للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

184170850.jpg




تسالى بدون زيادة فى الوزن
تسلية خفيفة ومفيدة أثناء النهار أو أثناء مشاهدة التلفاز دون التعرض لزيادة الوزن، هل تريدين الابتعاد عن العديد من أمراض العصر.

إذن إليك حفنة من بذور دوار الشمس ،حيث أنها تعتبر مفيدة جداً لاحتوائه على:

المغنيسيوم: ربع كوب من بذور دوار الشمس يزود الجسم بثلث إحتياجاته من المغنيسيوم يومياً وهو المعدن الذي أثبتت العديد من الدراسات أنه يخفف حدة الربو ويخفض الضغط ويمنع موجات الصداع والشقيقة ويقلل الاصابة بالذبحة الصدرية والجلطة الدماغية ويعمل على إسترخاء الأعصاب والهدوء ومنع الإكتئاب، و يعتبر المغنيسيوم معدناً مهماً لصحة العظام ولتوليد الطاقة في الجسم.

فيتامين هـ: تعتبر بذور عين الشمس من أغنى الأغذية بفيتامين هـ، فتناول ربع كوب من بذور دوار الشمس تعطيك أكثر من 90% من إحتياجاتك من فيتامين هـ في ذلك اليوم، ولهذا الفيتامين خصائص صحية عجيبة فهو أهم فيتامين دهني مضاد للسموم ومضاد للإلتهابات، ويفيد في علاج بعض الأمراض مثل الربو والتهاب المفاصل والأمراض الروماتزمية، كما تبين أن فيتامين هـ يقلل الاصابة بسرطان القولون كما يقلل موجات حرارة الوجه التي تعاني منها النساء بعد سن الأربعين، ويساعد في منع مضاعفات السكري وهو مفيد في منع مشاكل القلب، حيث يمنع حدوث تصلب الشرايين.

السيلينيوم: يزود ربع كوب من بذور دوار الشمس الجسم بثلث احتياجاته من السيلينيوم في اليوم وهو معدن مهم لصحة الجسم فقد أثبتت العديد من الدراسات أن السلينيوم يقوي ويصلح جزئ DNA في الخلايا المريضة مما يمنع تطور الخلايا إلى خلايا سرطانية، كما أن السلينيوم يدخل في تركيب بعض البرويتينات التي تلعب دوراً مهماً في منع حدوث السرطان.

بالتالي من المفيد جداً تناول حفنة من بذور دوار الشمس كوجبة خفيفة صحية و مسلية يوميا.

http://boswtol.com/health-and-beauty/diet/14/March/16/289703/
-----------------------
طريقة تحميص البزر

يتم إحضار البزر بكميات كبيرة بإختلاف مصدرها و نوعها

يتم إحضار صاجة أو وعاء خاص لتحميص البزر
نضعه على النار ثم نحضر البزر و نضعه في الوعاء نحرص على تقليب البزر و تقليبه مدة ربع ساعة
و أثناء تقليب البزر نضع الملح و
نستمر بالتحريك سنلاحظ على لون الملح مال لونه إلى اللون البني المحروق و تنبعث رائحة عبقة من التحميص هناك يكون البزر قد تحمص ما يميز عملية التحميص هو إكتساب البزر الحرارة و يسمى بالزر الساخن و هذا ما نبحث عنه في فصل الشتاء خاصة .
طريقة أخرى للتحميص
يتم وضع البزر في وعاء تماما مثل الطريقة الأول
يتم إضافة الملح عندما يكون محلولاً بالماء و يتم تذويبه بالماء بمقدار فنجان صغير حتلا يصبح البزر لبداً و نستمر بعملية التحريك حتى تتبخر المياه و يبقى الملح ممزوجاً بالبزر نشير أيضاً للذي يريد أن يحمص أن تكون كمية الملح معقولة حتى لا يصبح البزر مملحاً جدأً ،

و لعشاق النكهات يتم إضافة الطعم الحامض أثناء تذويب الملح مع الماء و يتم إضافة الفلفل الأسود أيضا مع الملح المذاب للماء

http://mawdoo3.com/كيفية_تحميص_البزر

=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

3960552350.jpg




نييجى بقى للكلام المهم
الاختراع دة بتاعى للريجيم والاكل الصيامى
الخضار النىء فى نىء بطعم خرافى ومقادير هتعجبكم
احلى خضار نىء فى نىء الكوسة والفاصوليا الخضراء والبسلة بجزر
المقادير
كيلو خضار اللى يعجبك
بصلة كبيرة مقطعة حلقات مقسمة الحلقات 4 اجزاء
3 مرقة خضروات
كيلو طماطم مقشرة معصورة
الطريقة (هنا الخدعة )
- حمرى البصلة بقليل من الزيت او قلبيها بدون زيت
- اضيفى الخضار المجهز
-قلبية فى البصل 5 دقائق هيعطى طعم ولون افضل
- اضيفى عصير الطماطم المقشرة المضروبة بالخلاط بنصف كوب ماء
-تضيفى ماء مع عصير الطماطم يادوب الطماطم تغطى الخضار
- تضيفى 3 مرقة خضروات
-اول ما تغلى توطى عليها وتتركيها تنضج على الهادى
البوست القادم ارز مفلفل ريجيم

=


















=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
ارز مفلفل ريجيم



4621834652.jpg






ارز مفلفل ريجيم
2 كوب ارز مغسول ( افضل ارز فايز السوهاجى ثم الضحى ثم الساعة )
2 وربع ماء مغلى
ملعقة ملح
رشة فلفل اسود
ملعقة زيت صغيرة او بدون


الطريقة
- تاخدى ملعقة ارز غير مغسول تحمريها بملعقة الزيت او بدون حتى لون ذهبى
- تضيفى ال 2 وربع كوب ماء مغلى على الملعقة الارز المحمرة يا دوب يغلى
- تضعى الشياطة تحت الارز
-تضيفى بقية الارز المغسول
-تضعى ملعقة الملح ورشة الفلفل الاسود
-يغلى تقلبية وتوطى عليه وتغطيه ربع ساعة
بالهنا والشفا






=






 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


مكرونة بالتونة

4623142252.png





فيه اختراع تحفة هيعجبكم طعمه كمان وجبة غذائية متكاملة
مكرونة بالتونة بتريكاتى الخاصة
نصف كيس مكرونة كشرى او اسباجتى او لوالب
علبة تونة
عصير ليمونة
ملعقة صويا صوص
3 مرقة خضروات
فلفل رومى الوان يقطع مربعات
ممكن ملعقة زيتون اسود واخضر حلقات

الطريقة بصوا التريكات
- 3 كوب ماء يغلى تضعى نصف كيس المكرونة
-تضعى 3 مرقة خضروات
-تضعى زيت التونة على الماء والمكرونة
-ممكن فلفلة حامية تسلق مع المكرونة لتكهة حريفة بحبها
-تصفى المكرونة بلا غسلها بالماء
-تضيفى التونة عليها عصير الليمونة و الفلفل الرومى الالوان المربعات وملعقة صويا صوص وملعقة الزيتون المخلى حلقات
سهلة ولطيفة جدا
جربوها وقولوا لى رايكم




الصورة من النت الوصفة من اختراعى







=








 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
8529032245.jpg




طريقة جميلة جدا للجمبرى المقلى المقرمش منقولة وجربتها تحفة
كيلو جمبري كبير متقشر ومتنضف ومغسول كويس (المناهرى مميز الكيلو ب 80 جنية )

( توم مفروم ناعم - ملح - كمون ناعم - عصير أربع

ليمونات كبيرة - ملعقة كبيرة خل أبيض - ملعقة صغيرة كاري -

ملعقة كبيرة شطة حمرا )

دقيق أبيض ومعاه 2 ملعقة كورن فلاور أو نشا لزوم القرمشة

وملعقة صغيرة بكنج بودر وهم دول السر الخطيييييييييير

زيت للقلي
الطريقة
- تخلط مكونات التتبيلة بين القوسين وينقع فيها الجمبري لمدة لا
تقل عن 6 ساعات إن لم يكن أكثر

- ينشل الجمبري من مكونات التتبيلة ويصفي جيداً في مصفاة ضيقة

- تتركية لمدة ساعة في الثلاجة


- يخلط الدقيق مع النشا مع البكنج بودر في كيس ثلاجة


- تقلب ربع كمية الجمبري في الكيس ( ودي أسهل وأسرع طريقة

لتغطية الجمبري أو أي حاجة بتتقلي وحجمها صغير )


- بعد كده بأنزل الجمبري في مصفاه أو منخل أو ماشابه وأهزه

بخفة علشان أنزل الزيادة من الدقيق


- يقلى في الزيت الغزير السخن أوي وأهدي النار لغاية ماالجمبري لونه

يشقر وينضج

- أطلعه علي ورق مطبخ وأسيبه يصفي من الزيت الزيادة


يقدم مع ارز سمك



=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


السبيط المقلى المقرمش

6737338807.jpg







الجمبرى المقلى والكاليمارى يفوقوا مطاعم برة والنظافة طبعا بتكون 5555 نجوم
عاوزة اقول لكم على الكاليمارى - السبيط

السبيط المقلى المقرمش
المقادير:
كيلو سبيط متنظف كويس
نص كوب خل
دقيق و زيت للقلى
التتبيلة:
ثلاث فصوص ثوم مفروم
م ملح
م كمون
م بهارات
نص م شطة
ليمونة و اربع ملاعق خل
م ك دقيق مع ملعقة نشا مع نصف ملعقة بكنج بودر
الطريقة
بتقطعى السبيط الحجم اللى يناسبك و تنقعيه فى ماية و نص كوباية الخل لمدة ساعة ل ساعتين……
الخطوة دى مهمة لسببين اولهم الخل بيعمل على ازالة رائحة الزفارة و كمان بيعمل على سويي السبيط فا ميكونش جامد و انتى بتكاليه
التتبيله لازم يعود فيها مش اقل من ساعتين…..
بتحضرى الخلطة بتعتك
م ملح
نص م شطة
م كمون
م بهارات
نصف ملعقة ثوم بودرة
و ليمونة و 4 ملاعق الخل و اهم حاجة 3 فصوص التوم المفرومين
بتقلبى المكونات مع بعض و تحطى السبيط و تسيبيهم على الاقل ساعتين و يفضل اكتر من ساعتين قبل القلى
وقت القلى بتحضرى طبق فيه الدقيق و تاخدى واحدة واحدة تحطيها فى الدقيق
نصيحة امل اتركية جاهز للقلى لمدة نصف ساعة بالثلاجة او ربع ساعة بالفريزر لو مستعجلة ليثبت علية الدقيق ولا ينفصل وقت القلى
يقلى فى زيت غزير يغطية ويكون الزيت ساخن يستحب تغطية الإناء عشان بتترقع أثناء القلي
صفييه و قدمييه و بالهنا و الشفا
طلع فعلا زى الصورة دية
الصورة والوصفة مسموعة ومجربة من النت
=



=

 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة




45719568_10210404562110799_3945677482924965888_n.jpg


اللفت ظهر يا شباب ديسمبر 2015
عاوزة اقول لكم على تريكات اللفت
عملت
2 كيلو لفت متوسط
كل 3 مج ماء عليهم 1 ملعقة ملح كبيرة
شطة
ملعقة سكر صغيرة
ثمرة بنجر
فلفل حار قرون مقطعة 3 اجزاء
جزرة
يليق ايضا معه وردات قرنبيط وعروق الكرنب
يغلق 10 ايام ولا تفتحى عليه لو فتحتيه تضعيه بالثلاجة
ملحوظة
- لا يوضع خل بيهريه
- عند فتح المخلل لتقديمه تبدأ بعد أيام طبقة بيضاء بالظهور على سطح ماء المخلل ، وهي تكون بفعل تفاعل الهواء مع البكتيريا اللاهوائية المفيدة الموجود في المخلل بعد تخليله ، فلتقليل هذه السلبية أو المنع من ظهورها فبالإمكان وضه طبقة من الزيت على سطح العبوة ، أو إذا لم يكن الزيت مستساغاً فيمكن وضع العبوة جميعها في الثلاجة ، فالجو البارد من أنه أن يقلل من تفاعل بكتيريا المخلل مع الهواء الخارجي.
الصورة من النت لانى لسة عاملاة بيطلع بهذا الشكل









=

 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



1678818841.jpg





حلويات المولد من صنع ايديكى
السمسمية

المقادير:
- 2 كوب ونصف سمسم
- ملعقة كبيرة زيت
- كيلو سكر
- قليل من الماء البارد
- ملعقة صغيرة عصير ليمون

الطريقة :
- يوضع السكر في وعاء و يضاف إليه الماء ويرفع علي نار هادئة مع التقليب الجيد حتي يذوب السكر ثم يضاف عصير الليمون مع التقليب المستمر الى ان يبدأ فى الكرملة و يصبح لونه ذهبى فاتح ثم يرفع من على النار .

- يضاف السمسم مع التقليب بخفة حتي يختلط تماما ويدهن سطح رخامى بالزيت يصب عليه الخليط ويفرد بنشابة مدهونة جيدا بالزيت بسمك 1 سم ويقطع الى الاشكال المرغوبة ويترك الى ان يجف ويقدم .
وبالهناء والشفاء

 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

9457257790.jpg


حلويات المولد من صنع ايديكى

الحمصية

المقادير:
- 2 كوب ونصف حمص
- ملعقة كبيرة زيت
- كيلو سكر
- قليل من الماء البارد
- ملعقة صغيرة عصير ليمون

الطريقة :
- يوضع السكر في وعاء و يضاف إليه الماء ويرفع علي نار هادئة مع التقليب الجيد وحتي يذوب السكر ويضاف عصير الليمون مع التقليب المستمر الى ان يصل الى الكرملة واللون الذهبى الفاتح ثم يرفع من على النار .

- يضاف الحمص مع التقليب بخفة حتي يختلط تماما ويدهن سطح رخامى بالزيت يصب عليه الخليط ويفرد بنشابة مدهونة جيدا بالزيت بسمك 1 سم ويقطع الى الاشكال المرغوبة ويترك الى ان يجف ويقدم .
وبالهناء والشفاء












=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


4880541656.jpg



حلويات المولد من صنع ايديكى


الفولية او البندقية او اللوزية


المقادير:
- 2 كوب ونصف فول سودانى مقشر غير مملح
- ملعقة كبيرة زيت
- كيلو سكر
- قليل من الماء البارد
- ملعقة صغيرة عصير ليمون

الطريقة :
- يوضع السكر في وعاء و يضاف إليه الماء ويرفع علي نار هادئة مع التقليب الجيد وحتي يذوب السكر ويضاف عصير الليمون مع التقليب المستمر الى ان يصل الى الكرملة واللون الذهبى الفاتح ثم يرفع من على النار .

- يضاف البندق مع التقليب بخفة حتي يختلط تماما ويدهن سطح رخامى بالزيت يصب عليه الخليط ويفرد بنشابة مدهونة جيدا بالزيت بسمك 1 سم ويقطع الى الاشكال المرغوبة ويترك الى ان يجف ويقدم .
وبالهناء والشفاء




=


 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

9489967529.jpg



حلويات المولد من صنع ايديكى
الجوزية
المقادير :
- كوب الدقيق
- 2 كوب جوز هند
- كوب زيت ذره
- كوب فريش كريم
- علبه لبن مكثف
- كوب ماء
- 3 بيضات
- باكو بيكنج بودر

الطريقة :
- يخفق البيض ويضاف اليه اللبن المكثف والفريش كريم مع الضرب بمضرب ل
سلك
- يوضع جوز الهند والدقيق والبيكنج بودر ويضاف اليهم الزيت والماء ويخلطوا جيدا
- تجهز صينية مدهونة بالزيت ويصب فيها الخليط ويدخل فرن ساخن على درجه حراره 180 لمده 30 دقيقة
- تخرج الجوزية من الفرن وتترك لتبرد وتقطع قطع وتقدم ..
وبالهناء والشفاء





=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

3393711741.jpg







طريقة عمل المشبك فى المنزل
المقادير :
- كوب دقيق
- ½ كوب نشاء
- ½ ملعقه صغيره خميره جافة
أو
( قطعة خميرة بيرة بحجم عين الجمل تحلل فى قليل من الماء الدافئ وقليل من السكر)
- كوب ماء دافئ
- رشة ملح
- شراب سكرى " سيرب " ( 2 كوب سكر + 1 كوب ماء + عصير 1/2 ليمونه يرفعوا علي النار حتي ذوبان السكر و الغليان و تهدأ النار ويضاف ¼ ملعقة صغيرة من الفانيليا و يترك علي نار هادئه لمدة 10 دقائق ليثقل و يوضع بالثلاجه ليبرد )

الطريقه :
- توضع ملعقة صغيره سكر علي الخميره و القليل من الماء الدافئ و تترك لتختمر لمدة 15 دقيقة
- يوضع الدقيق و النشا والملح ويخلطوا جيدا ثم تضاف الخميرة
- يعجن الخليط بالماء الدافئ للحصول علي عجينه سائله نسبيا
- تترك العجينة لتختمر في مكان دافئ لمدة ساعه ونصف حتي يتضاعف حجمها
- توضع العجينه في كيس بلاستيك ويربط ويغلق جيدا ويقص احد اطرافه السفلية لتشكيل ثقب صغير نسبيا
- يوضع الزيت علي النار الى ان يسخن دون ان يغلى ، ثم يضغط على الكيس البلاستيك السابق اعداده لتخرج العجينة وتشكل الى دوائر متداخله
و ترش بالزيت الساخن فى وعاء التحمير و تقلب حتي تحمر من الجهتين
- يرفع المشبك من الزيت ويسقى بالسيرب البارد والثقيل ويقدم .
وبالهناء والشفاء



=



 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

8901536902.jpg





شكلمة جوز الهند
المقادير :
- 3 كوب جوز هند مبشور
- كوب ونصف سكر بودر
- ملعقة صغيرة فانيليا
- 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
- 6 بيضات
- كوب ونصف دقيق
- شربات حلوى "سيرب" ( كوب ونصف سكر + كوب وربع ماء + عصير نصف ليمونة + ¼ ملعقة صغيرة فانيليا )

الطريقة :
- يعد شربات الحلوى بأن يغلى السكر والماء وعصير الليمون حتى الوصول للقوام المناسب ثم تضاف الفانيليا ويرفع من على النار ويترك ليبرد
- يضرب البيض جيدا وتضاف الفانيليا والسكر ويضربوا جيدا حتى يغلظ القوام يضاف جوز الهند والدقيق المخلوط بالبيكنج بودر حتى تتكون عجينة
- تدهن صينية بالسمن جيدا
- تصب العجينة فى الصينية وتساوى باليد وتدخل الفرن حتى تنضج
- تسقى وهى ساخنة بالشربات البارد وتترك حتى تتشرب تماما ثم تقطع .
وبالهناء والشفاء











=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


507111428.jpg



النوجا بالمكسرات
المقادير :
- كوب ونصف لوز مقشر
- ½ كوب بندق مقشر
- ½ كوب فستق مقشر
- 2 كوب عسل جلوكوز
- 2 كوب الا ملعقة كبيرة سكر+ ½ كوب وملعقة كبيرة من الماء + عصير ½ ليمونة + ¼ ملعقة صغيرة فانيليا لعمل سيرب
- عصير ليمونة
- كوب وربع عسل أبيض
- 2 بياض بيض
- ملعقة صغيرة فانيليا

الطريقة :
- توضع المكسرات فى مياه مغلية لبضع ثوانى ثم ترفع وتفرك بفوطة نظيفة لازالة القشرة الداخلية ، ثم توضع فى صينية وتدخل الفرن لتحمص مع الحرص على الا تحترق

- تجهز صينية مستطيلة وترش بالسكر البودرة

- في وعاء يوضع كل من الماء و السكر و عسل الجلوكوز ويقلب بملعقة خشبية و يرفع على نار هادئة و يترك يغلي لمدة 35 دقيقة

- في وعاء اخر يرفع العسل على النار على درجة حرارة متوسطة و يترك يغلى لمدة 20 دقيقة

- يوضع بياض البيض مع رشة الملح و قطرات من عصير الليمون في وعاء كبير و يضرب جيدا بالمضرب الكهربائى الى ان يصبح مثل الكريمة

- يرفع العسل من على النار ويضاف مباشرة تدريجيا او على شكل سرسوب على مزيج بياض البيض مع الضرب المستمر بالمضرب الكهربائي الى ان يتحول لون المزيج الى الاصفر و يأخد شكل كريمة كثيفة حينها يضاف خليط السيرب وعسل الجولوكوز ويستمر الضرب

- تضاف الفانيليا و يستمر الضرب حتى يتضاعف حجم الخليط ثلاثة أضعاف عن حجمه الطبيعي ويصبح لونه ابيض لامع ولا يلتصق بالمضرب

- تضاف المكسرات الى الخليط وتقلب جيدا

- يفرد الخليط فى الصينية بسرعة لانه سريع الجفاف ويساوى السطح جيدا

- يرش السطح بالسكر البودرة ويغطى بورق سوليفان او ورق زبدة وتدخل الثلاجة ليلة كاملة ثم تخرج وتقطع بسكين مدهون بالزيت الى قطع وتقدم ..
وبالهناء والشفاء





=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


9451590669.jpg


اللون هنا اوضح


1778106093.jpg



كل المقادير والطريقة واحدة لكل الحبوب
الصورة من مطبخى
اهم حاجة ضبطة الكراميل للون عسلى فاتح اول درجات الكرملة - الفول السودانى كان نىء عندى يادوب غطيت صينية بالفويل فردت فيها الفول وسختنت الفرن جدا ووضعت الفول السودانى وطفيت الفرن ليتحمص من حرارة الفرن على ما عملت الكرامل الفاتحطفيت البوتاجاز وقلبت الفول المحمص فى الكرامل جيدا ثم دهنت الصينية بالزيت ووضعته فيها منتظرة يبرد شوية واقطعه





نفس الطريقة ونفس المقادير
للفولية والحمصية والسمسمية والفستقية واللوزية
المقادير:
- 2 كوب ونصف سمسم
- ملعقة كبيرة زيت
- كيلو سكر
- قليل من الماء البارد ( حوالى ربع لنصف كوب )
- ملعقة صغيرة عصير ليمون
الطريقة :
- يوضع السكر في وعاء و يضاف إليه الماء ويرفع علي نار هادئة مع التقليب الجيد حتي يذوب السكر ثم يضاف عصير الليمون مع التقليب المستمر الى ان يبدأ فى الكرملة و يصبح لونه ذهبى فاتح ثم يرفع من على النار .
- يضاف السمسم مع التقليب بخفة حتي يختلط تماما ويدهن سطح رخامى بالزيت يصب عليه الخليط ويفرد بنشابة مدهونة جيدا بالزيت بسمك 1 سم ويقطع الى الاشكال المرغوبة ويترك الى ان يجف ويقدم .
وبالهناء والشفاء
=







=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
باذنجان مقلى مقرمش بدون ما يشرب زيت

3979197186.jpg




باذنجان مقلى مقرمش بدون ما يشرب زيت
دى طريقتى اخيرا وجدت حد بيعمله زييى
- تقطع الباذنجان رفيع متوسط
- برش علية ملح خفيف
- اتركة 15 دقيقة لحد ما ينزل مائة ولو تقدرى تضعية بشمس بيبقى افضل
- اغطية بالدقيق من الجهتين
-اضعه بمصفاة واهزهزة ليتخلص من الدقيق الزيادة
-اسخن الزيت غزير يغطيه حتى درجة متوسطة
- اقلى الباذنجان بيطلع روعة ومقرمش



الصورة من النت



فيديو




=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



516151729.jpg




نييجى بقى للكلام المهم شيبسى بالشطة واليمون كمان بالكاتشاب
================================
شيبسى بطعم الشطة والليمون
4بطاطس مقطعة شيبسى (بمقشرة البطاطس ) او نصف كيلو بطاطس مقطعه شيبسى
لتر ماء
4 ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض
1 ملعقة كبيرة خل
1 ملعقة صغيره ملح
2 ملعقة كبيرة فلفل أحمر


لو حابة بالكاتشاب

4 بطاطس مقطعة شيبسى (بمقشرة البطاطس ) او نصف كيلو بطاطس مقطعه شيبسى
لتر ماء
3 ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض
1 ملعقة كبيرة خل
1 ملعقة صغيره ملح
ربع كوب كاتشاب

الطريقة
. تقطع البطاطس إلى دوائر رقيقة بالمبشرة.

. تنقع دوائر البطاطس في وعاء مع لتر الما ء و عصير الليمون، الملح، الخل والفلفل الأحمر لمدة 20 دقيقة.

. تقلى البطاطس مع بصلة مقطعة لنكهة افضل
في مقلاة عميقة بالزيت الغزير للحصول على لون ذهبي ثم ترفع من الزيت، توضع في طبق وتقدم ساخنة.

منقول ومجرباة روعة


=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


5520575437.jpg



ليلة العيد بعمل فتة ولحمة وفراخ مشوية
يوم العيد لازم اعمل صنف جديد
العيد السنة دى الصنف الجديد جنب اصناف تانية بفكر لسه فيها
تشيكن بوب كورن
مقادير تشكن بوب كورن:

2 قطعة بانية فراخ

2 فص ثوم

نصف كوب دقيق

2 ونصف كوب كورن فلكس مفرى غليظ (علبة كورن فلكس قمح الفاتح تيميز )

1 ملعقة كبيرة زيت زيتون

2 ملعقة كبيرة جبنة بارمزان مبشورة

1 ملعقة صغيرة ملح

نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود

ربع ملعقة صغيرة بابريكا حلوة

ربع ملعقة صغيرة ثوم بودرة

ربع كوب لبن رايب

طريقة تحضير تشكن بوب كورن:

- نقطع الدجاج الى مكعبات صغيرة
ونهرس الثوم جيدا ونضعهم في وعاء ونضيف نصف كمية الملح ونصف كمية الفلفل الاسود وزيت الزيتون ونخلط المكونات جيدا

- نضع نصف كوب الدقيق في طبق كبير
وكورن فلكس المفرى في طبق اخر ونضيف لرقائق الذرة جبنة البارميزان والكمية المتبقية من الفلفل والملح ونضيف البابريكا الحلوة وبودرة الثوم ونخلط المكونات جيدا

- نغمس مكعبات الدجاج في الدقيق ثم نغمرها باللبن الزبادي ثم بخليط رقائق الذرة ونكرر العملية الى ان تنتهي كمية الدجاج

- تترك بالثلاجة نصف ساعة او بالفريزر ربع ساعة

- ممكن ان تقلى بزيت غزير قرمشتها وطعمها بيكون الذ

او
- نكون قد سخنا الفرن من قبل
وجهزنا صينية الفرن المدهونة بالقليل من الزيت النباتي
ونضف مكعبات الدجاج
وندخلها للفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة 15 دقيقة من الاسفل و5 دقائق من الاعلى الى ان تكتسب اللون الذهبي

- نخرج تشكن بوب كورن من الفرن ونضعهم في طبق وتصبح جاهزة للتقديم


ملحوظة
ممكن ان تقلى بزيت غزير قرمشتها وطعمها بيكون الذ


=

 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
الة تقطيع السلطة و الشيبسى
الالة دى هايلة استيراد السعودية
لما جبتها جبتها ب 85 جنية
رائعة للسلطة
المقشرة اللى فيها تصلح للشيبسى
كمان يوجد مبشرة مخصوص للشيبسى
=


2986819599.jpg










=​
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


9765404472.jpg




نييجى بقى للكلام المهم
بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور
المقادير
كيلو بطاطس مقطع صوابع
ربع كوب دقيق
2معلقة صغيرة نشا
معلقة سكر+ملح +شطة
نصف معلقة صغيرة بيكنج باودر


ثم ننزل بالماية حتي تصبع عجينة قوامها سائل بس مش اووي يعني في قوام الطحينة كدة
عشان يمسك في البطاطس

هنحط البطاطس في هذا الخليط

ضعيهم فى الثلاجة لمدة 45 دقيقة .


هنحمرها في زيت غزير



=
 
أعلى