لكل البنات والعرايس الجداد _ دوره تعليم الطبخ واحده واحده لتعليم الأكلات الأساسية..!!

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
3563751098.jpg
 

سندريلا 2011

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
9 أغسطس 2011
المشاركات
529
مستوى التفاعل
37
النقاط
0
مجهووووووووووووووووووووووود رائع ميرسى جداااااااااااااااااااا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
https://www.facebook.com/heaven.lyric?ref=tn_tnmn#
الملوخبة وتكاتها ......

علشان الملوخية ما تريمش على الوش لازم اغسل الملوخية
واسيبها تنشف من الميه وممكن تحطيها فى الشمس شوية
كده بقى ما تعملش ريم على الوش ساعة الطبخ
وبعد ما نشفت هاخرطها ناعم علشان ما تسقطش واحط معاها وهى بتتخرط قرن فلفل اخضر بيديها رونق

الطريقة

هاحط الشوربة تغلى على البوتجاز وبعد ما تغلى اطفى عليها
خلاص طفيت انزل بالملوخية واقلبها
وبعدين اجهز الطشة كالآتى

احط السمنة تسخن وكل ما تسخن يكون احسن علشان التومة تفحفح ... واحط التوم ولما يصفر كده اضيف الكسبرة النا شفة

واللى يحب يعمل جمبها صلصة



 

wardeh

New member
إنضم
29 نوفمبر 2010
المشاركات
1
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
يعطيك العافية موضوع جميل ومفيد جدا
شكرا لك
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
في مجموعه من البهارات
بتتحط لكل اكله معينه زي مثلا الفراخ المسلوقة تحطي ملح وفلفل وبهارات وعود قرفة وبهارات وحبهان وورق لوري وكاري وطماطماية وجزرة وبصلة ===== اللحمة كله ماعدا الكاري والقرفة ==== صلصة الكشري بهارت وكمون وملح وفلفل وخل ===== اللحمة المعصجة قرفة مطحونه وفلفل وملح وبهارت وجنزبيل وطماطم مبشورة وحبهان مطحون ===== البانيه بحطله زبادي وملح وفلفل وبهارت وحبهان وزعتر بيبقا جميل بس المهم النسب تكون قليلة يادوب تدي نكهه بس عشان الطعم ميقلبش
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
(طريقة الارز الاحمر او البني او الصيديه )
حسب كل واحد وبلده ده ببساطه بتحمري بصله كبيره مقطعه في زيت لحد ما يحمر لونها وتنزلي عليها بماء ورشة الملح تظبطيه لحد ما تغلي اغسلي الارز وحطيه لحد ما يستوي ) وده بيتاكل مع سمك مقلي او اي نوع سمك :)
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
شربات الحلويات :)

الطريقه ..
حسب راحتك ����في الكميه ..
انا عملت كيلو ونصف سكر ...ومعاهم نصف لتر ماء ..ونصف م ص ملح ليمون بيظبطه وبيخليه جميل .
ضيفي الماء ع السكر وقلبي براحه خالص خالص وكمان اعمليه في وعاء كبير وواسع وهدي النار وبعد الذوبان ضيفي الملح الليمون .. ولحد ما يثقل . ويبرد حطيه في برطمان عندك او علبه واحفظيه في الثلاجه .. ولو الجو حر جدا ممكن حفظه في الفريزر ☺ ☺ ��. .. هيقعد عندك فتره اطول ووفرتي وقتك وتعبك
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة عمل الجبنه الكريمي
المقادير كوب لبن بودرة كوب ماء دافئ كوب زيت م ملح ليمون 4 جبنه مثلثات
الطريقة اضربيهم في الخﻻط كويس وبعدين انزلي عليهم بالزيت خيط رفيع والخﻻط شغال هتﻻقيها بتتقل واحدة واحدة لحد ما الزيت يخلص وتوضع في الثﻻجة علشان تمسك وبالهنا/SIZE]
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة عمل الزيادي
المقادير كيلو لبن مغلي ونسيبه لما يبقي دافي
كوب زبادي جاهز ودا خميرة للزبادي 2 م ك لبن نيدو م سكر
الطريقة هتقلبي كوب الزبادي الجاهز مع اللبن الدافئ وتقلبي كويس ولو بالمضرب اليدوي يبقي احسن وبعدين تحطي معلقتين كبار لبن نيدو ومعلقة السكر ولو مش عايزة تحطيهم عادي بس اللبن البودرة بيخليه كريمي والسكر بيدي طعم حلو ليه
وبس وهتصبي في الكوبيات او الفخار بيبقي احلي
هتحطي ميه مغليه في صينية اﻻول وبعدين ترصيهم وتغطيهم بفوطة نظيفة بالصينية اللي رصيتي فيها الزبادي وبعدين تكوني مسخنه الفرن وطافية عليه ودخلي الصينية ويبقي اﻻفضل تعمليه بعد اﻻفطار علشان يكون جاهز علي السحور ودخليه الثﻻجة شوية يبرد
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة عمل الفول المدمس
المقادير
نص ك فول ربع فنجان عدس اصفر ربع فنجان فول مدشوش
الطريقة
يغلي الماء ثم يوضع الفول المغسول ويكون منقوع لمده 8 ساعات حتي يغلي ثم تهدا الحرارة وتكون بسيطة لمده 5 ساعات وتكون مغطي بكوب فيه ميه سخنة وحلقات ليمون اذا احتاج الفول ميه ليزود ياخد منه
عند درجة تسوي الفول 75 % يوضع العدس اﻻصفر مع الفول المدشوش بعد غسله ويترك حتي يتم النضج
ثم يبرد يوضع في الثﻻجة وياخد منه بالمعلقةنظيفة من غيرتسخن جميع الفول ( علي القد ) وبالهنا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
سلطة الحمص مع الطحينة

الاول يسلق الحمص في ماء مع الملج ثم تفك الطحينة مع ماء دافي وزبادي وعصير الليمون و٢فص توم وكمون وشطة وملح ثم عندنضج الحمص يصفي ويضرب مع الطحينة بالخلاط .
 
أعلى