة برتقال
1 باكو او ، ملعقة صغيره فانيلا
رشة ملح
الطريقة
- يسخن الفرن علي درجة حرارة 160 - 180 درجة.

. تدهن صينية بالزبدة وترش بقليل من الدقيق ثم تترك جانباً.

. ينخل الدقيق ويضاف اليه البيكنج بودر مع رشة الملح والفانيليا ويترك جانباً.

. يخفق البيض والسكر بالمضرب الكهربائي جيدا بسرعة متوسطة الي ان يصبح فاتح اللون، يضاف الزيت او الزبدة حسب الرغبة، عصير البرتقال وايضا قشر البرتقال ويخفق قليلاً.
(انا بضرب البيض ثم السكر والفانيليا والزبدة والبرتقال بالخلاط )

. يضاف الدقيق ثم النشا ويخفق قليلاً، يوضع الخليط في الصينية.

. تدخل الصينية إلى الفرن على حرارة 160 - 180 درجة لمدة 30 - 40 دقيقة
يختبر السواء بسكينة رفيعة او خلة اسنان تغرس لو طلعت بلا عجينة تبقى استوت



. تخرج الصينية من الفرن وتترك لتبرد ثم تقطع وتقدم.




=

 
التعديل الأخير:
أعلى