المكعبلة الصيامي - كعبول الباذنجان

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,370
النقاط
0
المقادير:
* عدد 4 وحدات باذنجان أبيض مقطعين دوائر متوسطة
* عدد 4 وحدات باذنجان عروس أسود
مقطعين دوائر متوسطة
* عدد 4 فلفل رومي أصفر مقطع قطع متوسطة
* عدد 1 جزرة كبيرة مقطعة قطع متوسطة
* عدد 3 حبات بطاطس متوسطة مقطعين مكعبات متوسطة
* طبق مشورم (أو علبة صغيرة) مقطع قطع كبيرة
* عدد 4 طماطم متوسطة الحجم مقطعين قطع متوسطة
* عدد 2 معلقة كبيرة كاتشب
* عدد 1 بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة
* عدد 2 فص ثوم مقطعين قطع صغيرة بقدر الإمكان
* عدد 2 مكعب خضروات
* عدد 1 قرن فلفل أخضر حار وممكن الاستغناء عنه
* معلقة صغيرة كاري أو خولنجان أو اي نوع من التوابل المستحبة (نوع واحد فقط بدون وضع خلطة توابل مع بعضها)
* عدد 1 معلقة زيت ذرة كبيرة
* نصف كوب ماء
الطريقة
* يتم تشويح المشروم مع معلقة الزيت
* ثم يوضع الجزر ويقلب معه ويوشوح لمدة 3 دقائق
* ثم يوضع الفلفل الرومي ويشوح معه من 2 إلى 3 دقائق
* ثم يوضع البطاطس وتشوح أيضاً
* ثم يتم وضع الثوم ويقلب لمدة دقيقتين فقط

* ثم يوضع البصل ويترك حتى يصبح طرياً
* ثم باقي الخضروات وتترك قليلاً مع التقليب وتغطى لتزل الماء منها إلى أن يخف ونجده قارب على الجفاف
* ثم يتم وضع الكاتشب ويقلب الكل معاً ونتركهم مع التغطية مدة قصيرة إلى ان نجد ان السوائل بدأت تجف
* ثم نضع الطماطم والتوابل ونتركهم قليلاً
* في النهاية نضع كوب الماء مذاباً فيه مكعبات الخضار...
الطريقة الأسهل:
نضع المقادير كلها في صينية معاً بدون الماء، ونغطيهم بالورق الفويل ونضعهم في فرن متوسط الحرارة لمدة ساعة إلا ربع، وبعدين نكشف الصينية ونضع فيها نصف كوب ماء مذاباً فيه مكعبات الخضار، ونتركها في الفرن إلى أن يحمر الوجه... وتقدم مع الأرز الأبيض أو بدون...
 

tamav maria

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
29 يونيو 2008
المشاركات
10,315
مستوى التفاعل
2,236
النقاط
0
وصفه لذيذه واكيد ها يبقي طعمها جميل
بس اعتقد الطريقه الاسهل احسن بكتير
بس ايه الخولنجان ده ؟؟؟؟
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
3,000
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
مكوناتها خفيفة وواضح كده انها طعمها حلو تسلم ايدك
لكن الاسم مفيش حاجة مكعبلة اكتر من كده :)
 

اني بل

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
17 يوليو 2007
المشاركات
36,107
مستوى التفاعل
1,337
النقاط
0
ههههههههه شطور ياايموند
شكلك بتحب المطبخ والطبخ هههههههه
اه صحيح اقرب لقلب الرجل معدته
هالأمثال ما كذبت
ربنا يبارك مجهودك ياغالي
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,370
النقاط
0
ربنا يخليكيم واتكعبلوا فيها براحتكم، وصحيح ممكن إضافة الكوسة للمكونات لو حد حب يضيفها، والخولنجان ده توابل مشهورة تلاقوها عن العطار بس اطلبوها مطحونة علشان مش هاتعرفوا تطحنوها وممكن تكسر الكبة أو الخلاط لو حاولتوا تطحنوها فيه...
 

عبود عبده عبود

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
14 يوليو 2010
المشاركات
16,645
مستوى التفاعل
4,599
النقاط
0
وصفه لذيذه واكيد ها يبقي طعمها جميل
بس اعتقد الطريقه الاسهل احسن بكتير
بس ايه الخولنجان ده ؟؟؟؟

يعنى عدتيى الكعبول ...ومسكتى فى الخولنجان ؟!
:new6::new6::fun_lol:
 

tamav maria

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
29 يونيو 2008
المشاركات
10,315
مستوى التفاعل
2,236
النقاط
0


يعنى عدتيى الكعبول ...ومسكتى فى الخولنجان ؟!
:new6::new6::fun_lol:


اصل الكعبله وفهمناها لكن الخولنجان ده اللي لسه عامل لي مشكله يعني اروح للعطار واقوله give me holengan هههههههههههههههه
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,370
النقاط
0



اصل الكعبله وفهمناها لكن الخولنجان ده اللي لسه عامل لي مشكله يعني اروح للعطار واقوله give me holengan هههههههههههههههه

أيوة give me خولنجان مطحون
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,370
النقاط
0
لألألألألألألألألألألألأ ده كان بيطلع مع عبقرينو في مجلة ميكي
هههههههههههههههههههههههههههه
 

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,039
النقاط
113
انا اللى عايزه اعرف بجد بتتكعبل ازاى فى الاسماء دى
ارحمو من فى الارض يرحمكم من فى السماء :t31:

طريقه جميله وسهله
لكن طعم البتنجان هيبقى حلو بالنسبه للاطفال
لأن الولاد بيحبوه مقلى وبس لا مسقعه ولا اى نوع تانى
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,370
النقاط
0
انا اللى عايزه اعرف بجد بتتكعبل ازاى فى الاسماء دى
ارحمو من فى الارض يرحمكم من فى السماء :t31:

طريقه جميله وسهله
لكن طعم البتنجان هيبقى حلو بالنسبه للاطفال
لأن الولاد بيحبوه مقلى وبس لا مسقعه ولا اى نوع تانى

ابقي شيلية من الوصفة علشان اعتقد ممكن مش يحبوه
وبدالة كتري الفلفل الرومي وحطي كوسة بس مش كتير يعني ممكن 2 فقط
 

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,039
النقاط
113
خلاص نجرب ونشوف الكوسه هتكون مكان البتنجان
طيب اسمها ايه الاكله دى بقى
ولا اقولك خلاص هختارانا اسم جديد
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,370
النقاط
0
خلاص نجرب ونشوف الكوسه هتكون مكان البتنجان
طيب اسمها ايه الاكله دى بقى
ولا اقولك خلاص هختارانا اسم جديد

اسمها "المعكوسة بطروسة"
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,370
النقاط
0



حقك عليا سامحنى
انا اللى جبته ده كله لنفسى :t19:

ههههههههههههههههههههههههههههههههه
مش احسن من "المنبوشة مفطوسة"
 

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,039
النقاط
113
هههههههه
هى اسماء شعريه فيها سجع
لكن اللى عنده مواهب يطلعها فى اسماء زى كده:act23:
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,954
النقاط
113
هههههههه
هى اسماء شعريه فيها سجع
لكن اللى عنده مواهب يطلعها فى اسماء زى كده:act23:

المرة اللى جايو حيعمل لنا الموكوسة المشوووحة


عشان كل واحدة أما تعملها

تقول لجوزها : عملتلك يا بيبى الموكوسة
:blush2::blush2::blush2:
 
أعلى