الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="asmicheal, post: 3627506, member: 74340"] [COLOR="Black"][CENTER] [B][SIZE="5"][CENTER][RIGHT]صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع[/RIGHT][/CENTER][/SIZE][/B] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2012/8716526236.png[/IMG] [/CENTER] [SIZE="5"] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2012/7699051243.jpg[/IMG] نييجى بقى للكلام المهم الكبدة احب اقول لكم انى بعمل صنفين كبدة من كيلو الكبدة قلتيللى لية لانى باخد الطروف داير ما يدور اعملها كبدة اسكندرانى الصافى من الكبدة اعملة مقلى روعة طبعا حرام اكل الدم لكن الكبدة يادوب تشم النار وتقلب على الوجة الاخر لتحتفظ بعصارتها اروع كبده الكبد الضانى 1 كيلو كبدة خروف ( ضاني ) 2 ثمرة بصل كبير مفروم ملح و فلفل و بهارات و ليمون 3 ملعقة كبيرة سمن 2ملعقة كبيرة خل 3فص ثوم مفروم افرمي البصل و الثوم جيدا جدا و يضاف اليهم التوابل و الخل ضعي الكبدة في الخليط السابق و تترك نصف ساعة الي ساعة ثم في مقلاة علي النار سخني السمنة و تشوح الكبدة حتي تمام النضج حوالي10- 20 دقيقة تقدم ساخنة مع ارز ابيض و يسكب الصوص علي الارز ------------------------ طريقة عمل الكبدة - احلى كبده اسكندرانى المقادير : كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة ثوم مدقوق البهارات شطة ( فلفل حار ) ، كمون ، كزبره ناشفة فلفل حار أو رومي مقطع شرائح طماطم مقطعة 3 ملعقة كبيرة خل عصير ليمونة الطريقة : - تبلّي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح ، و دعيها ساعة في التتبيلة . - نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم المدقوق ونقلبه ثم نضع الكبدة ونقلب و ستظهر فوراً الرائحة الطيبة ، ونخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و لا نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء . - قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة . ============ جديد : كبدة الشارع المقادير نصف كيلو كبدة شرايح رفيعة كالشاورما فلفل رومى مقطع عصيان فلفل حامى مقطع دوائر 2 ملعقةصغيرة ثوم ليمونة ملعقة ملح - نصف ملعقة فلفل - نصف ملعقة كارى- ملعقة كبيرة كمون - نصف ملعقة كزبرةناشفة ملعقتين خل قطعة صغيرة ليه خروف تدوب فى الزيت والزبدة الطريقة - الكبدة لا تغسل - انزل خلطة التوابل والثوم والفلفل ( ملقة ثوم واحدة والباقى للزيت ) - نقلب بالراحة نتركها نصف ساعة بالثلاجة - زيت + ملعقة كبيرة زبدة + قطعة صغيرة لية - الخلطة السابقة انزل بيها فى الزيت والزبدة لتاخد ريحة الخلطة ملعقةصغيرة ثوم ليمونة ملعقة ملح - نصف ملعقة فلفل - نصف ملعقة كارى- ملعقة كبيرة كمون - نصف ملعقة كزبرةناشفة ملعقتين خل كبار - على نار عالية انزل بالكبدة فى الزيت والثوم بتوابلة -لا تغطى الكبدة لتحدث صدمة ولا تنزل ميه - تقليب بسيط على النار - اخر 5 دقائق اوطى عليها واسيبها بلا تقليب فيديو روعة [url]https://www.youtube.com/watch?v=SHngPr6rIDI&fbclid=IwAR0bQrH2KJQNjv2_roxVm0ngvP4CzM9HL6EMDIlTu-akQih7UKxTfaMaCAw[/url] = =[/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
أعلى