موسوعة نصايح مهمه للمطبخ !!!( متجدد )

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
تكه جديدة
بقرطف الملوخيه وبضربها فى الخلاط بشويه مرقه باردة احسن من الخرط
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
بالنسبه للكيك اغلقى الشوايا وسيبى الكيك يستوى بدون تحمير الوجه وبعد تمام السوى ادهنى الوجه بعسل نحل وادخلى الكيك تحت الشوايا سوف تحصلين على نتيجه مدهشه بجد خصوصا لو كان العسل بعبير زهرة البرتقال(وجه مقرمش ورائحه تجنن)
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الشفاط بتاع المطبخ /

غلفى الشفاط بتاع المطبخ بالفويل يعني الريش التلاته والعواميا اللي بتشيل زيت وبدوخ عند التنظيف واتقل عليهم باللزق العريض الشفاف وبريح دماغي وكل تنفيضة مطبخ نغيره
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
عند سلق المكرونه بعد غليان المياه ووضع المكرونه انتظرى الى ان تغلى المياه بالمكرونه وبعدها غطى الحله جيدا واطفى النار...وبعد مرور نفس الوقت ارفعى الغطاء ستكون المكرونه اتسلقت...

ملحوظه يجب ان تكون المياه فوق مستوى المكرونه..بحوالى خمس سنتميتر.

ونفس الشئ فى سلق الارز لعمل الارز باللبن..ضعى مقدار الارز و4 مقدار من المياه على الارز حتى يغلى وغطيه واتركيه الى ان يتشرب المياه بالكامل...وبعدها ضعى اللبن على الارز على النار
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
ملح الليمون بجد هايل مع عيون البوتاجاز واصفرار السيراميك في الحمام
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
إذا كان السمك مجمد، اتركيه في القسم السفلي من الثلاجة ليذوب قبل تقطيعه وطهيه .. يفضل أن تقللي كمية الزيت المطلوب لتحمير السمك حتى يحتفظ بفوائده الغذائية.
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لو هتحمرى بطاطس....فراخ .....سمك...أى شئ ....فى الزيت والمناديل خلصت تعملى إيه

ماتقلقيش الحل بين إيديكى .....وما أكثره فى بيتنا فى كل مكان ......



هاتى ورقة عادية ....ورقة كراسة رسم مثلا أو ورقة من كراسة إبنك الصغير....وبعدين كرمشيها خالص كإنك هترميها .....وبعدين إفرديها تانى

بس هتلاقيها مكرمشة وهو ده اللى إحنا عايزينه ....وبعدين طلعى عليها الأكل المتحمر .... وهتلاقيها بتصفى الزيت وتشربه أحلى من

المناديل كمان
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
كيفية تذويب الشوكلاته:-

1- بنحط ماء في القدر ومايكونش الماء كثير لا ...بيكون قليل ، بس يادوب اللي يعطينا بخار .
2- الاناء الثاني الي بنحط فيه الشوكولاته يكون يا أما زجاج أو ستيل .
3- يكون الإناء اللي بنحط فيه الشوكولاته ربعه تقريبا جوا حمام البخار ...يعني ماتحسين انه داخل كله جوا.
4- الشوكولاته يجب أن لاتكون ساخنه أبدا...بس الحراره اللي تذوبها، هياخذ منك بعض الوقت بس تحملي عايزة شوية صبر.
5- يجب ان تكسري الشوكولاته قد ماتقدرين قبل تذوبينها عشان تتوزع الحراره وتذوب باقل درجة حراره ممكنهارتفاع درجة حرارة الشوكولاته رح يكسر لك الروابط اللي فيها وحترجع تذوب اول ماتمسكيها اذا طلعتيها من الثلاجه
عشان كذا حاولي بقدر الامكان ماتتعدى 20 درجه اثناء التذويب.
7- اذا كانت الشوكولاته المستخدمه بلوك...قطعيها بالسكين ..افرميها احسن
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
افرد مش عندك لا مفرمة ولا عندى كبة وعايزة أعمل طعمية وأكيسها وأشيلها فى الفريزر ؟؟؟
_______________________________________________________________

فوكيرة حلوة للكلام دة:

هاتى كيس نايلون وحطى فيه مكونات الطعمية اللى انتوا عارفينها طبعا

بعد متنقعى الفول ويطرى هتجيبى مخرطة الملوخية وهاتك ياخرط

وهتطلع ناعمة وجميل


 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة البصل المقرمش اللى بيضاف للكشرى

__________________________________



الطريقة :



اي كمية بصل انتي عاوزاها كتير او قليل براحتك على حسب ما هتعملي



و شوية دقيق



قطعي البصل حلقات و افرقيه عن بعضه



و رشي عليه حبة دقيق و قلبيهم فى بعض

و بعدين جيبي طاسة على النار عادي و حطي فيها زيت زي ماتكوني هتقلي بطاطس و بعدين شيلي البصل بإيدك و اسقطيه فى الزيت المقدوح

و تعاملي معاه كأنك بتقلي بطاطس بالظبط يعني توطي النار شوية و تعليها شوية لحد ما ياخد اللون اللي انتي عاوزاه

و الاحسن تخلي بالك منه لحسن يتحرق ويبقى مر ووحش

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



طريقة بقى الدقة بالخل و التوم للكشرى بردو

____________________________________



توم ( تلاتة اربع فصوص براحتك حسب كميتك برده )



شوية زيت



شوية كمون



3 ملاعق كبيرة خل



بصي بقى هتحطي شوية زيت صغيرين ف طاسة وتشوحي فيهم التوم عادي خالص



و بعدين تضيفي الكمون و الخل و شوية مية صغيرين ولو مش عاوزة تضيفي المية عادي



وتقلبيهم مع بعض وبسسسسسسسسسسس
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon

معلومات سريعة ( شوية اسرار للطبخ ) :
1- للبسله المسبكه - قرب انتهائها وعندما تتسبك اضيفي لها 2 فص ثوم صحاح
2- للكوسه المطبوخه والمحشيه- إضافة النعناع الناشف أو الأخضر يضفي نكهه مميزه جدا
3- لصينية البطاطس - أضيفي الثوم المدقوق والكسبره
4- للباميه اطحني الثوم مع الفلفل الرومي البارد وحمريهم في الزبده واضيفي عصير الطماطم
5- للملوخيه لا تغطيها وهي سخنه اتركيها تبرد بعد إضفة التقليه- حتي لا تسقط ولا تسود
6- للقلقاس - بعد إضافة السلق لا تتركيه يغلي - لونه يصفر
7-الخرشوف - لا تسلقيه كثيرا اذا كنتي ستقومين بتخزينه في الثلاجه- وبصفه عامه الخرشوف يقدم مسلوق افيد واحلي من المطبوخ
8- للفراخ المشويه او الشيش طاووك اضيفي عصير الليمون بكثره في التتبيله
9-للكفته المشويه تتبل بعصير البصل فقط وليس بصل كاملا
10-للفراخ البانيه اضيفي الكاري البودر في التتبيله وفي بقسماط التغطيه
11-لورق العنب لا تكشفي غطائه وهو ساخن حتي لا يسود لونه(عكس الملوخيه) واضيفي الليمون اثناء التسويه
13-للخيار المخلل اضيفي الكرفس وفصوص الثوم
14-للبفتيك -يتبل ويغطي بالبقسماط ويدق ثم يغطي بالدقيق ثم البيض ثم البقسماط ثاني -يترك في الفريزرربع ساعه قبل القلي -ويطلع علي القلي علي طول ومش هاتشتكي تاني انه بيكش او قشرته بتتفك
15-للأرز بالبسله والجزر اسلقي البسله والجزر لوحدهم-سوي االأرز للنهاية وقبل التقديم أضيفي البسله وقلبيها جيدا -لو اضفتيهها في بدايه الطهو ستتهري وتعجن داخل الأرز
16-لعمل حشو للبط او الدجاج(أرز أو فريك )لابد ان يسوي الأرز خارجيا ثلاثة ارباع تسويه ليكمل النضج بداخل الدجاجه او البطه
17- لعمل العصاج افرمي البصل واضيفيه مع اللحم المفروم في مقلايه تيفال قلبي علي نار هادئه وقلبي حتي يتغير لونه اتركيه ينزل مائه -اضيفي التوابل وقلبي جيدا -ياعني بدون اضافه دهون نهائيا -ينفع للدايت ولا يجعل الكبيبه تفك -ويقلل السعرات الحراريه للأطباق مثل المكرونه بالبشاميل
18-لمنع الغازات اضيفي الكرفس لشوربة العدس والكمون لمحشي الكرنب
19-تسلق جميع انواع البقول في ماء وتصفي ويتم تغيير الماء عند التسويه او التسبيكه -وذلك لمنع مغص القولون العصبي
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon

معلومات سريعة ( شوية اسرار للطبخ ) :
1- للبسله المسبكه - قرب انتهائها وعندما تتسبك اضيفي لها 2 فص ثوم صحاح
2- للكوسه المطبوخه والمحشيه- إضافة النعناع الناشف أو الأخضر يضفي نكهه مميزه جدا
3- لصينية البطاطس - أضيفي الثوم المدقوق والكسبره
4- للباميه اطحني الثوم مع الفلفل الرومي البارد وحمريهم في الزبده واضيفي عصير الطماطم
5- للملوخيه لا تغطيها وهي سخنه اتركيها تبرد بعد إضفة التقليه- حتي لا تسقط ولا تسود
6- للقلقاس - بعد إضافة السلق لا تتركيه يغلي - لونه يصفر
7-الخرشوف - لا تسلقيه كثيرا اذا كنتي ستقومين بتخزينه في الثلاجه- وبصفه عامه الخرشوف يقدم مسلوق افيد واحلي من المطبوخ
8- للفراخ المشويه او الشيش طاووك اضيفي عصير الليمون بكثره في التتبيله
9-للكفته المشويه تتبل بعصير البصل فقط وليس بصل كاملا
10-للفراخ البانيه اضيفي الكاري البودر في التتبيله وفي بقسماط التغطيه
11-لورق العنب لا تكشفي غطائه وهو ساخن حتي لا يسود لونه(عكس الملوخيه) واضيفي الليمون اثناء التسويه
13-للخيار المخلل اضيفي الكرفس وفصوص الثوم
14-للبفتيك -يتبل ويغطي بالبقسماط ويدق ثم يغطي بالدقيق ثم البيض ثم البقسماط ثاني -يترك في الفريزرربع ساعه قبل القلي -ويطلع علي القلي علي طول ومش هاتشتكي تاني انه بيكش او قشرته بتتفك
15-للأرز بالبسله والجزر اسلقي البسله والجزر لوحدهم-سوي االأرز للنهاية وقبل التقديم أضيفي البسله وقلبيها جيدا -لو اضفتيهها في بدايه الطهو ستتهري وتعجن داخل الأرز
16-لعمل حشو للبط او الدجاج(أرز أو فريك )لابد ان يسوي الأرز خارجيا ثلاثة ارباع تسويه ليكمل النضج بداخل الدجاجه او البطه
17- لعمل العصاج افرمي البصل واضيفيه مع اللحم المفروم في مقلايه تيفال قلبي علي نار هادئه وقلبي حتي يتغير لونه اتركيه ينزل مائه -اضيفي التوابل وقلبي جيدا -ياعني بدون اضافه دهون نهائيا -ينفع للدايت ولا يجعل الكبيبه تفك -ويقلل السعرات الحراريه للأطباق مثل المكرونه بالبشاميل
18-لمنع الغازات اضيفي الكرفس لشوربة العدس والكمون لمحشي الكرنب
19-تسلق جميع انواع البقول في ماء وتصفي ويتم تغيير الماء عند التسويه او التسبيكه -وذلك لمنع مغص القولون العصبي
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon

عشان القطايف تطلع مقرمشة !

1 - لازم تجبيها طازجة واول ما تجبيها تحشيها وقفليها
حتي لو حتقليها بعدين عشان متفتحش معاكي
2 - متنزليهاش في الزيت قبل ما يسخن وسبيها تتحمر كويس عشان متشربش زيت
3 - ما تحطي الشربات حطية بارد وهي سخنة عشان تطلع مقرمشة
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon

شويه نصايح بسيطه كده على السريع
**********************************
الدقيق
من اكثر الأنواع عرضه للتسوس لذا يجب نخله فورا عند شرائه حتى لا تتكاثر اليرقات و احتفظى به فى كيس مغلق جيدا فى درج الثلاجه .

لحفظ الجبنة البيضاء
من اجمل طرق حفظ الجبنة البيضاء بالثلاجة ولضمان عدم جفافها ، يتم غلى قليلا من الماء وتركه حتى يبرد ويضاف اليه قليلا من الخل والزيت وبعضا من حبات ثمار الفلفل الاخضر الحامى.

للتخلص من رائحة القرنبيط المزعجة أثناء الطهي!!!
ماعليك إلا إضافة القليل من السكر وعصير الليمون الحامض إلى ماء السلق وستجدين ان الرائحة اختفت تماماً ....

- لتنظيف الخلاط
لتنظيف الخلاط من البيض واللبن أو أى مواد دهنية عموما ، يمكن بوضع كمية من الملح وقشر الليمون مع كوب ماء ساخن فى الخلاط ومزج هذا فى الخلاط وبعد ذلك يمكن غسله بسهوله .

- لعمل الكيك الهش
اضافة ملعقة صغيرة من المياه الغازيه ( السفن اب ) الى الكيكة أو البان كيك يساعد على ان تكون العجينة تبدو هشة بصورة افضل .

- قشر البيض
يمكن الاستفادة منه بعد طحنه كنوع من السماد فى إصيص الزرع للنباتات المنزلية ، وكذلك ضمن وجبة عصافير وطيور الزينة الى تربى فى المنزل

البقوليات
عند شراء اى نوع من البقول او الحبوب لابد من فصل الحبه المصابه قبل التخزين للحد من تكاثر الحشره
و احتفظى بالحبوب و البقول فى اكياس ورقيه لأمتصاص الرطوبه حتى لا تفسد بعد اضافه القليل من الملح الى تلك الحبوب و البقول قبل تخزينها و يمكنك التخلص من الملح بسهوله عن طريق غسلها بالماء الجارى قبل استعمالك لها

تجنبي إضافة الملح إلى البقول أثناء سلقها, ولكن يضاف بعد تمام نضجها وذلك لأنه يؤخر من نضجها.

سوست الملابس
بعض انواع سوست الملابس تنفتح بسهوله ولا تبقى مغلقه
لتفادى هذه المشكله رشى عليها القليل من سبراى الشعر


- البقع البترولية
يرش عليها القليل من مبيد الحشرات ( البف باف ) أو ريد او البيروسول ، ثم تغسل بالصابون وتشطف وستجدين نتيجة رائعة ..

- لحفظ الاحذية والشنط
يتم دهنها بقليلا من الفازلين ، ثم يتم مسحها بقطعة قماش نظيفة ، لأن ذلك سيمنع تشققها ويحافظ عليها لتبدو كالجديدة .

- لعلاج التصاق اللبان( العلك ) بالملابس
تمرر قطعة ثلج فى مكان التصاقه حتى يتجمد ، ثم يسهل نزعه بعد ذلك وتنظيفه يتم بإستخدام فرشاة نظيفة أو ملقاط .
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
بـــــــديل لـــــــورق الـــــــــــــزبـــــــدة لعمل كل انواع الكيك..!!

طبعا كلنا عارفيين استخدامات ورق الزبده وانتى بتعملى الكيك او اى حاجه م بتخليهاش تلزق وبتتزحلق م الصينيه زى الصابوبه كدة ههههه

البديل بتاعه بقى ونتايجه هايله طبعا هو ( الورق الابيض )!!

كل اللى عليكى هتدهنى الصينيه بشويه زيت وتحطى ف اقعرها ورقه بيضه من كشكول كبير اسكتش بتبقى ورقته ع اد الصينيه بالظبط

ولو م عندكيش بردوا اتصرفى وهاتى ورقتين مع بعض من نص كراسه ابنك كله شغال
هتحطى الورقه ف قعر الصينيه المدهونه زيت وتصبى عليها خليط الكيك بتاعك وتظبطى الصينيه كدة وع الفرن عدل !
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
شوية نصايح منزلية كدة ع الماشى

لو بتحبي تطحني بنفسك بعض البهارات في البيت زي الكمون و الكسبرة الناشفة وغيره .. قبل الطحن ... حمصيهم على خفيف على النار في طاسة . من غير زيت ولا اي حاجة طبعا .. هيفرقوا كتير اوي في النكهة و الريحة بعد ما تطحنيهم .

2 . لو مستعجلة على تتبيلة لحمة او فراخ او بفتيك .. ومش هتقدري تستني 5 ولا 6 ساعات .. تبليهم و حطيهم في كيس بلاستيك واقفلى عليها .. كده مفعول التتبيله هيبقي اسرع و هتشرب نكهة التتبيلة بسهوله .. وساعة ولا حاجة و ممكن تبدئي التحمير او الشوي

3 . لو بتغسلى الفراخ بالطريقة المعتادة الي هي تدعكيها بدقيق و خل و ملح و تشطفى ولقيتي لسه فية ريحة زفارة .. هاتي طمطماية طرية كده وادعكي بيها الفرخة كويس اوي و سيبيها عشر دقايق و الطماطم المهروسة عليها . و بعدين اشطفيها كويس هتلاقي مفيش اي اثر لريحة الزفارة

4 . من اسرار نجاح الرز ( للمبتدئات في موضوع الطبيخ ) انك تستني الاول على الماية الي هتحطي فيها الرز لحـــد ما تغلى .. و تكوني حاطة فيها مكعب ماجي و ملح وفلفل على خفيف و 4 فصوص حبهان .. غليت المايه خلاص .. حطي بقي الرز المغسول .. و هاتى الشياطة .. ووطي النار على الاخر .. وسيبي الرز يعيش اللحظة على نار هادية .. متسيبيهوش يغلى غلوتين و بعدين توطي .. اول ما تحطيه في الماية .. وطي على طول .. هتفرق كتير في طعمه لما بيتعمل على نار هادية.

5 . لو عاوزة مكعبات تلج نقيه .. شفافة .. شكلها فعلا جميل .. قبل ما تحطي الماية في القوالب المخصصة ليها .. ادي الماية غلوة عالسريع وبعدين صبيها و حطيها في الفريزر و هتشوفى الفرق


6 . لو عندك مشروم في التلاجة وشاكة في صلاحيته للاستخدام .. هتجيبي قطعة منه و ترشي عليها شوية ملح .. لو القطعة دي اسودت . سليم وزي الفل .. اتحولت للون الاصفر . باظ و متستخدميهوش ..

7 . لو عندك ابواب او دورف بتزيأأأ .. ادهني المفصلات بتاعتها بفازلين .. الصوت هيختفى تماما

8 . لو عندك سجادة او موكيت اتدلق عليهم حبر .. هتروحي تجيبي ملح و تغطي بيه مكان البقعة و تستني دقايق و بعدين بمعلقة صغيره هتلمي الملح الي هتلاقيه شرب شوية من الحبر . كرري الحكاية دي كام مرة لحد لما تبقي البقعة خفيفة .. وبعدين هاتي
فوطة طرفها مبلول بعصير ليمون .. وادعكي بالراحة المكان الي فيه البقعة هتلاقيها نضفت خال
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
نصائح لست البيت الشاطره

- لا ينصح بنقع حبات البطاطا في الماء البارد لفترات طويلة لأن ذلك قد يؤدي لفقدانها بعض الفيتامينات.
- عند استخدام أعواد الكباب الخشبية، انقعيها لمدة 30 دقيقة في الماء (يفضل فاترا) قبل الاستعمال، مما يمنع اشتعالها.

- احتفطي بالبهارات في مكان بارد ومظلم، فالحرارة والرطوبة والضوء الزائد قد تُفقد الأعشاب والبهارات الجافة نكهتها بسرعة.

- للحصول على قشرة ذهبية لذيذة الطعم على سطح الكيك يمكنك نثر قليل من مسحوق اللبن المجفف على وجه القالب قبل إدخاله الفرن.
- إذا قمت بنخل الدقيق مرتين أو أكثر فإنك بذلك تحصلين على كيكة هشة بدرجة كبيرة.

_ لسهولة تقطيع التورتة المزين سطحها بالفاكهة والجيلي اغمسي السكين في ماء ساخن عند كل مرة تقطعين فيها.
- للحفاظ على البقدونس والنعناع طازجين لفترة طويلة يمكن حفظها في أوان بلاستيكية محكمة الإغلاق.

- عند غسل الخضار، يجب إضافة قليل من الملح أو الخل أو عصير الليمون في مرحلة الشطف، مما يساعد على قتل الميكروبات.
- لعدم شرخ البيض أثناء سلقه، أضيفي ملعقة خل إلى ماء السلق.

- لا تجعلي الأطعمة المطبوخة المتبقية من الوجبات الغذائية تتكاثر في الثلاجة وحاولي استخدامها في أقرب فرصة لتكون ضمن وجبة الغداء أو العشاء.
- لتخفيف حدة الثوم في الأكل أضيفي قطعة صغيرة من الزنجبيل الطازج.
لمعرفة البيض الفاسد من الصالح: قومي بتدوير البيضة على الطاولة (الفاسدة لا تدور بشكل طبيعي) أو وضع البيض في قدر ماء فالفاسد يطفو على سطح الماء.

- التبريد لا يحسن من جودة الخبز ولكنه يحفظه فقط لذا لا تضعي في الثلاجة إلا الخبز الطازج.
- الجبن الزائد ممكن بشره ووضعه في الفريزر ويستفاد منه لعمل السنبوسك والمعجنات.


- إذا التصق الكيك بالقالب أو الصينية توضع الصينية على منشفة مبللة بالماء وتترك لمدة عشر دقائق فيتكاثف البخار في القاع ويؤدي إلى سقوط الكيك بسهولة وكذلك الحال بالنسبة للبسكويت والعجينة.
- إذا كنت ممن يعاني ارتفاع ضغط الدم فاعتادي على طهي الطعام دون إضافة الملح واستخدامه أثناء تناول الطعام لأن هذا من شأنه التحكم في ضبط كمية الملح واستخدام قدر قليل منه.

- استخدام خل التفاح إضافة إلى اكتسابه طعما محببا ومميزا للأطعمة، يساعد على إذابة الدهون وسرعة هضمها واحتراقها داخل الجسم.
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,254
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
لمّا تطبخي الأرز، أضيفي بضع قطرات من عصير الليمون الحامض الذي يزيد من بياض الأرز.
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة تسييح الشوكولاتة


1- لازم الطبق اللي بنسيح فيه الشوكولاتة
يكون مش فيه اي نقطة مية ولا دهون بتااااتا

2 - تكون الشوكولاتة متقطعة قطع
متوسطة الحجم عشان تسيح اسرع

3 - لازم نفضل نقلب طوول ماالشوكولاتة على الحمام المااائي
عشان مش تتحرق وتسيح كله مع بعضها

4 - النار تكون هاااادية جداا تحت الحمام المائي اللي عليه
الشوكولاتة لان الشوكولاتة مش ببتحمل درجة الحرارة العالية
لما نكون عاوزين نسيحها
حتى قال معلومة حلوووة اوي
انها عشان تعرفي ان درجة تسييح الشوكولاتة مضبوطة
جربي كده وغطسي اصبعك فيها
وحطيها على فمك من الداااخل لو تحملتيها هتبقى
درجة حرارتها مضبووووطة
لو لقيتها لسعتك تبقى الشوكولاتة
مش دي حرارتها المناسبة

5 - لما تحبي تسيحي شوكولاتة
جيبي طبق ستانلس ستيل
ناااشف تمااااااما
وحطي فيه الشوكولاتة القطع

وحطي عالنار حلة فيها مية لنصها وخلي النار متوسطة
وحطي فووق الحلة مصفااة من اللي بنصفي فيها المكرونة

وحطي الطبق في قلب المصفاة دي
كوووووول ده ليه
عشان البخار الساخن اللي طالع يستغيث ده من المية
مش يخبط في طبق الشوكولاتة عدل
ويحرقها وطبعا كلنا عارفين اننا مش نقدر نحط ايدينا
على بخار مية بتغلي
ده بيبقى افظع من المية السخنة نفسها

فااا المصفاة هتبقى زي عااازل ضد البخار الشديد
والشوكولاتة هتسيح

لان المصفاة سخنة بس هتفضل كويسة وحلوة
ولما تلاقي المية بتغلي وتغلي والشوكولاتة لسة مش ساااحت
هدي النااار تماما عشان السخونة كفيلة
انها تكمل سيحان الشوكولاتة

دلوقتي مع التقليب ده هتلاقيها سااااحت
وسااااااايلة وكويسة بدون اي اضافاااات ابداااااا
ولا سمنة ولا زيت ولا زبدة ولا الكلاام ده كله
وده هيساعدك تعملي بيها اي اشكال بدون تعب
وهتكون عاملة زي شلااااال متشكلت :)

6 - طبعا نوع الشوكولاتة له عااامل كبيير جدااا
كل ماالشوكولاتة يكون نوعها كويس
بيكون افضل وافضل وفيه انواع مهما عملت فيها نوعها رديء جدااا

اشتروها من العطار موثوق فيه بتبقى سايبة
جربي الاول اشتري 1/8 كيلو عشان تعرفي جودتها
وسيحي حتة صغيرة منها
لو مش حلوة ابشريها


7 - لا تذيبي الشوكولاتة فوق
الماء المغلي فدرجة الحرارة المثالية
لاذابتها هي 45 درجة

الماء بالنسبة للشوكولاتة هي العدو المطلق في حين يصل
الى الشوكولاتة المذابة وهذا يشمل بخار الماء والتكاثف
ستصبح مليئة بالحبيبات مما يجعلها عديمة الفائدة
تماما الا اذا اردت انتاج طبق رااائع
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
من ضمن النصايح للكيك :)


ان البيض يكون بحرارة المطبخ مش في التلاااااجة ابدااا

ويخفقوا البيض لوحده مع السكر مع ربع معلقة صغيرة ملح
والسكر على دفعتين او تلاتة يعني مش كله عالبييييض عشان البيض يقدر ينفش
كتجربة اولى ابتسامة
وبعدين يضيفوا المكونات الجااافة كلها ومعاها المحسن ويخفقوا وبسسس
دقيقتين بالكتيييييييير
ويحطوها فورا في الفرن الساخن ومش يخلوها بره كتييييييير
لان المحسن بيتفاعل مع الكيك هو والبيكنج بودر
وممكن يفقد خواصه ومش يعلي الكيك بالفرن
واكتر شيء بيخلي الكيك يهبط بعد مايعلى انهم ممكن يكونوا بيقفلوا الباب بتاع الفرن بقوووووة
ويكتروا البيكينج بودر شوية يعني ممكن معلقة صغيرة حلو اوووي
مع المحسن
 
أعلى