للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



9597642002.jpg



5111139281.jpg




سيبكم من بكش المحلات وغلو مبالغ فيه
نعمل سوا كنافة بالنوتلا
صينيتين مقاس 28
نصف كيلو كنافة
كوب زبدة او سمنة
نوتلا
كريمة لبانى او كريم شانتية
موز شرائح مستديرة
الشراب
1 كوب سكر
1 كوب ماء
عصير ليمونة
فانيليا
تجهزى الشراب اول خطوة
يغلى حتى يتكثف للنقطة المدورة ( بملعقة صغيرة بطبق جاف تاخدةى نقطة شراب لو تكورت ولم تسقط يبقى القوام تمام )
يترك ليبرد ثم يضاف له الفانيليا
الكنافة
تدهنى الصينيتين
تسيحى الزبدة او السمنى باحد الصينيتين
تضعى الكنافة وتفرديها وتفركيها بالزبدة
تقسمى النصف كيلو كنافة بالزبدة على الصينيتين
تدخليهم فرن 200 حتى يصبح لونهم ذهبيا
تسقيهم بالشراب البارد فور خروجهم من الفرن وتتركيهم ليبردوا تماما ويشربوا شرباتهم
النوتلا
اما تستخدمى النوتلا فقط
او نوتلا ونصف كوب كريمة لبانى او كريم شانتية تمزجيه مع النوتلا
تضعى نوتلا على صينية كنافة
تقلبى النصف الاخر ليغطيها
ايضا
يمكن يوضع الخليط في قالب التارت، ويضغط عليه جيدا، ثم يوضع قالب التارت على صينية الفرن، لضمان عدم تسريب الزبدة من صينية التارت.
تدخل الفرن على 200 درجة، حتى اللون الذهبي.
تسقى بالشربات البارد، فور خروجها من الفرن.
تترك لتبرد تماما، ثم تزين بالنوتيلا وشرائح الموز
الصورة من النت بيطلع زيها
=






=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


8374060653.jpg




اصابع الجلاش بالسجق

نصف كيلوجرام سجق مقطع دوائر
1 باكيت جلاش
2 بصل حجم وسط، مفرومة خشن
2 طماطم متوسط الحجم، مفرومة خشن
1 فلفل أخضر، مفروم ناعم
1 فلفل حار، مقطع صغير، اختياري
ملح وفلفل أسود حسب الذوق
للوجه:
1 بيضة، مخفوقة
1 ملعقة كبيرة زيت
200 غرام جبنة موزاريلا طازجة، اختياري



طريقة التحضير
10 دقيقة
في قدر على نار قوية، يوضع السجق، الطماطم، البصل، الفلفل الاخضر، الملح والفلفل اسود وتشوح جيدا حتى تنضج.
توضع ورقتان جلاش فوق بعضهما ويوزع عليهما كمية من الحشوة ثم تلف على شكل سندويشات. تكرر نفس الطريقة حتى انتهاء الحشوة.
توضع لفائف الجلاش علي صينيه بدون حواف مدهونه بالزيت.
يدهن الوجه جيدا بالبيض والزيت ويرش بجبنة الموتزاريلا ثم تدخل إلى فرن حامي حتى تتحمر.
تقطع كل لفافه من الوسط وتقدم مع الكاتشب.

=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

2988737095.jpg





بيتزا ساندوتش

خبز باجيت الفرنسي فينو كبير
صلصة بيتزا - كوب
فلفلة خضراء مقطعة إلى شرائح صغيرة
فطر طازج مقطع إلى شرائح - كوب
سلامى مقطع إلى شرائح رفيعة - 6 شريحة
زيتون أسود منزوع النواة ومقطع - ملعقتان كبيرتان
جبن موزاريلا مبشور - ربع كوب
طريقة العمل
- إقطعي خبز الباغيت إلى قسمين وافرغيهما من اللب.
- ادهني قطعتي الباجيت بصلصة البيتزا وضعي شرائح السلامى فوقها.
- أضيفي شرائح الفطر، الفلفلة والزيتون ثم انثري الجبن على الوجه.
- أدخلي الباجيت إلى فرن محمى مسبقاً حتى يذوب الجبن.
- قدميها ساخنة على مائدتك.


=





 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


2657041992.jpg







اكله لطيفة جدا ممكن جانبية
باذنجان بانية
المقادير

1 x كيلو باذنجان
1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
1 x كوب ماء
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (او حسب الرغبة)
1 x كوب دقيق
1 x كوب زيت قلي
1 x حزمة بقدونس طازج (للتزيين)


اختيارى ممكن تضيفى خلطة فيجيتار او اسبايسى كامينا دجاج على كوب الدقيق بالماء




الطريقة

- هنقشر الباذنجان و نقطعه شرائح و نغسله و نتبله بالملح و نسيبه يتصفى فى مصفاة وياسلام لو تغطية بقماشة بيضاء وتضعيه بالشمس لمدة ربع ساعة
-بعد كده هنخلط الدقيق بالملح و الفلفل وممكن الفيجيتار او الاسبايسى فراخ
نذوبهم في الماء ثم نضع شرائح الباذنجان فيه
-هنقلي الباذنجان في الزيت الساخن ثم يُنشل و يوضع على ورق نشاف و يقدم في طبق التقديم مزين بالبقدونس

لو فطارى
يبقى بيض مربوب وبقسماط مع خلطة فيجيتار او اسبايسى كامينا فراخ


=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة




3978894883.jpg







أصابع دجاج كرسبي
المقادير
صحن صدر دجاج مقطعه شرائح طويلة
10 فص ثوم مهروس
ربع ملعقة فلفل مجروش
شوية زنجبيل أخضر
فلفل اسود وكمون وملح
ليمونه كاملة معصورة
بيضتين
دقيق للقلي
ربع ملعقة بكنج بودر مخلوط في الدقيق
اختيارى اضافة اسبايسى كامينا دجاج مع علبة كورن فليكس مفرية

طريقة التحضير

بعد تقطيع الدجاج اصابع نضع عليها كل البهارات أعلاه

نضيف عليه ظ£ ملاعق دقيق مهم جدا ونقلبهم

نضيف عليه بعد مزج الدجاج حبيتين بيض مربوب

بعدها نغمس كل وحده في الدقيق المخلوط بريع ملعقة بكنج بودر يعني الدقيق مرتين مره قبل البيض ومره بعده نقطة مهمة يمكن اضافة اسبايسى كامينا دجاج مع علبة كورن فليكس مفرية للطبقة الاخيرة لمزيد من القرمشة والطعم الرائع


نقلي والزيت حار حتى يصير لونه ذهبي زي كنتاكي ونصفيه من الزيت وقدميه مع بطاطس مقلية وكاتشب





=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
9262428809.jpg




شيش طاووق
لمقادير
1 كيلوغرام صدر دجاج، مقطعة مكعبات
8 فص ثوم
كوب لبن زبادي
8 ملعقة كبيرة خردل
ملح حسب الرغبة
1 عصير ليمونة خضراء
2 ملعقة كبيرة خل
نصف ملعقة صغيره زنجبيل
نصف ملعقة صغيره بهارات مشكلة
نصف ملعقة صغيره بابريكا
ربع ملعقة صغيره فلفل أسود
نصف ملعقة صغيره ثوم بودرة
زعتر بري رشة

للشوي
3 بصل، مقطع مكعبات كبيرة
2 فلفل رومي، مقطع مكعبات كبيرة


طريقة التحضير
30 دقيقة
تغسل مكعبات الدجاج وتصفى جيداً.
تُخلط كل مكونات التتبيلة معاً في الخلاط الكهربائي.
تنقع قطع الدجاج في التتبيلة وتوضع في الثلاجة مدة لا تقل عن نصف ساعة.
تسخن الشواية، ويُشك الدجاج مع البصل والفلفل الرومي في أعواد خشبية.
تدهن الشوايه بالزيت وترص العيدان عليها. تقلب من كل الجهات الى أن يصبح الدجاج، البصل والفلفل مشوياً من كل الجهات.




=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
new فهرس بعد تجديد المنتدى new

صفحة 32

- اخر ابديت فى الفول المدمس
- فريك ايوب

-3 نصائح لتنظيف الكراسي البلاستيكية البيضاء

- بطاطس محمرة نصف مقلية احلى بكتير من فارم فريتس

- دجاج سويت اند ساور ومكرونة صينية ( كانتون صينى )
- مكرونة صينية بالفراخ روعة
- طعمية مصرى 2023
- طعمية بالصلصة
- هريسة الشطة الرائعة



صفحة 31
- المش الفلاحى
- ماسك القهوة والجيلاتين
- ستيك اللحمة بالصلصة البنية
- مشروب السوبيا اللذيذ
- مشروب الخروب المفيد جدا للمناعة
- صنع صابونة جديدة صالحة للاستخدام من بواقي الصابون
- الترمايسو اللذيذ والسهل جدا


صفحة 30
- براونيز كيك
- البيض المدحرج
- تسخين الارز البايت بطعم روعة وبلا تهدير ولا حرق
- تتبيل اللحم عرايشى مشوى
- شوربة سبانخ عرايشي
- شوربة لبن عرايشي
- بسبوسة عرايشي
- تنظيف اللحم الضانى
- اكواب كنافة بالمانجو روعة
- استيك تحفة بصوص المشروم الخطير
- ارز بلبن خطير بتريكاتى
- ساندوتشات سجق تحفة خطيرة الروعة
- اروع ساندوتشات كبدة فعلا بتريكاتى الخاصة جدا جربى بثقة
- مربة فراولة خرافية الروعة
- للنباتيين فاهيتا مشروم روعة

صفحة 29
- كيف أغسل الكوتشي بالغسالة الاتوماتيك ؟
- مربة التين الرائعة
- اخر ابديت بالبيتزا الايطالى الاصلى
- ملبن عين الجمل
- قرنبيط مقلى بالبيض والبقسماط
- طاجن بامية باللحمة الضانى
- معلومات مهمة عن الأحذية والاعتناء بها
- جلاش صيامي بالمشروم والخضار
- قطايف عصافيرى دائرة كاملة
- تريكات
- مكرونة صيامي بالصوص الابيض و المشروم
- ملوخية بالجمبرى
- ملوخية خضراء لا يمكن تسقط باذن الله
- الشلولو
- اخر ابديت فى كنتاكى جوسي وتحفه هتبطلوا الديلفرى بثقة

صفحة 28
- اخر ابديت فى الكنافة بالكريمة والقشدة
- اخر ابديت فى الكنافة بالنوتلا
- اخر ابديت للكنافة بالمانجو
- كاسات الكنافة
- اخر ابديت لتريكات المحشي
- اخر ابديت للسمبوسة او السمبوسك بعدة حشوات مختلفة
- قرع عسلي حلو بالباشاميل
- سمك فيلية مقرمش بتريكاتى الخاصة
- السمك المقلى
- سلق الذرة الطازجة بالماء
- شوى الذرة بالفرن
- كبد الخروف محمر
- علاج للكيك المحروق

صفحة 27
- رقاق بلحم الضانى
- لتحويج القهوة
- افكار لغداء فى 25 دقيقة
- الاكلير
- كيكة مالحة بالسوسيس
- تورتة مالحة بالتوست والانشون
- 5 طرق لتوسيع الجزمة
- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي
- افكار من السجق
- كيك البرتقال الصيامي
- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- السبانخ
- انواع مبتكرة من البطاطس
- قرنبيط مقلى بدون بيض كالبفتيك
- البفتيك اخر ابديت
صفحة 26
- كنافة بالنوتلا
- اصابع الجلاش بالسجق
- بيتزا ساندوتش
- باذنجان بانية
- أصابع دجاج كرسبي
- شيش طاووق
- العجة الفرنسية
- تريكات
- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة
- باناكوتا المانجو
- بامية بخضرة
- الاكل النىء فى نىء

صفحة 25
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- الرقاق الطرى
- اخر ابديت فى الطعمية
- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا
- فراخ مشوية تحفة
- ايس كريم بالبراونيز
- خرشوف محشي باللحم المفروم
- كبدة تحفة بدون زفارة
- العسلية
- المهلبية
- مهلبية الفواكه
- الشركسية
- تشيز كيك

صفحة 24
- العاشوراء
- البان سويسرا = الفوندو السويسرى
- تورتة صينية 26
- كيكة زبادى 7 بيضات كالتورتة
- مسقعة باللحمة المفرومة
- الاكتيفراى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- عدس اصفر بطريقتين
- تشيلي هوت دوج
- صينية قرنبيط صيامى

صفحة 23
- سمك فيلية روعة
- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى
- صدور فراخ مقرمشة
- ليمون معصفر روعة بدون سلق
- بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
- دجاج تندوري الهندى بالفرن
- تشيلى هوت دوج
- تحميص الفول السودانى

صفحة 22
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة
- بيض اسكتلندى جميل جدا
- بلح الشام
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة
- انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم بالخل والثوم
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- كفتة التونة "صيامي"
- اصابع السمك "صيامي"
- للحم مسلوق اروع للفتة
- تزيين التورتات

صفحة 21
- كركدية رائع
- فطائر جبنة بالنعناع
- لازانيا ( بدون سلق المكرونة )
- لقمة القاضى
- الكريب الفطارى كريب نوتلا
- قمر الدين
- سينابون
- قطايف بالنوتلا
- قطايف بالقشطة
- بقلاوة عش البلبل
- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

صفحة 20
- بليلة
- الكريب
- تورتة جيلى روعة
- تريكات الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- تلوين البيض
- السردين
- الانشوجه
- كيف تختار البصل الأخضر ؟
- الترمس
- فطير الملاك
- معلومات عن الخروب

صفحة 19
- الكول سلو
- كنتاكى بالضبط
- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- افكار للفراولة (12 فكرة )
- كيكة الفراولة
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
- تريكات الملوخية الناشفة بتطلع اروع من الخضراء

صفحة 18
- البطاطس المقرمشة بالبابريكا
- البطاطا الحلوة المشوية
- الفول المدمس بكل مشتملاته
- اللوبيا المدمسة
- صينية بطاطس بوريه
- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
- لحمة للطبيخ لكذا طبخة
- وفلز waffles
- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش
- كورن دوج
- كيكة الشيكولاتة
- كيكة البرتقال

صفحة 17
- تحميص لب عباد الشمس السورى
- مكرونة بالتونة
- جمبرى المقلى المقرمش
- الجمبرى المقلى والكاليمارى
- اللفت المخلل
- حلويات المولد فولية وجوزية ونوجا
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور

صفحة 16
- حقن الديك الرومى للشوى
- طاجن سمك بالفريك
- سلق الضانى للفتة لطعم افضل
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- نجرسكو بالفراخ
- الترمس

صفحة 15
- كفتة الارز على طريقتى روعة
- اللانشون لحم
- لانشون فراخ
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
- ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
صفحة 14
- فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
- شطيطة الفلفل الحار
- شوربة البصل روعة
- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
- اصابع البطاطس المشوية بالفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- دجاج تكا

صفحة 13
- فطير بالسكر
- التمر هندي
- الشيتوس في البيت
- ليمون منعش
- جبنة بالطماطم

صفحة 12
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- تقديم وتقطيع الديك الرومى
- بطة محشية فريك
- فرم الثوم للتخزين
- افكار روعة للفراولة
- كفتة مشوية فى الفرن


صفحة 11
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- المانجو وتقديمة
- الفتة بطريقتى الخاصة
- فراخ مشوية بالفرن
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة
- الكريم كراميل
- ارز معمر تحفة
- قرنبيط مقلى بدون بيض

صفحة 10
- طاجن الكبد والقوانص سهل جدا وطعمه خطيير
- البفتيك
- فول نابت روووووووووووعة
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- فول بالسجق
- شوربة فواكة البحر صيامى
- فاهيتا الدجاج
- تمر رمضان
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- صينيه سردين فى الفرن

صفحة 9
- صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع
- الارز المفلفل
- كفتة الارز
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك الفراولة
- الكشرى وتريكاته الخاصة
- حواوشى لحم
- باذنجان مخلل
- شاورما لحم
- ثومية الشاورما
- سلطة سيزر
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام محشى فريك

صفحة 8
- شاورما المشروم صيامى روعة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة
- كولسلو COLESLAW
=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


5303997788.jpg




دى لطيفة جدا بس الصنوبر غالى جدا
العجة الفرنسية
5 بيضات
ربع كوب حليب سائل
150جرام جبن موزاريللا مبشور
ربع ملعقة صغيرة ملح
رشة فلفل أسود ناعم
1 ملعقة كبيرة سمن نستخدمها على مراحل لقلي أقراص العجة
50 جرام صنوبر مقلي
150جرام لحم مفروم مقلي ومضاف له الملح و الفلفل
ورق خس لتزيين الطبق

طريقة التحضير

في وعاء نخلط البيض و الحليب و جبن الموزاريللا و الملح و الفلفل الاسود نخلطهم جيداً.
في مقلاة غير لاصقة نضع ربع ملعقة صغيرة سمن و نرفعها على نار هادئة
نسكب كمية قليلة من خليط البيض ونحرك المقلاة لتوزيعها بشكل دائري
عند استواء قرص خليط البيض من الأسفل نقلبه بحذر إلى الوجه الآخر ليستوي
نرفع القرص إلى طبق جانبي و نضع عليه مقدار ملعقة من اللحم المقلي و الصنوبر المقلي ونلفه
نكرر العملية حتى ننتهي من كل الأقراص
نرتب أقراص العجة الملفوفة بانتظام على ورق الخس في طبق التقديم
تقدم ساخنة





=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


1312244357.jpg





بوست ستاتى .. اين ستاتى ؟
- شفت حاجة عجبتنى لحد ما عرفت اعملها زى ما دقتها تريكة فى المحشى
ضعى ملعقتين كبار صلصة على الارز المفلفل بسمنة بتخللى لون الارز روز روعة وطعمه اجمل
طبعا كلكم عارفين كيلو ورق عنب
(ورق العنب لا تضاف لة خضرة )
فى سلق ورق العنب اعصرى ليمون كتير (6 ليمون )ليحتفظ بلونة الاصفر المخضر الجميل )
كيلو ورق العنب

وياخذ 4 كوب ارز او 3 مج كبير ارز
كيلو لحم عصاج
يسقى ب 2 كوب شوربة فقط مع عصير 2 ليمونة

احب اقول انى لا اكروت المحشى
يعنى
- الارز يغسل
- تصفر بصلة يحمر معها الارز او يحمر بدون بصلة
- عصاج لحم
- عصير طماطم مقشرة كيلو طماطم لكل كيلو محشى


يوضع بقاع الحلة ورق فويل مجوز ثم شرائح طماطم ويسقى بشوربة


ملحوظة

-المحاشى المنوعة المقورة (كوسة - باذنجان -فلفل رومى -طماطم )
ياخد نصف كوب ارز لكل كيلو يسقى ايضا ب 2 كوب شوربة فقط

الخضرة
3 بقدونس
3 كزبرة
2 شبت


- تريكة كمان بتقطعى الخضرة من الاوراق بالعرض رفيع والسيقان تضعيها بقعر الحلة وفوقها شرائح الطماطم ثم ترصى المحشي
او سيقان الخضرة وترصى المحشي ثم الطماطم حلقات من فوق






- تريكة تانى
جبتى بقسماط للشاى مش عاجبك افرية بالكبه او تربو براون واستخدمية للبفتيك


- تريكة كمان ضعى البقسماط المطحون فى كيس كبير وتبلى به البفتيك كالاتى لحم البفتيك المنقوع بمية البصل ومفرى 2 فصوص ثوم وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب
تصفيه ثم يغمس بالدقيق ثم البيض المربوب ثم البقسماط ويترك نصف ساعة بالثلاجة او ربع ساعة فى الفريزر ليثبت عليه البقسماط ولا ينفصل



- تريكة كمان قطعى السلطة بطبق كبير فى الحوض علشان اى خضر تقع اثناء التقطيع تترمي بدون ما توسخ مطبخك
المهم السلطه اعصرى عليها ليمونتين بلا ملح بتفضل طازجة ورائعة حتى 5 ايام



- الملوخية ممكن تقرطفيها وتضعيهابورق جرائد ثم كيس فى الثلاجة بتقعد طازجة حتى 3 ايام



- الفاكهة والخضر
تتغسل كلها وتترك تنشف ماءها وتغسلى درج الثلاجة كويس وتضعى فى قاعه فوطة وجة نظيفة وتدلقى على جزئين جزء الفاكهه وجزء الخضر
بتعيش طازجة لمده 10 ايام


=





 
التعديل الأخير:

كليماندوس

محتاج صلواتكم
عضو مبارك
إنضم
28 سبتمبر 2011
المشاركات
2,705
مستوى التفاعل
552
النقاط
0
هوا الجديد جعل سيقان الخضرة بارضية الحله تحت المحشى
لكن نصف كوب ارز لكل " كيلو تقوير " دى اكيد ؟
مش قليل جدا ؟
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

3274189229.jpg






البقسماط المقرمش
المكوّنات
كيلوغرام من دقيق
. نصف كوب من النشا
. كوب من الزيت النباتي
. ملعقة كبيرة من الخميرة.
ملعقة كبيرة من السكر. ملعقة صغيرة من الملح. حبة البركة والسمسم -حسب الرغبة-.
طريقة التحضير

ننخل الدقيق جيداً، ونضعه مع النشا في وعاء مناسب، ثمّ نذيب الملح بقليل من الماء، ومن ثم نضيفه للدقيق.
نذيب الخميرة مع السكر مع القليل من الماء الدافئ، ثمّ نضيفهما للدقيق.
في حال رغبت بإضافة السمسم وحبة البركة، قومي بذلك، وإن لم ترغبي فلا تضيفيه للخليط.
نبدأ بعملية العجن، حتى نحصل على عجينة متماسكة، ونتركها لمدة 15 دقيقة.

بعد انتهاء الوقت، نفرد العجين على السطح، ونقطّعه ونبرمه على شكل بقسماط (أصابع البقسماط).

ندهن صينية الخبز بالقليل من الزيت النباتي، ونرص عليها قطع البقسماط، ونتركها لتختمر لمدة ساعة تقريباً.
نضع الصينية في الفرن على نار هادئة، وبعد نضوج البقسماط نفرده على صينية إلى أن يجف.

بسيط ومنقول ومجرباه روعة



=

 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
هوا الجديد جعل سيقان الخضرة بارضية الحله تحت المحشى
لكن نصف كوب ارز لكل " كيلو تقوير " دى اكيد ؟
مش قليل جدا ؟



اطلاقا هتلاقيه ضبط تمام معاكم من غير فوائض
وعلى ضمانتى
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


4720448488.jpg




6512610986.jpg










اتاخرت كتير بالبوست ده اين ستاتى؟؟؟
بحب اغسل مفروشاتى بنفسي لان جلالة المكوجى بيجيبها بعد كتير واصلا بقرف ما علينا
نصائح لغسل الالحفة المبطنة في الغسالة دون اي اضرار بكليهما

1-قبل غسل اللحاف الخاص بك انظري الي الملصق المرفق به
وتعليمات الغسل (حذاري فهناك اغطية والحفة لا يجب غسلها في الغسالة ابدا ).

2-اثني اللحاف على طريقة الأكورديون .

3-وضع كرتتين من كرات التنس النظيفة في الغسالة .

4-برمجي برنامج الغسيل على الغسيل الخفيف (السريع ) .

Rasha Elaskary لازم عند ضبط الغسالة إلغاء العصر عشان الفايبر ميبوظش


5-ضعي القليل من مسحوق الغسيل او سائل الغسيل .

6- عند انتهاء برنامج الغسيل اخرجي اللحاف من الغسالة ،بفضل كرات التنس بطانة اللحاف لم يتكور او ينكمش .

7-جففي اللحاف في الشمس ,حتى يجف جيدا



بفضل حيلة كرات التنس اللحاف لم يتضرر بطانته .




_اعرفي أنه يمكنك تنظيف لحاف حجم 200 سم × 200 سم في غسالة حجم 5 كغ

_لحاف 220 سم × 240 سم أو أكثر من ذلك، سوف تحتاج إلى أن يكون غسالة 7 كغ.

_اذا خزنتي الحاف في خزانة التخزين يجب ان تجعليه في كيس خاص بالاغطية

ومن الاحسن تلك المفرغة من الهواء.

منقول من مجلة ريجيم ومجرباه تحفة


الوصفة بايدك على موبيلك فى مطبخك

https://www.youtube.com/watch?v=mCvPatI4H3w&ab_channel=مشمنقول_الوصفةبايدكعلىموبيلكفىمطبخك


=





 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


اين ستاتى
خلاص هنفطر كمسيحيين الخميس 13 يوليو 2017
السنه دى سنه التشيز كيك
عندى لها اكتر من وصفة وكل ما تنجح وصفة هكتبها لكم لتجربوها
المهم
احد اسرار الكيك الممتاز مضرب الكيك
عاوزة اقول لكم على ملاحظتين
- اولا المضرب نفسة يكون استانلس ستيل عريض قدر الامكان ليحتمل الرفيع بيتفك ولا يحتمل
- تكون قدرته 400 وات فما فوق لان الاقل بيتحرق بسرعة
- سيبك من كل الملحقات الاهم هذا المضرب


دول الافضل على الاطلاق
مش اعلان تجربة شخصية




=



=



4737238781.jpg



2374351732.jpg



6756546967.jpg



2185491565.jpg



4263706039.jpg







=​
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


5386658622.jpg




صنف لذيذ منقول مجرباه
باناكوتا المانجو
المقادير:

صلصة المانجو
1 ملعقة كبيرة سكر
1 ملعقة كبيرة عصير الليمون
2 حبة مانجو مقشرة ومفرومة
1 ملعقة كبيرة عصير البرتقال
الباناكوتا
ثلث كوب سكر
1 ½ كوب حليب
1 ½ كوب حليب جوز الهند (غير المحلى)
4 ملاعق صغيرة بودرة جيلاتين (بدون نكهة)
طريقة التحضير:

صلصة المانجو
في خلاط الطعام نضع المانجو والسكر وعصير الليمون وعصير البرتقال، ونخلط جيداً ، نصب هريس المانجو في أطباق التقديم وننقلها للثلاجة ريثما نحضر الباناكوتا .
باناكوتا جوز الهند
في وعاء صغير نرش الجيلاتين في ½ كوب من الحليب ونتركه جانباً لمدة 5 دقائق
في تلك الأثناء نضع الحليب المتبقي مع حليب جوز الهند والسكر حتى يغلي مع التحريك من حين لآخر
نضيف خليط الجيلاتين، ونغلي الخليط لمدة دقيقة، ونحرك بواسطة ملعقة مصفاة كي تمتزج المكونات جيداً
نطفئ النار ونترك الخليط ليرتاح ويبرد ويُصبح بدرجة حرارة الغرفة، ثم نصب الخليط في أطباق الحلوى فوق المانجو
ننقل الأطباق للبراد لحوالي أربع ساعات قبل التقديم، وعند التقديم نضع مكعبات من ثمرة المانجو على السطح للتزيين










=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

4866607566.jpg




عاوزة اقول لكم على تريكة روعة من اختراعى جربوها وقولوا لى رايكم
بامية بخضرة
المقادير
نصف كيلو بامية
3- 4 كوب شوربة
التريكة هنا
ملعقة كبيرة مليانه ملوخية ناشفة
ملعقة كبيرة مليانة كزبرة ناشفة
تطحنيهم فى خلاط التوابل حتى يصيروا ناعمين جدا
ملعقة ثوم مفرى
ملعقة سمنه
الطريقة
- تغلى الشوربة وتضعى البامية المقمعة حتى قرب تسويتها
- تحضرى التقلية السمنة ثم الثوم حتى يصفر وتضعى معه الخليط السابق الكزبرة والملوخية الناشفة
- تضيفى التقلية على البامية
=
 

كليماندوس

محتاج صلواتكم
عضو مبارك
إنضم
28 سبتمبر 2011
المشاركات
2,705
مستوى التفاعل
552
النقاط
0
البامية بخضرة القلقلس = " السلق و الكوزيرة الخضراء " ايضا رائعة
خصوصا عند إكثار الخُضرة الطازجة و ليست " الناشفة " فتعطى طعما رائعا
و لا ننسى دور الثوم اثناء سوائها و قبل وضع الخضرة عليها لإتمام السواء
تجعل اى فرد ( يلعق الاناء لعقا )
- - -
و شـــكرا على الاضافة " الملوخية الناشفة " و التجديد بمواضيعك ( المميزة )
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
new فهرس بعد تجديد المنتدى new

صفحة 32

- اخر ابديت فى الفول المدمس
- فريك ايوب

-3 نصائح لتنظيف الكراسي البلاستيكية البيضاء

- بطاطس محمرة نصف مقلية احلى بكتير من فارم فريتس

- دجاج سويت اند ساور ومكرونة صينية ( كانتون صينى )
- مكرونة صينية بالفراخ روعة
- طعمية مصرى 2023
- طعمية بالصلصة
- هريسة الشطة الرائعة



صفحة 31
- المش الفلاحى
- ماسك القهوة والجيلاتين
- ستيك اللحمة بالصلصة البنية
- مشروب السوبيا اللذيذ
- مشروب الخروب المفيد جدا للمناعة
- صنع صابونة جديدة صالحة للاستخدام من بواقي الصابون
- الترمايسو اللذيذ والسهل جدا


صفحة 30
- براونيز كيك
- البيض المدحرج
- تسخين الارز البايت بطعم روعة وبلا تهدير ولا حرق
- تتبيل اللحم عرايشى مشوى
- شوربة سبانخ عرايشي
- شوربة لبن عرايشي
- بسبوسة عرايشي
- تنظيف اللحم الضانى
- اكواب كنافة بالمانجو روعة
- استيك تحفة بصوص المشروم الخطير
- ارز بلبن خطير بتريكاتى
- ساندوتشات سجق تحفة خطيرة الروعة
- اروع ساندوتشات كبدة فعلا بتريكاتى الخاصة جدا جربى بثقة
- مربة فراولة خرافية الروعة
- للنباتيين فاهيتا مشروم روعة

صفحة 29
- كيف أغسل الكوتشي بالغسالة الاتوماتيك ؟
- مربة التين الرائعة
- اخر ابديت بالبيتزا الايطالى الاصلى
- ملبن عين الجمل
- قرنبيط مقلى بالبيض والبقسماط
- طاجن بامية باللحمة الضانى
- معلومات مهمة عن الأحذية والاعتناء بها
- جلاش صيامي بالمشروم والخضار
- قطايف عصافيرى دائرة كاملة
- تريكات
- مكرونة صيامي بالصوص الابيض و المشروم
- ملوخية بالجمبرى
- ملوخية خضراء لا يمكن تسقط باذن الله
- الشلولو
- اخر ابديت فى كنتاكى جوسي وتحفه هتبطلوا الديلفرى بثقة

صفحة 28
- اخر ابديت فى الكنافة بالكريمة والقشدة
- اخر ابديت فى الكنافة بالنوتلا
- اخر ابديت للكنافة بالمانجو
- كاسات الكنافة
- اخر ابديت لتريكات المحشي
- اخر ابديت للسمبوسة او السمبوسك بعدة حشوات مختلفة
- قرع عسلي حلو بالباشاميل
- سمك فيلية مقرمش بتريكاتى الخاصة
- السمك المقلى
- سلق الذرة الطازجة بالماء
- شوى الذرة بالفرن
- كبد الخروف محمر
- علاج للكيك المحروق

صفحة 27
- رقاق بلحم الضانى
- لتحويج القهوة
- افكار لغداء فى 25 دقيقة
- الاكلير
- كيكة مالحة بالسوسيس
- تورتة مالحة بالتوست والانشون
- 5 طرق لتوسيع الجزمة
- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي
- افكار من السجق
- كيك البرتقال الصيامي
- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- السبانخ
- انواع مبتكرة من البطاطس
- قرنبيط مقلى بدون بيض كالبفتيك
- البفتيك اخر ابديت
صفحة 26
- كنافة بالنوتلا
- اصابع الجلاش بالسجق
- بيتزا ساندوتش
- باذنجان بانية
- أصابع دجاج كرسبي
- شيش طاووق
- العجة الفرنسية
- تريكات
- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة
- باناكوتا المانجو
- بامية بخضرة
- الاكل النىء فى نىء

صفحة 25
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- الرقاق الطرى
- اخر ابديت فى الطعمية
- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا
- فراخ مشوية تحفة
- ايس كريم بالبراونيز
- خرشوف محشي باللحم المفروم
- كبدة تحفة بدون زفارة
- العسلية
- المهلبية
- مهلبية الفواكه
- الشركسية
- تشيز كيك

صفحة 24
- العاشوراء
- البان سويسرا = الفوندو السويسرى
- تورتة صينية 26
- كيكة زبادى 7 بيضات كالتورتة
- مسقعة باللحمة المفرومة
- الاكتيفراى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- عدس اصفر بطريقتين
- تشيلي هوت دوج
- صينية قرنبيط صيامى

صفحة 23
- سمك فيلية روعة
- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى
- صدور فراخ مقرمشة
- ليمون معصفر روعة بدون سلق
- بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
- دجاج تندوري الهندى بالفرن
- تشيلى هوت دوج
- تحميص الفول السودانى

صفحة 22
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة
- بيض اسكتلندى جميل جدا
- بلح الشام
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة
- انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم بالخل والثوم
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- كفتة التونة "صيامي"
- اصابع السمك "صيامي"
- للحم مسلوق اروع للفتة
- تزيين التورتات

صفحة 21
- كركدية رائع
- فطائر جبنة بالنعناع
- لازانيا ( بدون سلق المكرونة )
- لقمة القاضى
- الكريب الفطارى كريب نوتلا
- قمر الدين
- سينابون
- قطايف بالنوتلا
- قطايف بالقشطة
- بقلاوة عش البلبل
- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

صفحة 20
- بليلة
- الكريب
- تورتة جيلى روعة
- تريكات الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- تلوين البيض
- السردين
- الانشوجه
- كيف تختار البصل الأخضر ؟
- الترمس
- فطير الملاك
- معلومات عن الخروب

صفحة 19
- الكول سلو
- كنتاكى بالضبط
- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- افكار للفراولة (12 فكرة )
- كيكة الفراولة
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
- تريكات الملوخية الناشفة بتطلع اروع من الخضراء

صفحة 18
- البطاطس المقرمشة بالبابريكا
- البطاطا الحلوة المشوية
- الفول المدمس بكل مشتملاته
- اللوبيا المدمسة
- صينية بطاطس بوريه
- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
- لحمة للطبيخ لكذا طبخة
- وفلز waffles
- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش
- كورن دوج
- كيكة الشيكولاتة
- كيكة البرتقال

صفحة 17
- تحميص لب عباد الشمس السورى
- مكرونة بالتونة
- جمبرى المقلى المقرمش
- الجمبرى المقلى والكاليمارى
- اللفت المخلل
- حلويات المولد فولية وجوزية ونوجا
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور

صفحة 16
- حقن الديك الرومى للشوى
- طاجن سمك بالفريك
- سلق الضانى للفتة لطعم افضل
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- نجرسكو بالفراخ
- الترمس

صفحة 15
- كفتة الارز على طريقتى روعة
- اللانشون لحم
- لانشون فراخ
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
- ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
صفحة 14
- فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
- شطيطة الفلفل الحار
- شوربة البصل روعة
- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
- اصابع البطاطس المشوية بالفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- دجاج تكا

صفحة 13
- فطير بالسكر
- التمر هندي
- الشيتوس في البيت
- ليمون منعش
- جبنة بالطماطم

صفحة 12
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- تقديم وتقطيع الديك الرومى
- بطة محشية فريك
- فرم الثوم للتخزين
- افكار روعة للفراولة
- كفتة مشوية فى الفرن


صفحة 11
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- المانجو وتقديمة
- الفتة بطريقتى الخاصة
- فراخ مشوية بالفرن
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة
- الكريم كراميل
- ارز معمر تحفة
- قرنبيط مقلى بدون بيض

صفحة 10
- طاجن الكبد والقوانص سهل جدا وطعمه خطيير
- البفتيك
- فول نابت روووووووووووعة
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- فول بالسجق
- شوربة فواكة البحر صيامى
- فاهيتا الدجاج
- تمر رمضان
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- صينيه سردين فى الفرن

صفحة 9
- صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع
- الارز المفلفل
- كفتة الارز
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك الفراولة
- الكشرى وتريكاته الخاصة
- حواوشى لحم
- باذنجان مخلل
- شاورما لحم
- ثومية الشاورما
- سلطة سيزر
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام محشى فريك

صفحة 8
- شاورما المشروم صيامى روعة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة
- كولسلو COLESLAW
=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

5774927563.jpg



اين ستاتى
تريكة روعة من اختراعى للاكل النىء فى نىء
اسلقى اللحم او الطيور
احتفظى بالشوربة
لو صيامى استخدمى مرقة الخضروات تحفة تضعى 3 مكعبات فقط
الخضار بكل انواعة حسب رغبتك
تقطعى بصلة حلقات
تقشرى الطماطم 5- 6 ثمرة طماطم وتضربيهم بالكبة او الخلاط
تصفى اللحمة من الشوربة
تضعى كله على بعضة فى صينية
يمكن اضافة شوربة لنصف الصينية فقط
تاخد غلوتين على البوتجاز من فوق ثم توضع بفرن حار
الاحلى لو عندك برام فخار بس عندى بيكسروة لذا استخدم صوانى الالومنيوم
تاخدى طعم روعة بلا سعرات

الصورة من مطبخى
ملحوظة
- لو سبانخ او بامية مع الطماطم اضربى نصف ملعقة ثوم مفرى بدون تقلية فى السمن

- الفراخ يمكن تقطيعها اربع وتنغزيها بالسكينة وتدفنها وسط الخضار لتستوى بدون سلق











لمن يحب الارز الدايت المفلفل صفحة 28 بهذا الموضوع




=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
20993832_10207929818443754_1154193834927958491_n.jpg



بصوا شباب
اساس الشوى لكن الاصناف
عصير هه عصير البصل مع ملعقة ثوم مفرى
كوب زبادى
ملح - فلفل - بهارات - ملعقة كبيرة زعتر - ربع كوب خل هام جدا لحسن التسوية
شطة او بابريكا (الشطة الحلوة )
بشر 2 ثمرة طماطم
بشر حبة جوزة الطيب
والنقع على الاقل 6 ساعات بالخليط السابق
=
 
أعلى