لألألألألألألألألألألأ فسيخ ايه
انا لا اطيقه ولا اطيق رحته يبقى اعمله ازاااااي
يا ساتر يا ستور افتكرلنا حاجة عدلة ههههههههههههههه
* نصف كيلو دقيق + نصف ملعقة كبيرة سكر + معلقة صغيرة ملح + نصف كوب زيت + ماء للعجن + بيضة واحدة فقط
* نصف كيلو لحم مفروم.+ نصف كيلو بصل مفروم + ربع كيلو فلفل رومى مقطع مكعبات صغيرة الحجم + قرن فلفل حار + رابطة بقدونس مفروم +ملح وفلفل + قرفة وزنجبيل + بهارات لحمة + معلقة خل عنب أو خل عادي كبيرة
* الطريقة:
فى العجان نضع الدقيق ونضيف عليه ملعقة السكر ورشة الملح ونقلبهم معا.
نضيف الزيت ونقلب، ثم نضيف البيضة والماء تدريجى حتى يتكور العجين، ونعجنها جيدا.
نقطعها إلى كرات صغيرة ونتركها ترتاح على الأقل نصف ساعه.
نخلط مقادير اللحم على بعض، وعلى سطح أملس مرشوش بالدقيق تفرد كور العجين وترق بسمك مناسب.
ثم توضع طبقة من العجين ثم طبقة من اللحم ونبعدها عن أطراف العجين ثم نغطيها بطبقة أخرى ونضغط على الأطراف جيدا بعد بلها بالماء لكي تلتصق تماماً، نثقب العجين من فوق بخلة الأسنان (من 5 إلى 7 ثقوب)، ثم ندهنها باللبن أو بزيت خفيف ونضعها في فرن متوسطة الحرارة من 20 إلى نصف ساعة تقريباً...
مش بالظبط :2:
*** ممكن طريقة تانية برضو:
* نصف كيلو دقيق
* 1 كوب زبادي
* 1 معلقة صغيرة ملح
* 1 معلقة صغيرة سكر
* 1 معلقة ماء
* ربع كوب زيت
* معلقة خميرة جافة
*** الحشوة:* نصف كيلو لحم مفروم
* 1 بصلة
* 1 معلقة كبيرة صويا صوص
* 1 معلقة كبيرة كاتشب
* 1 معلقة ثوم بودر
* 1 معلقة بابريكا (فلفل قرن قوطي)
* 2 معلقة كبيرة طحينة
* ربع كوب بقدونس مفروم
* معلقة صغيرة خولنجان
* معلقة صغيرة قرفة
* قطعة زبد 50 جرام أو معلقة سمن
* فلفل حار أو حلو أو الاثنين معاً حسب الرغبة
* عدد حباية فلفل رومي أصفر + 1 حباية فلفل رومي أحمر (ويتم تقطيعهم قطع مناسبة)
____________
بالنسبة للعجينة:يتم خلط المقادير الجافة مع بعضها جيداً جداً، ثم يوضع الزيت حتى يندمج مع المقادير، ثم يوضه الماء قليلاً قليلاً (لأن الماء يتوقف على العجينة وتشكيلها معنا) ونستمر في العجن حتى نحصل على عجينه متماسمكة طرية لا تلتصق باليد، ثم نتركها تختمر...
*** بالنسبة للحشوة نخلط جميع المقادير معاً جيداً جداً، ثم نضعها في كيس داخل الثلاجة لمدة ساعة...
نقسم العجين بعدما تختمر ونفردها بخيث يكون لها سمك معقول، ثم نضه الحشزوة في المنتصف مع ترك مسافة متساوية بقدر الإمكان من الأطراف، ثم بعد ذلك نعطيها بطبقة عجيب أخرى، ونتركها في مكان دافء تختمر مرة أخرة، ثم نضعها في صينية مدهونة زيت خفيف، وندهن وجهها قليل من الزبد أو زيت الذرة... ونضعها في الفرن متوسطة الحرارة إلى أن يتم تسويتها...
لأ ما انا مش باعملها بالظبط
مافيش حاجة باعملها زي ما بتتعمل خالص
يا هتلاقيني ضفت شيء يا اما شلت حاجة
مهو مش هاعمل حاجة مش من اختراعي يعني هههههههههههههههههههههههههه، مش عندنا التقليد هنا خالص ...