طريقة عمل كفتة الجمبري

++ MADOOO ++

بنوتة عسل
عضو مبارك
إنضم
28 مايو 2011
المشاركات
873
مستوى التفاعل
97
النقاط
0
الإقامة
عايشة ف الدنيا
المقادير:

كيلو جمبري
2بصله متوسطه
10فصوص ثوم مهروس
شبت وبقدونس
ملح وفلفل أسود
كوب ونصف أرز مغسول ويكون منقوع من باليل يفرد على فوطه ولما ينشف تخديه في الكبه نص تكسيره يعني طحنه خفيفه

التحضير:

أولا يقسم الجمبري الى نصفين ناخود نص الجمبري نقلبه على المقادير كلها ونفرومها في مفرمة الحم وبعدين نقلب عليه النصف الباقي من الجمبري ال مش مفروم ونشكلها ممكن كور وممكن صوابع حسب الرغبه وتدحرجيها في الدقيق وتحمريها في الزيت ممكندي احلوت قوي بعد كدى تعملي صلصه مكونه
من فصوص ثوم مهروس تحمريهم في معلقه زيت


الطبخ:

وتضيفي ليهم كوب2طماطم مضروبه في الخلاط ومتصفيه وملح وفلفل وتسبيها تغلي شويه لما تتسبك وبعد كدى تضيفي الكفته المتحمره في الصلصه وتسبيها على النار حوالي 10دقائق مع المتابعه ممكن تاخود أقل
وممكن تروصيها في صينية فرن وتكوني مجهزه تسبيكة الطماطم تصوبيهافوق الكفته في الصينيه وتدخليها الفرن برضو حوالي10دقائق
وممكن من غير صلصه بس بالصلصه وتعملي معاها أرز


ملاحظات:
تقدم على الغداء ساخنة
 
التعديل الأخير:

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف سابق
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,816
مستوى التفاعل
2,027
النقاط
113
جميله جدا الوصفه دى
بس ممكن تعمليها وهستناكى على باب المنتدى هههههه
شكراااااااااا حبيبتى القمر
 
أعلى