- إنضم
- 8 أكتوبر 2006
- المشاركات
- 2,555
- مستوى التفاعل
- 18
- النقاط
- 0
عزيزى القارئ ( للبنات اللى عاوزة تتجوز )
هقدم ليكم النهاردة فضلت خيركم كده طبق بس ايه فظيييييييييييييييييييييييييييييييع
وزى ما قولتلكم قبل كده خلوا بالكم من ايديكم
هقدم انشاء الله النهاردة
بصل حوالى اتنين وسط
خل حوالى نصف فنجان للنص كيلو لحمة
كوب زبادى
ملح -فلفل اسود- بهارات ممكن تكون بهارات شاورمة او عادية
2 عدد طماطم 2 فلفل اخضر
يالا بقى نعمل
1- الاول تكون اللحوم متقطعة شرائح رقيقة جدا جدا ويتم غسلها كا المعتاد
2- يتم عمل تتبيلة (ملح- فلفل اسود-بصلة واحدة- جزء بسيط من الخل) ويتم ضربهم فى الخلاط كويس اوىىىىىىىىىىىىىىى
لغاية ما يبقى ميه وبتم وضعهم على اللحمة
3- وبعد كده يتم تقطيع البصل كريهات صغيرة للغاية يكاد لا ترى (لغاية ما عينيكى تتهرى من كتر البصل)
4- وبعدين يتم وضعها على اللحمة ومعاها بقية الملح والفلفل الاسود والبهارات والخل ويتم ضرب كوب الزبادى ووضعة عليه ايضا
ولا تنسوا كوب الزبادى علشان متبقاش ناشفة
5- يتم خلط المخلوط جيدا ببعض ويترك لمدة ساعة على الاقل
6- وبعدين وضعة فى صينية عريضة فى الفرن وعلى نار متوسطة ويتم تقليبة كل شوية(هو هينزل كل المية اللى فية وهتنشف تانى ويستوى)
7- وقبل ما يطلع من الفرن يوضع علية شرائح الطماطم الرقيقة والفلفل الاخضر
ويذاق الطعم لتظبيط التوابل
وبكده تكون خلصت الشاورمة ولو عاوزة تحطى على الخلطة زيت او سمنة مفيش مشكلة بس قليل ويقدم ساخن
وبالهنا والشفا
وطبعا هنقدم جانبة
سلطة الزبادى (وزى بعضوا هقول عليها)
المكونات
عدد اكواب من الزبادى(النسلة مش البلدى)
نعناع اخضر ملح بسيط ثوم قليل زيت ثمرة خيار
1- يتم تقطيع الخيار كريهات صغيرة جدا جدا
2- يتم ضرب الزبادى جيدا ووضع علية الخيار والتوم والملح والزيت والنعناع
ويتم خلطهم مع بعض جيدا ويترك ربع ساعة قبل التقديم
اذا حبتوا تحطوا بهارات اخرى مفيش مشكلة بس قليل جدا
وكمان فى ناس تحب تزود الزبادى باللبن علشان يخف برضوا مفيش مشكلة بس قليل علشان الطعم ميتغيرش
ويتقدم مع الزبادى والعيش وممكن معاه طبعا مكرونة عادية (اعملوها انتوا بقى)
وبالهنا والشفا
هقدم ليكم النهاردة فضلت خيركم كده طبق بس ايه فظيييييييييييييييييييييييييييييييع
وزى ما قولتلكم قبل كده خلوا بالكم من ايديكم
هقدم انشاء الله النهاردة
(شاورمة)
خلوا بالكم معايا بقى
خلوا بالكم معايا بقى
المكونات
الكمية المناسبة سواء كانت لحوم او فراخ مخلية طبعابصل حوالى اتنين وسط
خل حوالى نصف فنجان للنص كيلو لحمة
كوب زبادى
ملح -فلفل اسود- بهارات ممكن تكون بهارات شاورمة او عادية
2 عدد طماطم 2 فلفل اخضر
يالا بقى نعمل
1- الاول تكون اللحوم متقطعة شرائح رقيقة جدا جدا ويتم غسلها كا المعتاد
2- يتم عمل تتبيلة (ملح- فلفل اسود-بصلة واحدة- جزء بسيط من الخل) ويتم ضربهم فى الخلاط كويس اوىىىىىىىىىىىىىىى
لغاية ما يبقى ميه وبتم وضعهم على اللحمة
3- وبعد كده يتم تقطيع البصل كريهات صغيرة للغاية يكاد لا ترى (لغاية ما عينيكى تتهرى من كتر البصل)
4- وبعدين يتم وضعها على اللحمة ومعاها بقية الملح والفلفل الاسود والبهارات والخل ويتم ضرب كوب الزبادى ووضعة عليه ايضا
ولا تنسوا كوب الزبادى علشان متبقاش ناشفة
5- يتم خلط المخلوط جيدا ببعض ويترك لمدة ساعة على الاقل
6- وبعدين وضعة فى صينية عريضة فى الفرن وعلى نار متوسطة ويتم تقليبة كل شوية(هو هينزل كل المية اللى فية وهتنشف تانى ويستوى)
7- وقبل ما يطلع من الفرن يوضع علية شرائح الطماطم الرقيقة والفلفل الاخضر
ويذاق الطعم لتظبيط التوابل
وبكده تكون خلصت الشاورمة ولو عاوزة تحطى على الخلطة زيت او سمنة مفيش مشكلة بس قليل ويقدم ساخن
وبالهنا والشفا
وطبعا هنقدم جانبة
سلطة الزبادى (وزى بعضوا هقول عليها)
المكونات
عدد اكواب من الزبادى(النسلة مش البلدى)
نعناع اخضر ملح بسيط ثوم قليل زيت ثمرة خيار
1- يتم تقطيع الخيار كريهات صغيرة جدا جدا
2- يتم ضرب الزبادى جيدا ووضع علية الخيار والتوم والملح والزيت والنعناع
ويتم خلطهم مع بعض جيدا ويترك ربع ساعة قبل التقديم
اذا حبتوا تحطوا بهارات اخرى مفيش مشكلة بس قليل جدا
وكمان فى ناس تحب تزود الزبادى باللبن علشان يخف برضوا مفيش مشكلة بس قليل علشان الطعم ميتغيرش
ويتقدم مع الزبادى والعيش وممكن معاه طبعا مكرونة عادية (اعملوها انتوا بقى)
وبالهنا والشفا
وعلى فكرة انا بقدم الاكلة دى لرامى علشان هو اللى طلبها
ويارب تعجبكم
اعملوها وردوا عليا
ويارب تعجبكم
اعملوها وردوا عليا
باىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىى
:yaka: :yaka: :yaka: