الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="asmicheal, post: 3730183, member: 74340"] [COLOR="Black"][COLOR="Black"][CENTER] [IMG]https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1929320_10204517328373635_2021459356323762051_n.jpg?oh=af65689faf4e152fcca0e109a1566d54&oe=578924DC[/IMG] [IMG]https://fbcdn-photos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/v/t1.0-0/p261x260/1914581_10204517328893648_6233025297896377609_n.jpg?oh=d5793537793f498f8a61028dfc22c75e&oe=5754DC22&__gda__=1469416243_9908da398ccffb73d49bee024f51f756[/IMG] [IMG]https://fbcdn-photos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-0/p168x128/10363531_10204517329133654_4183149102921700339_n.jpg?oh=a25fc9958f27eb619795a141a23e8f29&oe=574E4FCF&__gda__=1468762769_33b6e0fb29f980c46c66ac6badcbb65f[/IMG] [IMG]https://fbcdn-photos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-0/s235x165/5444_10204517334693793_9004455750870565471_n.jpg?oh=e0697b0f0462e0e8178c87292ff6a794&oe=574AABEA&__gda__=1464711807_f816f67aa2f08dde6e58bc91df2de654[/IMG] [IMG]https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-0/p168x128/10376854_10204517335053802_3462576913039777391_n.jpg?oh=8631420db33b05cdff59eb71a152f6fc&oe=57958E08[/IMG] [/CENTER] [SIZE="5"] مقدمة حقيقية كانت بتساعدنى بالبيت ست جميلة قعدت معايا 11 سنة وتقاعدت بسبب السن واكن لها وتكن لى منتهى الحب نشكر ربنا المهم الجميلة دى كانت بتجهز لى الكرنب لورق يادوب احشية ومن يوم ما مشيت 2006 لم اعمل محشى كرنب الا بالاونة الاخيرة وهقول لكم على الطريقة لكل من يحب الطريقة منقولة بس هى طريقتى بالضبط اهم حاجه اننا نختار الكرنبه البيضاويه مش المدوره لان المدوره بتكون للسلطه او الكول سلو فنختار البيضاويه اللي بتكون وزنها اخف لان اللي وزنها تقيل ديه بتكون مليانه عروق من جوه ومش هتكون حلوه ونحاول نختار اللي لونها اخضر مش ابيض كده الحمد الله اشترينا الكرنب مننساش بقي نجيب الخضره معانا بالمره المقادير: اولا مقادير سلق الكرنب: -كرنبه-معلقه صغيره ملح-معلقه صغير كمون ثانيا مقادير خلطه المحشي: -كوبان ارز مصري -حبتين طماطم -حبيتين متوسطتين بصل -نصف حزمه من كل من (كزبره -شبت-بقدونس) -عودين نعناع اخضر فريش -ثلاثه معالق صغيره ملح -نصف معلقه فلفل اسود -معلقه صغيره من كل من (كزبره ،كمون) -نصف معلقه صغيره من كل من (زنجبيل -كركم-بابريكا) -رشه قرفه الطريقه: هنبدأ بطريقه سلق الكرنب وديه المقادير الكرنبه زي ما انتو شايفين حجمها وسط -هنجيب حله حجمها اكبر من الكرنبه ونحط فيها معلقه ملح ومعلقه كمون ونخلي الميه تغلي -واكون محضره جنب الحله اللي فيها ميه بتغلي مصفاه وتحتها حله -لحد ما الميه تغلي هشطف الكرنبه من بره كويس بالميه وهجيب الكرنبه وادخل السكينه حوالين راسها اغرزها كويس لجوه علي حواف راس الكرنبه وانزل السكينه تحت علي قد ما اقدر -ولمي الميه تغلي هحط الكرنبه زي ما هي في الميه المغليه واحاول انزلها تحت علي اساس انها تكون كلها فالميه المغليه انا نزلتها بالضغط عليها بالسكينه -بعد دقيقه كده او كام دقيقه لمي الورق الخارجي احسن انو طري(بس طري مش اتهري) هبدأ اشيل ورقه ورقه بأي ماسك عندي انا استخدمت مساكه الفحم في شيل الورق وطبعا حركه التفريغ حوالين راس الكرنبه ده هيساعدك في شيل الورق -وهحط الورق اللي شيلتو في المصفاه اللي قلتلكم عليها محشي كرنب بالتفصيل مع خطوات سلق الكرنب بالصور Basma 19 أغسطس,2014غير مصنف, وجبات رئيسيه محشي كرنب السلام عليكم ورحمه الله وبركاته النهارده ان شاء الله هقدملكم اكله حبيبه الملايين وهي محشي كرنب :)) هنتكلم الاول عن سلق الكرنب وتقطيعه بالخطوات وبعدين نبدأ بالخلطه قبل ما نتكلم عن سلق الكرنب عاوزين نتفق علي شويه حجات واحنا بنقي الكرنب من السوق او السوبر ماركت خصوصا للناس المغتربين زيي :( لان في مصر الكرنب حلو اهم حاجه اننا نختار الكرنبه البيضاويه مش المدوره لان المدوره بتكون للسلطه او الكول سلو فنختار البيضاويه اللي بتكون وزنها اخف لان اللي وزنها تقيل ديه بتكون مليانه عروق من جوه ومش هتكون حلوه ونحاول نختار اللي لونها اخضر مش ابيض كده الحمد الله اشترينا الكرنب :) مننساش بقي نجيب الخضره معانا بالمره :D يالا كفايه رغي ونبدأ بالمقادير :) المقادير: اولا مقادير سلق الكرنب: -كرنبه-معلقه صغيره ملح-معلقه صغير كمون ثانيا مقادير خلطه المحشي: -كوبان ارز مصري -حبتين طماطم -حبيتين متوسطتين بصل -نصف حزمه من كل من (كزبره -شبت-بقدونس) -عودين نعناع اخضر فريش -ثلاثه معالق صغيره ملح -نصف معلقه فلفل اسود -معلقه صغيره من كل من (كزبره ،كمون) -نصف معلقه صغيره من كل من (زنجبيل -كركم-بابريكا) -رشه قرفه الطريقه: هنبدأ بطريقه سلق الكرنب وديه المقادير الكرنبه زي ما انتو شايفين حجمها وسط كرنبه -هنجيب حله حجمها اكبر من الكرنبه ونحط فيها معلقه ملح ومعلقه كمون ونخلي الميه تغلي ماء مغلي -واكون محضره جنب الحله اللي فيها ميه بتغلي مصفاه وتحتها حله حله -لحد ما الميه تغلي هشطف الكرنبه من بره كويس بالميه وهجيب الكرنبه وادخل السكينه حوالين راسها اغرزها كويس لجوه علي حواف راس الكرنبه وانزل السكينه تحت علي قد ما اقدر Processed with Moldiv -ولمي الميه تغلي هحط الكرنبه زي ما هي في الميه المغليه واحاول انزلها تحت علي اساس انها تكون كلها فالميه المغليه انا نزلتها بالضغط عليها بالسكينه راس كرنب -بعد دقيقه كده او كام دقيقه لمي الورق الخارجي احسن انو طري(بس طري مش اتهري) هبدأ اشيل ورقه ورقه بأي ماسك عندي انا استخدمت مساكه الفحم في شيل الورق وطبعا حركه التفريغ حوالين راس الكرنبه ده هيساعدك في شيل الورق سلق الكرنب -وهحط الورق اللي شيلتو في المصفاه اللي قلتلكم عليها مصفاه -وانا بشيل 3 او 4 ورقات وابدأ اغسلهم تحت ماء جاري واحطهم في طبق علي جنب عشان افضي المصفاه للورق الباقي -وهكذا افضل اشيل ورقه ورقه بنفس الطريقه واغسل الورق وافضي المصفاه للورق الجديد لحححححححد ما اوصل لجوه الكرنبه -كده خلصنا مرحله السلق فيه ملاحظه بالنسبه للسلق لو مش عندك حله كبيره قطعي ورقه ورقه قبل السلق واسلقيهم متقطعين واتبعي نفس الخطوات -هنجيب بقي ورقه ورقه ونتنيها من النص بالشكل ده -ونقطع العرق بالسكينه بالشكل ده -ونقطع الورقه بالشكل ده مستطيلات رفيعه -هنفردهم بقي هيكونو شرايط طويله نقطعهم بقي حسب حجم المحشي اللي عاوزينو بالشكل ده -وهكذا وهكذا لحححد ما نخلص الاوراق كووولها انا مش عاوزاكو تزهقو ها احنا لسه في الاول هههههههههه واما نخلص الكميه كلها انا بحب احطها في مصفه واديها شطفه بالميه زياده تأكيد كده :))) وبعدين بحطهم في طبق واغطيهم انا بصراحه بفضل ادخلهم الفريزر قبل ما استعملهم بيكونو افضل واطري بس ده براحتك ممكن تستخدميهم علي طول هنا حطتهم في طبق ودخلتهم الفريزر شويه ثلاثه ساعات تقريبا وممكن بقي تحفظوهم بالفريزر اسبوع او اتنين -الحححححمد الله خلصنا المرحله الصعبه فمحشي الكرنب ندخل بقي فالتقيل :D قصدي ندخل فالسهل :)) -الخلطه بقي ديه مقادير خلطه المحشي -وديه مقادير توابل الخلطه -انا بحب اعمل الخلطه ني في ني افضل بالنسبالي اللي عاوز يسبك يسبك براحتكم الاول هضرب الطماطم فالكبه واحطها علي النار مع تقريبا ثلاثه ارباع علبه الصلصه اللي بالصوره واقلبهم واسيبهم علي النار يغلو واوطي النار عليها لحد ما تنشف ميتها خااالص -هنا لمي ميتها نشفت شايفين مش بقي فيها ولا نقطه يه لاني مش عاوزه ميه خالص في خلطه المحشي -وبعدين في نفس الكبه اللي ضربت فيها الطماطم من غير ما اغسلها هحط البصل فيها واشيل البصل احط الخضره فيها وبعدين هحط البصل والخضره علي الطماطم اللي نشفت ميتها –وهحط عليهم التوابل واقلبهم كويس وبعدين في الاخر هحط عليهم كوبيتين شاي ارز مغسول ومتصفي مغسول فقط مش منقوع واقلب براحه عشان مش اكسر الرز -شايفين خلطه المحشي لونها وشكلها ازاي ومش فيها ولا نقطه ميه -هحضر الصينيه اللي هعمل فيها المحشي وافرشها من تحت بورق الكرنب اللي تقطيعو مش مظبط او الزايد او اللي فيه عروق بالشكل ده -هبدا الف الورق زي الصوره -وارص المحشي فالصينيه اعمل داواير كبيره بدايه من الحواف لجوه واحاول معملش فراغات بين الورق -وهكذا لحد ما اخلص الصفوق الكوبايتين عملو معايا صفين ونص -بعد ما اخلص رص الحله احط علي الوش نص معلقه سمن وممكن السمن تحطيها في الاول مع الخلطه مش هتفرق بعد كده هحضر الشوربه انا كان عندي شوربه بط عملتو بيه وممكن تعمليه بأي شوربه وتكون متنكهه بملح وفلفل ولورا وحبهان بس مش تكون مالحه زياده لو الشوربه مالحه زياده قللو ملح خلطه المحشي واحط الشوربه بعد ما ادفيها علي النار علي المحشي انا حطتها بمصفاه عشان لو فيها حاجه مش تنزل فالمحشي حاجه زي ورق لورا بصل حبهان كده يعني -هحط شوربه يادوب تكون علي حافه اخر صف مش تغطي اخر صف لا يادوب تلمسه زي الصوره -واخليها تغلي تغلي -لمي تغلي هغطي عليها واوطي عليها خالص ولو متعودين تحطو شياطه تحت الرز حطوا تحت المحشي ده حسب بوتجازكم انا عن نفسي بوتجازي نارو مش عاليه مش بستخدم الشياطه لا في الرز ولا في المحشي بس بوطي علي الاخر وسيبوه يستوي بياخد من 45 ل 55 دقيقه -هنا بعد 50 دقيقه بالظبط كانت استوت الحمد الله :) -عاوزين نتأكد نعمل الحركه المعتاده بتاعتنا ناخد واحده بالمعلقه كده هههههههههه -وندوقها :) مستويه والرز شايفين مفلفل ازاي مش معجن عشان مش كترنا لشوربه والطعم مش هقولكم عليه اكيد انتو عارفينو :)) -ونقلبو ونقدمو بالهنا والشفا لو عاوزين تقدموه مقلوب عشان يكون شكله حلو خلوه يهدي شويه مش تقلبوه سخن او اقلبوه ورصوه في طبق التقدبيم = [/SIZE][/COLOR][/COLOR] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
أعلى