الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="asmicheal, post: 3772138, member: 74340"] [COLOR="Black"][CENTER] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2012/6370951235.jpg[/IMG] [/CENTER] [SIZE="5"] انواع مبتكرة من البطاطس احلى من بطاطس كنتاكى ============ - تقشرى البطاطس او البطاطا كما يسموها اخواتنا فى الدول العربيه عادى وتقطعيها صوابع عادى وتغسليها وعليها رشه ملح .. وتسخنى الطاسه بالزيت عادى جدا وتحطى البطاطس يدوب دقيقيتن وتطفى النار وتسيبها فى الطاسه هنا التكه وبعد ساعه او لما تخلصى اللى وراكى اقليها تانى لحد ما يحمر لونها وهتطللع تحفه ومش هتشرب زيت نهائى وهتكون دهبيه اللون وجميله --------------------------- بطاطس مشويه =========== المقادير: أربع حبات بطاطس ربع قالب زبدة ( توجد زبدة صيامى فيرن ) بقدونس مفروم ملح طريقة التحضير: قشري عزيزتي حبات البطاطس و اغرزيها بالشوكة حتى تدخل الحرارة إليها و تنضج جيدا من الداخل و الاّن لفي كل حبة من البطاطس بورق الألومينيوم ضعي حبات البطاطس في الفرن لمدة ساعة او حتى تنضج تماما و الاذن عزيزتي قطعي كل حبة الى نصفين ورشي الملح فوقها وضعي قطع صغيرة من الزبدة عليها رشي البقدونس المفروم فوق حبات البطاطس و قدميها مع طبق سلطة من اختيارك أو مع صلصة لذيذة, برأيك عزيزتي أي صلصة ألذ معها؟ صلصة الكريمة الحامضة أو صلصة الشيدر ------------------------ البطاطس المقرمشة بالبابريكا ============== المقادير 2 ثمرة بطاطس مقشرة ومغسولة ومقطعة أصابع ملح نصف ملعقة صغيرة كركم كوب دقيق 2 ملعقة كبيرة بيكينج بودر نصف ملعقة كبيرة بابريكا الطريقة أخلط الدقيق والبيكينج بودر والبابريكا والكركم والملح مع قليل ماء لتمتزج المقادير (تخن الطحينة ) نضع البطاطس المقطعة في الخليط وتترك نصف ساعة تحمر البطاطس في زيت ساخن حتى تصبح ذهبية اللون وتقدم ------------------------------------------- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور =================== المقادير كيلو بطاطس مقطع صوابع ربع كوب دقيق 2معلقة صغيرة نشا معلقة سكر+ملح +شطة نصف معلقة صغيرة بيكنج باودر ثم ننزل بالماية حتي تصبع عجينة قوامها سائل بس مش اووي يعني في قوام الطحينة كدة عشان يمسك في البطاطس هنحط البطاطس في هذا الخليط ضعيهم فى الثلاجة لمدة 45 دقيقة . هنحمرها في زيت غزير ----------------------------------- شيبسى بالشطة واليمون كمان بالكاتشاب ================================ شيبسى بطعم الشطة والليمون 4بطاطس مقطعة شيبسى (بمقشرة البطاطس ) او نصف كيلو بطاطس مقطعه شيبسى لتر ماء 4 ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض 1 ملعقة كبيرة خل 1 ملعقة صغيره ملح 2 ملعقة كبيرة فلفل أحمر لو حابة بالكاتشاب 4 بطاطس مقطعة شيبسى (بمقشرة البطاطس ) او نصف كيلو بطاطس مقطعه شيبسى لتر ماء 3 ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض 1 ملعقة كبيرة خل 1 ملعقة صغيره ملح ربع كوب كاتشاب الطريقة . تقطع البطاطس إلى دوائر رقيقة بالمبشرة. . تنقع دوائر البطاطس في وعاء مع لتر الما ء و عصير الليمون، الملح، الخل والفلفل الأحمر لمدة 20 دقيقة. . تقلى البطاطس مع بصلة مقطعة لنكهة افضل في مقلاة عميقة بالزيت الغزير للحصول على لون ذهبي ثم ترفع من الزيت، توضع في طبق وتقدم ساخنة. ------------------------------------------- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن ============= المقادير ملعقة زيت ذرة ملعقة زيت زيتون نصف ملعقة بابريكا نصف ملعقة فلفل اسود نصف ملعقة ثوم بودرة ملعقة كبيرة ملح 5 حبات بطاطس لو تحبى رشها بشبت طازج مفرى الطريقة - تغسل حبات البطاطس وتقشر - كل حبة تقسم طوليا لنصفين - كل نصف يقطع 3- 4 اجزاء - توضع فى حلة بماء يغطيها ويعلوها ب 2 سم فقط على نار متوسطة وتغطى 10 دقائق فقط - تصفى بمصفاة واسعة القوب -تترك حتى تهدا حراراتها - يسخن الفرن حرارة متوسطة 200 درجة - توضع بصينية وينثر عليها التوابل - تترك بالفرن من 7- 10 دقائق حتى يصبح لونها ذهبيا من كل الجهات يمكن تقليبها بملعقة لو تحبى رشها بشبت طازج مفرى بالهنا والشفا -------------------------------- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم ======================= المقادير حلقات بطاطس سميكة بصلة +ملعقة ثوم مفرى صغيرة +ملح وفلفل بقدونس وشبت خل الطريقة - اقطع البطاطس شرائح سميكه واحطها في ميه وملح عشان تتطرى شويه - انشلها من الماء بملح - واجيب بصلة وكام فص ثوم واهرسهم وعليهم فص ليمونه وملح وفلفل وخل وبقدونس وشبت مفروم فى الكبة او التربو براون او الخلاط واغمس شرائح البطاطس فيهم نص ساعه - وبعدين اشيلهم وهم فيهم التتبيله وارصهم في صينية - وارش عليهم شوية ميه وادخلهم الفرن نص ساعه بتطلع روووووووووووعه بجد ------------------------------- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم المقادير 3 حبة بطاطس 6 فصوص ثوم مهروس 2 معلقة كبيرة زيت رشة ملح روز ماري طازج مفروم طريقة التحضير يغسل البطاطس، ويقطع مكعبات كبيرة دون تقشير. يسخن الفرن على درجة حرارة 140 مئوية. تدهن الصينية بالزيت، وتوضع فيها قطع البطاطس. تدخل الفرن لمدة من 20 إلى 25 دقيقة. في الوقت ذاته يوضع قليل من الزيت في مقلاة، ويضاف إليه الثوم، ويقلب حتى يذبل. يرفع الثوم من على النار، ويتبل بالملح، ويضاف إليه الروز ماري. يضاف خليط الثوم إلى البطاطس، ويقلب حتى يمتزج. يوضع في الطبق، ويقدم. = [url]https://www.youtube.com/watch?v=OTUGh-Ohmps&ab_channel=%D9%85%D8%B4%D9%85%D9%86%D9%82%D9%88%D9%84_%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9%D8%A8%D8%A7%D9%8A%D8%AF%D9%83%D8%B9%D9%84%D9%89%D9%85%D9%88%D8%A8%D9%8A%D9%84%D9%83%D9%81%D9%89%D9%85%D8%B7%D8%A8%D8%AE%D9%83[/url] = [/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
أعلى