الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="asmicheal, post: 3402707, member: 74340"] [SIZE=5][COLOR=Black]سر عجينة الطعمية الهشة[/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=Black]أخيراً عجينة طعمية ناجحة كنت طول عمرى لما أحاول أعمل عجينة طعمية تطلع فاشلة وبعدين عرفت إن السبب إنى كنت بأضربها فى الخلاط زيادة عن اللزوم لغاية ماتنعم قوى – والصح إننا نخليها خشنة قليلاً لا ناعمة قوى ولا خشنة قوى لكن برضه بعد القلى بتبقى لونها غامق من برة ومن جوة لسة نيئة بحثت كتير عن السر فى إن طعمية المحلات بتكون هشة ومقرمشة ومستوية من جوة من غير مالنها يغمق من برة لغاية ما عرفت السر الخطير وهو إننا قبل ما نقلى الطعمية نضرب العجينة بمضرب كهربائى أو مضرب البيض اليدوى السلك – نضرببه العجينة كتير حوالى خمس دقائق – حتى تصبح لها رغوة وفايرة – ساعتها نقليها فى زيت ساخن – وبسبب هشاشتها حرارة الزيت ستتخلل مسامها وبكدة تستوى بسرعة من جوة زى من برة من غير ما لونها يغمقمكونات عجينة الطعمية نصف كيلو فول مدشوش 2 بصلة 10 فصوص ثوم 5 أعواد من كل من: بقدونس - كزبرة خضراء - شبت ( الورق فقط تقرطف كالملوخية ) 3 ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة 3 ملعقة صغيرة ملح ناعم نصف ملعقة شطةالطريقة لا تتبل الطعميه لو هتحفظ فى الفريزر وتترك لتسيح ثم تتبل وتضرب بالكبة لادخال هواء فيها ثم تقلى الطريقة نغسل الفول المدشوش جيداً ثم ننقعه ليلة فى الماء فى اليوم التالى نغسله ونصفيه من الماء تماما ثم نضربه فى خلاط أو كبة حتى تصبح حبيباته فى حجم حبيبات الكسكسى المتوسط ثم نفرغه فى طبق ونضرب باقى المقادير مع بعض (بعد تخريط الخضرة ليسهل ضربها) ثم نصب الخليط على الفول ونقلب الكل مع بعض نحفظ العجينة فى الثلاجة – تكفى لعمل 3 مرات – وتستخدم خلال أسبوع قبل القلى نضرب العجينة خمس دقائق بمضرب بيض حتى تصبح هشة ولها رغاوى ثم نقلييها فى زيت حار على الجنبين طريقة صحية لقلى الطعمية أو أى شئ محتاج للقلى أنا بأعملها بطريقة صحية بأقل كمية من الزيت – بأن أصب العجينة فى صينية تيفال مدهونة بقليل من الزيت ثم أفردها فى الصينية بظهر ملعقة خشب حتى تبقى مسطحة – وبعدين أمسح وشها بفرشة مبللة بالزيت – - وأخيراً أقوم بعمل خطوط طولية وعرضية بالملعقة الخشب حتى تصلها الحرارة وتستوى من الأجناب – والأفضل إستخدام بخاخة صغيرة نرش بها الزيت بعد عمل الخطوط وفى هذه الحالة لا نمسحها بفرشة الزيت – ثم أضع الصينية فى الفرن وأشغل الشواية العلوية لمدة عشر دقايق حتى يصبح لونها ذهبى – ممكن إستعمال أى زيت لكن أنا بأفضل الزيت الحار لإنه مفيد جداً لمرضى السكر وضغط الدم المرتفع والكوليسترول وأنزيمات الكبد العالية – والحمد لله كلهم عندى بنفس الطريقة ممكن نقلى الباذنجان المقلى – الفراخ البانيه – قطع فراخ كنتاكى سابقة السلق – البوفتيك – البطاطس المحمرة بعد سلقها وغيرها من أصناف الطعام المقلى – وبكدة نستخدم أقل كمية ممكنة من الزيت والأكل يكون خفيف على المعدة مش بيشر زيت سيكون من المفيد لتنفيذ كل تلك الوصفات أن يكون لدينا بخاخة نرش منها الزيت – يمكننا إستخدام أى زجاجة عطر قديمة فارغة – بعد غسلها وتركها تنشف – ثم نلأ نصفها بالزيت ونرش منه على سطح أى طعام بالطريقة السابقة[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
أعلى