محشي ورق العنب



المحشى
- كيلو محشى ورق العنب
فى سلق ورق العنب اعصرى ليمون كتير (6 ليمون )ليحتفظ بلنة الاصفر المخضر الجميل )
يسقى ب 2 كوب شوربة فقط مع عصير ليمونة وياخذ 5 كوب ارز + كيلو لحم عصاج
-المحاشى المنوعة المقورة (كوسة - باذنجان -فلفل رومى -طماطم )
ياخد نصف كوب ارز لكل كيلو يسقى ايضا ب 2 كوب شوربة فقط
احب اقول انى لا اكروت المحشى
يعنى
- الارز يغسل
- تصفر بصلة يحمر معها الارز كمان تريكة بحط ملعقة كبيرة صلصة على الارز تعطية لون وردى جميل وطعم مميز
- عصاج لحم
- عصير طماطم مقشرة كيلو طماطم لكل كيلو محشى
- الكمية
كيلو لحم مفروم + 4مج ارز = للورق عنب وكرنب
كيلو لحم مفروم + نصف مج ارز لكل كيلو محاشى التقوير
(ورق العنب لا تضاف لة خضرة )
الخضرة
3 بقدونس
3 كزبرة
2 شبت
ملعقة كبيرة نعناع جاف مفرى
يوضع بقاع الحلة ورق فويل مجوز ثم شرائح طماطم
وعروق الكزبرة والشبت والبقدونس تعطى ريحة جميلة
ويسقى 2 كوب شوربة (2كوب مغلى + 3 مرقة لحم او دجاج )
لحم ضانى يتسقى بشوربته وعلى وجهه تضعى اللحم المسلوق يبقى حكاية
=
=
التعديل الأخير: