أكلات نباتية جديــــــــــــــدة علشان للصيام...

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
ميرسى لمروركم ومشاركاتكم الطيبة
كل سنة وانتم طيبين
سلام ونعمه
 

besm alslib

لتكن مشيئتك
عضو مبارك
إنضم
28 يناير 2010
المشاركات
5,712
مستوى التفاعل
298
النقاط
83
موضوع مميز وكتيرر مهم واجا بوقته تماما

وخصوصا اني مش شاطره باكلات الصيام كتير

تسلم ايديك اخي الغالي

والرب يبارك تعبك
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
ميرسى لمروركم ومشاركاتكم الطيبة
كل سنة وانتم طيبين
سلام ونعمه
 

عادل نسيم

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
30 نوفمبر 2009
المشاركات
3,338
مستوى التفاعل
73
النقاط
0
شكراً أبو تربو
علي المجموعة الرائعة من الآكلات الصيامي
الرب يعوضك بمحبته
 

tamav maria

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
29 يونيو 2008
المشاركات
10,315
مستوى التفاعل
2,236
النقاط
0
شكرا ابو تربو
بجد كلها اكلات صيامي روووووووعه
اكيد احنا محتاجنها اليومين دول
هههههههه
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon

طريقة سلطة طحينه سريعه مختلفة

احضرى بطرمان فاضى
ضعى فيه نصف برطمان طحينه او الكميه اللى تحبى تعمليها
اعصرى عليه نصف ليمونه ملعقة خل كمون ملح فلفل اسود اوراق بقدونس مفرى حسب الرغبه او اى اضفات تحبى تحطيها
ماء عادىحسب الكميه اللىبتستعمليها
اغلقى البطرمان جيدا ورجيه جيدا وافتحيه وتذوقى وشوفى التخانه اللى تحبيها
والاضفات اللى عايزه تزوديه
وبالطريقة دى تستطعى تعملى سلطة طحينه فى ثوانى من غير ماتستهلكى ملاعق واطباق لعملها !
وممكن تعملى كميه تحتفظى بها فى الثلاجه او الفريز
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
مقلوبة الباذنجان


المكونات
=====

كيلو باذنجان رومى مقطع شرائح بالطول ومقلى
3 كوب أرز ينقى ويغسل
4 كوب ماء
3 ملعقة زيت لدهن قاع الاناء
2 بصلة كبيرة مقطعة شرائح
2 طماطم جامدة مقطعة حلقات رفيعة
ملح - فلفل

الطريقة
=====

1) تجهز صينية صغيرة تيفال او بايركس او طاجن فرن وتدهن بالزيت .
2) يوضع حلقات البصل فى القاع ثم نضع جزء من الارز ثم طبقة من الباذنجان ثم باقى الارز ثم باذنجان وطماطم وعندما ينتهى المقدار توضع حلقات الطماطم على السطح .
3) يضاف الماء المغلى المضاف لة الملح والفلفل ومكعب خضروات ثم توضع على نار هادئة أو تزج فى فرن حتى تنضج ويحمر الوجة .
4) عندما تهدأ تقلب على طبق التقديم وتجمل بورق المقدونس .

وممكن نزينها بالماشروم المشوح مع بصلة فى قليل من الزيت , وايضا الصنوبر المحمص

وبألف هنا وشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
صينية البطاطس البيوريه
*******************

المكونات
=====

كيلو بطاطس مسلوقة ومهروسة ناعم
- 3 ملاعق زيت
- ملح - فلفل - بهارات

مقدار من العصاج الصيامى
********************

وهو عبارة عن:
=========
بصلة كبيرة مفرومة
- 1 فلفل رومى مقطعة صغير
- جزرة مسلوقة مبشورة
- 2 معلقة مقدونس مفرى
- 2 ثمرة طماطم جامدة مقطعة رفيع
- ماشروم مقطع رفيع
- ملح و فلفل
- زيت للطهى

الطريقة
=====
1) للعصاج : تحمر البصلة فى الزيت ثم يضاف الفلفل الاخضر الرومى والجزر المبشور والطماطم وعش الغراب والملح والفلفل وقليل من الماء ويترك ليغلى حتى ينضج ويسبك ويغلظ القوام ترفع من على النار ويضاف المقدونس المفرى .

2) بعد الانتهاء من عمل الحشو نحضر صينية وتدهن بالزيت جيدا ويفرد بها نصف كمية البطاطس ثم الحشو ثم باقى البطاطس ويساوى السطح ونضع قليل من الزيت على الوجة اوسمنة نباتى حسب الرغبة
3) نقطعها بالسكين ونتركها كما هى فى مكانها بالصينية وندخلها الفرن حتى تنضج .
ويحمر الوجة قليلا .

تقدم مع السلطة وبالف هنا وشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
كشرى بطاطس

المكونات لشخصين)
كوب ونص رز
طماطمتين
بصلة مفرومة متوسطة
حوالى كوب ونص مية
بطاطساية متوسطة
ملح وفلفل (وكركم اختيارى)

الطريقة:
ولعى العين الصغيرة وصفرى البصلة فى شوية زيت وحتة سمنة صغيرة وتضيفى عليها عصير الطماطم وتسيبيها تتسبك شوية
قطعى البطاطس مكعبات وحطيها على الطماطم هى والمية والتوابل وسيبيها تغلى خمس دقايق
اغسلى الرز وحطية عليهم وقلبى وغطى بس خلى بالك منة يعنى كل شوية تقلبية عشان مايلزقش لحد مايتشرب السوائل ووطى علية خالص ويستحسن تحطى تحتة الشياطة لحد مايستوى وبعدين اغرفية
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الكشرى الاصفر
المقادير . ارز - عدس اصفر - معلقة صلصه - بصله صغيره - واحدة مرقه
الطريقه.
الاول بنشوح البصله فى معلقتين زيت ويفضل يكون عباد شمس ولما تصفر بنزل عليها الماء ونضع فيهم المرقه والصلصه وشوية توابل كده على خفيف
ولما بتغلى الميه بنكون قلبنا مقدار العدس الاصفر على الارز ودى بتبقى حوالى كوب عدس لكل 2كوب ارز ولما يتشري الماء بنسويه على نار هادئه
ونجيب معلقة سمنه فى طبق او طاسه ونسخنها كويس ونضعها على وش الكشرى ونسيبه يكمل سواة
اكله خفيفه وسريعه جداااااااااا ولذيذه وكمان القيمه الغذائيه فيها عهاليه وبنقدمها مع البطاطس المحمرة وكمان البيض المسلوق والسلطه الخضراء
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة تحفة للسمك البايت


انتى هتجيبى بصلة مفرومة وتصفريها فى حتة سمنة وتحطى عليها فصين توم وتقلبى وتحطى عصير طماطم وملح وفلفل وكمون وكسبرة

وتسيبيها تتسبك شوية وتكونى مقطعة خضرة(كسبرة وبقدونس او نوع واحد منهم الموجود يعنى)

وتحطيها على الطماطم وتقلبى وتطفى

هتجيبى بقى السمك البايت ده وترصية فى صينية
وتحطى حبة من الصلصة جواة

والباقى توزعية فوق السمك بحيث يغطى السمك كلة وتدخلية الفرن تحت الشواية لحد مايحمر الوجة
 
أعلى