الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="+ بريسكلا +, post: 1288913, member: 61081"] [font=arial] [/font] [center][b][size=4][color=darkorchid][font=arial][size=5][color=magenta]بسكويت بالعسل [/color][/size] 50 جرام عسل ابيض 50 جرام سكر بودرة 2 بيضة معلقة صغيرة قرفة ناعمة 150 ج دقيق الطريقة نضرب البيض مع السكر والعسلوالقرفة لحد ما يتخن الخليط ننخل الدقيق ونضيفة للخليط بس بالتدريج نعجنة بالرحة لحد ماتبقى العجينة ناعمة وطرية نغطى العجينة ونسيبها حوالى ربع ساعة نعمل العجينة اسطوانه قطرها حوالى 5 سم وسبيها فى الثلاجة لحد ما تجمد وبعدين نقطعها الى دواير سمكها نص سم نخبزها فى فرن ساخن حوالى ربع ساعة [/font][/color][/size][/b][/center] [b][font=arial][size=4][color=darkorchid] [center] [/center] [/color][/size][/font][/b][center][b][font=arial][size=4][color=darkorchid][size=5][color=magenta]بسكويت بالكريمة [/color][/size] كوب دقيق نص كوب زبدة معلقة سكر بودرة بيضة معلقة كبيرة كريمة طازجة زرة ملح الطريقة نضع الدقيق فى طبق غويط نعمل حفرة فى الدقيق ونضع فيها كل المقادير ونخلطهم كويس لحد ما المقادير تتماسك مع بعض نغطى العجينة ونتركها حوالى ساعة نقطع العجينة الى قطع فى حجم البيضة ثم نكور كل قطعة باليد الى كورة نرصصها فى صينية مدهونة بس يكونوا متباعدين عن بعض ادهن ايدى بالدقيق واضغط على كل واحدة بحيث تكون سمكها 2 سم نغطيها ونسيبها تانى حوالى نص ساعة ندهن سطحها بالبيض ثم ننقش وشها بظهر الشوكة ندخلها فرن ساخن تقريبا 10 دقايق [/color][/size][/font][/b][/center] [b][font=arial][size=4][color=darkorchid] [center] [/center] [/color][/size][/font][center][font=arial][size=4][color=darkorchid][size=5][color=magenta]الغـــــــــريبة [/color][/size] كيلو دقيق 1/8 كيلو سكر بودرة بيضة – فانيليا 1/2 كيلو سمن 1/2 معلقة صغيرة ممسوحة بيكنج بودر الطريقة: نضرب السمن الاول لوحدة كويس نضع علية السكر ونضربهم كويس مع بعض لحد ما يبقوا زى الكريمة و لونهم يبقى ابيض نضع عليهم البيضة و الفانيليا نضع البيكنج بودر على الدقيق و نضع الدقيق شوية شوية على الخليط السابق الى ان تتكون عندنا العجينة نشكلها على هيئة كور صغيرة ونضع فى منتصف كل كرة اما قرنفلة تنغزيها فى العجينة مش حيبقى باين منها الا الوردة اللى فوق – او نص فستقة – او نص لوزة مقشرة – او ملبسة فضى اللى بتبقى مدورة زى الكرة و ناشفة و لونها فضى – او واحدة صنوبر نرصص الغريبة فى الصوانى و ندخلها الفرن و خلى بالك ان لونها مش حيتغير انتى ابقى بصى عليها من تحت حتلاقيها لونها اغمق شوية و مسك نفسة كدة خلاص تخرجيها من الفرن ملحوظة : بمجرد ما تطلع الغريبة من الفرن وهى سخنة تكونى مجهزة سكر بودرة فى مصفاة صغيرة و تروحى رشة عليها مباشرة السكر البودرة وهى سخنة فى الصينية و بالهنا و الشفا ملحوظة : معظم الناس بتعمل الغريبة ببياض البيض فقط من غير الصفار لكن انا بعملها بالبيضة كاملة و التجربة خير برهان [/color][/size][/font][b][font=arial][size=4][color=darkorchid][size=5][color=magenta]الغـــــــريبة2 [/color][/size] 1 كيلو دقيق 1 كوب سكر ناعم 3 كوب سمن مجمد 1 بياض بيضه فانيليا الطريقة نضرب السمن الاول لوحدة كويس نضع علية السكر ونضربهم كويس مع بعض لحد ما يبقوا زى الكريمة و لونهم يبقى ابيض نضع عليهم البيضة و الفانيليا نضع البيكنج بودر على الدقيق و نضع الدقيق شوية شوية على الخليط السابق الى ان تتكون عندنا العجينة نشكلها على هيئة كور صغيرة ونضع فى منتصف كل كرة اما قرنفلة تنغزيها فى العجينة مش حيبقى باين منها الا الوردة اللى فوق – او نص فستقة – او نص لوزة مقشرة – او ملبسة فضى اللى بتبقى مدورة زى الكرة و ناشفة و لونها فضى - او واحدة صنوبر نرصص الغريبة فى الصوانى و ندخلها الفرن و خلى بالك ان لونها مش حيتغير انتى ابقى بصى عليها من تحت حتلاقيها لونها اغمق شوية و مسك نفسة كدة خلاص تخرجيها من الفرن [/color][/size][/font][/b][b][font=arial][size=4][color=darkorchid][size=5][color=magenta]شـــكلمة اللوز [/color][/size] ثمن كيلو لوز مقشر ثمن كيلو سكر بودرة بياض 4 بيضات كيس فانيليا لوز مقشر او فواكة مجففة الطريقة يقشر اللوز ويفرم نضيف له السكر وبياض البيض شوية شوية لحد ما تتكون عجينة طرية ثم نضع الفانيليا نبطن صاج الفرن بورقة زبد مدهونة بالزبد ومرشوشة بالدقيق نضع العجينة فى الكيس بالقمع ونشكلها ونضع فى كل واحدة كريز مسكر او لوز تخبز فى فرن هادىء فور خروجها من الفرن نلمعه بقليل من اللبن المحلى بالسكر [/color][/size][/font][/b][/center] [b][font=arial][size=4][color=darkorchid] [center] [color=magenta]انتهــــــــــــــى[/color] [color=magenta]كل سنة وانتوا طيبين[/color][/center] [/color][/size][/font][/b][/b] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن
أعلى