الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
اهم اصناف(سمك ,لحوم ,مكرونات ,دجاج ,سلطات)
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="The White Knight, post: 1487406, member: 12815"] [CENTER][COLOR="Red"][SIZE="5"][CENTER]بسم الاب والابن و الروح القدس إله واحد امين [/CENTER][/SIZE][/COLOR] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]أهلا بيكم مرة تاني احبائي نستكمل مع بعض رحلتنا الطويلة اللي قربت تخلص "علي رأيكم الحمد لله"[/CENTER][/SIZE][/COLOR] :p30: [COLOR="Red"][SIZE="5"][CENTER][SIZE="4"]رابعا : الدجاج:[/SIZE][/CENTER][/SIZE][/COLOR] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]1-فراخ بانيه: المقادير: 120ج صدور فراخ مخلي من الجلد والعظم عصير بصل ملح فلفل ابيض مستردة دقيق بيض بقسماط زيت وزبدة الطريقة: يتم تتبيل الفراخ بالملح والفلفل والمستردة وعصير البصل لمدة 10دقائق ثم نضع الفراخ في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط تحمر في الزيت و الزبدة [/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]2-شيش طاووك: المقادير: 120 ج وراك فراخ مخلية من الجلد والعظم مقطعة مكعبات (تتبيلة : ملعقة صلصة / نصف كوب زبادي / ملعقة مستردة / ملح وفلفل ابيض) بصل مكعبات فلفل رومي مكعبات طماطم مكعبات الطريقة: يتم تتبيل الفراخ بالمارينيه يتم وضع الفراخ والخضار في سيخ خشبي نفس ترتيب الشيش كباب ثم يسوي علي الجريل او الفحم[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]3-فراخ بصوص المكسيكان(الصوص الحار): المقادير: 120ج فراخ مخلية من الجلد والعظم مقطعة مكعبات زيت 50ج فلفل رومي الوان مقطع(جوليان) اصابع اوشرائح صغيرة ملح وفلفل ابيض ملعقة كاتشب شطة ملعقة مستردة الطريقة: نضع طاسة علي النار بها الزيت حتي يسخن نضع الفراخ حتي تمام التسوية ثم نضع البصل ويقلب لمدة دقيقة ثم الفلفل لمدة دقيقة ثم الطماطم لمدة دقيقة ثم نضع الكاتشب والمستردةوالشطة وتتبل بالملح والفلفل[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]4-فراخ بريست(صدور فراخ): المقادير: 120ج صدور فراخ مخلية من الجلد والعظم 10ج بصل 10 ج ماشروم 10 ج جزر مبشور ملح وفلفل ابيض دقيق زيت للتحمير الطريقة: يتم فتح الصدور المخلية بدون فصلها يتم تتبيل الفراخ بالملح والفلفل يتم خلط البصل والماشروم والجزر معا يتم حشو الفراخ بالخضروات ثم يتم وضع الفراخ في الدقيق تحمر في زيت وزبدة[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]5-فراخ فارسيه: المقادير : 1/2 فرخة مخلية من الجلد والعظم 20ج كوسة مفرومة 20 ج بصل مفروم 20 ج ماشروم مفروم 20ج جزر مفروم ملح وفلفل ابيض الطريقة: تفصل الفراخ (صدور ووراك) كل علي حده تتبل الفراخ بالملح والفلفل يتم حشو الفراخ بالفارسيه( الماشروم والبصل والجزر والكوسة) نقوم بلف الفراخ علي شكل اسطواني ( والحشو من الداخل) ثم نلفه بورق فويل بالكامل(وعمل ثقب في الفويل) ونضع حلة علي النار بها ماء وتترك حتي الغليان ثم نضع الفراخ في الماء لمدة 20دقيقة ثم ترفع الفراخ من الماء ويفك الفويل ثم تحمر في زبدة[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]6-فراخ مشوية: المقادير: نصف فرخة مخلية من العظم فقط مارينية (تتبيله:بصل مبشور/طماطم مبشورة/ملح/فلفل ابيض/زيت) الطريقة: نضع الفراخ في المارينية لمدة 10 دقائق ثم توضع علي الجريل او الفحم حتي تمام النضج [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] 7-فراخ روستو(في الفرن): المقادير : نصف فرخة مجموعة خضروات مشكلة (المحببة) زيت ملح وفلفل ابيض الطريقة: تتبل الفراخ بالملح والفلفل نضع نصف كمية الخضروات في صينية الفرن نضع باقي الخضروات كحشو للفراخ ثم ترش الفراخ بقليل من الزيت وتوضع في الفرن لمدة 25 دقيقة مع التقليب علي الوجهين[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]8-فراخ شركسية: المقادير: 120ج صدور فراخ مخلية من الجلد والعظم مسلوقة مقدار من صوص السوبريم السابق شرحه 2 حبة عين جمل للتجميل الطريقة: يتم سلق صدور الفراخ المخلية وعند التقديم تقدم الفراخ مع ارز ابيض عليه الفراخ ويوضع علي الفراخ صوص السوبريم[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]9-تشيكن الاكريم(فراخ بالكريمة): المقادير: 120ج صدور فراخ مخلية من الجلد والعظم مسلوقة مقدار منصوص السوبريم كريمة لباني الطريقة: يتم سلق صدور الفراخ المخلية نضع طاسة علي النار بهاالقليل من الزبدة ثم نضع الفراخ ثم نضع صوص السوبريم ونضع الكريمة اللباني ثم ترفع من علي النار[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]10-تشيكن الاكيف: المقادير : 120 ج صدور فراخ مخلية من الجلد والعظم 100ج زبدة متردوتيل(عبارة عن زبدة/ثوم مفروم/بقدونس مفروم) ملح وفلفل ابيض زيت وزبدة للتحمير دقيق بيض بقسماط الطريقة: يتم تشريح الصدور الي شرائح رقيقة يتم تتبيلها بالملح والفلفل يتم حشو كل شريحة فراخ بجزء من زبدة المتردوتيل ثم تلف علي شكل اسطواني ثم يتم وضعها في دقيق ثم بيض ثم بقسماط ثم تحمر في زيت وزبدة[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Red"][SIZE="4"][CENTER]وبكدة نكون خلصنا أهم اصناف الفراخ وناقص لينا السلطات [/CENTER][/SIZE][/COLOR] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]1- سلطة شرقي: المقادير : (1)طماطم خيار جزر فلفل رومي بصل بقدونس خس الطريقة: يقطع الطماطم والخيار والفلفل الرومي مكعبات صغيرة يبشر الجزر والبصل يفرم البقدونس يقطع الخس جوليان(اصابع رفيعة) تخلط جميع المكونات مع بعضها[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]2-جريك سلاد: المقادير: طماطم خيار قلب الخس جبنة بيضاء مقطعة كاريه زيت زيتون زيتون اسود مخلل الطريقة: تقطع الخضروات مكعبات صغيرة وترص في الطبق يوضع عل الوجهة الجبنة الكاريه والزيتون الاسود ونرش زيت الزيتون[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]3-سلطة طحينة: 125ج طحينة نصف كوب ماء ساخن (والبعض يقوم بعملها بماء بارد) 2فص ثوم مفروم جيدا ملح كمون خل عصير ليمون زيت زيتون للتجميل الطريقة: يتم فك الطحينة بالماء الساخن يتم إضافة باقي المكونات علي الطحينة وتقلب جيدا توضع في الطبق وتجمل بالشطة وزيت الزيتون[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]4-سلطة بابا غنوج: المقادير: بصل مشوي باذنجان رومي مشوي مقدار من سلطة الطحينة الطريقة: يتم فرم البصل والباذنجان المشوي بعد تقشيرهم نضع عليهم مقدار من سلطة الطحينةوتقليبهم جيدا وتتبل بالملح تجمل بالكمون والشطة وزيت الزيتون [/CENTER][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images09/918637564.gif[/IMG] [COLOR="Navy"][SIZE="4"][CENTER]5-سيزر سلاد: المقادير: عدد واحد خس كابوتشا صدور فراخ مخلية من الجلد والعظم مشوية دريسنج(لبن/مستردة/ملح/فلفل ابيض/زيت/زبادي) عيش توست مقطع مربعات صغيرة محمص في الفرن الطريقة: يتم تقطيع الخس مكعبات يقلب الخس مع التوست ويوضع في طبق السلطة تقطع الفراخ اصابع وترص علي وجة الطبق عند التقديم يوضع علي السلطة الدريسنج[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [COLOR="Blue"][SIZE="4"][CENTER]وبكدة اكون خلصت رزالة عليكم[/CENTER][/SIZE][/COLOR] [COLOR="Blue"][SIZE="4"][CENTER]اتمني من كل قلبي ان كل الاصناف تنال اعجابكم و...... [COLOR="Red"][SIZE="5"][CENTER]بالهنا والشفا[/CENTER][/SIZE][/COLOR][/CENTER][/SIZE][/COLOR][/CENTER] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
اهم اصناف(سمك ,لحوم ,مكرونات ,دجاج ,سلطات)
أعلى