الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="asmicheal, post: 3653228, member: 74340"] [CENTER] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2012/8199531179.jpg[/IMG] [/CENTER] [SIZE="5"] شاورما الفراخ روووووعة الخدعة بتاعتى اضربى فى الخلاط او تربو براون ضعى كل التتبيلة اللى هتنقعى فيها الصدور البانية انا بستخدم الطريقة التانية =============== الطريقة الاولى المقادير نص كيلوا صدور فراخ مخليه ملح فلفل كمون توم كركم زعتر قرفه عصير بصلة وربع ملعقة ثوم كوب زبادى حباية حبهان تفتحيها وتصفى الحبوب فيها على خلطة التتبيلة عصير 2 ليمونة كبيرة معلقتين صلصه صغيرين طماطماية مقطعة مربعات صغيرة فلفل الوان اخضر واصفر واحمر لو مفيش كفايه الاخضر بصل بقدونس (يوضع البقدونس بعد رفع الشاورما من النار ليحتفظ بنكهته ) الطريقه نعمل للفراخ صدمه حتقولولى ازاااااااااااااااااى تجيبى طاسه وتسخنيها كويس من غير لا زيت ولا اى حاجه وتحطى شرايح الفراخ ثوانى وتقلبيها على الوشين بس لونها يبيض وقطعى الفراخ شرايح بالطول رفيعه زى بتاعه الشاورما بعد ما تقطعيها كلها حطيها فى طبق غويط وحطى عليها التوم والتوابل دى ملح فلفل كركم كمون زبادى زعتر ليمون والصلصه وقلبيها كويس وغطيها وتترك ليله كاملة .. اقل حاجه ساعه سخنى طاسه كبيره وحطى فيها الفراخ بالتتبيله على النار مع ملعقة زبدة وسبيها تنزل ميتها وتستوى فى عرقها خالص لحد ما تنشف الميه وميبقاش فيها ريحه الميه نوهائى ولو طابت الفراخ ولسه فيه ميه انقليها طاسه تانيه لازم ميبقاش فيه ميه وده اللى بينجح الشاورما نضع مربعات الطماطم حتى تذبل نكون بقى فى الوقت ده قطعنا بصل شرائح وفلفل الوان شرايح ننزل بيهم على الفراخ قلبيها على الفراخ تاخد وتدى اقل من خمس دقايق لحد ما الخضار والبصل يدبلوا بس مش اكتر من كده عشان يقرمشوا فى الاكل زى الشاورما بتاعه المحلات والنتيجه احلى شاورمه فراخ منقولة ومجربة رووووووووعة جربوها ملحوظة فية خلطة شاورما اسبايسى كامينا بديل عن التوابل ===================== طريقة تانية روعة جدا شاورما المقادير صحن صدور دجاج مخلي من العظم و الجلد 2 ملعقة زيت زيتون 1/2 علبة زبادي(روب)او كوب زبادى حباية حبهان تفتحيها وتصفى الحبوب فيها على خلطة التتبيلة عصير 2 ليمونة كبيرة 1/2 ملعقة صغيرة بودرة بصل 1/2 ملعقة صغيرة بودرة ثوم 1/2 ملعقة صغيرة بابريكا ملح و فلفل أسود حسب الذوق ملعقة صغيرة صلصة تخلط هذه الخلطة جيدا ثم توضع علي الدجاج و توضع في حافظة الطعام ملحوظة( يجب تخريم الدجاج بالسكين كل قطعة دجاج تخرم مرتين يكفي حتي تتشرب التتبيلة) و تترك لليوم التالي بالثلاجة ( حتي تتشرب التتبيلة جيدا) ثاني يوم نطلعها من الثلاجة و نسخن الفرن و نغلف صينية بالألومنيوم و نضع عليها الدجاج و نضعها في الفرن حتي تنضج و تحمر لونها [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2012/5190918329.jpg[/IMG] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2012/1592431673.jpg[/IMG] ثم تقطع شرائح و نضعها في مقلاة تيفال و نضع معها 1 ملعقة زبدة كبيرة علي النار و تقلب حتي تتشرب الزبدة نضع عليها البقدونس المفروم ونغطيها لحين عمل الساندويتش السلطة عبارة عن خس مقطع و طماطم شرائح و شرائح خيار مخلل الصوص 2 ملعقة زيت زيتون 1/2 علبة زبادي (يستغنى عنها لو لا تحبوا الطعم الحامض المميز للشاورما السورى ) 1 ملعقة كبيرة طحينة 2 ملعقة كبيرة مايونيز 2 ملعقة كبيرة كاتشب ملح حسب الرغبة و الذوق تخلط جيدا نأتي اخيرا لعمل الساندويتش نضع علي الخبزة الدجاج ثم السلطة ثم الصوص و تلف مبرومة و تغلف بورق الألومنيوم و تقدم مع البطاطس المحمرة ------------------ للعجينة : -- (خبز التورتيلا) 1 كوب دقيق رشة ملح 2 ملعقة كبيرة زيت 1/4 ملعقة صغيرة بيكنج بودر ماء حسب العجن ( من 1/3 الي 1/2 كوب تقريبا) تعجن جميع المقادير جيدا حتي تحصلي علي عجينة ملساء ثم تترك لترتاح ربع ساعة ثم تكور الي كور صغيرة وتفرد بالنشابة علي سطح مرشوش بالدقيق حتي تكون رقيقة ولا يهم ان تكون مستديرة تماما ثم نضعها علي الصاج علي النار (والنار تكون هادئة) وتقلب علي الوجه الآخر وتكملي باقي العجينة هذا المقدار اعطاني 14 خبزة ملحوظة(تمسح سطح الصاج بعد كل واحدة حتي لا يحترق الخبز وتغطي لحين الاستخدام حتي لا تجف منقولة ومجربة للامانة استخدم العيش اللبنانى بفتحة كل رغيف وش وظهر ملياش باللت والعجن هههههههههههههه = [/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
أعلى