لكل البنات والعرايس الجداد _ دوره تعليم الطبخ واحده واحده لتعليم الأكلات الأساسية..!!

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الملوخية الناشفه

الملوخية الناشفه

1381376122.jpg


طبعا مفيش مقدير معينة بس ححاول اعمل مقادير
المقادير
فص ثوم متوسط مفروم
2 طماطم متوسط مبشور او مضروبة فى الخلاط
معلقة كزبرة نشفة كبيرة
معلقة سمن او قطعة زبدة حسب الرغبة
شوربة وياريت تكون دسمة
ملوخية نشفة
الطريقة
طبعا حنجيب الحلة الحنعمل فيها ونحط الثوم والكزبرة والسمن او ذبد ونحطهم على النار واول متصفر الثومة متخلهاش تغمق نحط الطماطم وتسمعى الطششششش
وبعد كدة تحطى الشوربة على طول متسبكيش الطماطم وسيبى الشربة تغلى كويس على النار
يعنى تغلى 2 دقيقة وبعدين تحطى الملوخية وطبعاً
توزنى متخلهاش تخينة ولا خفيفة دى بالنظر ويادوب تفور زى القهوة وتنزليها من على النار
+ على فكرة الملوخية مش مستحب انها تغلى على النار لانها بتسقط وطعمها بيتغير وحتى لما تسخنيها متغلهاش

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
اهم توابل بنستعملها فى البيت

1233396544.gif


الفلفل والكمون مهمين جدا ياريت نشتريهم حب ونطحنهم فى البيت بيبقوا تحفه
الكسبره الناشفه بتبقى حلوه اوى على الاكل
الكارى بنعمل بيه رز او فراخ او اى حاجه تانيه
الشطه وطبعا مهمه فى اى بيت
الورق اللورى بيتحط على الشوربه او الاكل زى الفراخ واللحمه وغيره
الحبهان طبعا مهم جدا مع الاكل
توابل الكبسه بتخلى رز الكبسه حلو اوى ولونه بنى
توابل اللحمه والفراخ بنستعملهم مع اللحمه والفراخ المشويين واحنا بنتبلهم
توابل الكفته حلوه اوى مع الكفته المشويه
القرفه بنستعملها على بعض الاكلات
الزعتر وطبعا بنستعمله مع الاكل والحاجات المشويه


copy
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
شاورما اللحم المفروم :

شاورما اللحم المفروم :

36295447.jpg


وصفه سهله وبسيطه وكمان موفره جدا

المقادير

لحمه مفرومه
بصلايه مبشوره
توابل ملح وفلفل وكمون
بصلايه مقطعه شرائح
فلفل اخضر مقطع

الطريقه

بنضرب اللحمه المفرومه فى الكبه وعليها البصله المبشوره والتوابل
بعد مانطلعها من الكبه بنعملها اقراص وندخلها الفريزر تجمد وبعدين بنحمرها
بعد مانحمرها بنقطعها شرائح وبنجيب طاسه فيها سمنه ونشوح البصلايه الجوانح كويس والفلفل الاخضر وبعدين ننزل باللحمه ونقلبها ونسيبها شويه على نار هاديه ونحط التوابل

وبالهنا والشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
كفتة الفراخ

كفتة الفراخ

1183268666.jpg


سهله اوى وكمان لذيذه جدا والاطفال والكبار بيحبوها وكتير مننا ميعرفوش الطريقه بتاعتها
الطريقة
بنجيب قطعه من الفراخ المسلوقه على حسب الكميه ال انتى عايزه تعمليها وبنفرمها فى الكبه
ونحط عليها بططسايه مسلوقه ونفرمها
وكمان بيضه نايه والبهارات وبرضو نفرمها
وبعد كده نحط شويه بقسماط شويه بشويه لحد ماتتماسك مع بعضها

وبعد ما تخلص ناخدها ونصبعها ونرشها بالبقسماط ونحطها على طبق
وبعدين نحمرها وبس كده
بتبقى تحفـــــــــه

بنعمل جمبها رز ابيض او مكرونه عاديه او مكرونه بالباشميل

وممكن كمان نعمل كميه ونخزنها فى الفريزر لحد ما نحب نستعملها مش بيجرى ليها اى حاجه
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الفراخ بالبخار

الفراخ بالبخار

345183737.jpg

طريقتها سهله اوى وكمان بتبقى طعمه مووووووووت

الطريقه

نجيب الفرخه ونغسلها كويس ونقطعها 7 قطع كويس كده
ونجيب بصلايه كبيره او اتنين ونبشرهم ونحط عليهم التوابل الملح والفلفل والكمون ونقلبهم كويس
نجيب الفرخه ونحشيها بين اللحم والجلد البصل المتبل
ونحطها فى حله بس تكون مقلوبه يعنى الجلد لتحت واللحم لفوق ماشى كده
ونحط عليها كوبايه مايه وقالب فاين فودز والبهارات ونحطها على النار ولما تغلى نهدى عليها
وهى هتستوى منها فيها على نار هاديه
ولما تستوى نشبلها ونحمرها فى السمنه

بيبقى طعمها حلو اوى
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الكبد و القوانص "طيور"

الكبد و القوانص "طيور"

:download:
بجيب الكبد والقوانص واقطعهم صغير وبعدين اجيب طاسه واحط شويه زيت واحمر بصلايه مقطعه محترمه كده معاها فلفل اخضر مقطع واشوحهم شويه
ويعدين انزل بالكبد والقوانص ويعدين اقطع عليهم طمطمايه وطبعا احط التوابل ملح وفلفل
وازود ربع كوبايه مايه واسيبها اول ماتغلى اهدى خالص واسيبها تستوى
بيبقى طعمها جامد وحلو اوى

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الفاصوليا الخضراء

الفاصوليا الخضراء

760100000.jpg


طبعا معظمنا بيحبها وكمان طريقها سهله

الاول هنقطع الفاصوليا بالشكل ده

كمان أحب اقطعها بالطول كمان يعنى بتبقى رفيعه خالص

وبعدين اجيب بصله اقطعها جوانح يعنى شرايح رفيعه واحمرها فى السمنه وانزل عليها بالثوم المفروم كمان يتحمر وبعدين انزل بالفاصوليا واقلبهم كويس على النار

واروح نازله عليهم بعصير الطماطم والبهارات وكسبره ناشفه واسيبهم يغلوا شويه مع بعض
وبعدين انزل عليها بالشوربه واسيبها تستوى على نار هاديه

الطريقه دى بتخلى طعمها حلو اوى وكمان خفيفه وطعمه

وطبعا بنقدمها مع رز بالشعريه واللحمه

وبالهنا والشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الرقاق باللحمة المفرومة

الرقاق باللحمة المفرومة
1293347003.jpg


المقادير

رقاق
لحمه مفرومه ومتعصجه
شوربه وياسلام لو شوربه بط تبقى تحفه لكن لو فيش عادى اى حاجه
سمنه او زبده

الطريقه

بنسقى الرقاق فى الشوربه بس تكون دافيه مش سخنه اوى
ونجيب صينيه وندهنها سمنه الاول بسيط وبعدين نرص الرقاق
ونيجى فى الوسط نحط اللحمه المفرومه بعدين نكمل بالرقاق المسقى فى الشوربه
وبعدين ندهن وشه بسمنه او بيض باللبن ونقطعه مربعات وبعدين ندخله الفرن على درجه 200 لحد مايستوى ويحمر

وبالهنا والشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
شوربة العدس

شوربة العدس

86302069.jpg


المقادير

ربع كيلو عدس اصفر
جزر مقشر ومقطع حلقات
بصلايه مقطعه مربعات
طمطمايه مقطعه
ثوم صحيح
بصلايه مبشوره
بهارات ملح وفلفل
مكعب مرق دجاج

الطريقه

بنجيب حله فيها ميه ونغسل العدس ونحطه فيها
وعليه البصلايه والجزر والطمطايه والثوم ونسيبهم يتسلقوا كويس
بناخد الخليط ونضربه فى الخلاط ونصفيه
بنجيب حله ونحط فيها سمنه ونحمر البصلايه المبشوره وبننزل بشوربه العدس وبعدين نحط التوابل مرقه الدجاج

وممكن لو نحب نزود شعريه عادى بنحمره مع البصلايه المبشوره وبعدين ننزل بالشوربه عادى

وبالهنا والشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لقمة القاضى

لقمة القاضى

244423553.jpg


المقادير

كوب دقيق
معلقه نشا
نصف معلقه سكر
نصف ملعقه صغيره ملح
خميره
ماء

طريقه الشربات
كوبايه ونصف سكر + كوبايه ونصف مايه وندوبهم على النار واول مايغلوا نطفى ونسيبهم يبردوا

طريقه لقمه القاضى

بندوب الخميره مع السكر بشويه مايه وبعدين نضيفهم على الدقيق والملح والنشا ونزود المايه شويه بشويه لحد ماتمتزج مع بعض بس تكون سايله خالص
نسيبها تخمر وترتاح وبعد ماتخمر ناخدها وبالمعلقه كوره كوره ونقليها فى زيت سخن ولو فيه قمع يبقى كويس اوى نعمل بيه
وبعدين نشيلهم ونحطهم فى الشربات على طول ونبقى نصفيهم منه

وبالهنا والشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طاجن المكرونة باللحم المفرومة

طاجن
المكرونة باللحم المفرومة

1350561007.jpg



المقادير
1/4ك لحمة مفرومة
1/2ك مكرونة قلم
1ك طماطم
2 بصلة كبيرة
2فلفل اخضر رومى كبير
ملعقة سمنة+1/4كوب زيت
ملح+فلفل اسمر + سنة بهارات + سنة كبابة صينى +كمون+شطة (حسب الرغبة)

الطريقة
1. يفرم البصل فرماً ناعماً
2. يوضع البصل وعلية شوية فلفل اسمر بدون سمنة الى ان تجف مية البصل
3. ثم يوضع الزيت والسمن والفلفل الاخضر(يدوب يدبلو)
4. ثم توضع اللحمة وعليها جوزة الطيب والبهارات والملح ونسيبها لغاية ما تغمق(ونخليها تتلسع شوية علشان تبقى ريحتها زى المشوية)
5. نحط عليها عصير الطماطم المتصفىوالكمون ونتركها حتى تتسبك تماماً
6. تسلق المكرونة وتصفى جيداًووتقلب جيداً مع الخليط السابق(ويترك جزء من الخلطة لتغطية الوجة وتوضع فى الفرن حتى يحمر وجهها.
وبالهنا والشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
صنية البطاطس المحمرة باللحمة المفرومة والخضار

صنية البطاطس
المحمرة باللحمة المفرومة والخضار


272263280.jpg


المقادير
1/4ك لحمة مفرومة

1/2ك بطاطس مقطعة شرائح

حبتين طماطم كبار


خضار مشكل


2 بصلة كبيرة

2فلفل اخضر رومى كبيرلتوضع فى الصينية
2فلفل اخضر رومى كبيرللعصاج
ملف كامل بالصور لكل الاكلات باللحمة المفرومة متجدد

2 ملعقة سمنة
زيت للتحمير
ملح+فلفل اسمر + سنة بهارات + سنة كبابة صينى +شطة (حسب الرغبة)

168279086.jpg

الطريقة
· نعصج اللحمة
1. يفرم البصل فرماً ناعماً

2. يوضع البصل وعلية شوية فلفل اسمر بدون سمنة الى ان تجف مية البصل
3. ثم يوضع السمن والفلفل الاخضر(يدوب يدبلو)
4. ثم توضع اللحمة وعليها الكبابه الصينى

والبهارات والملح ونسيبها لغاية ما تغمق
(ونخليها تتلسع شوية علشان تبقى ريحتها زى المشوية)

· تحمر شرائح البطاطس فى الزيت
وتوضع علي صينية الفرن
ويحمر البصل واللحمه الي ان تحمر ويضاف اليها الخضار

توضع البهارات الفلفل والملح وتوضع 3اكواب ماء وتوضع علي النار لمدة 15 دقيقه
وتسكب علي البطاطس وتوضع علي الفرن لمدة 40 دقيقه
 

sha2awet 2alam

شقاوة قلم
عضو مبارك
إنضم
23 يناير 2012
المشاركات
5,276
مستوى التفاعل
1,806
النقاط
0
بغض النظر انى موت من الجوع و انا بقرا الكلام دة ... بس بجد جبااااار شجعتنى جدا انى اما افطر ادخل المطبخ و اشتغل بقا :)
ربنا يبارك تعبك بجد :)
 

مسرة

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
22 فبراير 2010
المشاركات
901
مستوى التفاعل
84
النقاط
28
عندي اقتراح يا رب يعجبك
الاقتراح هو انك تجمع اسماء الاكلات كلها و ترتبها واحدة بعد الاخرى
و لما واحد بيكون يريد يقرا كذا اكلة يضغط عليها فقط و تفتح عنده مباشرة
و القرار لك :)
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
بغض النظر انى موت من الجوع و انا بقرا الكلام دة ... بس بجد جبااااار شجعتنى جدا انى اما افطر ادخل المطبخ و اشتغل بقا :)
ربنا يبارك تعبك بجد :)

ربنا يخليكى تاسونى
ميرسى لتشجيع حضرتك

عندي اقتراح يا رب يعجبك
الاقتراح هو انك تجمع اسماء الاكلات كلها و ترتبها واحدة بعد الاخرى
و لما واحد بيكون يريد يقرا كذا اكلة يضغط عليها فقط و تفتح عنده مباشرة
و القرار لك :)

حاضر من عينيا
بس افضى بس واعمل الاقتراح الحلو دة
صلواتك
 

+bent el malek+

بنت المــــــلك
عضو مبارك
إنضم
9 ديسمبر 2008
المشاركات
3,260
مستوى التفاعل
135
النقاط
0
موضوع جميل قووووووووووووى
ومجهود رائع
ربنا يبارك حياتك
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
وصفة سريعة فى العزومات ليكى يا عروسة

2591118863.jpg



لعمل بودنج فاكهه اعملى اى فاكهة بتحبيها عصير مع اضافة لبن للعصير وظبطى السكر فى العصير حسب ذوقك فى الطعم وبعدين حطى العصير فى اناء على النار ودوبى نشا "كورن فلور "فى ماء بارد ولما العصير يسخن حطى النشا وقلبى لحد ما يتكثف وبعدين حطيه فى كاسات أو أكواب او اطباق صغيرة وفوق كل كاسه حطى قطعه من نفس نوع الفاكهه اللى عملتيها وبكده تكونى عملتى بودنج طبيعى فى البيت ,ممكن تعملى نفس الطريقة بكاكاو او فانيليا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,089
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
افكار للفطاااااااار




[ أسياخ الجبن المشويه ]

نجيب اي نوع جبنه بيضه بيكون عندك فالبيت + فلفل بارد ملون

نقطع الجبنه مكعبات + الفلفل

وندخلها اصياخ بالدور .. ثم نحطها ع الشوايه بدون زيت


537230_3655525546693_1231222854_33566258_1521432319_n.jpg

نقلبها حتى تنشوي جميع الجهات ..

527614_3655529906802_1831447322_n.jpg

وبعدين نعمل الشاي وزي مهو بيحبه بلبن او ساده او فيه ناس بتحب العصير مع الفطار وقدميه مع التوست لو عندك وممكن تدخلي التوست شويه فالفرن العادي على صينيه كده علشان يتحمص بيبقى تحفه او لو عندك ميكرويف اسرع او الفرن الا بالكهرباء وكمان حطي جنبهم مربى وممكن قطعة زبده مكعبه صغيره يعني انتي وزوقك بقى وقدميه بطريقه لذيذه وبسيطه

535945_3655528506767_1231222854_33566260_1776445389_n.jpg





الفكرة التانيه :-

البيض على الفطور بس بشكل مختلف :-

بيض + بقدونس + بصل + ثوم + طماط + فلفل بارد [ بصل اخضر ] حسب الرغبه

نقطع البصل ونحمسه بالزيت ثم نضيف الثوم المهروس .. ثم الطماط والفلفل البارد بعد التقطيع وباقي الخضار ..


136048.png


نصبها بصينيه بعد دهنها بالزيت و ندخلها الفرن بعد رشها بالجبن ..

بالقلايه اسرع ونغطيها بغطى قدر ..

136049.png

بعد ماتتحمر من تحت نقدمها ..

136050.png

مع رشة بقدونس مفروم وبطاطس وخبز محمص ..

136051.png


 
أعلى