الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار ،اكله مصريه شعبيه،
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="ABOTARBO, post: 2382908, member: 84651"] [COLOR=Magenta][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار ،اكله مصريه شعبيه [/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][CENTER][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=Magenta] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولة وبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]بغسلها بدقيق وملح للاحتياط[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]بضع التوابل التاليه[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]2عود قرفه(دارسين)[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]ورق لورا[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]قرنفل(مسمار)[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]فلفل اسود[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]ملح[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]جنزبيل ناعم رشه خفيفه[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]بصله مقطعه اربعه[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [/CENTER] [RIGHT][CENTER][COLOR=Lime][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]الطريقه[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]نضع الحله على نار بداخلها ماء لحد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B][IMG]http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/99d4b5961c03e0d9f88bcdb0bb580f71.jpg[/IMG][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=DarkOrange][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]تعالو نجهز الفته[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]انا بحمس العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B][IMG]http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/da961b52ca793993c8e32abec270916e.jpg[/IMG][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]وبعدين نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصوره حوالى حبتين[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]حتى تتسبك[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B][IMG]http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/5119e4e8f73d624859d96cec6b14feaa.jpg[/IMG][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]ونغطى طبق الفته بالارز الابيض[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]فى 2 ملعقه سمنه بلدى[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B][IMG]http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/af862a9e76fc4d567c670110c05fea31.jpg[/IMG][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=Navy][COLOR=DarkOrange][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]انما فى الممبار البقرى[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]خليط من الطماطم المسبكه او صلصه[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]بصل مقطع[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]ارز مصرى غير منقوع[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]طماطم مقطعه مكعبات صغيره[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]زيت[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5](((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B][IMG]http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/88043a80e8c3a1149f0c60d9d669f4ca.jpg[/IMG][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B][IMG]http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/dda54ff3ecb06a061c141a316e59d5ac.jpg[/IMG][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]طبعا ده جزء من الممبار[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B][IMG]http://www.gulfson.com/vb/img/up/34/69f7870be1253e710588cf9c08eab2bf.jpg[/IMG][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]مهمه الخطوه دى علشان التحمير[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][IMG]http://files.fatakat.com/2010/4/1270349483.jpg[/IMG][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]وده شكله النهائى[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B][IMG]http://files.fatakat.com/2010/4/1270349423.jpg[/IMG][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=Navy][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]وده من الداخل احمر وفي نفس الوقت طري علشان البصل والطماطم المقطعه اللي فيه[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=Navy][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B][IMG]http://files.fatakat.com/2010/4/1270349632.jpg[/IMG][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [/CENTER] [COLOR=Navy][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][/FONT][/SIZE][/COLOR][CENTER][COLOR=Red][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]منقووووووول [/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=Navy][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][/FONT][/SIZE][/COLOR][/CENTER] [/RIGHT] [/CENTER] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار ،اكله مصريه شعبيه،
أعلى