- إنضم
- 1 نوفمبر 2010
- المشاركات
- 64,088
- مستوى التفاعل
- 5,446
- النقاط
- 113
الباذنجان المشوى بالحمص
2 حبة باذنجان
4 ملاعق كبيرة حمص مسلوق أو معلب
بصلة مقطعة
حبة طماطم مقطعة
4 فص ثوم مقطع او مفروم
حزمة شبت مفروم
2 ملعقة كبيرة دبس الرمان
ملعقة معجون طماطم
زيت زيتون
مبح - فلفل اسود
نقطع الباذنجان بشكل طولى ونصفه فى صينية وندهنه بزيت الزيتون وندخله فرن حامى ليشوى
وفى هذه الاثناء نضع ملعقتين زيت زيتون على النار
نشوح البصل حتى يصبح شفافاً
نضيف الثوم
وبس تطلع ريحة الثوم نضيف الطماطم
ونقلب دقيقتين .. وبعدها نضيف صلصة الطماطم ودبس الرمان والملح والفلفل
واسيبها على نار هادية حوالى خمس دقائق
وأخيراً اضيف الحمص والشبت
ليصبح الخليط بهذا الشكل
وهنا الباذنجان جاهز
اضعه فى طبق التقديم واضع ملعقة من خليط الحمص على طرفه واثنى الطرف الآخر عليه
فهمتوا
طيب ده شكلها
2 حبة باذنجان
4 ملاعق كبيرة حمص مسلوق أو معلب
بصلة مقطعة
حبة طماطم مقطعة
4 فص ثوم مقطع او مفروم
حزمة شبت مفروم
2 ملعقة كبيرة دبس الرمان
ملعقة معجون طماطم
زيت زيتون
مبح - فلفل اسود
نقطع الباذنجان بشكل طولى ونصفه فى صينية وندهنه بزيت الزيتون وندخله فرن حامى ليشوى
وفى هذه الاثناء نضع ملعقتين زيت زيتون على النار
نشوح البصل حتى يصبح شفافاً
نضيف الثوم
وبس تطلع ريحة الثوم نضيف الطماطم
ونقلب دقيقتين .. وبعدها نضيف صلصة الطماطم ودبس الرمان والملح والفلفل
واسيبها على نار هادية حوالى خمس دقائق
وأخيراً اضيف الحمص والشبت
ليصبح الخليط بهذا الشكل
وهنا الباذنجان جاهز
اضعه فى طبق التقديم واضع ملعقة من خليط الحمص على طرفه واثنى الطرف الآخر عليه
فهمتوا
طيب ده شكلها