للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
new فهرس بعد تجديد المنتدى new

صفحة 32
- اخر ابديت فى الفول المدمس
- فريك ايوب

-3 نصائح لتنظيف الكراسي البلاستيكية البيضاء

- بطاطس محمرة نصف مقلية احلى بكتير من فارم فريتس

- دجاج سويت اند ساور ومكرونة صينية ( كانتون صينى )
- مكرونة صينية بالفراخ روعة
- طعمية مصرى 2023
- طعمية بالصلصة
- هريسة الشطة الرائعة


صفحة 31

- المش الفلاحى
- ماسك القهوة والجيلاتين
- ستيك اللحمة بالصلصة البنية
- مشروب السوبيا اللذيذ
- مشروب الخروب المفيد جدا للمناعة
- صنع صابونة جديدة صالحة للاستخدام من بواقي الصابون
- الترمايسو اللذيذ والسهل جدا


صفحة 30
- براونيز كيك
- البيض المدحرج
- تسخين الارز البايت بطعم روعة وبلا تهدير ولا حرق
- تتبيل اللحم عرايشى مشوى
- شوربة سبانخ عرايشي
- شوربة لبن عرايشي
- بسبوسة عرايشي
- تنظيف اللحم الضانى
- اكواب كنافة بالمانجو روعة
- استيك تحفة بصوص المشروم الخطير
- ارز بلبن خطير بتريكاتى
- ساندوتشات سجق تحفة خطيرة الروعة
- اروع ساندوتشات كبدة فعلا بتريكاتى الخاصة جدا جربى بثقة
- مربة فراولة خرافية الروعة
- للنباتيين فاهيتا مشروم روعة

صفحة 29
- كيف أغسل الكوتشي بالغسالة الاتوماتيك ؟
- مربة التين الرائعة
- اخر ابديت بالبيتزا الايطالى الاصلى
- ملبن عين الجمل
- قرنبيط مقلى بالبيض والبقسماط
- طاجن بامية باللحمة الضانى
- معلومات مهمة عن الأحذية والاعتناء بها
- جلاش صيامي بالمشروم والخضار
- قطايف عصافيرى دائرة كاملة
- تريكات
- مكرونة صيامي بالصوص الابيض و المشروم
- ملوخية بالجمبرى
- ملوخية خضراء لا يمكن تسقط باذن الله
- الشلولو
- اخر ابديت فى كنتاكى جوسي وتحفه هتبطلوا الديلفرى بثقة

صفحة 28
- اخر ابديت فى الكنافة بالكريمة والقشدة
- اخر ابديت فى الكنافة بالنوتلا
- اخر ابديت للكنافة بالمانجو
- كاسات الكنافة
- اخر ابديت لتريكات المحشي
- اخر ابديت للسمبوسة او السمبوسك بعدة حشوات مختلفة
- قرع عسلي حلو بالباشاميل
- سمك فيلية مقرمش بتريكاتى الخاصة
- السمك المقلى
- سلق الذرة الطازجة بالماء
- شوى الذرة بالفرن
- كبد الخروف محمر
- علاج للكيك المحروق

صفحة 27
- رقاق بلحم الضانى
- لتحويج القهوة
- افكار لغداء فى 25 دقيقة
- الاكلير
- كيكة مالحة بالسوسيس
- تورتة مالحة بالتوست والانشون
- 5 طرق لتوسيع الجزمة
- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي
- افكار من السجق
- كيك البرتقال الصيامي
- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- السبانخ
- انواع مبتكرة من البطاطس
- قرنبيط مقلى بدون بيض كالبفتيك
- البفتيك اخر ابديت
صفحة 26
- كنافة بالنوتلا
- اصابع الجلاش بالسجق
- بيتزا ساندوتش
- باذنجان بانية
- أصابع دجاج كرسبي
- شيش طاووق
- العجة الفرنسية
- تريكات
- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة
- باناكوتا المانجو
- بامية بخضرة
- الاكل النىء فى نىء

صفحة 25
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- الرقاق الطرى
- اخر ابديت فى الطعمية
- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا
- فراخ مشوية تحفة
- ايس كريم بالبراونيز
- خرشوف محشي باللحم المفروم
- كبدة تحفة بدون زفارة
- العسلية
- المهلبية
- مهلبية الفواكه
- الشركسية
- تشيز كيك

صفحة 24
- العاشوراء
- البان سويسرا = الفوندو السويسرى
- تورتة صينية 26
- كيكة زبادى 7 بيضات كالتورتة
- مسقعة باللحمة المفرومة
- الاكتيفراى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- عدس اصفر بطريقتين
- تشيلي هوت دوج
- صينية قرنبيط صيامى

صفحة 23
- سمك فيلية روعة
- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى
- صدور فراخ مقرمشة
- ليمون معصفر روعة بدون سلق
- بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
- دجاج تندوري الهندى بالفرن
- تشيلى هوت دوج
- تحميص الفول السودانى

صفحة 22
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة
- بيض اسكتلندى جميل جدا
- بلح الشام
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة
- انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم بالخل والثوم
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- كفتة التونة "صيامي"
- اصابع السمك "صيامي"
- للحم مسلوق اروع للفتة
- تزيين التورتات

صفحة 21
- كركدية رائع
- فطائر جبنة بالنعناع
- لازانيا ( بدون سلق المكرونة )
- لقمة القاضى
- الكريب الفطارى كريب نوتلا
- قمر الدين
- سينابون
- قطايف بالنوتلا
- قطايف بالقشطة
- بقلاوة عش البلبل
- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

صفحة 20
- بليلة
- الكريب
- تورتة جيلى روعة
- تريكات الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- تلوين البيض
- السردين
- الانشوجه
- كيف تختار البصل الأخضر ؟
- الترمس
- فطير الملاك
- معلومات عن الخروب

صفحة 19
- الكول سلو
- كنتاكى بالضبط
- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- افكار للفراولة (12 فكرة )
- كيكة الفراولة
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
- تريكات الملوخية الناشفة بتطلع اروع من الخضراء

صفحة 18
- البطاطس المقرمشة بالبابريكا
- البطاطا الحلوة المشوية
- الفول المدمس بكل مشتملاته
- اللوبيا المدمسة
- صينية بطاطس بوريه
- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
- لحمة للطبيخ لكذا طبخة
- وفلز waffles
- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش
- كورن دوج
- كيكة الشيكولاتة
- كيكة البرتقال

صفحة 17
- تحميص لب عباد الشمس السورى
- مكرونة بالتونة
- جمبرى المقلى المقرمش
- الجمبرى المقلى والكاليمارى
- اللفت المخلل
- حلويات المولد فولية وجوزية ونوجا
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور

صفحة 16
- حقن الديك الرومى للشوى
- طاجن سمك بالفريك
- سلق الضانى للفتة لطعم افضل
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- نجرسكو بالفراخ
- الترمس

صفحة 15
- كفتة الارز على طريقتى روعة
- اللانشون لحم
- لانشون فراخ
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
- ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
صفحة 14
- فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
- شطيطة الفلفل الحار
- شوربة البصل روعة
- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
- اصابع البطاطس المشوية بالفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- دجاج تكا

صفحة 13
- فطير بالسكر
- التمر هندي
- الشيتوس في البيت
- ليمون منعش
- جبنة بالطماطم

صفحة 12
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- تقديم وتقطيع الديك الرومى
- بطة محشية فريك
- فرم الثوم للتخزين
- افكار روعة للفراولة
- كفتة مشوية فى الفرن


صفحة 11
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- المانجو وتقديمة
- الفتة بطريقتى الخاصة
- فراخ مشوية بالفرن
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة
- الكريم كراميل
- ارز معمر تحفة
- قرنبيط مقلى بدون بيض

صفحة 10
- طاجن الكبد والقوانص سهل جدا وطعمه خطيير
- البفتيك
- فول نابت روووووووووووعة
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- فول بالسجق
- شوربة فواكة البحر صيامى
- فاهيتا الدجاج
- تمر رمضان
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- صينيه سردين فى الفرن

صفحة 9
- صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع
- الارز المفلفل
- كفتة الارز
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك الفراولة
- الكشرى وتريكاته الخاصة
- حواوشى لحم
- باذنجان مخلل
- شاورما لحم
- ثومية الشاورما
- سلطة سيزر
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام محشى فريك

صفحة 8
- شاورما المشروم صيامى روعة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة
- كولسلو COLESLAW
=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
اخر ابديت فى الفول المدمس مميز جدا
اجود نوع فول ودة بيفرق فى السواء فول فايز السوهاجى او فول الضحى كذلك ببقية البقول
انسى تماما اى طعم سابق اكلته للفول مميز جدا فعلا وهتدعوا لى
المقادير
كوب فول
كوب حمص شام
نصف كوب قمح بليلة
ملعقة كبيرة عدس اصفر يمكن الاستغناء عنها
بصلة مقطعة مربعات
طماطماية مقطعة مربعات
اهم حاجة سخان تدميس كهربائى

الطريقة
- انقعى الفول وحمص الشام وبليلة القمح من الصبح لليل بحد ادنى 6 ساعات
- اغلى الخليط او صفى الخليط وضعى فوقة ماء مغلى يغطى الفول بكوبين زيادة
-شغلى الدماسة
- قطعى الطماطماية والبصلة ولما الكل يغلى جامد
- ضعى الدماسة على السخان الكهرباء
- ياخد 4-6 ساعات بعد ساعتين شقرى عليه لو الماء قل اضيفى ماء مغلى مهم جدا مغلى لان الماء الساقع يسود الفول ويفصل قشرته
-قبل نهاية السواء بنصف ساعة ضعى ملعقة العدس على الوجة حتى لا يحترق بقعر الدماسة العدس يعطى لون كهرمانى جميل
الف هنا
ملحوظة
هنزل لكم صورة الفول من مطبخى بالتعليقات بدون عدس طعم الفولة حكاية فعلا
سخان الكهرباء العادى المصرى 120 وات سعره 70 جنية
سخان الكهرباء الفرنسي ميانتا 500 وات سعره 350 جنيه بتستخدمية على اقل مؤشر يادوب ينور
احسن دماسة الومنيوم الدهان ب 225 جنية مقاس 1
دة مش اعلان دى الحاجات اللى بستخدمها فعلا
=

277775007_477180227529813_4267252584463208679_n.jpg277304594_477160004198502_7231568470992683164_n.jpg قد تكون صورة ‏‏طعام‏ و‏منظر داخلي‏‏
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
new فهرس بعد تجديد المنتدى new
صفحة 31
- المش الفلاحى
- ماسك القهوة والجيلاتين
- ستيك اللحمة بالصلصة البنية
- مشروب السوبيا اللذيذ
- مشروب الخروب المفيد جدا للمناعة
- صنع صابونة جديدة صالحة للاستخدام من بواقي الصابون
- الترمايسو اللذيذ والسهل جدا


صفحة 30
- براونيز كيك
- البيض المدحرج
- تسخين الارز البايت بطعم روعة وبلا تهدير ولا حرق
- تتبيل اللحم عرايشى مشوى
- شوربة سبانخ عرايشي
- شوربة لبن عرايشي
- بسبوسة عرايشي
- تنظيف اللحم الضانى
- اكواب كنافة بالمانجو روعة
- استيك تحفة بصوص المشروم الخطير
- ارز بلبن خطير بتريكاتى
- ساندوتشات سجق تحفة خطيرة الروعة
- اروع ساندوتشات كبدة فعلا بتريكاتى الخاصة جدا جربى بثقة
- مربة فراولة خرافية الروعة
- للنباتيين فاهيتا مشروم روعة

صفحة 29
- كيف أغسل الكوتشي بالغسالة الاتوماتيك ؟
- مربة التين الرائعة
- اخر ابديت بالبيتزا الايطالى الاصلى
- ملبن عين الجمل
- قرنبيط مقلى بالبيض والبقسماط
- طاجن بامية باللحمة الضانى
- معلومات مهمة عن الأحذية والاعتناء بها
- جلاش صيامي بالمشروم والخضار
- قطايف عصافيرى دائرة كاملة
- تريكات
- مكرونة صيامي بالصوص الابيض و المشروم
- ملوخية بالجمبرى
- ملوخية خضراء لا يمكن تسقط باذن الله
- الشلولو
- اخر ابديت فى كنتاكى جوسي وتحفه هتبطلوا الديلفرى بثقة

صفحة 28
- اخر ابديت فى الكنافة بالكريمة والقشدة
- اخر ابديت فى الكنافة بالنوتلا
- اخر ابديت للكنافة بالمانجو
- كاسات الكنافة
- اخر ابديت لتريكات المحشي
- اخر ابديت للسمبوسة او السمبوسك بعدة حشوات مختلفة
- قرع عسلي حلو بالباشاميل
- سمك فيلية مقرمش بتريكاتى الخاصة
- السمك المقلى
- سلق الذرة الطازجة بالماء
- شوى الذرة بالفرن
- كبد الخروف محمر
- علاج للكيك المحروق

صفحة 27
- رقاق بلحم الضانى
- لتحويج القهوة
- افكار لغداء فى 25 دقيقة
- الاكلير
- كيكة مالحة بالسوسيس
- تورتة مالحة بالتوست والانشون
- 5 طرق لتوسيع الجزمة
- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي
- افكار من السجق
- كيك البرتقال الصيامي
- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- السبانخ
- انواع مبتكرة من البطاطس
- قرنبيط مقلى بدون بيض كالبفتيك
- البفتيك اخر ابديت
صفحة 26
- كنافة بالنوتلا
- اصابع الجلاش بالسجق
- بيتزا ساندوتش
- باذنجان بانية
- أصابع دجاج كرسبي
- شيش طاووق
- العجة الفرنسية
- تريكات
- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة
- باناكوتا المانجو
- بامية بخضرة
- الاكل النىء فى نىء

صفحة 25
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- الرقاق الطرى
- اخر ابديت فى الطعمية
- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا
- فراخ مشوية تحفة
- ايس كريم بالبراونيز
- خرشوف محشي باللحم المفروم
- كبدة تحفة بدون زفارة
- العسلية
- المهلبية
- مهلبية الفواكه
- الشركسية
- تشيز كيك

صفحة 24
- العاشوراء
- البان سويسرا = الفوندو السويسرى
- تورتة صينية 26
- كيكة زبادى 7 بيضات كالتورتة
- مسقعة باللحمة المفرومة
- الاكتيفراى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- عدس اصفر بطريقتين
- تشيلي هوت دوج
- صينية قرنبيط صيامى

صفحة 23
- سمك فيلية روعة
- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى
- صدور فراخ مقرمشة
- ليمون معصفر روعة بدون سلق
- بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
- دجاج تندوري الهندى بالفرن
- تشيلى هوت دوج
- تحميص الفول السودانى

صفحة 22
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة
- بيض اسكتلندى جميل جدا
- بلح الشام
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة
- انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم بالخل والثوم
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- كفتة التونة "صيامي"
- اصابع السمك "صيامي"
- للحم مسلوق اروع للفتة
- تزيين التورتات

صفحة 21
- كركدية رائع
- فطائر جبنة بالنعناع
- لازانيا ( بدون سلق المكرونة )
- لقمة القاضى
- الكريب الفطارى كريب نوتلا
- قمر الدين
- سينابون
- قطايف بالنوتلا
- قطايف بالقشطة
- بقلاوة عش البلبل
- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

صفحة 20
- بليلة
- الكريب
- تورتة جيلى روعة
- تريكات الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- تلوين البيض
- السردين
- الانشوجه
- كيف تختار البصل الأخضر ؟
- الترمس
- فطير الملاك
- معلومات عن الخروب

صفحة 19
- الكول سلو
- كنتاكى بالضبط
- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- افكار للفراولة (12 فكرة )
- كيكة الفراولة
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
- تريكات الملوخية الناشفة بتطلع اروع من الخضراء

صفحة 18
- البطاطس المقرمشة بالبابريكا
- البطاطا الحلوة المشوية
- الفول المدمس بكل مشتملاته
- اللوبيا المدمسة
- صينية بطاطس بوريه
- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
- لحمة للطبيخ لكذا طبخة
- وفلز waffles
- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش
- كورن دوج
- كيكة الشيكولاتة
- كيكة البرتقال

صفحة 17
- تحميص لب عباد الشمس السورى
- مكرونة بالتونة
- جمبرى المقلى المقرمش
- الجمبرى المقلى والكاليمارى
- اللفت المخلل
- حلويات المولد فولية وجوزية ونوجا
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور

صفحة 16
- حقن الديك الرومى للشوى
- طاجن سمك بالفريك
- سلق الضانى للفتة لطعم افضل
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- نجرسكو بالفراخ
- الترمس

صفحة 15
- كفتة الارز على طريقتى روعة
- اللانشون لحم
- لانشون فراخ
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
- ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
صفحة 14
- فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
- شطيطة الفلفل الحار
- شوربة البصل روعة
- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
- اصابع البطاطس المشوية بالفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- دجاج تكا

صفحة 13
- فطير بالسكر
- التمر هندي
- الشيتوس في البيت
- ليمون منعش
- جبنة بالطماطم

صفحة 12
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- تقديم وتقطيع الديك الرومى
- بطة محشية فريك
- فرم الثوم للتخزين
- افكار روعة للفراولة
- كفتة مشوية فى الفرن


صفحة 11
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- المانجو وتقديمة
- الفتة بطريقتى الخاصة
- فراخ مشوية بالفرن
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة
- الكريم كراميل
- ارز معمر تحفة
- قرنبيط مقلى بدون بيض

صفحة 10
- طاجن الكبد والقوانص سهل جدا وطعمه خطيير
- البفتيك
- فول نابت روووووووووووعة
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- فول بالسجق
- شوربة فواكة البحر صيامى
- فاهيتا الدجاج
- تمر رمضان
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- صينيه سردين فى الفرن

صفحة 9
- صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع
- الارز المفلفل
- كفتة الارز
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك الفراولة
- الكشرى وتريكاته الخاصة
- حواوشى لحم
- باذنجان مخلل
- شاورما لحم
- ثومية الشاورما
- سلطة سيزر
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام محشى فريك

صفحة 8
- شاورما المشروم صيامى روعة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة
- كولسلو COLESLAW
=

 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
فريك ايوب
2 كوب فريك مغسول ومنقوع ساعة فى الماء
بصلة مفرية
قرن فلفل حامى
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة بصل بودرة
ملعقة صغيرة ثوم بودرة
ملعقة صغيرة بهارات
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
3 مكعب مرقة خضروات
3 ملاعق كبيرة زيت ذرة
عصير 5 ثمرات طماطم متوسطة
نصف كوب ماء مغلى

الطريقة
- نفرى البصلة مع قرن الفلفل الحامى
- نحمر البصلة بقرن الفلفل فى الزيت يادوب يدبل
- نضيف البهارات كلها مع المرقة تاخد تقليبة فى البصلة بقرن الفلفل
- نضيف الفريك يتفلفل بالخليط السابق
- نضيف عصير الطماطم ونصف كوب الماء المغلى ونقلب يادوب ياخد غلوتين
- نصب الفريك فى طاجن ويدخل الفرن على درجة 220 درجة حتى يحمر وشة (حوالى 30 دقيقة )
بالف هنا


فريك.jpg





=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
3 نصائح لتنظيف الكراسي البلاستيكية البيضاء من الإصفرار والبقع



286390951_520953949819107_2985694867919182831_n.jpg
1. تنظيف الكراسي البلاستيكية بواسطة الماء والصابون
قد يبدو الأمر بسيطاً، لكن أول ما عليكِ فعله هو تنظيف الكراسي البلاستيكية بواسطة الماء الساخن والصابون. في الواقع هي طريقة سهلة وسريعة لإزالة الأوساخ والبقع عن سطح الكراسي البيضاء وباقي الأثاث المتواجد في الحديقة أو الشرفة.
لكن ما هو أهم مما ذكر، هو تنظيف الكراسي بشكل مستمر حتى يحتفظ البلاستيك الأبيض بلمعانه وكي لا يبهت مع مرور الوقت.
للحفاظ على نظافة الكراسي البيضاء وجعلها خالية من البقع، من الأفضل تنظيفها مرة واحدة في الشهر، وسيكون أفضل لو تمكنتِ من القيام بذلك مرتين في الشهر.
ستحتفظين بالتالي بلون أثاثك البلاستيكي الأبيض الجميل لفترة أطول.
يمنع التنظيف المتكرر بالماء والصابون تعرض الكراسي البلاستيكية ذات اللون الأبيض للبقع العنيدة.

2. تنظيف الكراسي البيضاء بواسطة البيكنغ صودا (بيكربونات الصودا)
نستخدم البيكنغ صودا في الأعمال المنزلية في جميع أنحاء المنزل، وهي تعتبر مزيلاً طبيعياً للبقع فعالاً جداً، يجب اقتناؤه في المنزل. إليكِ إذن كيفية تنظيف كراسيك البلاستيكية والكراسي المصنوعة من مادة البولي بروبيلين:
خلط البيكنغ صودا مع الخل الأبيض وإضافة الماء
الخلط والتحريك جيداً ومن ثم استخدام فوطة لفرك الكراسي وأثاث الحديقة أو الشرفة.
إستخدمي فرشاةً لتنظيف وإزالة البقع العنيدة (من الأفضل ألا تكون الفرشاة شديدة الصلابة كي لا يتلف بلاستيك الكراسي).
اغسلي الكراسي ثم جففيها بسرعة بواسطة فوطة.
يمكنكَ استخدام البيكنغ صودا مع حمض البوريك أو البورق (البوراكس) للبقع الأكثر صعوبةً أو لتنظيف البلاستيك الأبيض الذي أصبح لونه يميل إلى الإصفرار أو الإسوداد.

3. استعادة اللمعان بواسطة الخل
بمرور الوقت وبسبب الطقس العاصف يفقد البلاستيك الأبيض لمعانه ويصبح باهتاً. ومن هنا تأتي ضرورة غسل الكراسي بالماء والصابون بانتظام كما ذكرنا في أول المقال.
يُعتبر خليط الماء والخل حيلةً جيدة لتنظيف الأثاث البلاستيكي واستعادة اللمعان وإزالة البقع. لإزالة البقع العنيدة لا تترددي في إضافة البيكنغ صودا إلى الخليط.
منقول من حلول ذكية
=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
بطاطس محمرة نصف مقلية احلى بكتير من فارم فريتس

المقادير
بطاطس مقطعة صوابع رفيعة
ملح
ربع كوب خل
هام جدا ورق زبدة
الطريقة
- البطاطس بعد تقشيرها وتقطيعها صوابع تنقع فى ماء بملح وربع كوب خل حتى لا تشرب زيت ولا تغير لونها
- تسخنى زيت غزير على اعلى درجة وتقلى البطاطس يادوب دقيقة واحدة وترفعيها على ورق مطبخ يمتص الزيت
- التر يكة هنا فى صنية كبيرة تضعى ورقة زبدة تفردى عليها البطاطس المقلية دقيقة بشرط لا تضعى بطاطس فوق بعضها
- فوقها ورقة زبدة وتفردى البطاطس المقلية دقيقة وهكذا حتى تنتهى الكمية
- توضع بالفريزر لمدة يوم كامل حتى تتجمد وكدة الواحدة بواحدتها ولا تتكسر
- تعبا باكياس بالفريزر كل كيس باستخدام مرة ولا يعاد تجميدها
وعند الاستخدام تقلى وهى مجمدة فى زيت غزير
الف هنا
الصورة من الديب فريزر عندى

=
 

المرفقات

  • Screenshot_٢٠٢٣٠٢٠٣-٢٣٣٨٤٨_Gallery.jpg
    Screenshot_٢٠٢٣٠٢٠٣-٢٣٣٨٤٨_Gallery.jpg
    733.8 KB · المشاهدات: 0
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
احب انكم تجربوا قبل رمضان
صنف رائع اسيوى اجيد صنعه افضل من محلاته المتخصصة
ويمكنك اخد صدر فرختين للسويت اند ساور والاوراك تعملى بيهم صينية بطاطس فى اليوم التالى
كمان خلطة تتبيل الفراخ المميزة بعمل الكمية دى واحفظها ببرطمان بالثلاجة هقول لكم على مقاديرها
نصف كيلوبابريكا مدخنة
100 جرام كارى
100 جرام كركم
100 زنجبيل بودر
ربع كيلو فلفل اسود مطحون
ربع كيلو ثوم بودرة
ربع كيلو بصل بودرة



دجاج سويت اند ساور ومكرونة صينية ( كانتون صينى )

332937190_419832233681158_3824325095747915876_n.jpg

المقادير
-------------
صدور فرختين ( 4 قطعة صدور ) تقطع مكعبات متوسطة (تقريبا 3سم فى 3 سم )
2 جزرة تقطع برفع عود الكبريت
2 كوسة تقطع برفع عود الكبريت
فلفلة صفراءتقطع برفع عود الكبريت
فلفلة حمراء تقطع برفع عود الكبريت
فلفلة خضراء تقطع برفع عود الكبريت
2 فلفلة حامية تقطع بالورب حجم 2سم تقريبا
3 فصوص ثوم مهروس
بصلة مقطعة جوليان
كوب دقيق
ملعقتين نشا
زيت قلى عباد شمس

تتبيل مكعبات الدجاج بملعقة كبيرة من توابل التتبيل المذكورة بالاعلى



مقادير (الصوص )
-----------
5 ملاعق كاتشاب
4 ملاعق صويا صوص الغامق
كوب ماء يدوب به ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة كبيرة خل

فى وعاء يذوب كل ما سبق ويترك لحين

الطريقة
- نراعى لا نزود الملح لان الصويا صوص يحتوى ملح
-ننقع مكعبات الفراخ المغسولة المتصفية من الماء فى ملعقة كبيرة من تتبيلة التوابل اللى فوق الوصفة نقلبها جيدا ونتركها بالثلاجة حتى نجهز الخضار كله او نتركها منقوعة بالتوابل من بليل للصبح
- اضع الدقيق مع النشا واعفر المكعبات بالدقيق
- اسخن زيت القلى كويس وانزل بمكعبات الفراخ المفرة بالدقيق والنشا واحدة واحدة حتى لا تلتصق ببعضها
-تطلعى مكعبات الفراخ الذهبية فى مصفاة متهوية من تحت حتى لا تعرق
-تقعى الخضر والبصل كله عيدان كبريت قبل اعداد الصوص


اعداد الصوص
يفضل زيت سمسم لو مفيش زيت الذرة شغال
- اسخن كويس جدا ملعقتين زيت انزل بالبصلة
ثم الثوم
يادوب يدبل
ثم الخضار
يادوب تتقلب فى البصلة والثوم لتكون مقرمشة
ثم الصوص اللى مجهزاه وتركاه على جنب (كاتشاب وصويا صوص وكوب ماء مدوب فيه ملعقة نشاوملعقة عسل اسودوملعقة خل )
يادوب غلوتين ثلاثة حوالى دقيقتين
انزل بمكعبات الفراخ يادوب غلوة واحدة لتشرب الصوص

الف هنا

=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
مكرونة صينية بالفراخ روعة


332173621_3539319929632516_4755132258969148590_n.jpg

كيس مكرونة شرايط
صدرفرخة مخلى يقطع شاورما
2 جزرة تقطع برفع عود الكبريت
2 كوسة تقطع برفع عود الكبريت
فلفلة صفراءتقطع برفع عود الكبريت
فلفلة حمراء تقطع برفع عود الكبريت
فلفلة خضراء تقطع برفع عود الكبريت
2 فلفلة حامية تقطع بالورب حجم 2سم تقريبا
3 فصوص ثوم مهروس
بصلة مقطعة جوليان
2ملعقة زيت سمسم او ذرة للصوص
مقادير الصوص
6 ملاعق كبيرة صويا صوص
3 ملاعق كبيرة كاتشاب
نصف كوب ماء مدوب فيه ملعقة صغيرة نشا
الطريقة
- يتبل الفراخ المقطعة شاورما بملعقة كبيرة من توابل التتبيل ( بابريكا مدخنة
كارى
كركم
زنجبيل بودر
فلفل اسود مطحون

ثوم بودرة
بصل بودرة )
وتترك بالثلاجة لحين انتهاء تحضير الخضر عيدان كبريت
- تسلق المكرونة نصف سلقة فى ماء مغلى وملح وتصفى وتشطف بماء بارد وتترك تصفى ماءها
-اسخن ملعقتين زيت كويس جدا
- انزل بالفراخ المقطعة شاورمااعملها صدمة لتحتفظ بمائها اشوحها كويس حتى تنضج يتحول لونها للافتح
- انزل بالبصلة
ثم الثوم
يادوب يدبلوا
انزل بالخضار يادوب تقليبتين
انزل بالصوص
يادوب 3 غلوات حتى يتكثف الصوص
الف هنا


=الصورة من النت

قد تكون صورة ‏تشاو مين‏ 332173621_3539319929632516_4755132258969148590_n.jpg
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
new فهرس بعد تجديد المنتدى new

صفحة 32
- اخر ابديت فى الفول المدمس
- فريك ايوب

-3 نصائح لتنظيف الكراسي البلاستيكية البيضاء

- بطاطس محمرة نصف مقلية احلى بكتير من فارم فريتس

- دجاج سويت اند ساور ومكرونة صينية ( كانتون صينى )
- مكرونة صينية بالفراخ روعة
- طعمية مصرى 2023
- طعمية بالصلصة
- هريسة الشطة الرائعة



صفحة 31
- المش الفلاحى
- ماسك القهوة والجيلاتين
- ستيك اللحمة بالصلصة البنية
- مشروب السوبيا اللذيذ
- مشروب الخروب المفيد جدا للمناعة
- صنع صابونة جديدة صالحة للاستخدام من بواقي الصابون
- الترمايسو اللذيذ والسهل جدا


صفحة 30
- براونيز كيك
- البيض المدحرج
- تسخين الارز البايت بطعم روعة وبلا تهدير ولا حرق
- تتبيل اللحم عرايشى مشوى
- شوربة سبانخ عرايشي
- شوربة لبن عرايشي
- بسبوسة عرايشي
- تنظيف اللحم الضانى
- اكواب كنافة بالمانجو روعة
- استيك تحفة بصوص المشروم الخطير
- ارز بلبن خطير بتريكاتى
- ساندوتشات سجق تحفة خطيرة الروعة
- اروع ساندوتشات كبدة فعلا بتريكاتى الخاصة جدا جربى بثقة
- مربة فراولة خرافية الروعة
- للنباتيين فاهيتا مشروم روعة

صفحة 29
- كيف أغسل الكوتشي بالغسالة الاتوماتيك ؟
- مربة التين الرائعة
- اخر ابديت بالبيتزا الايطالى الاصلى
- ملبن عين الجمل
- قرنبيط مقلى بالبيض والبقسماط
- طاجن بامية باللحمة الضانى
- معلومات مهمة عن الأحذية والاعتناء بها
- جلاش صيامي بالمشروم والخضار
- قطايف عصافيرى دائرة كاملة
- تريكات
- مكرونة صيامي بالصوص الابيض و المشروم
- ملوخية بالجمبرى
- ملوخية خضراء لا يمكن تسقط باذن الله
- الشلولو
- اخر ابديت فى كنتاكى جوسي وتحفه هتبطلوا الديلفرى بثقة

صفحة 28
- اخر ابديت فى الكنافة بالكريمة والقشدة
- اخر ابديت فى الكنافة بالنوتلا
- اخر ابديت للكنافة بالمانجو
- كاسات الكنافة
- اخر ابديت لتريكات المحشي
- اخر ابديت للسمبوسة او السمبوسك بعدة حشوات مختلفة
- قرع عسلي حلو بالباشاميل
- سمك فيلية مقرمش بتريكاتى الخاصة
- السمك المقلى
- سلق الذرة الطازجة بالماء
- شوى الذرة بالفرن
- كبد الخروف محمر
- علاج للكيك المحروق

صفحة 27
- رقاق بلحم الضانى
- لتحويج القهوة
- افكار لغداء فى 25 دقيقة
- الاكلير
- كيكة مالحة بالسوسيس
- تورتة مالحة بالتوست والانشون
- 5 طرق لتوسيع الجزمة
- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي
- افكار من السجق
- كيك البرتقال الصيامي
- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- السبانخ
- انواع مبتكرة من البطاطس
- قرنبيط مقلى بدون بيض كالبفتيك
- البفتيك اخر ابديت
صفحة 26
- كنافة بالنوتلا
- اصابع الجلاش بالسجق
- بيتزا ساندوتش
- باذنجان بانية
- أصابع دجاج كرسبي
- شيش طاووق
- العجة الفرنسية
- تريكات
- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة
- باناكوتا المانجو
- بامية بخضرة
- الاكل النىء فى نىء

صفحة 25
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- الرقاق الطرى
- اخر ابديت فى الطعمية
- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا
- فراخ مشوية تحفة
- ايس كريم بالبراونيز
- خرشوف محشي باللحم المفروم
- كبدة تحفة بدون زفارة
- العسلية
- المهلبية
- مهلبية الفواكه
- الشركسية
- تشيز كيك

صفحة 24
- العاشوراء
- البان سويسرا = الفوندو السويسرى
- تورتة صينية 26
- كيكة زبادى 7 بيضات كالتورتة
- مسقعة باللحمة المفرومة
- الاكتيفراى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- عدس اصفر بطريقتين
- تشيلي هوت دوج
- صينية قرنبيط صيامى

صفحة 23
- سمك فيلية روعة
- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى
- صدور فراخ مقرمشة
- ليمون معصفر روعة بدون سلق
- بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
- دجاج تندوري الهندى بالفرن
- تشيلى هوت دوج
- تحميص الفول السودانى

صفحة 22
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة
- بيض اسكتلندى جميل جدا
- بلح الشام
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة
- انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم بالخل والثوم
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- كفتة التونة "صيامي"
- اصابع السمك "صيامي"
- للحم مسلوق اروع للفتة
- تزيين التورتات

صفحة 21
- كركدية رائع
- فطائر جبنة بالنعناع
- لازانيا ( بدون سلق المكرونة )
- لقمة القاضى
- الكريب الفطارى كريب نوتلا
- قمر الدين
- سينابون
- قطايف بالنوتلا
- قطايف بالقشطة
- بقلاوة عش البلبل
- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

صفحة 20
- بليلة
- الكريب
- تورتة جيلى روعة
- تريكات الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- تلوين البيض
- السردين
- الانشوجه
- كيف تختار البصل الأخضر ؟
- الترمس
- فطير الملاك
- معلومات عن الخروب

صفحة 19
- الكول سلو
- كنتاكى بالضبط
- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- افكار للفراولة (12 فكرة )
- كيكة الفراولة
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
- تريكات الملوخية الناشفة بتطلع اروع من الخضراء

صفحة 18
- البطاطس المقرمشة بالبابريكا
- البطاطا الحلوة المشوية
- الفول المدمس بكل مشتملاته
- اللوبيا المدمسة
- صينية بطاطس بوريه
- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
- لحمة للطبيخ لكذا طبخة
- وفلز waffles
- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش
- كورن دوج
- كيكة الشيكولاتة
- كيكة البرتقال

صفحة 17
- تحميص لب عباد الشمس السورى
- مكرونة بالتونة
- جمبرى المقلى المقرمش
- الجمبرى المقلى والكاليمارى
- اللفت المخلل
- حلويات المولد فولية وجوزية ونوجا
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور

صفحة 16
- حقن الديك الرومى للشوى
- طاجن سمك بالفريك
- سلق الضانى للفتة لطعم افضل
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- نجرسكو بالفراخ
- الترمس

صفحة 15
- كفتة الارز على طريقتى روعة
- اللانشون لحم
- لانشون فراخ
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
- ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
صفحة 14
- فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
- شطيطة الفلفل الحار
- شوربة البصل روعة
- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
- اصابع البطاطس المشوية بالفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- دجاج تكا

صفحة 13
- فطير بالسكر
- التمر هندي
- الشيتوس في البيت
- ليمون منعش
- جبنة بالطماطم

صفحة 12
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- تقديم وتقطيع الديك الرومى
- بطة محشية فريك
- فرم الثوم للتخزين
- افكار روعة للفراولة
- كفتة مشوية فى الفرن


صفحة 11
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- المانجو وتقديمة
- الفتة بطريقتى الخاصة
- فراخ مشوية بالفرن
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة
- الكريم كراميل
- ارز معمر تحفة
- قرنبيط مقلى بدون بيض

صفحة 10
- طاجن الكبد والقوانص سهل جدا وطعمه خطيير
- البفتيك
- فول نابت روووووووووووعة
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- فول بالسجق
- شوربة فواكة البحر صيامى
- فاهيتا الدجاج
- تمر رمضان
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- صينيه سردين فى الفرن

صفحة 9
- صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع
- الارز المفلفل
- كفتة الارز
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك الفراولة
- الكشرى وتريكاته الخاصة
- حواوشى لحم
- باذنجان مخلل
- شاورما لحم
- ثومية الشاورما
- سلطة سيزر
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام محشى فريك

صفحة 8
- شاورما المشروم صيامى روعة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة
- كولسلو COLESLAW
=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
فى المشاركة المكرونة الصينية مشاركة 629
يمكن استبدال الفراخ بمشروم لتصبح صيامى
بس الافضل
فى الفراخ والمشروم
تعمل صدمة بالمادة الدهنية السخنة
تنزل فيها الفراخ او المشروم
ثم البصل الجوليان والثوم



=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
طعمية اروع ابديت 2023

1679567270718.png

المقادير
نصف كيلو فول مجروش
نصف كوب حمص شام
(منقوعين ليلة كاملة بماء بعد غسلهما )
اتنين بصلة متوسطة
6 فصوص ثوم
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة
ملعقة صغيرة كمون

(الخضرة تتقرطف زى الملوخية بلا عيدان ورق فقط )
كوب ماء لو هتستخدمى الكبة
انا بستخدم الكبة للخضرة مع البصل مع ربع كوب ماء ثم استخدم المفرمة للخليط كله

ورق حزمة كسبرة خضراء
ورق حزمة بقدونس
لا استخدم الشبت لانه يسود الطعميه
حزمة كرات مصرى او بصلاية خضراء بورقها الاخضر

عند القلى
ملعقة كبيرة خضرة بضربها بشوية ميه فى الكبه لتصبح ناعمة وذلك لاضفاء حيوية على الطعمية ونكهه فريش
زيت غزير ساخن جدا ونجعل النار متوسطة بعد وضع اقراص الطعمية

للفريزر
لو هتجمدى فى اكياس كل كيس طبخة لا يحيق بالتوابل الا حين الاستخدام بعد ما يسيح تضربية بمضرب البيض الكهربائى لينفش
لا استخدم نهائى الكربونات ولا البكنج بودر لانه بيسود الطعمية ويغير طعمها وبتشرب زيت

ملحوظة
-_استخدم اثنين كيلو فول مجروش ( 4 اكياس فايز السوهاجى هوه غالى بس طعمه مميز جدا )
نصف كيلو حمص شام ( كيس واحد فايز السوهاجى )

- بستخدم حزمتين بصل اخضر بديل لحزمة الكرات وللبصل الناشف

- احيانا احشى قرص الطعمية بقليل من الشطيطة او هريسة الشطة الحمراء ثم اكورها ثم اقليها

الصورة من النت مطابقة لشكل طعميتى بس ملحقتش اصور الطعمية بتاعتى


=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
طعمية بالصلصة
1679568501494.png

عندك زيادة بالطعمية او طعمية بايته
- قطعى بصلة مربعات
- فى طاسة على النار ضعى شوية زيت شوحى البصلة المربعات فى الزيت حتى تدبل
- كوب عصير طماطم مع نصف ملعقة سكر
- اتركيها يادوب تتسبك خفيف
- ضعى الطعمية يادوب تغطيها بالصوص اطفى النار حتى لا تنهرى الطعمية
- تتشرب الصوص تطلع تحفة
- اعمل الطعمية كالفته الصغيرة لهذا الصنف تحديدا


الصورة من النت تماثل طعميتى بالصلصة

=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
هريسة الشطة الرائعة
1679569280837.png

ربع كيلو فلفل احمر شطة
ربع كوب زيت زيتون او ذرة
ملعقة كبيرة بابريكا
ملعقة كبيرة كمون
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة
ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة ونصف كبيرة ملح

ثلاثة ملاعق كبار خل
ثلاثة ملاعق عصير ليمون

5 فصوص ثوم
الطريقة
بالمفرمة الافضل او الكبة الفلفل مع فصوص الثوم
ثم
نضيف بقية المكونات عصير الليمون والخل

ثم
يضاف الزيت اخر حاجة
ثم
يعبا فى برطمان معقم بالثلاجة


=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
هوا الجديد جعل سيقان الخضرة بارضية الحله تحت المحشى
لكن نصف كوب ارز لكل " كيلو تقوير " دى اكيد ؟
مش قليل جدا ؟
لا المقدار مضبوط جدا نصف كوب ارز لكل كيلو تقوير
 
أعلى