الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
الترجمة اليسوعية
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
آيات من الكتاب المقدس عن تعويضات الله
آيات من الكتاب المقدس عن وجود الله معنا
آيات من الكتاب المقدس عن المولود الجديد
آيات من الكتاب المقدس عن أعياد الميلاد
آيات من الكتاب المقدس عن بداية سنة جديدة
كلمات الترانيم
أسئلة ومسابقات مسيحية
أسئلة وأجوبة في الكتاب المقدس العهد الجديد
أسئلة مسيحية واجابتها للرحلات
مسابقة أعمال الرسل واجابتها
أسئلة دينية مسيحية واجابتها للكبار
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
اكلات صيامى
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="candy shop, post: 1218692, member: 8971"] [center][color=#bf0000][size=5][color=darkgreen]فول اخضر بالكسيرة[/color] ---------------- [color=blue]2 م بصل مفروم – 3 م كسبرة خضراء – م بصل – 1/2 ك فول اخضر بقشره – زيت – 2 كوب شوربة او ماء – م كبيرة ارز مغسول[/color] [/size][size=5][color=red]الطريقة [/color][/size][size=5][color=blue]نقطع الفول بالورب قطع صغيرة نشوح البصل فى الزيت ثانية ثم نضع الفول لحد ما يدبلوا شوية ثم نضع م الارز ونقلب كويس ثم نضع م الكسبرة الخضراء المفرومة ونقلب ثم نضع الماء او الشوربة لحد ماتغطى المقدار ونتركه لحد ما يبتدى يدخل فى السوى نعمل التقليه نضع زيت فى مقلاية ونشوح فيها الثوم والكسبرة الخضراء ثم نضعهم فى الحلة على الفول لحد مالتغلى غلوة صغيرة ونطفى ونغرفها[/color][/size][/color] [size=5][color=#0000ff]=====================[/color][/size] [color=#bf0000][size=5][color=darkgreen]سلطه بابا غنوج[/color] ------------------ [color=red]المقادير:[/color] --------------- [/size][size=5][color=blue]ربع كيلو باذنجان أسود كبير نصف كوب طحينه و بقدونس مفرى ثلاثه ملاعق زيت أربعه ملاعق كبيره من الخل ثلاثه فصوص ثوم و ملح وكمون و شطه حسب الرغبه[/color] [color=red]الطريقة:[/color] ------------ [/size][size=5][color=blue]يشوى البذنجان و يدق ناعما يدق الثوم مع الملح و الكمون و يضاف إلى الطحينه و يقلب يضاف الباذنجان و قليل من الشطه و يقلب جيدا و يزين بالبقدونس [/color] [/size][size=5][color=blue]للى بيحب سلطة بابا غنوج ممكن تشوى الباذنجان كمية يعنى كيلو او اكتر بدل ما تشوى واحدة او اتنين كل مرة [/color] [/size][size=5][color=blue]وبعدين تقشرى كل الباذنجان بعد ما يطلع من الفرن ويبرد طبعا وتقسميه وجبات يعنى مثلا لو كان حجمه كبير يبقى كل واحدة لوحدها فى كيس بعد ما تتقشر وتتحط فى الفريزر وبعد كده لو عاوزة تعملى بابا غنوج والباذنجان مش متوفر فى السوق ممكن تطلعى من الفريزر وتعملى عليها باقى مكونات سلطة البابا غنوج الطحينة والليمون وكل الباقى وكانك لسه عاملاه طازة وعلى فكرة لما بيتحفظ فى الفريزر الباذنجان فقط بدون اى حاجة عليه بتكون نتيجته احسن كتير من انه يتحفظ بابا غنوج جاهز[/color][/size][/color] [size=5][/size] [size=5]================================================[/size] [size=5][/size] [color=#bf0000][size=5][color=darkgreen]البزنجان المخلل [/color] [/size][size=5][color=red]المقادير [/color][/size][size=5][color=blue]كيلو بزنجان عروس ) بتاع الحشو ( رفيع و صغير راس ثوم 2 فلفلة مهروسين 2 فلفلة حاميين كوب خل معلقة كبيرة ملح كوب ونص ماء [/color][color=red]الطريقة[/color] [/size][size=5][color=blue]نشيل الكاس الاخضر اللى فى البزنجانة يغلى الباذنجان في ماء مملح لمدة ( 10-15 ) دقيقة أو حتى يطرى يشق الباذنجان بالطول شقا عميقاً من فوق لتحت بالسكينة ثم يوضع في مصفاة ويترك ليبرد يفرم الثوم والفلفل و الفلفل الحار والبقدونس في الكبة حتى يكون مزيج ناعم يحشى الباذنجان بالمعلقة الصغيرة من الخليط اللى عملناة ثم يوضع في طبق زجاج او بلا ستيك على ان يكون الحشو لفوق وبعدين نحط الخل. دوبى الملح في الماء وبعدين حطيه على الباذنجان ويغطى الطبق او العلبة كويس جدا و يفضل لو سبتية يوم علشان يشرب من بعضة و يبقى حلو[/color] [/size][/color] [size=5][color=#bf0000]======================[/color][/size] [color=#bf0000][size=5][color=darkgreen]باذنجان و فلفل مقلي بالخل و الثوم[/color] [/size][/color][/center] [color=#bf0000][center] [size=5][color=red]المقادير:[/color] [/size][size=5][color=blue]نص كيلو بزنجان اسود مكبب – نص كيلو فلفل رومى – راس ثوم مهروسة – ربع كوب خل- 2قرن فلفل حامى -4طماطم مقطعة متوسط - ملح – فلفل – كمون زيت للقلى [/color][/size][size=5][color=red]الطريقة [/color][color=blue]قشرى البذنجان ثم قطعية شرايح متوسطه ثم نضعه فى مصفاه ونرش عليه ملح ويترك)علشان ما يشربش زيت كتير ( وبعدين نقلية فى الزيت لحد ما يبقى بنى فاتح .ونشيله فى المصفاة علشان ينزل كل الزيت الزيادةنقلي الفلفل الاخضر فى نفس الزيت مكان البزنجان لحد ما يتقلى ونشيله من الزيت ويوضع في مصفاه في مقلاية تانية نضع قليل جدا من الزيت اللى حمرنا فية البزنجان والفلفل ونحمر فيها الثوم لحد ما يصفر. وبعدين ضعي الفلفل الحامى المخرط صغير والخل ثم ضعى الطماطم عليهم والملح والفلفل و الكمون وقلبى وسيبيهم لحد ما الطماطم تدبل ضعى البزنجان والفلفل في طبق غويط على طبقات يعنى نحط بزنجان وبعدين فلفل وهكذا .ثم صبي عليهم خليط الثوم والطماطم ونغزيهم بالشوكة علشان الخليط ينزل جواهم والطبق يتشرب من الصلصةو يتاكل ساخن او بارد[/color][/size] [size=5][color=#0000ff][/color][/size] [size=5][color=#0000ff]=====================[/color][/size] [size=5][color=darkgreen]شوربة الطماطم[/color][/size][/center] [size=+0][center] [size=5][color=blue]بطاطسايه – بصلة – جزرة – كرات – ملح وفلفل – 20ج كرفس 20 ج ريحان – 10 ج سكر – ½ كيلو طماطم – معلقة طماطم بيورية [/color] [/size][size=5][color=red]الطريقة [/color][/size][size=5][color=blue]نضع البصل والجزر والكرفس المقطعين اى تقطيع فى زيت الزيتون تقليبة ونضع الطماطم المقطعه اى تقطيع ونقلب ثم نضع البطاطساية المقطعه ثم نضع معلقة الطماطم البيورية وماء ونغطى لحد قرب السوى نضع معلقة الطماطم وبعدين نطفى ونضربها فى الخلاط ونصفيها ونغرفها[/color][/size][/size] [size=5][/size][/center][/color][center] [/center] [size=5][center] [/center] [/size] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
اكلات صيامى
أعلى