موسوعة نصايح مهمه للمطبخ !!!( متجدد )

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
صوص سااااخن ده بيختلف كتييييير عن الصوص البارد :)


ده نص كوباية شوكولاتة في طبق وتغلي نص كوباية كريمة لباني

وتصبيها عالشوكولاتة وتقلبي وتحطي معلقة زبدة كمااااان وبسس
ولو جمد منك تسخنيه على حمام مائي وتصبيه على اي شيء تاني وهكذاااااا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
أواني الستينليس من أحسن الإختيارات للطبخ، بس بردو فيه مشاكل لأنه
مخلوط بنيكل وكروم.. يعني 18/10 معناه 18% كروم و10% نيكل. علشان تقللي من
كمية المعادن اللى بتتسرب للأكل، ماتستعملوش أوانى فيها نقر أو خربشة

بالنسبة للتيفال، ماحدش ينساه على النار لأنه بيطلع غازات مضرة بالصحة لما يوصل لدرجة حرارة عاليه أوي
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
دليلك للتعامل مع اللحوم والطيور وخلافه

الطيور: تتغسل وتتشال.. وتتغسل وتتبل وتتشال برضه عادي.. أحسن طريقة لغسل الفراخ هي النقع أو ال Brining .. وهي انك تنقعي الفراخ أو الطيور في مياه محطوط عليها ملح.. وتسيبيها في التلاجة.. ممكن تبات عادي.. والصبح هتلاقيها بتزيق من النضافة ومفهاش زفارة..

السمك: يتشال كده بدون تتبيل أو غسل لإنه بيفقد قيمته الغذائية.. لو فيه امكانية يتجاب طازة ويتعمل على طول يبقى خير..

الكبد: مش بتتغسل أساسا.. يا دوب يتشال منها حتة الجلدة اللي شبه الاستك دي وتتعمل (أنا بالصراحة باقرف وباشطفها شطفة سريعة).. تتفرز بدون تتبيل وإلا تتهري..

اللحمة: تتشال زي ما هي.. ومش بتتغسل برضه لو من جزار نضيف.. أهم حاجة كشط الريم.. لو ضاني مثلا لأ محتاجة تتنضف جامد..

المشروم (بالمرة ) : مش بيتغسل.. يتمسح بس بفوطة نضيفة.. ومش بيتفرز.. طازة أحسن..
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
ترغبين بالحصول على مرق صافي وخال من الترسبات والشوائب... إليك الطريقة :

- يجب غسل الدجاج أو اللحم جيدا قبل السلق والتأكد من عدم وجود دم وخاصة في العظم .
- يجب وضع اللحم أو الدجاج في الماء منذ البداية وليس بعد الغليان والتأكد من غسل الخضار المستخدم معهم للنكهة.
- عندما يبدأ السائل في الوصول لدرجة الغليان تقلل الحرارة وذلك لتجنب اختلاط الشوائب أو العكارة (الريم) في حركة الغليان ، ونقوم بقشطها من على سطح المرق .
- عند الانتهاء من إعداد المرق يمكن وضع قليل من بياض البيض المخفوق وكذلك قشر البيض لامتصاص أي عكارة توجد في المرق ، والتخلص منه بعد تركه لمدة بضع دقائق على نار متوسطة الحرارة .
- عند الانتهاء يمكن أن يصفى المرق بشاشة ، ولإزالة الدهون يترك المرق ليبرد وتقشط طبقة الدهن من على السطح.
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لما تشتري جبنه بلاش تشتريها شاريح بتبوظ بسرعه وكذلك اللانشون حتي لو في التلاجه طيب نعمل ايه نشتريها قطعه واحده ماسكه بعضها ولفيها كويس وشيليها في التلاجه وقت ما تحتاجي قطعي منها
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الوان الطعام

الاحمر :عصيرو قشر الرمان
البني الفاتح :الشاي الاحمر
لبني الغامق :ضعي فنجان نسكافيه مركز
البرتقالي : لجزر المفروم مع 3 م ك تانج برتقال
البنفسجي :الكركديه
اخضر باهت : الشاي الاخضر
البامبى : عصير فراوله مركز
البنفسج:العنب الاحمر
الذهبى:قشر التفاح الاصفر
الازرق:توت ازرق
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لو مش عايزة تستخدمي بيض في المخبوزات, تقدري تستبدلي كل بيضة بمزيج من ملعقة كبيرة بذرة الكتان المطحونة و ثلاث ملاعق ماء دافيء.
تخلطيهم جيداً و تتركي الخليط لمدة 15 دقيقة ثم تستخدميه.
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لو عملتي صلصة أو شوربة و طلعت دسمة أكثر من اللازم, ضيفي لها مكعب ثلج. الثلج حيمتص الدهون الزيادة و يقلل من دسمها.
و لو طلعت مالحة أكثر من المطلوب, ضيفي لها ثمرة بطاطس صغيرة متقشرة و اتركيها لمدة 10-15 دقيقة. البطاطس حتمتص الملح الزائد و مش حتغير طعم الصلصة أو الشوربة.
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لو لسة بتتعلمى الطبخ و وانت بتسلقى رز عَجِن منك، ماتقلقيش... زودى عليه لبن، سكر، قرفة و زبيب و بكدة تبقى عملتى رُز بالبن.
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
سكر بالفانيليا

ممكن تعملي سكر بالفانيليا بسهوله هتجيبي عيدان الفانيليا وتفتحيها وتحطيها في برطمان محكم الغلق مع السكر وتقفلي عليه لمده اسبوع وبعد كدا تقدري تستخدميه في عمل الحلويات و المشوبات .
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
5637383963.jpg
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
...لو متجمعين تتفرجو على الماتشات.. فى عجينة "باف بيستري" افردوها ولفوها مع السوسيس ودخلوها
الفرن لمدة 20 دقيقة على حرارة عالية ولما تستوى سيبوها تبرد شوية وقطعوها دواير. بالهنا والشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لو بتحبو تاكلو فشار وانتو بتتفرجو عالماتش...مكن ترشو رشة جبنة بارميجان مبشورة عالفشار وهو سخن... Good Luck :)
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
اسرار فى المطبخ

- اللوز: لإزالة قشرة اللوز بسهولة انقعيه في الماء الساخن لمدة 15-20 دقيقة

- التفاح: ضعي بعض عصير الليمون على سطح التفاحة المقطعة لمنع تحول لونها إلى البني فتبدو طازجة لوقت أطول

- القرع المر: شقي القرع في الوسط وضعي مزيجًا من الملح ودقيق القمح وخثارة اللبن ودعيها لمدة نصف ساعة من ثم قومي بطهيه

- لكرفس: للحفاظ على الكرفس طازجًا لمدة أطول لفيه بورق ألومنيوم وضعيه في الثلاجة

- الكزبرة/النعناع: يمكنك استخدام الكزبرة الجافة وورق النعناع على شكل بودرة خشنة في طهي الخضار أو الصلصة إذا لم تتوافر طازجة. لتحافظي عليها لوقت أطول لفيها بقطعة قماش من الموصلين وضعيها في الثلاجة

- جوز الهند: انقعي جوز الهند لنصف ساعة في المياه لتزيلي قشرتها

- السمن: تجنبي استخدام السمن أو استبدليه بزيت الكانولا. حتى في تحضير الحلوى يمكنك استبداله بالزيت

- الفلفل الأخضر: للحفاظ على الفلفل طازجًا لمدة أطول أزيلي العنق قبل تخزينه

- البازلاء الخضراء: للحفاظ على البازلاء خضراء ضعيها في كيس بوليثين في الثلاجة

- الفاكهة: للحصول على ثمار ناضجة لفيها بورق جرائد وضعيها في مكان دافىء لمدة يومين أو ثلاثة فإن غاز الإثيلين الذي ينبعث منها سيجعلها تنضج

- الليمون والحامض: إذا كان الليمون والحامض قاسيًا ضعيه في ماء دافىء لمدة 5 إلى 10 دقائق لتسهيل عملية عصره
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
سر الخلطه فى البهارات السبعه
***********
مكونات السبع بهارات
******************
وهى تشكيله توابل وتستخدم مع اللحوم والفراخ والأرز تعطى نكهه متميزه ومذاق رائع وتغني عن اٍضافة أي نوع من البهارات.
يضاف مقدار نصف ملعقة طعام لكل واحد ليتر من ماء الطبخ.
.................................................. ...................
وفى خلطه الفراخ توضع على البصل والملح وتحشى بها الفراخ وتوضع فى الفرن ولا أطيب
أنا بزود عليهم جنزبيل مطحون وورق لاورا << حسب الرغبه >> ولكن << لا >>يوضع فى الفرن مع باقى المكونات
المكونات
-------------
2/1 كوب فلفل أسود حب
2/1 كوب كمون حب
2/1 كوب كزبرة جافة حب
2/1 كوب هيل حب ( حبهان )
4/1 كوب قرفة عيدان
4/1 كوب قرنفل ( مسمار )
ملعقة زعفران ( لا يوضع معهم فى الفرن )
الطريقه
*******
ضعى كل المقادير فى صاج فرن ثم ضعيه فى الفرن لمدة 5 دقائق للتخلص من الرطوبة ثم أخرجيه ليتهدأ حرارته ثم قومى بطحنه فى المطحنة حتى ينعم جدا ثم إحفظيه فى برطمان زجاجى وينصح وضع ملعقة من الأرز الحب فى قاع البرطمان ليمتص الرطوبة
ملحوظة : إذا أردت إستبدال الكوب بالملعقة فلا بأس
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
مقادير المحشى عامة :)

نصف ورق عنب كيلو أرز
وكيلو باذنجان وربع فلفل نصف كيلو أرز
والكرنب بالنظر
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
تدبيله البانيه

ضعي قطعه الفرخه علي رخامه او بلانشا واضغطي عليها جامد بكف اليد وبعدين رشه دقيق خفيفه من الجهتين وتضربي نصف كيلو لبن ال هو معلب مع خمسه بيض ني كامل ووحده فنليه عشان زفاره البيض ومعلقه ملح صغيره مع معلقه فلفل ابيض بودر وضربيهم ببعض جيدا بمضرب سلك وبعدين ضعي قطع الفراخ بداخلها ثم توضع في بكسومات تجيبي نصف كيلو بكسومات ودضحنيه في كبه جيدا حتي يكون ذي الدقيق وتحطي قطعه الفراح في البكسومات بعد مطلعيها من الخلطه ال ضربتيها ومنها في الزيت بس لازم يكون سخن جدا حتي تاخود لون ذهبي وبعدين تطلعيها والف هنا
:)
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة البارفية سهلة :

علبة لبن مكثف مع علبتين قشط بوك او لونا تخلطهم مع بعض جيدا دة صوص البارفية .
يوضع على وجهة كنافة او على الفروت سلاد رائع.
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
خلطة بهارات الدجاج
مقاديرخلطة بهارات الدجاج (الفراخ )
ملعقة زعتر.
ملعقة روزمارى.
ملعقة بابريكا.
نصف ملعقة فلفل أسود.
نصف ملعقة فلفل أبيض.
نصف ملعقة كسبرة ناشفة
4 فصوص حبهان.
ورقتين لورو.
نصف ملعقة جنزبيل مطحون.
ربع ملقة قرفة مطحونة.
ربع ملعقة بهارات لحمة من السابق تحضيرها.
ربع ملعقة شطة
طريقة التتبيل ببهارات الدجاج:
فى حالة الفراخ البانيه:
يتم بشر بصلة وعصرها وأخذ مياها وإضافتها مع عصير ليمونة إلى ملعقة كبيرة من الخلطة.
فى حالة الفراخ المشوية:
يتم إضافة عصير بصل وعصير طماطم وزبادى لخلطة الدجاج.
فى حالة الفراخ بالطماطم فى الفرن:
تكون نفس المقادير مع إضافة نصف ملعقة قرفة مع نفس البهارات.
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لأعطاء لون فاتح جدا للحمة اثناء السلق قومي بوضع القليل من السكر و هو ايضا يساعد في سرعة الاستواء واعطاء طراوة
 
أعلى