الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="+ بريسكلا +, post: 1288906, member: 61081"] [font=arial] [/font] [center][b][size=4][color=darkorchid][font=arial][size=5][color=magenta]البيتيفــــــور بتى فور ناعم [/color][/size] 1 و 1/4 كيلو دقيق 3/4 كيلو زبدة 1/4 كيلو سكر بودرة 4 بيضات كاملة + صفار 4 بيضات فانيليا ربع معلقة بيكنج بودر الطريقة : نضرب الزبدة كويس جدا لحد ماتنعم ثم يضاف لها السكرونستمر فى الضرب لحد ماتبيض يضاف البيض والفانيليا الى الزبدة والسكروتدعك جيدا جدا بإستعمال اليد نعجن بالدقيق المضاف له البيكنج بودر نشكل البيتي فوربالقمع على هيئة وردات مدورة او وردات بالطول او بالماكينة ويخبز في الحال -لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو و ننقص 2ملعقة دقيق منه بعد ما يطلع ويبرد نزوقة بأفكار كتير زى مثلا نلزق واحدة الشيكولاته مع واحدة بيضاء او نلزق كل اتنين ابيض مع بعض ونزوقهم بالشيكولاتة السايحة او نلزق اتنين بالشيكولاتة ونزوقهم بالشيكولاتة البيضاء [/font][/color][/size][/b][/center] [b][font=arial][size=4][color=darkorchid] [center] [/center] [/color][/size][/font][/b][center][b][font=arial][size=4][color=darkorchid][size=5][color=magenta]أصابع البتى فور [/color][/size] 2 كوب دقيق - كوب سكر أصبع زبده 113ج نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر بيضتان - ملعقتان شوكولاتة بودرة مربى – فستق مطحون للزينة الطريقة : ينخل الدقيق والبيكنج بودر -يخفق السكر والزبده حتى يصبح مثل الكريمة -يضاف البيض للخليط السابق ويخلط -تضع المقادير الجافة وتعجن وتقسم العجينة إلى قسمين ثم تضع على قسم الشوكولاته والقسم الآخر سادة تشكل بماكينة البسكويت او بالقمع على هيئة أصابع وتخبز فى فرن هادى حتى تحمر من الأسفل بعد أن تبرد الأصابع يؤخذ أصبع سادة ويدهن بالمربى ويلصق فيه أصبع الشوكولاته ويضع على الأطراف الفستق المفروم [/color][/size][/font][/b][/center] [b][font=arial][size=4][color=darkorchid] [center] [/center] [/color][/size][/font][/b][center][b][font=arial][size=4][color=darkorchid] [size=5][color=magenta]السابلية (بالكوب) [/color][/size] 3/4كوب سمن -بيضة + معلقة صغيرة فانيليا 2 كوب دقيق - 1/2 كوب سكر 1/4 معلقة صغيرة بيكنج بودر 2 معلقة كبيرة كاكاو للتجميل : مربى _ شيكولاتة فارمسل _ مكسرات مفرومة ناعم _ شيكولاتة خام زائبة فى حمام مائى الطريقة : نضرب السمن جيدا اضيف لها السكر و اضرب كويس لحد ما المقدار ينعم اضع البيضة و الفانيليا و اضرب لحد ما تختفى اضع البيكنج بودر على الدقيق و اضيفة شوية شوية للعجينة بالايدلحد ما تتكون عندك عجينة صالحة للتشكيل نرش امامنا على الترابيزة دقيق و افرد العجينة بالنشابة بتخانة 1/2 سم تقريبا وابدء بتقطيعها بقطاعة مدورة او بكوب صغير من بتوع القهوة مش بتاع الشاى ادهن صينية بالفرشاة بالسمن و ارصص فيها الدوائر ادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى و دة فى حدود ربع ساعة لما تطلع اسيبها تبرد خالص ملحوظة قبل الزواق النهائى : 1 – ممكن نعمل نص العجينة ابيض زى ما هيا و نعمل النص التانى با ضافة الكاكاو عليها عشان يبقى بالشيكولاتة وكدة ممكن نلزق واحدة ببضاء مع واحدة بنى (حسب ما بتحبى) 2- ممكن بعد ما نفرد العجينة بالنشابة و نقطعها دوائر نسيب نصهم سليم زى ما هما و النص التانى نخرمة بالنص بقطاعة تانية صغيرة (مثل كشتبان الخياطة ( ونلزق واحدة سليمة بواحدة مخرومة نبدأ بعملية اللزق بالمربى ممكن نلزق واحدة سادة بواحدة بالشيكولاتة وممكن نلزق اتنين بيض مع بعض وممكن نلزق اتنين بالشيكولاتة مع بعض وممكن نحط معلقة مربى على واحدة مقفولة و نلزق فوقها واحدة مخرومة نلعب بالزواق زى مانتى عايزة وممكن نحط بصابعنا مربى على طروف السابلية داير ما يدور وننغطسها فى المكسرات او الشيكولاتة الفارمسل و ممكن بعد ما نزوب الشيكولاتة الخام نحط المعلقة فيها و ننزل منها سرسوب رفيع يعمل اشكال على وش السابلية افكار التزيين مفتوحة و زى مانتوا عاوزين .. [/color][/size][/font][/b][/center] [b][font=arial][size=4][color=darkorchid] [center] [/center] [/color][/size][/font][/b][center][font=arial][size=4][color=darkorchid][b][size=5][color=magenta]السابلية (بالكيلو) [/color][/size] 1/2 كيلو سمن 3/4 كيلو دقيق 2 بيضة – فانيليا فنجان شاى سكر بودرة معلقة صغيرة بيكنج بودر الطريقة : يضرب السمن جيدا ويضاف اليها السكر ونستمر فى الضرب يضاف البيض و الفانيليا نضع البيكنج بودر على الدقيق نضيف الدقيق مع العجن بالايد لحد ما تتكون عندك عجينة صالحة للتشكيل نرش امامنا على الترابيزة دقيق و افرد العجينة بالنشابة بتخانة 1/2 سم تقريبا وابدء بتقطيعها بقطاعة مدورة او بكوب صغير من بتوع القهوة مش بتاع الشاى ادهن صينية بالفرشاة بالسمن و ارصص فيها الدوائر ادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى و دة فى حدود ربع ساعة لما تطلع اسيبها تبرد خالص ملحوظة قبل الزواق النهائى : 1 – ممكن نعمل نص العجينة ابيض زى ما هيا و نعمل النص التانى با ضافة الكاكاو عليها عشان يبقى بالشيكولاتة وكدة ممكن نلزق واحدة ببضاء مع واحدة بنى (حسب ما بتحبى) 2- ممكن بعد ما نفرد العجينة بالنشابة و نقطعها دوائر نسيب نصهم سليم زى ما هما و النص التانى نخرمة بالنص بقطاعة تانية صغيرة (مثل كشتبان الخياطة ( ونلزق واحدة سليمة بواحدة مخرومة نبدأ بعملية اللزق بالمربى ممكن نلزق واحدة سادة بواحدة بالشيكولاتة وممكن نلزق اتنين بيض مع بعض وممكن نلزق اتنين بالشيكولاتة مع بعض وممكن نحط معلقة مربى على واحدة مقفولة و نلزق فوقها واحدة مخرومة نلعب بالزواق زى مانتى عايزة وممكن نحط بصابعنا مربى على طروف السابلية داير ما يدور وننغطسها فى المكسرات او الشيكولاتة الفارمسل و ممكن بعد ما نزوب السيكولاتة الخام نحط المعلقة فيها و ننزل منها سرسوب رفيع يعمل اشكال على وش السابلية افكار التزيين مفتوحة و زى مانتوا عاوزين ..[/b] [/color][/size][/font][/center] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن
أعلى