الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
لكل البنات والعرايس الجداد _ دوره تعليم الطبخ واحده واحده لتعليم الأكلات الأساسية..!!
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="ABOTARBO, post: 2957565, member: 84651"] [COLOR="Navy"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="4"][CENTER][COLOR=Red][B]الرز بأنواعـــــــــــــه[/B][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2011/696574181.jpg[/IMG] [B][COLOR=DeepSkyBlue]الرز بالخلطه[/COLOR][/B] المكونات 2 كوب أرز مصري ½ كوب لوز محمص ½ كوب بندق محمص ¼ كوب زبيب منقوع ¼ كوب صنوبر محمر 3 كوب مرقة لحم 1 حبة بصل مفروم 2فص ثوم مفروم قليل من القرفة قليل من القرنفل 1 ملعقة صغيرة معجون صلصة طماطم 2 ملعقة كبيرة سكر 1 ملعقة كبيرة ماء سمن حسب الحاجة ملح وفلفل أسود حسب الرغبة طريقة التحضير في الحله يوضع السكر مع ملعقة من الماء ويسخن إلى أن يتحول السكر إلى اللون البني الداكن من دون أن يحترق تضاف صلصة الطماطم والسمن والبصل والثوم ويترك لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر تضاف القرفة والقرنفل والبهارات والملح والفلفل الأسود يضاف الأرز ويقلب حتى تمتزج جميع المكونات معاً تضاف المرقة وترفع درجة حرارة النار حتى يتشرب الأرز كمية المرق تخفض درجة الحرارة على أقل درجة ممكنه حتى يتم نضج الأرز تماماً في مقلاة يوضع ملعقة صغيرة من السمن ويحمر بها المكسرات إلى أن تأخذ اللون الذهبي يغرف الأرز في طبق مناسب ثم توضع المكسرات أعلى الأرز ويضاف الزبيب أيضاً. وممكن كمان تزويدى كبد وقوانص هتطلع حلوه اوى وادعولى دى الطريقه المعتمده فى الرز بالخلطه ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ [COLOR=DeepSkyBlue]وفيه طريقه تانيه سهله للمش هتعرف تعمل الطريقه الاولى[/COLOR] هنجيب كميه من الكبد والقوانص ونقطعهم مكعبات صغيره ونشوحهم ببصله مفرومه والتوابل ونسيبهم يستووا هنجيب حله ونحط فيها سمنه ونحمر الرز فيها لحد مايكون لونه بنى شويه مش محروق يعنى ونحط عليه الشوربه ونسيبه يستوى واول مايستوى نحط عليه الكبد والقوانص ونقلبهم ولو بنحب المكسرات نجيب المكسرات ونشوحهم فى سمنه وبعدين نرشهم على وش الرز ولو عايزين الرز يبقى لونه بنى ممكن نحطله شويه صغيرين من بهارات الكبسه هيبقى لونه بنى وممكن تضيفوا معلقه صلصه على الرز قبل مايستوى دول طريقتين ال تحب تعمل اى طريقه براحتها الاتنين حلوين خالص [COLOR=Red] يتبع ....[/COLOR] [/CENTER][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
لكل البنات والعرايس الجداد _ دوره تعليم الطبخ واحده واحده لتعليم الأكلات الأساسية..!!
أعلى