الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
لكل البنات والعرايس الجداد _ دوره تعليم الطبخ واحده واحده لتعليم الأكلات الأساسية..!!
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="ABOTARBO, post: 2984229, member: 84651"] [COLOR="Navy"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="4"][CENTER][COLOR=Green][B][COLOR=Magenta]سر الملوخيـــــــــــــــــــــــــــة[/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2011/387917809.jpg[/IMG] أولاً الطريقة : المكونات مقدار 1/2 كيلو ملوخية خضرا منظفة جيدا ومقطفة ومفرومة بالمخرطة كوب ونصف مرقة لحم و 1 مكعب مرقة دجاج و 4 فصوص ثوم مفرومة ناعم جدا و 1/2 ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة و 1/4 ملعقة شطة و 1 ملعقة كبيرة سمن الطريقة تحضري الملوخية وتقطفي الورق وتغسليه عدة مرات للتخلص من التراب جيدا توزعي اوراق الملوخية النظيفة على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخن لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة ضعيها في صينية كبيرة تكفي الكمية وابدئي في تخريطها تقطيعها بالمخرطة تأكدي من أنها اصبحت ناعمة وستكون لديكي مثل العجينة بس مش ناعمة جدا جدا ... زي الي بنشتريها مجمدة اغلي الشوربة ( المرق ) وذوبي فيه مكعب المرق والشطة اهرسي الثوم وضعي عليه الكزبرة وضعي جزء ضئيل جدا من الخلطة على الشوربة ضيفي الملوخية الى الشوربة وقلبيها ملاحظة هااامة :: لاتتركي الملوخية تغلي ابدا - لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة بعد التاكد من سخونة الملوخية تماما وذلك بتركها على النار ثم رفعها ثم ارجاعها مرة اخرى وهكذا طريقة عمل التقلية ضعي ملعقة السمن في طاسة صغيرة وضعي باقي خلطة الثوم عليها عندما يتحمر الثوم ويصبح لونه ذهبي تضيفيه على الملوخية وبعدين تقلبي كله على بعضه وبالهنااااااو الشفاااااا [COLOR=Red]السر بقى بتاع الملوخيـــــــــــــــة[/COLOR] الشغل كله ف الشوربة بعد ماتجهزيها تضربي نص بصلة صغيرة وفصين توم ف قطاعة البصل وتغليهم مع الشوربة ومعاهم طمطماية سيبيهم يغلوا 5_10دقايق وبعدين صفيهم طبعا متنسيش ورق الوري والحبهان وانتي بتسوي اللحمة و لو معاها ماسورتين(عظم يعني)تبقي كده مش محتاجة غير للمولخية لو خضرة هتبقي عملتي كل حاجة تضمن نجاحها اما التومة مع شوية كسبرة ناشفة ف حبة زيت وسمنة اول ماتصفر قليبي كويس وحطيها عل ملوخية وطول ما الملوخية ع النار لازم تقليبي باستمرار اوعي تخليها تغلي عشان ماتفصلش [/B][/COLOR][/CENTER][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
لكل البنات والعرايس الجداد _ دوره تعليم الطبخ واحده واحده لتعليم الأكلات الأساسية..!!
أعلى