طريقة عمل الصلصال ..!! _ علشان نلعب فى الأجازة الصيفية

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,102
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon

طريقة عمل الصلصال ..!!


المقادير :
نصف كيلو دقيق
كوب ماء
ملح
كركم أو ألوان طعام من " العطار "

طريقة العمل :
يضاف الكركم إلى الماء ويقلب جيدا مع مراعاة اللون بحيث لا يكون خفيف أو تقيل
يضاف الماء بالكركم إلى الدقيق مع العجن جيدا والتقليب فى كل النواحى
ثم يضاف الملح شوية متوسط
ويقلب العجين حتى يصبح مثل الكرة

ملحوظة :
مع مراعاة عمل الصلصال قبل التدريب أو قبل النادى الصيفى للاطفال
بيوم واحد فقط منعاً للعفونة

الكركم يعطى لون برتقالى أو أصفر فاتح
ألوان الطعام تكون على هيئة كيس صغير يحتوى على بودرة بحسب المزاج " حمراء ـ زرقاء ...ز "

عيوب فى الصناعة :
لو الصلصال طلع طرى وبيلزق فى اليد لازم تزود دقيق لكى يتماسك
لو الصلصال طلع ناشف يعنى لازم تزود ماء قليل حتى يتم ظبطه
لو اللون مش موزع فى كل الإتجاهات شكل العجين على هيئة كرة
وقلبها كويس قوى عشان كله يتلون.


منقول مع التعديل
 
أعلى