- إنضم
- 21 نوفمبر 2009
- المشاركات
- 30,377
- مستوى التفاعل
- 2,099
- النقاط
- 0
- الإقامة
- Je rêve que je suis un papillon
أوعى ترمى بواقى أى نوع محشى ..!!
لازم نحاول منرميش اى حاجة
قبل ما نفكر ممكن نستخدمها فى ايه ونوفر..
تعالوا نشوف إزااااااى ...
محشى الباذنجان
دلوقتى انتى حبيتى تعملى محشى باذنجان بألف هنا وطبعا كالعادة
قلب التقوير على الزبالة طب ليه هو ده مش يعتبر باذنجان بدون قشر
تقدرى تديله سلقة على النار او شوية فى الفرن وتعملى منه احلى بابا غنوج مع شوية طحينة وفصين توم وخل وليمون وملح وكمون وفلفل
تقدرى كمان تعملى منه احلى مسقعة وزى بتاعة المطعم هما مش بيهرسوها بالشوكة اهو مهروس جاهز
ممكن تستعمليه فى القلوبة اومع الباقى من خلطة رز المحشى وتسويه لوحده تحفة وكأنك بتاكلى محشى
ممكن كمان تكسرى عليه بيضتين او 3 وبقدونس مفروم وملعقة دقيق وتتبليه زى ما انتى عايزة وتسخنى الزيت وبالكبشة واعملى احلى عجة باذنجان
الكوسة كمان اللي بيطلع منها بنسوية مع الرز اللي بيفضل
وبيبقي روووووعة احلي من المحشي نفسة
وطبعا دى امثلة واكيد عندكم افكار كتير
نكمل.....:66:
محشى الكوسة
محشي كوسه ممكن نحط القلب بتاعها تحت المحشي نفسه في الحله قبل ما نرص المحشي في الحله
ولما المحشي يستوي بيكون قلب الكوسه ده طعمه جميل جدا
+ تقدرى تحطيه مع خلطة المحشى
+ ممكن تعملى منه احلى عجة كوسة ومغذية جدا تكسرى عليه 3 بيضات كدة وشوية كسبرة خضرة وبقدونس ومعلقة دقيق وشوية لبن وملح فلفل وكمون واقلى احلى عجة ووفرى
+ لو عندك بقى بيبى زى حالاتى اسلقيه وشوية كمون ورشة ملح واديله
+ كمان تنفع فى المقلوبة انا جربتها وروعة
+ ممكن كمان تقطعى عليه بطاطساية وجزراية بصلايةوفاصوليا خضرة لو عندك او بدون وكمان ممكن بسلة وتسلقيهم على النار فى اى شوربة لحمة او فراخ ولما تبرد اضربيها فى الخلاط وملح وفلفل وممكن مكعب مرقة
محشى الكرنب
لما بتجيبى الكرنبة عادة معظم الناس بتسلقها وبعدين
تقطع الورق وطبعا بيكون مصير العروش الزبالة للاسف مع ان الكرنب و
العروش دى كلها فوايد غذائية تعالى اقولك ممكن تعملى منها ايه انا بقطع الكرنبة وهيه نية وخد قلبها وعروشها سليمة ومش مسلوقة واقطع الورق للحشو وبعدين اسلقه وكده بيكون اريح
زى ما كانت امهاتنا بتعمل ممكن نخللها ويا سلام معاها بنجرعشان اللون وكانوا بخللوها دايما مع اللفت وخصوصا فى الشتاء
تستعملى العروش دى فى السلطة الخضراء وبيكون طعمها حلو وبتزود القيمة الغذائية للسلطة
وكمان بخلى ولادى ياكلوها كدة وكلها فيتامينات .
copy

لازم نحاول منرميش اى حاجة
قبل ما نفكر ممكن نستخدمها فى ايه ونوفر..
تعالوا نشوف إزااااااى ...
محشى الباذنجان
دلوقتى انتى حبيتى تعملى محشى باذنجان بألف هنا وطبعا كالعادة
قلب التقوير على الزبالة طب ليه هو ده مش يعتبر باذنجان بدون قشر
تقدرى تديله سلقة على النار او شوية فى الفرن وتعملى منه احلى بابا غنوج مع شوية طحينة وفصين توم وخل وليمون وملح وكمون وفلفل
تقدرى كمان تعملى منه احلى مسقعة وزى بتاعة المطعم هما مش بيهرسوها بالشوكة اهو مهروس جاهز
ممكن تستعمليه فى القلوبة اومع الباقى من خلطة رز المحشى وتسويه لوحده تحفة وكأنك بتاكلى محشى
ممكن كمان تكسرى عليه بيضتين او 3 وبقدونس مفروم وملعقة دقيق وتتبليه زى ما انتى عايزة وتسخنى الزيت وبالكبشة واعملى احلى عجة باذنجان
الكوسة كمان اللي بيطلع منها بنسوية مع الرز اللي بيفضل
وبيبقي روووووعة احلي من المحشي نفسة
وطبعا دى امثلة واكيد عندكم افكار كتير
نكمل.....:66:
محشى الكوسة
محشي كوسه ممكن نحط القلب بتاعها تحت المحشي نفسه في الحله قبل ما نرص المحشي في الحله
ولما المحشي يستوي بيكون قلب الكوسه ده طعمه جميل جدا
+ تقدرى تحطيه مع خلطة المحشى
+ ممكن تعملى منه احلى عجة كوسة ومغذية جدا تكسرى عليه 3 بيضات كدة وشوية كسبرة خضرة وبقدونس ومعلقة دقيق وشوية لبن وملح فلفل وكمون واقلى احلى عجة ووفرى
+ لو عندك بقى بيبى زى حالاتى اسلقيه وشوية كمون ورشة ملح واديله
+ كمان تنفع فى المقلوبة انا جربتها وروعة
+ ممكن كمان تقطعى عليه بطاطساية وجزراية بصلايةوفاصوليا خضرة لو عندك او بدون وكمان ممكن بسلة وتسلقيهم على النار فى اى شوربة لحمة او فراخ ولما تبرد اضربيها فى الخلاط وملح وفلفل وممكن مكعب مرقة
محشى الكرنب
لما بتجيبى الكرنبة عادة معظم الناس بتسلقها وبعدين
تقطع الورق وطبعا بيكون مصير العروش الزبالة للاسف مع ان الكرنب و
العروش دى كلها فوايد غذائية تعالى اقولك ممكن تعملى منها ايه انا بقطع الكرنبة وهيه نية وخد قلبها وعروشها سليمة ومش مسلوقة واقطع الورق للحشو وبعدين اسلقه وكده بيكون اريح
زى ما كانت امهاتنا بتعمل ممكن نخللها ويا سلام معاها بنجرعشان اللون وكانوا بخللوها دايما مع اللفت وخصوصا فى الشتاء
تستعملى العروش دى فى السلطة الخضراء وبيكون طعمها حلو وبتزود القيمة الغذائية للسلطة
وكمان بخلى ولادى ياكلوها كدة وكلها فيتامينات .
copy