- إنضم
- 8 أكتوبر 2006
- المشاركات
- 2,555
- مستوى التفاعل
- 18
- النقاط
- 0
من اسرار تينا
والنهاردة زى ما انا كاتبة كده اراهن بعدم دخولى المطبخ تانى خالصصصصصصصصص
هقولكم على سر جديد نوفىىىىىىىىىى
فى
ورق العنب بالفحم
ايوة بالفحم تعالوا كده
ايوة بالفحم تعالوا كده
المقادير
ربع كيلو ورق عنب
حوالى 2 كوب ارز- ربع كيلو لحمة مفرومة
1/2 كيلو طماطم 2 بصلة وسط
ملح - فلفل اسود - بهارات محشى
سمن او زيت(فى الصيام) - وفحمة وسط كده - ثوم
ربع كيلو ورق عنب
حوالى 2 كوب ارز- ربع كيلو لحمة مفرومة
1/2 كيلو طماطم 2 بصلة وسط
ملح - فلفل اسود - بهارات محشى
سمن او زيت(فى الصيام) - وفحمة وسط كده - ثوم
1- الاول هنسلق الورق العنب ونحضرة للحشو
2- نجيب البصل ونقطعه كريهات ونكون مسخنين الوعاء المخصص للطهى ونطع فية كمية مناسبة من السمنه ويا سلام لو فى حته (ليه) صغيرة كده
3- وبعد ما يسخن نضع البصل ونتبلة على النار شوية كده وبعدين اللحمة المفرومة عليه ونقلبهم كويس ونضع شوية من البهارات والفلفل الاسود وياريت لو فى مستكة كده يا سلام وكمان نحط عليهم التوم ونقلبهم كويس اوى لغاية ما يتخلطوا مع بعض
4- ونكون مجهزين الصلصة ونحطها عليهم ونسبها تتسبكمع بعض
5- ونجهز بقى الارز ونحطة عليهم ونقلب كويس ونبتدى اللف
6- طبعا مش تعرفوا تلفوا انا هشرح
بصوا افتحوا كف ايديكم وحطوا الورقة على كف ايديكم وخلوا الجزء الرفيع من برة والججزء التانى من جوه وحطوا الحشو قبل نهاية الورقة من جوة
وبعد كده لفوا الجنبين على النص وكملوا لغاية الاخر
ومن الاخر لو مش عارفة
رايحى نفسك وريحينى وجيبى مكنة
7- المهم بعد لف الكل ونرسهم فى الوعاء المخصص للطهى نكون مجهزين شوربة (ويا سلام لو كانت الشوربة بالحبهان والمستكة وورق اللورا)
ونحطها على الورق وهى سخنة لغاية ما نغطى الورق كده كلة بس مش اوى علشان ميفكش تانى
8- وبعد ما يستوى تمام نكون مجهزين الفحمة على النار وكمان مجهزين جزء من السمنة برضوا على النار
9- ونجيب وعاء الورق العنب ونحط فى الوسط قشرة بصل ونحط بسرعة فيها الفحم وبسرعة نحط عليها السمنة السخنة ونقفل بسرعة بالغطاء ونسبها لغاية ما البخار بتاع الفحم يملا الوعاء
10- وبعد كده نشيل الفحمة وقشرة البصل طبعا
وبالف هنا وشفا
ويا سلام لو كانت جنبة طاجن كده بالبصل والفلفل وكمان فريك بالحمة وسلطة زبادى وشيبسى
صدقونى أكل عرايس
واراهن لو حد أكل ومعجبتوش صدقونى مش هدخل المطبخ تانى
والى القاء فى يوم جديد من اسرار تينا
على فكرة الاكلة دى بهديها الى
2- نجيب البصل ونقطعه كريهات ونكون مسخنين الوعاء المخصص للطهى ونطع فية كمية مناسبة من السمنه ويا سلام لو فى حته (ليه) صغيرة كده
3- وبعد ما يسخن نضع البصل ونتبلة على النار شوية كده وبعدين اللحمة المفرومة عليه ونقلبهم كويس ونضع شوية من البهارات والفلفل الاسود وياريت لو فى مستكة كده يا سلام وكمان نحط عليهم التوم ونقلبهم كويس اوى لغاية ما يتخلطوا مع بعض
4- ونكون مجهزين الصلصة ونحطها عليهم ونسبها تتسبكمع بعض
5- ونجهز بقى الارز ونحطة عليهم ونقلب كويس ونبتدى اللف
6- طبعا مش تعرفوا تلفوا انا هشرح
بصوا افتحوا كف ايديكم وحطوا الورقة على كف ايديكم وخلوا الجزء الرفيع من برة والججزء التانى من جوه وحطوا الحشو قبل نهاية الورقة من جوة
وبعد كده لفوا الجنبين على النص وكملوا لغاية الاخر
ومن الاخر لو مش عارفة
رايحى نفسك وريحينى وجيبى مكنة
7- المهم بعد لف الكل ونرسهم فى الوعاء المخصص للطهى نكون مجهزين شوربة (ويا سلام لو كانت الشوربة بالحبهان والمستكة وورق اللورا)
ونحطها على الورق وهى سخنة لغاية ما نغطى الورق كده كلة بس مش اوى علشان ميفكش تانى
8- وبعد ما يستوى تمام نكون مجهزين الفحمة على النار وكمان مجهزين جزء من السمنة برضوا على النار
9- ونجيب وعاء الورق العنب ونحط فى الوسط قشرة بصل ونحط بسرعة فيها الفحم وبسرعة نحط عليها السمنة السخنة ونقفل بسرعة بالغطاء ونسبها لغاية ما البخار بتاع الفحم يملا الوعاء
10- وبعد كده نشيل الفحمة وقشرة البصل طبعا
وبالف هنا وشفا
ويا سلام لو كانت جنبة طاجن كده بالبصل والفلفل وكمان فريك بالحمة وسلطة زبادى وشيبسى
صدقونى أكل عرايس
واراهن لو حد أكل ومعجبتوش صدقونى مش هدخل المطبخ تانى
والى القاء فى يوم جديد من اسرار تينا
على فكرة الاكلة دى بهديها الى
السمردلى وبنت يسوع
وعقبال الباقى علشان اكلهم بقى
:new4:
وانتظروا منى النهاردة
المكرونة بالباشميل
:yahoo: :yahoo:
وانتظروا منى النهاردة
المكرونة بالباشميل
:yahoo: :yahoo:
التعديل الأخير: